Manchester United FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
burek_in_space

#10601 Re: Manchester United FC

Post by burek_in_space »

Fenomenalna zamjena na klupi United-a, harace Vragovi EPL-om josh dugo vremena sa njim.
The Realist

#10602 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

Moyes nije defanzivan trener. On samo ne igra presing, ali kada dobiju loptu, onda je Everton bio najdirektnija ekipa u ligi.

To što nasljeđuje SAF-a ne može biti nikakav izgovor. Ne prelazi SAF u Everton, pa da sada mora malo ekipu prilagoditi svom stilu, a nema sredstava.

Ovaj dolazi u United i dat će mu sve što mu treba, znači nema tu prilagođavanja na taj način. Ako on odluči mlađim igračima šansu dati, onda naravno da su očekivanja na početku manja.

Treba shvatiti da za rivale ima tri iznimno bogata kluba, od toga dva bez ograničenja, Tottenham je sve bolji (pitanje je šta će biti sa Baleom, ali i koga bi doveli kao zamjenu), a također ne pušim priče o 20mio za pojačanja što se tiče Liverpoola.
Teufik

#10603 Re: Manchester United FC

Post by Teufik »

The Realist wrote:Ako on odluči mlađim igračima šansu dati, onda naravno da su očekivanja na početku manja.
Nema ako....on to mora uraditi.Unitedova filozofija koju je Ferguson dodatno nadogradio i uvijek potencirao je forsiranje mladih igraca.

Sva ova naklapanja o tome kako ce United igrati treba malo usporiti.
Ja sam uvjeren da on puno nece odstupati od nacina na koji United igra.Bit ce tu promjena bezbeli al ne ocekujte nista drasticno.
Eh koliko ce te promjene koje on uvede donijeti dobrog ili loseg,vrijeme ce pokazati.
Jack Be Nimble

#10604 Re: Manchester United FC

Post by Jack Be Nimble »

Image

Bice mi zao Liverpula ako im bivsi trener Evertona pocne raditi sa Unitedom ono sto im je Alex radio :)
The Realist

#10605 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

Teufik wrote: Nema ako....on to mora uraditi.Unitedova filozofija koju je Ferguson dodatno nadogradio i uvijek potencirao je forsiranje mladih igraca.

Sva ova naklapanja o tome kako ce United igrati treba malo usporiti.
Ja sam uvjeren da on puno nece odstupati od nacina na koji United igra.Bit ce tu promjena bezbeli al ne ocekujte nista drasticno.
Eh koliko ce te promjene koje on uvede donijeti dobrog ili loseg,vrijeme ce pokazati.
Zavisi u kojoj mjeri. Više sam mislio na to da recimo samo jednog igrača dovede, čak i ako ode njih nekoliko i onda ovim mladim da šanse. To je povelik rizik i naravno da bih čekao da malo to posloži, da sazriju igrači.
MyTao

#10606 Re: Manchester United FC

Post by MyTao »

Jack Be Nimble wrote:Image

Bice mi zao Liverpula ako im bivsi trener Evertona pocne raditi sa Unitedom ono sto im je Alex radio :)
Taj jos nikada nije pobjedio na Anfildu... nadam se da ce ostati tako:):)

Realno, United je puno jaci klub od Liverpoola... tako da je normalno ocekivati da ce nastaviti sa dominacijom sad za sad :) a vidjet ce mo sta ce buducnost donijeti... mozda odlazak SAF-a bude za United kao odlazak Bob Paisley-a za Liverpool.
Teufik

#10607 Re: Manchester United FC

Post by Teufik »

The Realist wrote:
Zavisi u kojoj mjeri. Više sam mislio na to da recimo samo jednog igrača dovede, čak i ako ode njih nekoliko i onda ovim mladim da šanse. To je povelik rizik i naravno da bih čekao da malo to posloži, da sazriju igrači.
United je rijetko strpljiv klub.Tranzicija ce ici laganini i pod budnim okom SAF-a.
Ne brigaj.
The Realist

