Manchester City FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
zilla_

#6101 Re: Manchester City FC

Post by zilla_ »

ma ne treba njima persi uopće... taj igrač je više u bolnici nego na terenu... vazda vuče neke povrede...
Comrad

#6102 Re: Manchester City FC

Post by Comrad »

Tomahawk11 wrote:
veljaca wrote:Imam osjecaj da u napadu City igraju Ronaldo, Dzeko i Messi - da bi ovaj trazio da mu se dovede jos i Ribery ..... :D
Ibrahimovica, Pata, Drogbu... :mrgreen:
...i da se rifat makne iz kuhinje!
čoksa08
Location: Ko pogodi sta mi pise u avataru, dobije sta pozeli :D

#6103 Re: Manchester City FC

Post by čoksa08 »

vaučer

#6104 Re: Manchester City FC

Post by vaučer »

Riddle wrote:. Ali ako Wenger stvarno pusti Van Persiea, onda ne znam sta da kazem... Ludilo.
Nema tu Wenger puno šta za reći.
Van Persie očito ostavlja otvorenu opciju odlaska ne produžujući ugovor.
Neki presedan ta prodaja i nije, nakon Adebayora, Tourea, Clichia i Nasria su im praktički postali feeder klub.
slusaj vamo

#6105 Re: Manchester City FC

Post by slusaj vamo »

BHF_Manijak wrote:
slusaj vamo wrote:
Na cemu, tacno i precizno ako moze?
Na tome sto je gospodin valjda ispo a ne papak i debil! Smijes li ti sefu na poslu jebat sve po spisku ako si nezadovoljan njegovom odlukom i jos poslije toga se qrcit a ne izvinuti?! Odgovor smijem i pretpostavit... :wink:
znaci, po tvojim nesumljivo provjerenim izvorima je manciniju "jebo sve po spisku"? ima li u tvom obrazcu ponasanja ista izmedju jebanja svega sa ili bez spiska, i poniznog izvinjavanja nakon sefovih kukavickih karikiranja?
slusaj vamo

#6106 Re: Manchester City FC

Post by slusaj vamo »

alibegoa wrote:Ma ovdje je najgore što je sva govorancija o džeki i tevezu. niko ni ne spominje katastrofalnu igru cityja i odgovornost mancinija za to. tekma u minhenu kao da se nije ni desila, mancini ispade žrtva i heroj a ne debil koji bi trebao dobiti otkaz.
bravo majstore. zato je sve ovo manciniju doslo kao kec na desetku, sto je perfidno i iskoristio.
Riddle

#6107 Re: Manchester City FC

Post by Riddle »

vaučer wrote:
Riddle wrote:. Ali ako Wenger stvarno pusti Van Persiea, onda ne znam sta da kazem... Ludilo.
Nema tu Wenger puno šta za reći.
Van Persie očito ostavlja otvorenu opciju odlaska ne produžujući ugovor.
Neki presedan ta prodaja i nije, nakon Adebayora, Tourea, Clichia i Nasria su im praktički postali feeder klub.
Moguce je da si upravu, ali ja cu zasad vjerovati da ce potpisati ugovor. U principu ne treba vjerovati igracima, ali rizikovacu u ovom slucaju zbog nekih izjava i postupaka koje je ovaj igrac imao prije. Ovo bi bio presedan i Wenger ima sta reci. Jer uz duzno postovanje prema svim ostalim momcima, Van Persie je jedini preostali igrac u tom timu za kojeg mozes reci da je klasa. Ni pod koju cijenu ga ne smije pustiti. Nije to samo pitanje oslabljivanja tima, vec i reputacije. Kad potencijalna pojacanja vide da ama bas svi najbolji igraci odlaze, ko ce od njih htjeti doci? I stvarno, da jedan City pisa po Arsenalu kad god mu natuzi? Sramota.
BHF_Manijak

#6108 Re: Manchester City FC

Post by BHF_Manijak »

slusaj vamo wrote:
znaci, po tvojim nesumljivo provjerenim izvorima je manciniju "jebo sve po spisku"? ima li u tvom obrazcu ponasanja ista izmedju jebanja svega sa ili bez spiska, i poniznog izvinjavanja nakon sefovih kukavickih karikiranja?
Nema tu puno price, onakvo ponasanje (bacanje dresa/trenerke/flasice za vodu/neceg desetog) niko na svijetu ne tolerise, kod svakog trenera bi ispusio foru zbog toga jer time direktno pokazujes nezadovoljstvo trenerom, Edin je skonto da bi dugorocno gledano mogo ispastati i biti na klupi, zato se i izvinuo a ne zato jer gotivi Mancinija ili misli da je ovaj upravu, u tome je razlika! ;-)
slusaj vamo

