Manchester United FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Riddle
#10051 Re: Manchester United FC
Drugim rijecima, plesao kako su fanovi Liverpoola svirali. Zato ga i obozavaju toliko. "Suprotstavio se onom zlom Fergusonu." Rekao da mu se ne obraca, jer ionako ne moze razumjeti sta prica. Zvao ga Mr. Ferguson. Neko naivan bi pomislio da je to OK, ali ako se malo dublje zakopas, jasno je na sta je to usmjereno. Napadao United kao i Gilla, bez ikakve potrebe. Fergie se svađao i sa Mourinhom i Wengerom koji su bili nemjerivo veci rivali, ali i dalje imaju po svemu sudeci normalan odnos. To jasno pokazuje gdje je greska, ali naravno navikao sam od nekih da krivicu stalno salju na tuđu adresu.
- ultima_palabra
#10052 Re: Manchester United FC
Riddle wrote:Zvao ga Mr. Ferguson. Neko naivan bi pomislio da je to OK, ali ako se malo dublje zakopas, jasno je na sta je to usmjereno.
Fakat, jel teško upaliti common sense i formirati svoje mišljenje, a ne da ti ga formiraju navijački forumi
-
nicaze_072
#10053 Re: Manchester United FC
http://youtu.be/8Dr-Gg8NxO4ultima_palabra wrote:Riddle wrote:Zvao ga Mr. Ferguson. Neko naivan bi pomislio da je to OK, ali ako se malo dublje zakopas, jasno je na sta je to usmjereno.Da razlog toga slučajno nije to što Benitezu engleski nije maternji jezik?
![]()
Fakat, jel teško upaliti common sense i formirati svoje mišljenje, a ne da ti ga formiraju navijački forumiNe mislim samo na tebe...
Lakse srati po Fergusonu nego titule osvajati... smecar obicni. Sa ovakvim Celzijem on gubi od Steaue...
- Riddle
#10054 Re: Manchester United FC
Kakve bolan veze ima maternji jezik s tim? On je pokupio sve iz Liverpoola i tacno pricao ono sto su oni zeljeli da cuju. Radio ono sto su zeljeli da radi. A zna se sta misle o tituli koju je Fergie dobio, koju usput Shankly i Paisley nisu. Sad se i cudi sto ga fanovi Chelsea mrze. Koji ga je vrag tjerao da prica gluposti o njima, zastavama i cemu sve ne? To su navijacke price i tu je jasno pokazao sta mu je namjera.ultima_palabra wrote:Da razlog toga slučajno nije to što Benitezu engleski nije maternji jezik?
![]()
Fakat, jel teško upaliti common sense i formirati svoje mišljenje, a ne da ti ga formiraju navijački forumiNe mislim samo na tebe...
Common sense ocito razlicito definisemo.
- Logovan
#10055 Re: Manchester United FC
Naravno da je trebao ali jebi ga sad, bilo i prošlo.Teufik wrote:Trebao se rukovat s njim.
Glupo od Fergusona.
-
jabidapitam
#10056 Re: Manchester United FC
Sto bolan mrzis naseg fergija?vaučer wrote:Hajde molim te jedan primjer uvrede personi dotične škotske prznice navedi da vidim šta to on podrazumijeva pod uvredom.
- vaučer
#10057 Re: Manchester United FC
Riddle wrote:Drugim rijecima, plesao kako su fanovi Liverpoola svirali. Zato ga i obozavaju toliko. "Suprotstavio se onom zlom Fergusonu." Rekao da mu se ne obraca, jer ionako ne moze razumjeti sta prica. Zvao ga Mr. Ferguson. Neko naivan bi pomislio da je to OK, ali ako se malo dublje zakopas, jasno je na sta je to usmjereno. Napadao United kao i Gilla, bez ikakve potrebe. Fergie se svađao i sa Mourinhom i Wengerom koji su bili nemjerivo veci rivali, ali i dalje imaju po svemu sudeci normalan odnos. To jasno pokazuje gdje je greska, ali naravno navikao sam od nekih da krivicu stalno salju na tuđu adresu.
Ma daj ozbiljno.
Nazvao ga je Mr Ferguson, to je to?