#10608 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

MyTao wrote:
Taj jos nikada nije pobjedio na Anfildu... nadam se da ce ostati tako:):)

Realno, United je puno jaci klub od Liverpoola... tako da je normalno ocekivati da ce nastaviti sa dominacijom sad za sad :) a vidjet ce mo sta ce buducnost donijeti... mozda odlazak SAF-a bude za United kao odlazak Bob Paisley-a za Liverpool.
Mislim da to neće biti toliki problem, a.B.d., radi financijske snage kluba.
todd_smith

#10609 Re: Manchester United FC

Post by todd_smith »

Eto vam i Felianija sa Moyesom
Better Man

#10610 Re: Manchester United FC

Post by Better Man »

Tako je govorio Fergie: "Real je Francova mafija, Inzaghi je rođen u ofsajdu, a penzija je za mlade!"KLJUČNI PODACI
Veliki Alex Ferguson odlazi u mirovinu u 71 godini i nakon 39 godina na trenerskoj klupi
Donosimo izbor njegovih poznatih izjava
Piše: Zvonko Alač
Objavljeno prije 2 sata

Tekst

Foto: Guliver Image/Getty Images

"TAKO sam talentiran da ću se okušati u slikanju ili nečem sličnom" jedna je od mnogih nezaboravnih izjava velikog Alexa Fergusona.

> Nepoznati Ferguson: Škveranin koji je odrastao u stanu bez kupaone i odžvakao dva kruga oko Old Trafforda

Povodom umirovljenja jednog od najvećih trenera u povijesti nogometa, donosimo izbor njegovih najpoznatijih sentenci, ali i "provala":

Osvajanje Lige prvaka 1999.

"Bila je to najveća predstava nesebičnosti koju sam vidio na nogometnom terenu. Gazeći preko svake vlati trave, boreći se kao da bi radije izdahnuo od iscrpljenosti nego izgubio, nadahnuo je sve oko sebe. Osjećam takvu čast što sam povezan s takvim igračem."

Oda Royu Keaneu nakon uzvratne utakmice polufinala LP 1999. protiv Juventusa, na kojoj je dobio žuti karton koji ga je eliminirao iz finala.

"Na kraju ove utakmice, Kup europskog prvaka bit će samo par metara od vas, ali ako izgubimo nećete ga moći niti dotaknuti. A za mnoge od vas, to će biti najbliže što će mu se primaknuti. Ne usuđujte se vratiti ovdje, bez da ste dali sve od sebe."

Ferguson igračima Uniteda na poluvremenu finala Lige prvaka protiv Bayerna 1999. na Nou Campu

"Ne mogu vjerovati. Ne mogu vjerovati. Nogomet. Kvragu!"

Nakon što je United u sudačkoj nadoknadi preokrenuo 0:1 u pobjedu 2:1.

Liverpool

"Najveći izazov mi nije što se događa trenutno, moj najveći izazov je razjebati Liverpool. I napiši to točno kao što sam ti rekao!"

Poruka Alanu Hansenu, nekadašnjem igraču Liverpoola, a sada komentatoru, nakon što je ovaj (2002.) izjavio kako je Ferguson gotov, prestar.

"Mora da se šalite. Izgledam li kao mazohist koji se želi isjeći? Što kažete da ih umjesto toga ipak stavimo kao kandidate za borbu za opstanak?"

Odgovor na novinarsko pitanje je li Liverpool kandidat za naslov prvaka 2007.

Manchester City

"S obzirom na stotine milijuna koje su potrošili, moraju osvojojiti nešto. Nekad imate previše glasne susjede s kojima morate živjeti i ne moežete napraviti ništa oko toga."

Nakon što je City preuzeo pustinjski kapital.

"Ovo nam je bio najgori dan ikada!"

Poslje poraza 1:6 od Cityja na Old Traffordu prošle sezone.

