Manchester United FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
skafiskafsnjak

#15576 Re: Manchester United FC

Post by skafiskafsnjak »

Pa sad gledam ovaj Swansea. Pa bolje sanse za titulu imaju nego United :-)
Better Man

#15577 Re: Manchester United FC

Post by Better Man »

Tek je prva utakmica. Najvažnije da su osvojena 3 boda.
skafiskafsnjak

#15578 Re: Manchester United FC

Post by skafiskafsnjak »

Better Man wrote:Tek je prva utakmica. Najvažnije da su osvojena 3 boda.
Prva ili deseta, nebitno. I u prvoj treba neku igru pokazati....
Towelie

#15579 Re: Manchester United FC

Post by Towelie »

skafiskafsnjak wrote:
Better Man wrote:Tek je prva utakmica. Najvažnije da su osvojena 3 boda.
Prva ili deseta, nebitno. I u prvoj treba neku igru pokazati....
Ono sto se pokazalo mimo igre, jeste da Unitedu ocajnicki treba stoper i napadac. Da je Eriksen pogodio ono na pocetku utakmice, druga bi pesma bila. Druge ekipe ce kaznjavati onakve propuste u odbrani.
missko

#15580 Re: Manchester United FC

Post by missko »

Pa jebo te nije ovo Bundes liga pa da dodjes i igras protiv amatera pa razvalis ih.
Totenhem je bio extra ratoborna ekipa i dali su maximum pa i protivnik se valjda pita kako ces odigrat
Tito_i_Partija

#15582 Re: Manchester United FC

Post by Tito_i_Partija »

SpecialOffer

#15583 Re: Manchester United FC

Post by SpecialOffer »

Cuj odbio da brani. Pa jebo ga led nije to Vrbanjusa vec United. Valjda se i u Vrbanjusi zna neki red.
Tito_i_Partija

#15584 Re: Manchester United FC

Post by Tito_i_Partija »

ESPN i Express isto prenose da De Gea nece da brani.

Koja nezahvalnost u pm. Hajde da brani za Vozdovac pa oni nece da ga prodaju u Real, ali on je glavni golman bez konkurencije u jednom svjetskom klubu i zaradjuje astronomsku platu.

Interesantno je to da United nema nista protiv da ga proda, ali su navodno ponude Madrida bile smijesne za golmana takvog kalibra.
5 0 5

#15585 Re: Manchester United FC

Post by 5 0 5 »

Tito_i_Partija wrote:ESPN i Express isto prenose da De Gea nece da brani.

Koja nezahvalnost u pm. Hajde da brani za Vozdovac pa oni nece da ga prodaju u Real, ali on je glavni golman bez konkurencije u jednom svjetskom klubu i zaradjuje astronomsku platu.

Interesantno je to da United nema nista protiv da ga proda, ali su navodno ponude Madrida bile smijesne za golmana takvog kalibra.
nije odbio da brani. nego je poslije treninga razgovarao sa gomlamskim trenerom i ovaj ga je pitao hoce li braniti, jer je vidio da su covjeku misli ocito negdje drugo. ovaj rekao radije ne bih. pa je onda lvg odlucio da ga ipak ne stavi u tim. da je van gaal rekao branit ces, branio bi. pusti express i novinarska napuhavanja.
Tito_i_Partija

#15586 Re: Manchester United FC

Post by Tito_i_Partija »

5 0 5 wrote:
Tito_i_Partija wrote:ESPN i Express isto prenose da De Gea nece da brani.

nije odbio da brani. nego je poslije treninga razgovarao sa gomlamskim trenerom i ovaj ga je pitao hoce li braniti, jer je vidio da su covjeku misli ocito negdje drugo. ovaj rekao radije ne bih. pa je onda lvg odlucio da ga ipak ne stavi u tim. da je van gaal rekao branit ces, branio bi. pusti express i novinarska napuhavanja.
Cuj misli su mu negdje drugo. K'o da pricamo o nekom djetetu iz obdanista a ne o profesionalnom fudbaleru.

Ma sve je to sto mu guzica zjapi za Madridom, pa mu lupilo u glavu da moze ucjenjivat' klub. Nije ni prvi ni zadnji.
5 0 5

#15587 Re: Manchester United FC

Post by 5 0 5 »

Tito_i_Partija wrote: Cuj misli su mu negdje drugo. K'o da pricamo o nekom djetetu iz obdanista a ne o profesionalnom fudbaleru.