Napadao United i Gilla je malo preopćenito usto definitivno nije na osobnoj razini gdje je Ferguson prenio rivalstvo odbijanjem da se rukuje - u čemu je u biti suština cijele priče bar s moje strane. Ja bih se odbio u životu rukovati formalno baš s nekim ološem zadnjim koji mi je napao obitelj ili šta slično, ovo je žalim slučaj samo običan kiseli tantrum - kakve Ferguson već godinama sipa iz rukava.
- ultima_palabra
#10058 Re: Manchester United FC
Pa ima veze, prvi put čovjek vidio Englesku 2005. i sad on treba znati kako koga oslovljavatiRiddle wrote:Kakve bolan veze ima maternji jezik s tim? On je pokupio sve iz Liverpoola i tacno pricao ono sto su oni zeljeli da cuju. Radio ono sto su zeljeli da radi. A zna se sta misle o tituli koju je Fergie dobio, koju usput Shankly i Paisley nisu. Sad se i cudi sto ga fanovi Chelsea mrze. Koji ga je vrag tjerao da prica gluposti o njima, zastavama i cemu sve ne? To su navijacke price i tu je jasno pokazao sta mu je namjera.ultima_palabra wrote:Da razlog toga slučajno nije to što Benitezu engleski nije maternji jezik?
![]()
Common sense ocito razlicito definisemo.
Dobro, radio je ono što su željeli da radi, htio da im se dopadne i šta sad? Pričao je neke gluposti, ispao i budala par puta, ali nije nikoga lično uvrijedio. Razumijem da ga fanovi Chelseaja i Uniteda mrze, to su fanovi... ali Ferguson predstavlja klub i instituciju MUFC i on mora biti iznad toga.
-
semirizsvemira
#10059 Re: Manchester United FC
Sudije opet pokrale united
Chelsea bio bolji partner i zasluzili su pobjedu . Ne bjerujem da united moze nesto uciniti jer im je forma u silaznoj fazi . Sta ako u polufinalu Chelsea i City odigraju nerijeseno ?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#10060 Re: Manchester United FC
semirizsvemira wrote:Sudije opet pokrale unitedChelsea bio bolji partner i zasluzili su pobjedu . Ne bjerujem da united moze nesto uciniti jer im je forma u silaznoj fazi . Sta ako u polufinalu Chelsea i City odigraju nerijeseno ?
- Riddle
#10061 Re: Manchester United FC
Bili su u normalnim odnosima do 2009. godine. I ostali bi vjerovatno da on bez ikakvog povoda nije napao Fergusona i United. Ti si zadnja osoba koja nekome moze govoriti da upotrijebi zdrav razum ako mislis da je to oslovljavanje bilo nenamjerno. To je tako ocito naglasavao i toliko puta ponovio na toj presici kako ne bi ostavio nikakvu sumnju u ono sto govori. Znaci vrlo licno. Dovoljno je primijetiti da to fanovima Liverpoola nije promaklo.ultima_palabra wrote:Pa ima veze, prvi put čovjek vidio Englesku 2005. i sad on treba znati kako koga oslovljavati![]()
Dobro, radio je ono što su željeli da radi, htio da im se dopadne i šta sad? Pričao je neke gluposti, ispao i budala par puta, ali nije nikoga lično uvrijedio. Razumijem da ga fanovi Chelseaja i Uniteda mrze, to su fanovi... ali Ferguson predstavlja klub i instituciju MUFC i on mora biti iznad toga.
Dodaj na to da je optuzio i Fergusona i klub kako stalno uticu na sudije, na raspored utakmica i na druge timove i otprilike ces dobiti (odnosno trebao bi dobiti) jasniju sliku situacije. Stavlja pod znak pitanja integritet kluba. Posto Ferguson kako kazes predstavlja tu instituticiju, nije tesko zakljuciti da takve napade uzima vrlo licno. Benitez nije ni cestitao Unitedu na tituli prvaka (pazi molim te, dzentlmen sa takvom kulturom i obrazovanjem kako juce fino izjavi), vec je opet pjevusio svojim vjernim podanicima kako je Liverpool bio najbolji tim, a oni su ga kao ovce slijedili. Da sam ne znam kako glup, ne bi mi trebala pomoc jebenog navijackog foruma da saberem 2 i 2 i vidim zasto ga Ferguson ne podnosi.
- MyTao
#10062 Re: Manchester United FC
Ko'lko je samo Mr. Ferguson pljuvao po Suarezu kada je on odbio da se rukuje sa Evrom... a vidi sad... Nema niko ko je dvolican kao on u fudbalu... pocevsi od ovih stvari pa do sudija i izjava.