Arsene Wenger

"Pričaju kako je pametan i da govori pet jezika. E pa ja znam 15-godišnjaka iz Obale Bjelokosti koji govori pet jezika!"

Nakon što je Arsene Wenger imenovan menadžerom Arsenala 1996.

"Još je zelen, treba zadržati svoja mišljenja za japanski nogomet."

Godinu dana kasnije, govoreći o Wengeru koji je u Premiership došao iz Japana.

"Ne očekujem da mi se Wenger ispriča zbog sramotnog ponašanja njegovih igrača. Nije on takva osoba."

O istom menadžeru, ali 2005.

Jose Mourinho

"Razbacivao se velikim riječima obračajući mi se s "Šefe", "Veliki čovječe", kada me pozvao na piće poslije utakmice u Portu. Ali, bilo bi mu puno bolje da su mu pozdravi bili praćeni čašom pristojnog vina, jer ono što mi je dao bio je razrjeđivač".

Mourinho očigledno nije ostavio posebno dobar utisak na Fergusona prilikom njihovog upoznavanja 2004., ali ga je Portugalac ipak izbacio iz Lige prvaka, koju je te godine i osvojio.

"Nikad ne bih pomislio da tip koji nije igrao utakmicu, može postati vrhunski trener, ali njegova nevjerojatno jaka osobnost premostila je jaz."

"Sjećam se njegove prve konferencije za medije u Chelseaju i pomoslio sam 'Isuse, koji bahati gad', dok je igračima govorio da je Special One koji ne gubi utakmice."

Prisjećanje Mourinhovog trijumfalnog ulaska u engleski nogomet.

"On može trenirati bilo gdje. Neću prognozirati što će se dogoditi u ovom klubu. Neću trajati zauvijek, ali Jose moeže trenirati bilo gdje, tu nema dvojbe."

Komentirajući mogućnost da ga Mourinho naslijedi u Realu.

David Beckham

"On je najbolji britanski udarač lopte, ne zato što ima bogomdan talent, nego zato što vježba s takvom predanošću o kojoj većina manje talentiranih igrača ne bi ni pomislila."

"Bio je to bizaran incident. Da sam to pokušao još milijun puta, nikad više to ne bih uspio. Da to mogu, nastavio bi igrati nogomet!"

Opis legendarnog incidenta, kada je šutnuo kopačku koja je završila na Beckhamovom čelu i raskrvarila ga.

"To je potpuno nemoguće. Nema šanse da bih ga prodao, on je jedan od naših najboljih igrača."

U travnju 2003., dva mjeseca prije nego što će ga prodati Realu.

Real

"Francov klub navikao je da sve bude po njegovom."

"Vi mislite da bih stvarno ušao u posao s tom mafijom?! Isuse Kriste, nema šanse. Ne bi im prodao ni virus!"

O Ronaldovom prelasku u Real. Kao što znamo, Ronaldo je 2009. prodan u Real.

Talijani

"Kada mi Talijan kaže da je tjestenina na tanjuru, provjerim ispod umaka kako bi bio siguran. Oni su izmislili prevaru."

Komentar prije Unitedove utakmice četvrtinala LP protiv Intera, 1999.

"Inzaghi je rođen u ofsajdu."

Ocjena pozicijske igre legendarnog "skupljača otpadaka".

"Govore kako su Englezi jaki, a oni očajni u zraku, kako za razliku od njih ne mogu ovo, ono...Pa te pobjede 3:0."

Talijanska pila naopako ne vara Fergusona.

Nijemci

"Oni su zaslužni za Rafaelovo isključenje i naše ispadanje, ali ne igrom, nego pritiskom na suca. Rafael je pokazao neiskustvo, ali oni su ga isključili, jer su svi sprintali prema sucu - tipično njemački".

Nakon Unitedovog ispadanja od Bayerna u Ligi prvaka 2011.