#6109 Re: Manchester City FC

Post by slusaj vamo »

BHF_Manijak wrote:
slusaj vamo wrote:
Nema tu puno price, onakvo ponasanje (bacanje dresa/trenerke/flasice za vodu/neceg desetog) niko na svijetu ne tolerise, kod svakog trenera bi ispusio foru zbog toga jer time direktno pokazujes nezadovoljstvo trenerom, Edin je skonto da bi dugorocno gledano mogo ispastati i biti na klupi, zato se i izvinuo a ne zato jer gotivi Mancinija ili misli da je ovaj upravu, u tome je razlika! ;-)
pa jel mu, po tvojim insider informacijama, "jebo sve po spisku" ili je bacio jos uvijek neutvrdjeni objekt na zemlju? gubis mi se, ne valja ti taj prenos.

bacio je kopacke ispred sebe, pa sta sad? je li to razlog za mancinijevo preseravanje i karikiranje nakon tekme, gdje je indirektno optuzio dzeku za poraz?
BHF_Manijak

#6110 Re: Manchester City FC

Post by BHF_Manijak »

slusaj vamo wrote: pa jel mu, po tvojim insider informacijama, "jebo sve po spisku" ili je bacio jos uvijek neutvrdjeni objekt na zemlju? gubis mi se, ne valja ti taj prenos.

bacio je kopacke ispred sebe, pa sta sad? je li to razlog za mancinijevo preseravanje i karikiranje nakon tekme, gdje je indirektno optuzio dzeku za poraz?
Ne kontas me al' eto...Da duze pratis forum vidio bi da sam veliki zastitniki Edina Dzeke i njegovog rada, nekad sam i previse subjektivan, drag mi je momak haos, ostro sam osudio nestavljenje Dzeke protiv Wigana, vadjenje iz igre protiv Bayerna, ali isto tako kazem da mu onaj potez nije potreban, jer opet se ponavljam, nijedan trener ovog svijeta to nece tolerisati, nebitno sta si i kako bacio, da li su to kopacke ili upaljac, ili dres ili nesto deseto, na taj nacin nezadovoljstvo pokazati bice sankcionisano u svijetu fudbala, nebitno koliko je Mancini karina od trenera i glup covjek, to Dzeku ne treba da interesuje, njegovo je da igra, pa doci ce i bolja vremena od Mancinija! Neki kazu bacio je kopacke neki trenerku, to je sad nebitno, i nije to samo "bacio pa sta?", to jednostavo ne ide po kodeksu fudbalera, i to Dzeko zna, zato se i izvinuo, ne branim Mancinija, jebo njega ba, ali Dzeko da ne bi u konflikt dolazio i zbog toga ispastao tj na klupi sjedio, bolje mu je da to ne radi, radi njega samog a ne radi debila Mancinija koji ce jedva docekati neki los potez kako bi svoju krivicu i nesposobnost prebacio na drugog, kao sto je to sad ucinio poslije poraza, sva ljaga je spala na Dzeku i Teveza nakon poraza, njega i njegove debilne poteze niko ije i spomenuo a to mu je upravo cilj, jer je nesposoban!
slusaj vamo

#6111 Re: Manchester City FC

Post by slusaj vamo »

BHF_Manijak wrote:
slusaj vamo wrote: pa jel mu, po tvojim insider informacijama, "jebo sve po spisku" ili je bacio jos uvijek neutvrdjeni objekt na zemlju? gubis mi se, ne valja ti taj prenos.

