Manchester City FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
quasar

#6076 Re: Manchester City FC

Post by quasar »

jeza u ledja wrote:
quasar wrote:Meni nikad nije bilo jasno zasto se sprijecava odlazak igraca koji zarko zele otici? Kao da imas nesto od njega kad ostane. Ni Dzeko nije bio ni pola dobar prosle godine kad ga je Wolfsburg na silu zadrzao. Igrao samo da otalja. Da je imao konkurenciju, vjerovatno bi mu bilo isto kao sad u MC i klinac bi ga iko platio koliko su trazili. I ovako je luda sreca da se nasao ludi arapin.
Pa zato sto je placen trista milijardi dukata. Ti platis za transfer igraca citavo bogatstvo, a on nakon dvije sezone hoce da se ispari. Ne mozes ga tek tako pustiti za sicu kad znas koliko vrijedi.
Cini mi se da je Corinthians ponudio skoro onoliko koliko su trazili, ali ovi su cjepidlacili i prosao voz. Mogli su u znak zahvalnosti igracu koji je iznio najbolju dosadasnju sezonu Sitija postovati i njegovu zelju, a ne zijanu ne bi bili.
O tom pricam, a ne o tome da neko hoce da ode iako nema ponuda koje ista valjaju.
Sta ce sad? Sad ce biti na zijanu 250 milijardi dukata.
jeza u ledja

#6077 Re: Manchester City FC

Post by jeza u ledja »

pa eto... :-?
Jack Be Nimble

#6078 Re: Manchester City FC

Post by Jack Be Nimble »

Manchester City's Edin Dzeko apologises to Roberto Mancini

http://www.guardian.co.uk/football/2011 ... sfeed=true
nemam_ideje

#6079 Re: Manchester City FC

Post by nemam_ideje »

Ne znam. Manćini ima neke čudne taktičke postavke, selekciju igrača. Priča je nevezana za Džeku. Ima veze s njim al nije sve u vezi njega.

Vrlo je nelogično ostaviti na klupi igrača koji utakmicu prije zabije 4 gola. Jeste bila pauza zbog reprezentacija al nema logike. Po meni, barem.

Još nelogičnije je ubaciti Kolo Turea, koji nije igrao vijek, kao startera protiv Bayerna. Čovjek nema nijednog nastupa u PL :-) Bayern je zabio dva smiješna gola koja se ne bi smjela dešavati "ozbiljnim ekipama". Prvi gol su zabili nakon trećeg uzastopnog šuta iste akcije a drugi gol su zabili nakon drugog šuta. Hart je odbranio tri teška udarca a onda primio golove iz pripucavanja sa par metara. Isto streljana. Amaterski.

Nelogično je postaviti Ričardsa na beka kontra Riberija. Ako već ne ide, a vidjelo se od početka, mijenjaj nešto. Logično, valjda. Ipak nije. Tu ih je Bayern uništio, Riberi&Lam vs Ričards&Ture;

Dalje, Manćini je izbacio ofanzivnu formaciju protiv Bayerna. Hrabro da ne može hrabrije. Džeko, Aguero, Nasri, Silva. Jah. Bayern ih je pretrčao blago rečeno. Osim hrabre formacije, Manćini nema klasne krilne igrače. AKo ne može kroz sredinu, belaj. Čovjek misli ako već nemaju klasne krilne igrače barem imaju klasne bekove koji mogu napraviti razliku. Ričards&Kliši. Pa, hmh, ne bih rekao da su klasni. Ručards je ofanzivno loš. Kliši je bolji ali nedovoljno.

Također, meni je potpuno nejasna Barijeva uloga u ekipi. Nit je kakav kreativac, nit je dobar defanzivac. Trčkaralo sa nikakvim učinkom. Ponekad asistira petom, igraču Napolija :D

Onda pogledaš klupu Sitija, ekipe u koju je uloženo bruku para i shvatiš da im na klupi sjede: De Jong, Milner, Kolarov, Zabaleta, Leskot i Tevez. Zadnji vezni, pokušaj igrača, dva beka, štoper i lik koji neće da igra.

Na kraju se zapitaš gdje i na šta sjebaše silne pare.

U suštini je sve rečeno. Isto tako, lako je biti general poslije bitke al meni štošta ne funkcioniše u Sitiju. Sumnjam da mogu proći grupnu fazu LŠ. Isto tako nisam baš ubijeđen da mogu uzeti titulu u Engleskoj. Nema hemije u ekipi, previše sebičnosti.
Koshpa

#6080 Re: Manchester City FC

Post by Koshpa »

2407

#6081 Re: Manchester City FC

Post by 2407 »

Pa nije imao nista drugo ni uraditi ako je pametan. Nije bio upravu za reagovanje, klub je iza trenera... jedini logican potez je izvinjenje. Ne mozes se s rogatim bosti :D
quasar

#6082 Re: Manchester City FC

Post by quasar »

Upravo tako. Nema ekipe. Dovoljan bi bio jedan pojedinac koji bi se nametnuo kao vodja svojim stavom, ali i kvalitetom igre. Da odmah na terenu pridje Agueru ili Silvi kad pocnu da siluju loptu i kaze im sta treba, ili kad odbrana pusti da Hart bude na sreljani. Meni nije jasno jel iko igrao na desnoj strani u utorak? Tu je bio autoput. Dzeko trcao za Riberijem i Lahmom stalno. Vodja, kapiten bi odmah cvoku opalio nekom.