- vaučer
#10063 Re: Manchester United FC
Benitez je čestitao Manchester Unitedu na tituli 2009-te, nije uključio Fergusona u tu čestitku doduše.
-
nicaze_072
#10064 Re: Manchester United FC
Zasluzeno pljuvao na zubatog rasistu i simulatora...MyTao wrote:Ko'lko je samo Mr. Ferguson pljuvao po Suarezu kada je on odbio da se rukuje sa Evrom... a vidi sad... Nema niko ko je dvolican kao on u fudbalu... pocevsi od ovih stvari pa do sudija i izjava.
- ultima_palabra
#10065 Re: Manchester United FC
I kao drugi treneri ne optužuju jedni druge za manipulisanje rasporedom i suđenjem? Svi Fergusona zovu samo po tituli? Fakat pretjerivanje... Benitez je sam sebe zajebao tom tiradom, izgubio je trku za titulu i od tada mu je karijera u strmoglavom padu... što on ne vidi, nego još uvijek živi u toj 2009. i misli da je jedan od najboljih na svijetu. I to mu je najgora kazna. Antipatičan jeste, ali ako jedan Sir hoće da ga se tako oslovljava, onda se tako treba i ponašati.Riddle wrote:Bili su u normalnim odnosima do 2009. godine. I ostali bi vjerovatno da on bez ikakvog povoda nije napao Fergusona i United. Ti si zadnja osoba koja nekome moze govoriti da upotrijebi zdrav razum ako mislis da je to oslovljavanje bilo nenamjerno. To je tako ocito naglasavao i toliko puta ponovio na toj presici kako ne bi ostavio nikakvu sumnju u ono sto govori. Znaci vrlo licno. Dovoljno je primijetiti da to fanovima Liverpoola nije promaklo.ultima_palabra wrote:Pa ima veze, prvi put čovjek vidio Englesku 2005. i sad on treba znati kako koga oslovljavati![]()
Dodaj na to da je optuzio i Fergusona i klub kako stalno uticu na sudije, na raspored utakmica i na druge timove i otprilike ces dobiti (odnosno trebao bi dobiti) jasniju sliku situacije. Stavlja pod znak pitanja integritet kluba. Posto Ferguson kako kazes predstavlja tu instituticiju, nije tesko zakljuciti da takve napade uzima vrlo licno. Benitez nije ni cestitao Unitedu na tituli prvaka (pazi molim te, dzentlmen sa takvom kulturom i obrazovanjem kako juce fino izjavi), vec je opet pjevusio svojim vjernim podanicima kako je Liverpool bio najbolji tim, a oni su ga kao ovce slijedili. Da sam ne znam kako glup, ne bi mi trebala pomoc jebenog navijackog foruma da saberem 2 i 2 i vidim zasto ga Ferguson ne podnosi.
Ne smatram da si glup, naprotiv... samo mi je bezveze da se neko inteligentan povodi za mentalitetom krda. Tolika mržnja i ogorčenost Liverpoolom (koji decenijama Unitedu nije nikakav konkurent) ne može doći od činjenica i logičkog zaključivanja, nego od osjećaja pripadnosti nekom worldwide korpusu fanova MU.
- Zmijuga loma
#10066 Re: Manchester United FC
Mr. Ferguson je savršena ilustracija onoga da titula ne čini čovjeka. 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#10067 Re: Manchester United FC
dobar ti nick if you know what I meanZmijuga loma wrote:Mr. Ferguson je savršena ilustracija onoga da titula ne čini čovjeka.
- Zmijuga loma
#10068 Re: Manchester United FC
Znam, znam.KB24 wrote:dobar ti nick if you know what I meanZmijuga loma wrote:Mr. Ferguson je savršena ilustracija onoga da titula ne čini čovjeka.

- Riddle
#10069 Re: Manchester United FC
OK, hajde da ovo zavrsimo.ultima_palabra wrote:I kao drugi treneri ne optužuju jedni druge za manipulisanje rasporedom i suđenjem? Svi Fergusona zovu samo po tituli? Fakat pretjerivanje... Benitez je sam sebe zajebao tom tiradom, izgubio je trku za titulu i od tada mu je karijera u strmoglavom padu... što on ne vidi, nego još uvijek živi u toj 2009. i misli da je jedan od najboljih na svijetu. I to mu je najgora kazna. Antipatičan jeste, ali ako jedan Sir hoće da ga se tako oslovljava, onda se tako treba i ponašati.