Ne kontas me al' eto...Da duze pratis forum vidio bi da sam veliki zastitniki Edina Dzeke i njegovog rada, nekad sam i previse subjektivan, drag mi je momak haos, ostro sam osudio nestavljenje Dzeke protiv Wigana, vadjenje iz igre protiv Bayerna, ali isto tako kazem da mu onaj potez nije potreban, jer opet se ponavljam, nijedan trener ovog svijeta to nece tolerisati, nebitno sta si i kako bacio, da li su to kopacke ili upaljac, ili dres ili nesto deseto, na taj nacin nezadovoljstvo pokazati bice sankcionisano u svijetu fudbala, nebitno koliko je Mancini karina od trenera i glup covjek, to Dzeku ne treba da interesuje, njegovo je da igra, pa doci ce i bolja vremena od Mancinija! Neki kazu bacio je kopacke neki trenerku, to je sad nebitno, i nije to samo "bacio pa sta?", to jednostavo ne ide po kodeksu fudbalera, i to Dzeko zna, zato se i izvinuo, ne branim Mancinija, jebo njega ba, ali Dzeko da ne bi u konflikt dolazio i zbog toga ispastao tj na klupi sjedio, bolje mu je da to ne radi, radi njega samog a ne radi debila Mancinija koji ce jedva docekati neki los potez kako bi svoju krivicu i nesposobnost prebacio na drugog, kao sto je to sad ucinio poslije poraza, sva ljaga je spala na Dzeku i Teveza nakon poraza, njega i njegove debilne poteze niko ije i spomenuo a to mu je upravo cilj, jer je nesposoban!
Vidis, onda se u principu slazemo, ali se ne slazemo u ovom slucaju. Mancini je odmah nakon Evertona, i nakon Balotellijeve odbice, najavio da ce Balo poceti i protiv Bayerna. Valjda je zaboravio da je pod suspenzijom na trenutak. Znaci, toliko mu treba da opet sve podredi svom miljeniku i njega stavi u prvi plan.

Zato mi je bilo i drago sto je Dzeko javno stavio do znanja da je nezadovoljan, jer kukavicama kakav je Mancini je najlakse po onima koji se ne bune. Koliko to god Mancini, uz pomoc engleskih medija, napuhao, uradio je pravu stvar. Jbg, ko je znao da ce Tevez odbiti uci na teren i dati Manciniju municije da se obracuna s obojicom u paketu... ;)

Medjutim, nacin kako je to Mancini uradio je zaista odvratan, cak sam i Teveza poceo zaliti a evo odvratan mi je dobrih par godina.

Edin se trebao bas kao i Tevez, izvinuti navijacima i (dodatno) drugim igracima, Manciniju nikako. Da fakat ima i profesionalnog agenta, ovaj bi vec preko engleskih medija stavio Mancinija, kojem se stolica drma vec duze vremena, na vatru. Ovako je samo ispao levat i otirac, sto ce mu se brzo (nazalost) obiti o glavu u ovoj zemlji.
missko

#6112 Re: Manchester City FC

Post by missko »

slusaj vamo wrote:
BHF_Manijak wrote:

Vidis, onda se u principu slazemo, ali se ne slazemo u ovom slucaju. Mancini je odmah nakon Evertona, i nakon Balotellijeve odbice, najavio da ce Balo poceti i protiv Bayerna. Valjda je zaboravio da je pod suspenzijom na trenutak. Znaci, toliko mu treba da opet sve podredi svom miljeniku i njega stavi u prvi plan.

Zato mi je bilo i drago sto je Dzeko javno stavio do znanja da je nezadovoljan, jer kukavicama kakav je Mancini je najlakse po onima koji se ne bune. Koliko to god Mancini, uz pomoc engleskih medija, napuhao, uradio je pravu stvar. Jbg, ko je znao da ce Tevez odbiti uci na teren i dati Manciniju municije da se obracuna s obojicom u paketu... ;)

Medjutim, nacin kako je to Mancini uradio je zaista odvratan, cak sam i Teveza poceo zaliti a evo odvratan mi je dobrih par godina.

Edin se trebao bas kao i Tevez, izvinuti navijacima i (dodatno) drugim igracima, Manciniju nikako. Da fakat ima i profesionalnog agenta, ovaj bi vec preko engleskih medija stavio Mancinija, kojem se stolica drma vec duze vremena, na vatru. Ovako je samo ispao levat i otirac, sto ce mu se brzo (nazalost) obiti o glavu u ovoj zemlji.
Ko je koga u City doveo. Dzeko Mancinija ili ovaj njega? Tu je velika razlika, ja te dovedem ja te mogu i prodat kad mi se digne. Dzeko ce imati kod Mancinija vecu minutazu nego kod nekog drugog trenera to garantujem. Mi koji nismo nimalo objektivni ,u vezi Dzeke, nismo bili zadovoljni njegovim izvedbama zadnjih 4 tekme pa zasto bi to bio njegov trener ciji posao drze rezultati i forma igraca.? Mancini je fulio skorz s taktikom, ali ni Dzekina predstava nije bila puno bolja, ali Dzeko je kostao klub 20 puta vise nego Mancini. Zamislite da se trener ponasao kao Tevez ili Dzeko gdje bi zavrsio, da Seiku mlatne onako kopackama kad mu ovaj kritiku baci? Sigurno ne na klupi :D :D :bih:
slusaj vamo