I ne znam jeste li vidjeli:
pola miliona funti kazne za Teveza.
Covjece, kako skupo "necu". A sto je najgore, ne mogu reci da je sva krivica na njemu.
Mataruga

#6083 Re: Manchester City FC

Post by Mataruga »

Meni nije jasno kako Mancini moze tek tako otpisati jednog igraca bez suglasnosti onog koga ce to opaliti po dzepu? Ne vjerujem da postoji nekakva klauzula u ugovoru po kojoj klub ne mora isplatiti Teveza ako mu oni jednostranu daju otkaz? Znaci transfer lova otishla nizasta?
quasar

#6084 Re: Manchester City FC

Post by quasar »

Ne moraju. Mogu iskorisiti dio iz ugovora gdje se kaze da on krsi ugovor te da tako potpada pod disciplinski pravilnik, koji mu moze odrezati kaznu od cijele plate.
U transfer nece, nego u posudbu nekom drugoligasu (kao npr. Diego -Wolfsburg). Ako nece, opet novcana kazna itd ko se prije slomi.
Last edited by quasar on 30/09/2011 01:31, edited 1 time in total.
slusaj vamo

#6085 Re: Manchester City FC

Post by slusaj vamo »

Na cemu, tacno i precizno ako moze?
BHF_Manijak

#6086 Re: Manchester City FC

Post by BHF_Manijak »

slusaj vamo wrote:
Na cemu, tacno i precizno ako moze?
Na tome sto je gospodin valjda ispo a ne papak i debil! Smijes li ti sefu na poslu jebat sve po spisku ako si nezadovoljan njegovom odlukom i jos poslije toga se qrcit a ne izvinuti?! Odgovor smijem i pretpostavit... :wink:
alibegoa

#6087 Re: Manchester City FC

Post by alibegoa »

Ma ovdje je najgore što je sva govorancija o džeki i tevezu. niko ni ne spominje katastrofalnu igru cityja i odgovornost mancinija za to. tekma u minhenu kao da se nije ni desila, mancini ispade žrtva i heroj a ne debil koji bi trebao dobiti otkaz.
k3ngur

#6088 Re: Manchester City FC

Post by k3ngur »

Da mi je znati sta bi sa Nasrijem?!?!
Riddle

#6089 Re: Manchester City FC

Post by Riddle »

Sad se provlace price da su neki igraci potvrdili da je Tevez htio igrati i da se vec bio zagrijao. Ko koga ovdje? :lol:
veljaca

#6090 Re: Manchester City FC

Post by veljaca »

nemam_ideje wrote:Ne znam. Manćini ima neke čudne taktičke postavke, selekciju igrača. Priča je nevezana za Džeku. Ima veze s njim al nije sve u vezi njega.

Vrlo je nelogično ostaviti na klupi igrača koji utakmicu prije zabije 4 gola. Jeste bila pauza zbog reprezentacija al nema logike. Po meni, barem.

Još nelogičnije je ubaciti Kolo Turea, koji nije igrao vijek, kao startera protiv Bayerna. Čovjek nema nijednog nastupa u PL :-) Bayern je zabio dva smiješna gola koja se ne bi smjela dešavati "ozbiljnim ekipama". Prvi gol su zabili nakon trećeg uzastopnog šuta iste akcije a drugi gol su zabili nakon drugog šuta. Hart je odbranio tri teška udarca a onda primio golove iz pripucavanja sa par metara. Isto streljana. Amaterski.

Nelogično je postaviti Ričardsa na beka kontra Riberija. Ako već ne ide, a vidjelo se od početka, mijenjaj nešto. Logično, valjda. Ipak nije. Tu ih je Bayern uništio, Riberi&Lam vs Ričards&Ture;

Dalje, Manćini je izbacio ofanzivnu formaciju protiv Bayerna. Hrabro da ne može hrabrije. Džeko, Aguero, Nasri, Silva. Jah. Bayern ih je pretrčao blago rečeno. Osim hrabre formacije, Manćini nema klasne krilne igrače. AKo ne može kroz sredinu, belaj. Čovjek misli ako već nemaju klasne krilne igrače barem imaju klasne bekove koji mogu napraviti razliku. Ričards&Kliši. Pa, hmh, ne bih rekao da su klasni. Ručards je ofanzivno loš. Kliši je bolji ali nedovoljno.