O Unitedovim igračima

"Da je malčice viši, bio bi najbolji branič u Britaniji. Otac mu je dovoljno visok, zato treba provjeriti njihovog mljekara."
Gary Neville

"Nadvio se na mene nakon što smo se posvađali, a ostali igrači već su pokrivali oči. Pogledao sam prema gore i pomislio: Ako me udari, mrtav sam."
Peter Schmeichel

"Sjećam se kada sam ga vidio prvi put. Imao je 13 godina i šarao terenom poput koker španijela koji lovi komad papira na vjetru."
Ryan Giggs

"Nekad pogledate u polje i vidite kravu, pa pomislite kako je bolja od one na vašem imanju."
Wayne Rooney

"Ako je ikad igdje na svijetu bio igrač koji je stvoren za Manchester United, to je on. Napuhao bi se, izbacio prsa, podigao glavu i gledao svuda okolo, kao da pita: Koliki si, jesi li dovoljno velik za mene?"
Eric Cantona

Novinari

"Jebeno ne razgovaram s vama. On je jebeno sjajan igrač, a vi ste jebeni idioti."

Braneći od novinara neobranjivo, najveću transfer-pogrešku, 28 milijuna funti ulupanih na Juana Sebastiana Verona.

"Ne želim imati nikakve veze s vama, jer ste jebena sramota. Uskoro ću vam zalupiti vrata zauvijek."

Medijima općenito.

Ribanje igrača

"To su mitovi, koji samo bujaju. Kada bi sve one priče kako gađam igrače šalicama za čaj bile istinite, sada bi tu hodali po krhotinama. Sve to je potpuno preuveličano."

O njegovom glasovitom psiho-fizičkom iživljavanju na igračima.

"Koji kurac vi uopće igrate? Vi ste najveća hrpa govana koju sam ikad vidio! Nitko od vas ne može me pogledati u oči, jer nitko nema pravo obratiti mi se! Ne mogu vjerovati da ste došli ovdje i igrate kao pičke!"

Motivacijski govor na poluvremenu kod Sheffield Wednesdaya 1998.

Trenerska filozofija

"Ne volim gubiti, imam kratak fitilj."

"Nikad u životu nisam igrao na neodlučeno."

"Nekad u nogometu trebaš dignuti ruku i reći: Da, oni su bolji od nas."

"Dok god ima utakmica za igrati, nije gotovo."

"Momčad uvijek treba raditi za velikog igrača, ali veliki igrač uvijek mora raditi."

"Nogomet je težak sport, koji često izvlači najgore u vama."

"Samo pravi šampioni izađu i pokažu vrijednost nakon poraza i od nas očekujem isto."

"Ispričat ću vam priču o guskama koje lete pet tisuća milja od Kanade do Francuske u "V" formaciji. Ali, one koje su iza njih ne lete, nego su zamjena za one u prvom redu i preuzimaju kada se ove umore. To je timski rad."

Mirovina

"Bitno je raditi i ja sam posvećen poslu i želim raditi. Mirovina je za mlade ljude."
Teufik

#10611 Re: Manchester United FC

Post by Teufik »

Teufik

#10612 Re: Manchester United FC

Post by Teufik »

BHF_Manijak

#10613 Re: Manchester United FC

Post by BHF_Manijak »

Teufik wrote:
The Realist wrote:
United je rijetko strpljiv klub.Tranzicija ce ici laganini i pod budnim okom SAF-a.
Ne brigaj.
Mah prijatelju, vjeruj da ako godina-dvije prodju bez trofeja, i strpljenju ce doci kraj. Ipak United nije mali klub koji sebi moze priustiti godinu-dvije bez trofeja, na kraju ne vjerujem ni da bi navijaci bili toliko saburli. Svi ti veliki klubovi poput Bayerna, Reala, Milana, Uniteda, Juventusa itd. mogu tolerisati odredjen period bez uspjeha, ali na duze staze nema sanse.
Kemal Malovčić

#10614 Re: Manchester United FC

Post by Kemal Malovčić »

