Manchester City FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
slusaj vamo

#6301 Re: Manchester City FC

Post by slusaj vamo »

Balo mu je miljenik, tako da ce tu bolje proci od Dzeke.

Ovo sto on naziva "rotacijom" je cista glupost i opravdanje da radi sta hoce.
quasar

#6302 Re: Manchester City FC

Post by quasar »

Ma dobro. Jasno je da ima odrjesene ruke od seika. Edin vjerovatno nece nazadovati jer ce imati koliko-toliko teske minutaze sa zahtjevnim protivnicima. Ne bude li Titule ove ili sljedece godine, mislim da ce Mancini otici svakako. Novi menadzer moze zadrzati rooster ili sve dati na posudbe...
Edinu je igrati koliko dobije vremena i mora biti spreman da grize, leti, i nema vise odvezanih pertli isl.
Baudelaire

#6303 Re: Manchester City FC

Post by Baudelaire »

Ove sezone titula nije cilj, bar prema onome što sam ja čitao na Bluemoonu. Cilj je tokom većeg dijela sezone ostati konkurentan Unitedu i izboriti direktno učešće u Ligi prvaka, te malo nabiti koeficijent za iduću sezonu. Sve ovisi koliko je šeik spreman udovoljavati Mancinijevim željama i koliko strpljenja ima. Zasad djeluje kao jako strpljiv, a medijski se nikako ne eksponira. Cilj je napraviti ekipu kojoj neće biti potrebno svake godine krhnuti 100 miliona funti da bi bila konkurentna. Zato se dovodi dosta mladih igrača za koje niko od nas nikad nije čuo, akademija se unapređuje maksimalno, hoće da razviju karakterističan, napadački stil fudbala, i da pokupuju sve Engleza do 24 godine što zna makar nekad loptu šutnuti. Dakle, ima šeik dugoročan plan, nisu mu trenutno titule u prvom planu, ali sve zavisi dokad. Kad se jednom upali crvena lampica, mogli bi treneri da se mijenjaju kao na traci. Ono što je sigurno jeste da Mancini ima sigurnu poziciju do kraja ove sezone, sve dok su među 4 na tabeli, a za dalje će šeik revidirati.
slusaj vamo

#6304 Re: Manchester City FC

Post by slusaj vamo »

quasar wrote:Ma dobro. Jasno je da ima odrjesene ruke od seika. Edin vjerovatno nece nazadovati jer ce imati koliko-toliko teske minutaze sa zahtjevnim protivnicima. Ne bude li Titule ove ili sljedece godine, mislim da ce Mancini otici svakako. Novi menadzer moze zadrzati rooster ili sve dati na posudbe...
Edinu je igrati koliko dobije vremena i mora biti spreman da grize, leti, i nema vise odvezanih pertli isl.
Seik se tu ne petlja, ima vaznijih stvari. Predsjednik ("chairman", jbg) kluba Kaldon, seikov covjek, je podrzao Mancinija, a dokle ce ne znamo. Ostalo stoji, samo bice tesko u takvom okruzenju, sto vise ih gledam, vise mi se gade, mogu zamisliti kako je tek njemu.
Riddle

#6305 Re: Manchester City FC

Post by Riddle »

Je li ozbiljna povreda Aguera?
slusaj vamo

#6306 Re: Manchester City FC

Post by slusaj vamo »

Riddle wrote:Je li ozbiljna povreda Aguera?
Mozda postajem precinican, ali se ne bih iznenadio ni da mu je ovo tastova instrukcija, a sve u vezi Teveza.
jeza u ledja

#6307 Re: Manchester City FC

Post by jeza u ledja »

Ma mislim da ljudi malo pretjeruju s tim kako "seik baca pare" nasumice. Nisu ti ljudi glupi pa da bukvalno ne znaju sta rade. Zna se sta je potrebno da se napravi dobar tim, i na dobrom su putu. Ali mislim da Bobby jos tu treba da se dokaze.
Riddle

#6308 Re: Manchester City FC

Post by Riddle »

slusaj vamo wrote:
Mozda postajem precinican, ali se ne bih iznenadio ni da mu je ovo tastova instrukcija, a sve u vezi Teveza.
Previse zagledas u citavu situaciju. Ali vidio sam juce slike kako se na treningu Aguero nesto prepire sa Manciniem i onako bijesno baca majicu.