Ma sve je to sto mu guzica zjapi za Madridom, pa mu lupilo u glavu da moze ucjenjivat' klub. Nije ni prvi ni zadnji.
u to ne ulazim. samo kazem da nije odbio, nego da je tako lvg odlucio.

a sto ne bi ucijenjivao klub, ako moze? kako je lvg ponizio valdesa izbacivajuci ga van. izbacio bi i ovoga da ima boljeg.
Tito_i_Partija

#15588 Re: Manchester United FC

Post by Tito_i_Partija »

5 0 5 wrote: u to ne ulazim. samo kazem da nije odbio, nego da je tako lvg odlucio.

a sto ne bi ucijenjivao klub, ako moze? kako je lvg ponizio valdesa izbacivajuci ga van. izbacio bi i ovoga da ima boljeg.
Ne slazem se za prvo, a za drugo definitivno nije u redu konstatirat' da je ok sto De Gea sad zajebaje United, jer su eto to zasluzili kad su poslali jadnog Valdesa na klupu. Ako hoces da budes prvi golman, ostani u Barci jarane. Van Gaalov zadatak je da stavlja najboljeg golmana na gol. Samim tim, realno, Valdes ne moze De Gei papuce okrenut'.
5 0 5

#15589 Re: Manchester United FC

Post by 5 0 5 »

Tito_i_Partija wrote: Ne slazem se za prvo, a za drugo definitivno nije u redu konstatirat' da je ok sto De Gea sad zajebaje United, jer su eto to zasluzili kad su poslali jadnog Valdesa na klupu. Ako hoces da budes prvi golman, ostani u Barci jarane. Van Gaalov zadatak je da stavlja najboljeg golmana na gol. Samim tim, realno, Valdes ne moze De Gei papuce okrenut'.
ja sam govorio o ponizavanju valdesa, tipa izbacivanjem njegovih stvari iz ormarica i iz svlacionice. to je tako nisko. jednostavno, takve stvari ne mozes raditi igracu kalibra kakav je valdes. ne mora biti valdes, moze biti i njegov holandjanin van persie. van gaal se ponasa kao kreten i mogu misliti da nije puno bolji ni prema ostalima. pa s tim ni sa de geom. sad, sto je ovaj u poziciji da ga handri, pa ga i handri, mozda ima nesto i van gaalovog u tome. gledajuci njegov karakter, vise vjerujem da ima nego da nema.
Tito_i_Partija

#15590 Re: Manchester United FC

Post by Tito_i_Partija »

5 0 5 wrote: ja sam govorio o ponizavanju valdesa, tipa izbacivanjem njegovih stvari iz ormarica i iz svlacionice. to je tako nisko. jednostavno, takve stvari ne mozes raditi igracu kalibra kakav je valdes. ne mora biti valdes, moze biti i njegov holandjanin van persie. van gaal se ponasa kao kreten i mogu misliti da nije puno bolji ni prema ostalima. pa s tim ni sa de geom. sad, sto je ovaj u poziciji da ga handri, pa ga i handri, mozda ima nesto i van gaalovog u tome. gledajuci njegov karakter, vise vjerujem da ima nego da nema.
Ni prvi ni zadnji put da se Van Gaal, Mourinho, Ferguson ili neki deseti trener tako ponasa. Ljudi su zajebani do bola, ali za njih se vezu uspjesi, i valja ti pod njihovom palicom igrat' il' trazit' novi klub. Simple as that.

Ne sjecam se ko je onda u Bayernu izjavio, mislim da je Luca Toni, da je Van Gaal jedne prilike u svlacionici htjeo igrace da motivise spustajuci svoje gace i pokazivajuci da trebaju imat' muda k'o on. Ferguson baca kopacku na Beckhama, i malo je falilo da covjek ostane bez oka. I procitaj malo sta Ibrahimovic pise o Capellu kad je ovaj trenir'o Juventus. To je jednostavno vrsta trenera koja nece kompromis, nego "my way or the highway". Da li je to korektno ili ne uopste nije bitno, i idemo daleko od teme. Bitno je to da je De Gea jos uvijek zaposlen u Unitedu, i treba da se tako ponasa sve dok je tako.
5 0 5

#15591 Re: Manchester United FC

Post by 5 0 5 »

Tito_i_Partija wrote: Da li je to korektno ili ne uopste nije bitno, i idemo daleko od teme. Bitno je to da je De Gea jos uvijek zaposlen u Unitedu, i treba da se tako ponasa sve dok je tako.
pa zaposlen je i valdes. hocu reci, ne zalim ga nimalo (lvg-a). sam je uspostavio takva pravila. sad zanje sto je posijao. na kraju krajeva, kao sto rekoh, njega je mogao van gaal staviti u tim, i covjek bi igrao. nije k'o tevez npr. sto je odbio da udje. ili kad je otisao igrati golf u argentini.
Tito_i_Partija

#15592 Re: Manchester United FC

Post by Tito_i_Partija »

5 0 5 wrote:pa zaposlen je i valdes. hocu reci, ne zalim ga nimalo (lvg-a). sam je uspostavio takva pravila. sad zanje sto je posijao. na kraju krajeva, kao sto rekoh, njega je mogao van gaal staviti u tim, i covjek bi igrao. nije k'o tevez npr. sto je odbio da udje. ili kad je otisao igrati golf u argentini.
Kakva pravila je postavio LVG? Da igrac moze da bojkotuje utakmice jer se k'o lafo ne moze koncentrisat'? :D
5 0 5

#15593 Re: Manchester United FC

Post by 5 0 5 »

Tito_i_Partija wrote: Kakva pravila je postavio LVG? Da igrac moze da bojkotuje utakmice jer se k'o lafo ne moze koncentrisat'? :D
po treci put ti pisem, nije bojkotovao. lvg je odlucio da ga ne stavi u tim. tu je velika razlika. napisao sam i kako se desilo. juce sam citao izjavu lvg-a za holandski portal.