Također, meni je potpuno nejasna Barijeva uloga u ekipi. Nit je kakav kreativac, nit je dobar defanzivac. Trčkaralo sa nikakvim učinkom. Ponekad asistira petom, igraču Napolija :D

Onda pogledaš klupu Sitija, ekipe u koju je uloženo bruku para i shvatiš da im na klupi sjede: De Jong, Milner, Kolarov, Zabaleta, Leskot i Tevez. Zadnji vezni, pokušaj igrača, dva beka, štoper i lik koji neće da igra.

Na kraju se zapitaš gdje i na šta sjebaše silne pare.

U suštini je sve rečeno. Isto tako, lako je biti general poslije bitke al meni štošta ne funkcioniše u Sitiju. Sumnjam da mogu proći grupnu fazu LŠ. Isto tako nisam baš ubijeđen da mogu uzeti titulu u Engleskoj. Nema hemije u ekipi, previše sebičnosti.
:thumbup:

Potpisujem ovo ....
bingov buraz

#6091 Re: Manchester City FC

Post by bingov buraz »

ak81 wrote:Da mi je znati sta bi sa Nasrijem?!?!
Isto kao u Arsenalu,odigra jednu utakmicu dobro pa ga slijedece tri nema nigdje + sto vjerovatno ni sam ne zna koju poziciju igra.
quasar

#6092 Re: Manchester City FC

Post by quasar »

http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110930062

Ona novinarka na presici u Minhenu je dobro obavjestena. Dzeko je bio zatecen, a Mancini suti.
Ne znam kakav ugovor ima RVP sa Arsenalom, ali ako ga izgube, komforno nek racunaju na borbu za opstanak.
S druge strane, Manciniju ce seik ispuniti zelju, jer jadan ne zna da rooster u fudbalu nije kao u NFL-u.
Ako ni sa RVP ne osvoje titulu, a ocigledno je to primarni cilj, seiku bih preporucio da nadje nekog Svabu da mu vodi tim.
FnatiC

#6093 Re: Manchester City FC

Post by FnatiC »

quasar wrote:http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110930062

Ona novinarka na presici u Minhenu je dobro obavjestena. Dzeko je bio zatecen, a Mancini suti.
Ne znam kakav ugovor ima RVP sa Arsenalom, ali ako ga izgube, komforno nek racunaju na borbu za opstanak.
S druge strane, Manciniju ce seik ispuniti zelju, jer jadan ne zna da rooster u fudbalu nije kao u NFL-u.
Ako ni sa RVP ne osvoje titulu, a ocigledno je to primarni cilj, seiku bih preporucio da nadje nekog Svabu da mu vodi tim.
Ovo bi bilo strasno :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#6094 Re: Manchester City FC

Post by Tomahawk11 »

Nema tu zime za Dzeku ako i dovedu Persijadu. Lik je vise povrijedjen nego sto igra. Mada i dalje ne kontam sto ce mu jos jedan napadac, kad je Adebayora poslao na posudbu (i Santa Cruza), ima Dzeku, ima Balu, Aguera...
veljaca

#6095 Re: Manchester City FC

Post by veljaca »

Imam osjecaj da u napadu City igraju Ronaldo, Dzeko i Messi - da bi ovaj trazio da mu se dovede jos i Ribery ..... :D
Gandalf

#6096 Re: Manchester City FC

Post by Gandalf »

veljaca wrote:Imam osjecaj da u napadu City igraju Ronaldo, Dzeko i Messi - da bi ovaj trazio da mu se dovede jos i Ribery ..... :D
jbg, duga je sezona :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#6097 Re: Manchester City FC

Post by Tomahawk11 »

veljaca wrote:Imam osjecaj da u napadu City igraju Ronaldo, Dzeko i Messi - da bi ovaj trazio da mu se dovede jos i Ribery ..... :D
Ibrahimovica, Pata, Drogbu... :mrgreen:
quasar

#6098 Re: Manchester City FC

Post by quasar »

On je poceo strategijom Reala iz najboljih godina. Kupi sve sto se moze, bito je da ne igraju za druge.
Tomahawk11
Globalni moderator

#6099 Re: Manchester City FC

Post by Tomahawk11 »

quasar wrote:On je poceo strategijom Reala iz najboljih godina. Kupi sve sto se moze, bito je da ne igraju za druge.
Zar to nije strategija nekih drugih timova? Recimo, Bayern je tipican primjer, a nekad prije su Zvezda i Partizan kupovali od Zelje i Sarajeva sve sto valja, trebali im ili ne ti fudbaleri...
Riddle

#6100 Re: Manchester City FC

Post by Riddle »

Neki su ovdje na pocetku sezone govorili da City ima vrlo sirok izbor napadaca potpuno ignorisuci cinjenicu da jedan zeli da ode sto prije, a da je drugi totalno nestabilan. Ostaju ova dva i dovoljno je da se jedan povrijedi ili upadne u uzasnu formu da bi sve ostalo na plecima jednog covjeka. Nije ni cudo sto navodno traze novog napadaca. Ali ako Wenger stvarno pusti Van Persiea, onda ne znam sta da kazem... Ludilo.
Post Reply