Eto ispostavi se sad da su ostali samo Dzeko i Balotelli u napadackoj liniji. Nisam jos vidio ovu kombinaciju. Mozda bude zanimljivo.
quasar

#6309 Re: Manchester City FC

Post by quasar »

slusaj vamo wrote:
quasar wrote:Ma dobro. Jasno je da ima odrjesene ruke od seika. Edin vjerovatno nece nazadovati jer ce imati koliko-toliko teske minutaze sa zahtjevnim protivnicima. Ne bude li Titule ove ili sljedece godine, mislim da ce Mancini otici svakako. Novi menadzer moze zadrzati rooster ili sve dati na posudbe...
Seik se tu ne petlja, ima vaznijih stvari. Predsjednik ("chairman", jbg) kluba Kaldon, seikov covjek, je podrzao Mancinija, a dokle ce ne znamo. Ostalo stoji, samo bice tesko u takvom okruzenju, sto vise ih gledam, vise mi se gade, mogu zamisliti kako je tek njemu.
Naravno da nisam mislio direktno na seika, kralja, princa, qurca palca, vec na upravu kluba, a seik je samo zajednicko ime za sve to.
quasar

#6310 Re: Manchester City FC

Post by quasar »

Riddle wrote:
slusaj vamo wrote:
Previse zagledas u citavu situaciju. Ali vidio sam juce slike kako se na treningu Aguero nesto prepire sa Manciniem i onako bijesno baca majicu.

Eto ispostavi se sad da su ostali samo Dzeko i Balotelli u napadackoj liniji. Nisam jos vidio ovu kombinaciju. Mozda bude zanimljivo.
Mislim da bi oni mogli dobro funkcionisati cim im se skine teret rotacije i klupe. Na treninzima saradjuju, dodaju se, a na tekmama isto kao da ne vide nista osim lopte i gola. Tumacim to strasnom potrebom svih da obezbjede mjesto u pocetnoj postavi. Mislim da je Mario partner kakav bi Edinu odgovarao, prije svega jer je jarancuga sa balkanskim "klanom". Samo taj teret klupe da se skine. Zapravo, mslim da bi bilo sasvim dobro sa Silvom i Nasrijem iza ledja,
slusaj vamo

#6311 Re: Manchester City FC

Post by slusaj vamo »

Riddle wrote:
slusaj vamo wrote:

Gdje su ti te slike?

Balo i Dzeko se protiv Galaxya nisu proslavili, ne sjecam se kada su prije zajedno igrali.
Riddle

#6312 Re: Manchester City FC

Post by Riddle »

Image
Image
Image
Riddle

#6313 Re: Manchester City FC

Post by Riddle »

quasar wrote:Mislim da bi oni mogli dobro funkcionisati cim im se skine teret rotacije i klupe. Na treninzima saradjuju, dodaju se, a na tekmama isto kao da ne vide nista osim lopte i gola. Tumacim to strasnom potrebom svih da obezbjede mjesto u pocetnoj postavi. Mislim da je Mario partner kakav bi Edinu odgovarao, prije svega jer je jarancuga sa balkanskim "klanom". Samo taj teret klupe da se skine. Zapravo, mslim da bi bilo sasvim dobro sa Silvom i Nasrijem iza ledja,
Ma kazem bice mi ih zanimljivo vidjeti zajedno, ali samo zbog toga sto je to nesto novo i nesto sto jos nisam vidio. Bez obzira jesu li raja ili ne, ja Balotellia smatram previse nestabilnim i nepouzdanim. Nisam jedini. Mislim da se ne moze puno ocekivati od ove kombinacije, ali eto da vidimo... mozda i iznenade.
quasar

#6314 Re: Manchester City FC

Post by quasar »

Niko ga ne smatra pouzdanim, ali momak je premlad, mada mi se cini po danasnjoj igri da je malo sisao na zemlju.
Edin H.

#6315 Re: Manchester City FC

Post by Edin H. »

Riddle wrote:
quasar wrote:Mislim da bi oni mogli dobro funkcionisati cim im se skine teret rotacije i klupe. Na treninzima saradjuju, dodaju se, a na tekmama isto kao da ne vide nista osim lopte i gola. Tumacim to strasnom potrebom svih da obezbjede mjesto u pocetnoj postavi. Mislim da je Mario partner kakav bi Edinu odgovarao, prije svega jer je jarancuga sa balkanskim "klanom". Samo taj teret klupe da se skine. Zapravo, mslim da bi bilo sasvim dobro sa Silvom i Nasrijem iza ledja,
Ma kazem bice mi ih zanimljivo vidjeti zajedno, ali samo zbog toga sto je to nesto novo i nesto sto jos nisam vidio. Bez obzira jesu li raja ili ne, ja Balotellia smatram previse nestabilnim i nepouzdanim. Nisam jedini. Mislim da se ne moze puno ocekivati od ove kombinacije, ali eto da vidimo... mozda i iznenade.
Balotellija dobro nahvalise Englezi danas na Match of the Day, kazu da je jako dobro odgovorio izazovu kada je izasao povrijedjeni Aguero, pa je Balotelli morao igrati centralnije. Kazu vrhunska tehnika kada je onu stativu pogodio, premda da je trebao pogoditi onaj centarsut. Miran kada su ga faulirali.
Riddle

#6316 Re: Manchester City FC

Post by Riddle »

I prije bi on uvezao nekoliko dobrih utakmica i onda opet sve po starom. Treba malo vise od ovog danas da bi mu bilo ko povjerovao. Doduse negdje se mora poceti, a vidjecemo je li ovo taj pocetak.
Madrid