Ne smatram da si glup, naprotiv... samo mi je bezveze da se neko inteligentan povodi za mentalitetom krda. Tolika mržnja i ogorčenost Liverpoolom (koji decenijama Unitedu nije nikakav konkurent) ne može doći od činjenica i logičkog zaključivanja, nego od osjećaja pripadnosti nekom worldwide korpusu fanova MU.
Ne mislim da on zeli da ga se tako oslovljava, mislim stalno u normalnoj komunikaciji. Nije valjda toliki snob. Ali ovo je bio direktan napad na jedno od njegovih najvecih ostvarenja. Dobio je tu titulu za doprinos igri kad je s Unitedom postigao nesto sto nijedan engleski klub nema. Mislim da se jako ponosi time i eto ti onda nekog nadrkanog debeljka koji bez ikakvog povoda pljuje na to. Nije Ferguson kriv za to kako se nekadasnji establisment mozda odnosio prema Liverpoolu. Ali su ipak zeljeli da cuju tu pjesmu i Benitez je rado zapjevao.
Ja cak i ne znam sta osjecam prema tom klubu. Nekad su mi smijesni, nekad vrlo antipaticni, nekad sam neutralan. Pretezno po njima udaram reaktivno. Kao u ovom slucaju. Meni je prvobitno bilo smijesno sto je Benitez plakao medijima. Mislim koga boli dupe za to rukovanje? I Wenger je naprimjer odbijao da se rukuje s menadzerima, pa nije bilo ovolike frke. Najvise sto bih po tom pitanju postavio na ovaj forum je jedan smajli -
Ali onda odjednom dolazi Vaucer i naravno ne propusta da raspali po Fergusonu bez neke dobre osnove. Temelji svoj argument na necemu sto nije istina. Nije Benitez zaradio takav tretman zbog toga sto ga je pobijedio u igri, taktici, uzeo mu titule ili sta ja znam, pa da se Ferguson zbog toga djetinjasto ljuti. I drugi su ga pobjeđivali i u tom smislu mu naudili mnoooogo vise. Zaradio ga je iskljucivo glupim ponasanjem.
Nikako mi nije jasno kako sam ostavio takav dojam da se vodim mentalitetom krda, ali iskreno me to i ne dodiruje. U pitanju je mogao biti bilo koji klub, opet bih reagovao isto i nasao nesto na sta cu udariti. Zadesilo se eto da je zagrizao neko kome je to zadnje sto treba uraditi. Ako tako dugo nisu konkurenti, onda budi tih i ne podbadaj bez razloga.
- ultima_palabra
#10070 Re: Manchester United FC
Ok, nema ljutnje
Maloprije kontam kako bi ovih zadnjih par sedmica bilo zanimljivije da se još snima Special 1 TV
Maloprije kontam kako bi ovih zadnjih par sedmica bilo zanimljivije da se još snima Special 1 TV
- vaučer
#10071 Re: Manchester United FC
Benitez je pretpostavljam zaključio da iza titule ne stoji osoba koju vrijedi oslovljavati tako.Ne mislim da on zeli da ga se tako oslovljava, mislim stalno u normalnoj komunikaciji. Nije valjda toliki snob. Ali ovo je bio direktan napad na jedno od njegovih najvecih ostvarenja. Dobio je tu titulu za doprinos igri kad je s Unitedom postigao nesto sto nijedan engleski klub nema. Mislim da se jako ponosi time i eto ti onda nekog nadrkanog debeljka koji bez ikakvog povoda pljuje na to. Nije Ferguson kriv za to kako se nekadasnji establisment mozda odnosio prema Liverpoolu. Ali su ipak zeljeli da cuju tu pjesmu i Benitez je rado zapjevao.
Nije htio biti dio guzoljubne kolone iza Fergusona, LMA organizacija i ostala ekipa koji su svojedobno uz fergusonovu pomoć provodili smješne medijske hajke na Beniteza kao prilikom 'incidenta' gdje je Benitez navodno pokazivao rukama da je utakmica gotova. (http://www.guardian.co.uk/football/2009 ... z-ferguson) Nije Rafa pjevao nikakvu pjesmu već je reagirao proaktivno na povećanu fergusonovu agresivnost koja je kao i obično kad je Ferguson u pitanju korespondirala s Liverpoolovim uzletom na tablici.