#6113 Re: Manchester City FC

Post by slusaj vamo »

naivno, izvini. mancini u cityju nije nikakav autoritet, za sta je sam kriv. ne znam zasto njega poistovjecujes sa seikom, koji im je dosao jednom u ovih nekoliko godina. predsjednik kluba trenutno zasigurno radi na dovodjenju novog trenera, pitanje je samo kada ce ga zamijeniti, vec u januaru ili na kraju sezone kada eventualno osvoje carling cup ili eventualno veliki turnir zavidovica, i drugo-trece mjesto u premiershipu.

ako ga ostave i sljedecu sezonu, kakav god "uspjeh" napravio sa timom koji po imenima treba harati po engleskoj i evropi, onda su stvarno budale i zasluzuju mancinija.

sto se dzeke tice, nije najgora stvar koja mu se moze desiti da ga prodaju. sta vise zavisno od gdje i kako, moglo bi mu sve uciniti laksim. sto se mancinijevog odnosa sa dzekom tice, ne laje pas radi sela nego radi sebe.

te cetiri utakmice zaredom je mancini fulio, sve do jedne, svojim nebuloznim taktickim zamislima, cuvanjem rezultata protiv fullhama itd. debil, malo je reci. naravno da dzeko, kao ni ostali ne mogu funkcionisati najbolje pod tom presijom. protiv bayerna je aguero bio puno losiji od dzeke, pa nikom nista.

ovo naravno ne oslobadja dzeku od svake kritike, recimo onog trckaranja bez lopte a preko qrca se treba pod hitno rijesiti, ali treba stvari postaviti po nekom redoslijedu.
quasar

#6114 Re: Manchester City FC

Post by quasar »

Mislim i da mu je medijska slava poslije totenhema malo digla rep, pa je izgubio snaznu potrebu da se dokazuje, nego je isao opusteno, kao da ce golovi sada sami doci. Realno u svakoj je od tih utakmica imao bar jednu izvrsnu sansu.
Nazalost u igri kako je postavlja RM, a uz partnera kao sto je Aguero, vise od jedne ili dvije sanse po utakmici i neces dobiti, tako da nema - opusteno.
missko

#6115 Re: Manchester City FC

Post by missko »

slusaj vamo wrote:naivno, izvini. mancini u cityju nije nikakav autoritet, za sta je sam kriv. ne znam zasto njega poistovjecujes sa seikom, koji im je dosao jednom u ovih nekoliko godina. predsjednik kluba trenutno zasigurno radi na dovodjenju novog trenera, pitanje je samo kada ce ga zamijeniti, vec u januaru ili na kraju sezone kada eventualno osvoje carling cup ili eventualno veliki turnir zavidovica, i drugo-trece mjesto u premiershipu.

ako ga ostave i sljedecu sezonu, kakav god "uspjeh" napravio sa timom koji po imenima treba harati po engleskoj i evropi, onda su stvarno budale i zasluzuju mancinija.

sto se dzeke tice, nije najgora stvar koja mu se moze desiti da ga prodaju. sta vise zavisno od gdje i kako, moglo bi mu sve uciniti laksim. sto se mancinijevog odnosa sa dzekom tice, ne laje pas radi sela nego radi sebe.

te cetiri utakmice zaredom je mancini fulio, sve do jedne, svojim nebuloznim taktickim zamislima, cuvanjem rezultata protiv fullhama itd. debil, malo je reci. naravno da dzeko, kao ni ostali ne mogu funkcionisati najbolje pod tom presijom. protiv bayerna je aguero bio puno losiji od dzeke, pa nikom nista.

ovo naravno ne oslobadja dzeku od svake kritike, recimo onog trckaranja bez lopte a preko qrca se treba pod hitno rijesiti, ali treba stvari postaviti po nekom redoslijedu.
Slazem se da Mancini nema dovoljno autoriteta kod igraca.
Ne slazem se da Seik trazi novog trenera, jer nece otpustiti trenera koji ima kakav takav kontinuitet igara i drzi diobu prvog mjesta EPL.
Dzeko ne moze funkcionisati pod Mancinijevim taktickim zamislima kazes, e pa zato moze Balo koji ga zamjeni i zabije, ko je kriv tu ?
Opet ponavljam takticki nula Maciniju u Minhenu ali mi je bilo doslo da povracam gledajuci i Dzeku u toj tekmi, nisu ni ostali bili bolji al mene Dzeko zanima kao ljubimac moj.
slusaj vamo

#6116 Re: Manchester City FC

Post by slusaj vamo »