a pravila su, ne postuje igrace i onda ocito neki igraci ne postuju njega. bar oni koji imaju taj konfort. ne govorim ni ko jeste ni ko nije upravu. samo kazem da mi nije zao van gaala, zbog ovih stvari. on da je u prilici, sutno bi nogom de geu u guzicu ne bi se dva puta razmislio.
Tito_i_Partija

#15594 Re: Manchester United FC

Post by Tito_i_Partija »

5 0 5 wrote: po treci put ti pisem, nije bojkotovao. lvg je odlucio da ga ne stavi u tim. tu je velika razlika. napisao sam i kako se desilo. juce sam citao izjavu lvg-a za holandski portal.
Ne citas sta ti pisem. Taj razlog koji je De Gea dao, taj "manjak koncentracije", je tipicni bullshit kad je igrac nezadovoljan i nece da igra. A govoris da je LVG to zasluzio mada ti poredjenje nije bas najbolje. Da ti dam bolji primjer: zasluzio bi to kad bi, recimo, im'o ponudu od Real Madrida na stolu, United mu govori da on ispuni svoj ugovor, a on eto ne moze da ide na utakmice Uniteda jer se "ne moze koncentrisati". Eh onda jarane bi bilo fer.
5 0 5 wrote:a pravila su, ne postuje igrace i onda ocito neki igraci ne postuju njega. bar oni koji imaju taj konfort. ne govorim ni ko jeste ni ko nije upravu. samo kazem da mi nije zao van gaala, zbog ovih stvari. on da je u prilici, sutno bi nogom de geu u guzicu ne bi se dva puta razmislio.
Pa naravno da bi ga sutn'o, i ti bi to uradio da si na njegovom mjestu. Fudbal je biznis, pragmatika, nazovi je sta hoces ali je tako. Sta ja mogu Valdesu sto hoce da ide iz najboljeg kluba na svijetu da brani negdje drugo, i onda da se ispostavi da sa De Geom ne moze ni istu recenicu?

Vidim da si ogorcen na LVG-a zbog Valdesa, jer imas naviku da branis sve sto je iz Barce. Tako i sa Guardiolom na temi Bayerna neki dan. Ali ja ti govorim da je Van Gaalovo ponasanje prihvaceno u svijetu fudbala, jer on je trener i njegovo je pravo da se dere na igrace i ne pusta ih u startere ako to donosi rezultate.
5 0 5

#15595 Re: Manchester United FC

Post by 5 0 5 »

Tito_i_Partija wrote: Pa naravno da bi ga sutn'o, i ti bi to uradio da si na njegovom mjestu. Fudbal je biznis, pragmatika, nazovi je sta hoces ali je tako. Sta ja mogu Valdesu sto hoce da ide iz najboljeg kluba na svijetu da brani negdje drugo, i onda da se ispostavi da sa De Geom ne moze ni istu recenicu?

Vidim da si ogorcen na LVG-a zbog Valdesa, jer imas naviku da branis sve sto je iz Barce. Tako i sa Guardiolom na temi Bayerna neki dan. Ali ja ti govorim da je Van Gaalovo ponasanje prihvaceno u svijetu fudbala, jer on je trener i njegovo je pravo da se dere na igrace i ne pusta ih u startere ako to donosi rezultate.
gledaj, de gei se ocito moze. a posto je lvg supak, onda mi ga nije zao. da li je uredu ili nije, ne ulazim. sam kazes da je biznis, pa kad je biznis za lvg, onda je i za de geu. svako koristi sta mu je pristupno. to je sve sto imam reci oko toga.

a lvg-a postujem. potrazi na ovoj temi prije svjetskog. pisao sam upravo u njemu cim je dobio posao i o njegovom timu koji radi s njim. a pogotovo o treneru golmana (hoek), koji je siguran sam zasluzan za toliki odskok de gee za ovih godinu dana. i nije van gaalu valdes prvi. bilo je igraca i prije koje je on ponizavao i sutirao. i ne samo fudbalera. tako da... neka ga malo rostiljaju. zasluzio je. :D
Better Man

#15596 Re: Manchester United FC

Post by Better Man »

Nova 3 boda. Odličan start sezone.
Logovan

#15597 Re: Manchester United FC

Post by Logovan »

Ide titula lagano. 8-)
TheMule

#15598 Re: Manchester United FC

Post by TheMule »

Manchester bez veze. 1 udarac na gol protiv Totenhama, 2 protiv slabe Ville. Ovi jaci timovi ce ih pomesti, pogotovo kad se malo umore oko novembra/decembra.
Teufik

#15599 Re: Manchester United FC

Post by Teufik »

6 od 6 bodova. Samo nek nabiru. Puca mi qrac za igru.
missko

#15600 Re: Manchester United FC

Post by missko »

Real nudi De Gei na ruke 17 mil. € da odsjedi ugovor do kraja s Man Unitedom.
Koji je sreckovic ovaj tip to je cudo
Post Reply