Još jedan link na temu rukovanja i rukovanjskih prigovaranja, konzistencija je vrlo bitna kad netko 'predstavlja klub'.Ja cak i ne znam sta osjecam prema tom klubu. Nekad su mi smijesni, nekad vrlo antipaticni, nekad sam neutralan. Pretezno po njima udaram reaktivno. Kao u ovom slucaju. Meni je prvobitno bilo smijesno sto je Benitez plakao medijima. Mislim koga boli dupe za to rukovanje? I Wenger je naprimjer odbijao da se rukuje s menadzerima, pa nije bilo ovolike frke. Najvise sto bih po tom pitanju postavio na ovaj forum je jedan smajli -.
http://www.telegraph.co.uk/sport/footba ... guson.html
Temelj zavade nije nimalo jednoobrazan kako ti želiš prikazati.Ali onda odjednom dolazi Vaucer i naravno ne propusta da raspali po Fergusonu bez neke dobre osnove. Temelji svoj argument na necemu sto nije istina. Nije Benitez zaradio takav tretman zbog toga sto ga je pobijedio u igri, taktici, uzeo mu titule ili sta ja znam, pa da se Ferguson zbog toga djetinjasto ljuti. I drugi su ga pobjeđivali i u tom smislu mu naudili mnoooogo vise. Zaradio ga je iskljucivo glupim ponasanjem.
- Riddle
#10072 Re: Manchester United FC
Da, kao vrlo kulturna i obrazovana individua, on je na pravom mjestu da zakljuci da li neko nesto zasluzuje. Ferguson je prije Benitezovog napada samo odgovorio novinarima na pitanje sta misli o trci za titulu. Rekao je nesto u smislu da ce biti uzbudljiva i da United smatra favoritom, posto Liverpool nikad nije bio u toj trci i fali im iskustva. Sto je gola istina i sto se pokazalo tacnim na kraju.vaučer wrote:Benitez je pretpostavljam zaključio da iza titule ne stoji osoba koju vrijedi oslovljavati tako.
Nije htio biti dio guzoljubne kolone iza Fergusona, LMA organizacija i ostala ekipa koji su svojedobno uz fergusonovu pomoć provodili smješne medijske hajke na Beniteza kao prilikom 'incidenta' gdje je Benitez navodno pokazivao rukama da je utakmica gotova. (http://www.guardian.co.uk/football/2009 ... z-ferguson) Nije Rafa pjevao nikakvu pjesmu već je reagirao proaktivno na povećanu fergusonovu agresivnost koja je kao i obično kad je Ferguson u pitanju korespondirala s Liverpoolovim uzletom na tablici.
Znao sam da ce ovo doci. Ali i dalje se cudim da si bas taj primjer odabrao. To je bio tako strasno ruzan slucaj koji se morao pod hitno okoncati sto je bilo u interesu sviju - Liverpoola, Uniteda, lige, drzave... Suarez je cak obecao i svom menadzeru da ce to uraditi. Sukob dvojice staraca je minoran u poređenju sa slucajem rasizma.vaučer wrote:Još jedan link na temu rukovanja i rukovanjskih prigovaranja, konzistencija je vrlo bitna kad netko 'predstavlja klub'.
http://www.telegraph.co.uk/sport/footba ... guson.html
Ja ne negiram da je Ferguson uzvracao i da je kasnije bilo svega, ali znam ko je sve poceo i zbog cega.vaučer wrote:Temelj zavade nije nimalo jednoobrazan kako ti želiš prikazati.
I stvarno sad prestajem s ovim. Cak me i nervira sto ovog nikogovica moram stavljati u istu recenicu sa Fergusonom.
-
Unitedforever
#10073 Re: Manchester United FC
Ko je Benitez? Debeli konobar iz Španije.
-
missko
#10074 Re: Manchester United FC
Vaucerov idol ljubimacUnitedforever wrote:Ko je Benitez? Debeli konobar iz Španije.
- MyTao
#10075 Re: Manchester United FC
Kakve bolan titule i sranja... Nije ovo 1300... vec 2012. Nevjerovatno da u Engleskoj jos uvijek furaju to... cak i kraljicu imaju
I treba ismijavati te gluposti...
I treba ismijavati te gluposti...