#6317 Re: Manchester City FC

Post by Madrid »

Dobar je Balo danas bio, mada je u prvom poluvremenu imao dvije veoma dobre prilike, jednu odbicu nabio van stadiona, a druga je bio centarsut cini mi se Jonsona... Ali ipak je par puta pobjegao obrani, pa imao je i one suteve van 16...
Kad gledam City najsmjesnije mi je da se vec oko 20 minute pola klupe zagrijava, oni sto igraju mozda vise razmisljaju hocel izaci na teren nakon 45 minuta ili biti zamjenjeni u 55 minuti, vec kako da odigraju :lol:
Riddle

#6318 Re: Manchester City FC

Post by Riddle »

Jos nesto... Postoje oni igraci koji dobro igraju samo ako su oni u centru paznje. Cim moraju da se zrtvuju za tim ili kad neki drugi igrac pocne uzimati naslovnice, oni padnu. Tevez je ocit primjer za to. U Unitedu nije bio ni blizu onome sto je pokazivao u Cityu. Cim je tamo presao i postao glavna faca tima, eksplodirao je. Balotelli mi dosta lici na njega. Danas je ajmo reci bio slobodan da radi sta hoce. Mozda je i zato tako dobro igrao.

A mozda i ja previse umisljam.
slusaj vamo

#6319 Re: Manchester City FC

Post by slusaj vamo »

Manciniju je danas trebalo da Balo zabije, pa kako god. Ne samo pobjeda, jos vazniji je bio Balo.

Upravo sam odgledao tekmu po drugi put, ovog puta na TV-u, ne na streamu koji steka svakih 5 sekundi...

Kada su se vratili sa prekida na pocetku drugog poluvremena, kanonada, svaka lopta ide na Balu, centarsuteva i pasova pred peterac su u tih nekoliko minuta su maltene napravili koliko citave ove sezone sve sa ljetnim pripremama zajedno. Mora da ih je Mancini pritegao i naznacio na koga lopta mora ici, jos uvijek nisam siguran da li je Johnson u stvari frljavo pokusavao centrirati ili sutati na gol... Tek nakon Balinog gola dolazi opustanje, i normalna igra protiv Blackburna koji je vec digao ruke.

Sve je ovo politika, pa nek mi jos neko kaze kako je danasnji fudbal jos uvijek pravi sport.
just principe

#6320 Re: Manchester City FC

Post by just principe »

pa sta cete kad Balo ima moci :D svi ga gotive, svima je simpatican, originalan i gdje mu neces dodati, cak i kad je sam pucao iz koljena protivnicki igraci su ga pustili :D :mrgreen:
slusaj vamo

#6321 Re: Manchester City FC

Post by slusaj vamo »

Edin H. wrote:
Riddle wrote:
Balotellija dobro nahvalise Englezi danas na Match of the Day, kazu da je jako dobro odgovorio izazovu kada je izasao povrijedjeni Aguero, pa je Balotelli morao igrati centralnije. Kazu vrhunska tehnika kada je onu stativu pogodio, premda da je trebao pogoditi onaj centarsut. Miran kada su ga faulirali.
MotD je ocaj od emisije, ne znam kad je gore, kad vodi Lineker ili onaj anonimni dupelizac.
slusaj vamo

#6322 Re: Manchester City FC

Post by slusaj vamo »

just principe wrote:pa sta cete kad Balo ima moci :D svi ga gotive, svima je simpatican, originalan i gdje mu neces dodati, cak i kad je sam pucao iz koljena protivnicki igraci su ga pustili :D :mrgreen:
Jeste vala, koliko i ti.
and

#6323 Re: Manchester City FC

Post by and »

sreća pa ga de yong ne zavali bayernu,džeko bi se pravo morao zabrinuti za mjesto.
hoće li baloteli predvoditi napad protiv viljareala?
bandini

#6324 Re: Manchester City FC

Post by bandini »

and wrote:sreća pa ga de yong ne zavali bayernu,džeko bi se pravo morao zabrinuti za mjesto.
hoće li baloteli predvoditi napad protiv viljareala?
najvjerovatnije
Edin H.

#6325 Re: Manchester City FC

Post by Edin H. »

slusaj vamo wrote:
Edin H. wrote: Balotellija dobro nahvalise Englezi danas na Match of the Day, kazu da je jako dobro odgovorio izazovu kada je izasao povrijedjeni Aguero, pa je Balotelli morao igrati centralnije. Kazu vrhunska tehnika kada je onu stativu pogodio, premda da je trebao pogoditi onaj centarsut. Miran kada su ga faulirali.
MotD je ocaj od emisije, ne znam kad je gore, kad vodi Lineker ili onaj anonimni dupelizac.

Eki sad Lineker, Shearer i Dixon klocevi :lol: :lol: :lol:
Post Reply