@quasar, this! :-D

@missko, ne moramo se oko svega sloziti, vrijeme ce pokazati. uglavnom mislim da mnogi bezrazlozno potcjenjuju arape, nisu ni oni vesla sisali da sve rade javno.
slusaj vamo

#6117 Re: Manchester City FC

Post by slusaj vamo »

Evo i sta kaze seik, pod pseudonimom: :D

http://www.thenational.ae/sport/footbal ... achers-pet
k3ngur

#6118 Re: Manchester City FC

Post by k3ngur »

Jel su sad trenutno u klubu samo Dzeko, Aguero i Baloteli napadaci (bez Teveza)????
libertyBiH

#6119 Re: Manchester City FC

Post by libertyBiH »

Aha
Abacija

#6120 Re: Manchester City FC

Post by Abacija »

quasar wrote:Mislim i da mu je medijska slava poslije totenhema malo digla rep, pa je izgubio snaznu potrebu da se dokazuje, nego je isao opusteno, kao da ce golovi sada sami doci. Realno u svakoj je od tih utakmica imao bar jednu izvrsnu sansu.
Nazalost u igri kako je postavlja RM, a uz partnera kao sto je Aguero, vise od jedne ili dvije sanse po utakmici i neces dobiti, tako da nema - opusteno.
Potpuno si u pravu. :thumbup: Dzeko grijesi u pristupu igri. Umjesto da igra za tim on igra za sebe. To pokazuje cak i par situacija kad je MORAO dodati bolje otkrivenom suigracu a on pucao direktno u golmana iz loseg ugla. U citiju vlada zaraza sebicnosti a Izgleda da je to preslo i na njega. :cry:
qay

#6121 Re: Manchester City FC

Post by qay »

Balo bas voli Sergia :-)
Video ''Inside City 6: Bayern and back''
http://mcfc.co.uk/Video/Features/Inside ... t-the-club
3:55

EDIT: Mancini's son did a Tevez! Kid wouldn't go on after being made a City sub
http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... y-sub.html

:-D :-D :-D :-)
quasar

#6122 Re: Manchester City FC

Post by quasar »

http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /111001018

Ja mislim da sad vec jedu gov*a. Kao da im Tevez nikad nije valjao. Hoce da ga sje*u totalno, po cijenu da izgube 50 miliona.
Ne vidim sta je prob posuditi ga u Championship. Ako bude igrao dobro, dobices pare za njega. Njemu ce biti kazna sto igra u nizem rangu i sto je u tvojoj milosti do kada ce to biti.
Bezveze. Neka je svakom u MC za nauk sta su ti spremni uraditi, pa makar bio heroj kluba.
slusaj vamo

#6123 Re: Manchester City FC

Post by slusaj vamo »

Abacija wrote:
quasar wrote:Mislim i da mu je medijska slava poslije totenhema malo digla rep, pa je izgubio snaznu potrebu da se dokazuje, nego je isao opusteno, kao da ce golovi sada sami doci. Realno u svakoj je od tih utakmica imao bar jednu izvrsnu sansu.
Potpuno si u pravu. :thumbup: Dzeko grijesi u pristupu igri. Umjesto da igra za tim on igra za sebe. To pokazuje cak i par situacija kad je MORAO dodati bolje otkrivenom suigracu a on pucao direktno u golmana iz loseg ugla. U citiju vlada zaraza sebicnosti a Izgleda da je to preslo i na njega. :cry:
Ovo prvo stoji, ali sebicnost ne. Jesi li primjetio da svaki put kada ne doda, to je unutar 5 minuta od prethodne situacije gdje je on bio odlicno pozicioniran a neko drugi je svejedno isao sam (i popusio)?

Vjerovatno aludiras i na onaj ofrlje sut protiv Bayerna kada je mogao dodati Agueru. Mozda pet minuta prije toga je situacija bila obrnuta. Sta sad treba, non stop steliti sanse argentinskom Sport Billyju, a sa druge strane apsolutno nista?
Riddle

#6124 Re: Manchester City FC

Post by Riddle »

Ako ce to timu donijeti pobjedu - da. Time bi se pokazao kao mnogo bolji timski igrac i dobio bi jos vise postovanja. A mislim da se i asistencije negdje broje. :D
slusaj vamo

#6125 Re: Manchester City FC

Post by slusaj vamo »

Dzeko to nikom normalnom vise ne mora dokazivati, a budalama ni 300 asistencija ne bi bilo dovoljno. Red je na Sport Billyju.
Post Reply