Zamisli ispadnu u drugu ligu hahaha.
skafiskafsnjak

#10615 Re: Manchester United FC

Post by skafiskafsnjak »

Kemal Malovčić wrote:Zamisli ispadnu u drugu ligu hahaha.
puste zelje mnogih :lol:
Kemal Malovčić

#10616 Re: Manchester United FC

Post by Kemal Malovčić »

skafiskafsnjak wrote:
priznajem :D
dale cooper

#10617 Re: Manchester United FC

Post by dale cooper »

Who the fuck is David Moyes? :D
MOSALJOZE

#10618 Re: Manchester United FC

Post by MOSALJOZE »

Nego jeste li čuli da cijene karata za poslijednju utakmicu iznose i preko 4000 eVra.
skafiskafsnjak

#10619 Re: Manchester United FC

Post by skafiskafsnjak »

Kemal Malovčić wrote:
skafiskafsnjak wrote:
priznajem :D
Puste zelje su da padnu na donji dio tabele, a kamoli drugu ligu 8-)

@Dale Cooper, ko prati Englesku ligu, zna ko je Moyes .
dale cooper

#10620 Re: Manchester United FC

Post by dale cooper »

skafiskafsnjak wrote:
Ma znam da je menadžer Evertona, ali kao takav mi se ne čini kao kalibar trenera za MU.
Mislim Everton je zadnjih godina uvijek negdje u sredini tabele. Mora da je neka Škotska stvar u pitanju. :D
skafiskafsnjak

#10621 Re: Manchester United FC

Post by skafiskafsnjak »

dale cooper wrote:
skafiskafsnjak wrote:
Ma znam da je menadžer Evertona, ali kao takav mi se ne čini kao kalibar trenera za MU.
Mislim Everton je zadnjih godina uvijek negdje u sredini tabele. Mora da je neka Škotska stvar u pitanju. :D
Nije bas u sredini ... u gornjem dijelu . Dobra ekipa obzirom kakve igrace imaju . Menadzer koji izvuce maksimum iz svojih igraca... to Unitedu treba, to je bio Ferguson .
MOSALJOZE

#10622 Re: Manchester United FC

Post by MOSALJOZE »

Ja sam nešto razmišljao da je Jupp malo mladji mogao je on,ali svakako da nisu ni sa Moyesom pogriješili.
dale cooper

#10623 Re: Manchester United FC

Post by dale cooper »

skafiskafsnjak wrote:
dale cooper wrote:
skafiskafsnjak wrote:
Nije bas u sredini ... u gornjem dijelu . Dobra ekipa obzirom kakve igrace imaju . Menadzer koji izvuce maksimum iz svojih igraca... to Unitedu treba, to je bio Ferguson .
Moguće, naravno da treba sačekati i vidjeti. Ali biće čudno nakon toliko godina pogledati na klupu Uniteda
i ne vidjeti zajapureno, crveno lice kako manično žvače. :D
skafiskafsnjak

#10624 Re: Manchester United FC

Post by skafiskafsnjak »

Siguran sam da je dobar trener... vidjet cemo kako ce se snaci. Svakako treba strpljenja imati... volio bih da povuce za sobom Felainija i Bainesa....
Riddle

#10625 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

Nema sta, ljudi sve rade na svoj nacin. Vjeruju u nesto i drze se toga. Kako vrijeme prolazi, Moyes biva sve vise prihvacen od strane fanova i mislim da ce generalno uraditi dobar posao. Ko zna, mozda uslijedi i nesto posebno nakon određenog vremena.

Ja ne ocekujem puno odmah naredne sezone, jer ce biti toliko pritiska na ovog covjeka, bez obzira koliko ga mediji i analiticari trenutno vole. United ima najbolju ekipu u ligi i ne bi trebali imati previse problema da zavrse u top 3. Time bih bio zadovoljan, kao i plasmanom u fazu izbacivanja u LP.
Post Reply