Manchester City FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Sasvim_Obican

#5176 Re: Manchester City FC

Post by Sasvim_Obican »

Ovaj klub je personifikacija one sirotinje što sljegne sa brda, pa se dočepa para i glumi velike face i đikoše. E, jado, jado !
Bosanski_kralj

#5177 Re: Manchester City FC

Post by Bosanski_kralj »

Sasvim_Obican wrote:Ovaj klub je personifikacija one sirotinje što sljegne sa brda, pa se dočepa para i glumi velike face i đikoše. E, jado, jado !
O čemu ti?
KPNCTNJAH

#5178 Re: Manchester City FC

Post by KPNCTNJAH »

http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110912096

Nadam se da je ovo suplja, jer bi bilo pravo tesko smatrati City simpaticnom ekipom s ovim klocem u njihovom dresu...

Image
zalizani

#5179 Re: Manchester City FC

Post by zalizani »

Manchini voli mlade defanzivne vezne, a trenutno mu je potreban topli Busque :D
Tamna Strana Mjeseca

#5180 Re: Manchester City FC

Post by Tamna Strana Mjeseca »

Dzeko nije igrao jer u zadnje dvije utakmice protiv Bjelorusije nije do go. ;-)
A nagovorio je i Misimovica da preko televizijski ekrana suje mancinija. Ovi sto kazu da je to za Susica to nije istina jer Susic nezna engleski :D
todd_smith

#5181 Re: Manchester City FC

Post by todd_smith »

BHF_Manijak wrote:Ne, vec si ti reko "da nije bitno Manciniju ko ce biti prvi, ko drugi ko treci strijelac lige..." pa sam se na to osvrno i reko pa kad vec igra sistem rotacije svega i svakoga, zasto je Tevez to bio neprikosnoven u prosloj sezoni??? A ne mozes reci da je Tevezova prosla godina jaca od ove Dzekine, trpo je Tevez a evo sad i Dzeko trpa pa ga opet izbaci iz prve ekipe, dok je to prosle godine za Teveza bilo nepojmljivo, a sto, jer bi se ovaj supak odmah pobunio, nesto prijetio odlascima itd, a Mancini nije imao autoriteta nad njim! Zamjenit u timu lika koji ti u 4 utakmice zabije 7 golova je van svake pameti i taj gaf se jedinoo moze ovom zabaru desiti, ponavljam, sto to Ferguson ne odmara Rooneya(dva gola danas!) ili Mourinho Ronalda, Heynckes Gometa itd itd, jer je pocetak sezone, igraci svjezi, eto sto! Ferguson pocinje sa rotacijom u decembru, kad je gust raspored a Mancini... :roll: :oops: No eto, izgleda Tevez je Tevez i on kad zabija ne smije se zamenit, a Dzeko je Dzeko, sa njim mozes kako hoces... :zzzz:
nije tacno, razlog sto Tevezu nije nista pisnuo je jednostavan, Mancini nije imao boljeg napadaca na raspolaganju, sada ima Aguera i Dzeka(u znatno boljoj formi nego prosle sezone) tako da moze priustiti da Teveza stavi na klupu
arzuhal

#5182 Re: Manchester City FC

Post by arzuhal »

Tamna Strana Mjeseca wrote:Dzeko nije igrao jer u zadnje dvije utakmice protiv Bjelorusije nije do go. ;-)
A nagovorio je i Misimovica da preko televizijski ekrana suje mancinija. Ovi sto kazu da je to za Susica to nije istina jer Susic nezna engleski :D
Mancini: ''Vel...aj em veri epi for det...''
ajaca

#5183 Re: Manchester City FC

Post by ajaca »

Čitam sve ove postove, pa samo da kažem ukusi su različiti. Nekom se sviđa City, nekom ne, ali hajde da budemo pozitivni vezano za svaki klub u kojem igra neki "naš", a pogotovo iz reprezentacije. Lahko je kritikovati.
quasar

#5184 Re: Manchester City FC

Post by quasar »

U principu, ja volim luzere. :mrgreen:
Plus nekoliko meni dragih i simpaticnih igraca, Hart, Kompany, Zabaleta, Nasri, Clichy, Vieira, i naravno Dzeko. A ove godine igraju i atraktivno. :-D

Ma po mom msiljenju, navijati se moze samo za klub na cije utakmice ides, gdje dajes svoje novce, kupujes orginalne dresove ili na slican nacin podupires klub. Ovo sto pogledas tekmu na TV, ili pretabiris rezultate, to je samo zabava. Danas - sutra mozda se sve promjeni. Mada mi se cini da ce ovaj nas mali duboko da se ureze u istoriju kluba...
todd_smith

#5185 Re: Manchester City FC

Post by todd_smith »

quasar wrote:U principu, ja volim luzere. :mrgreen:
Plus nekoliko meni dragih i simpaticnih igraca, Hart, Kompany, Zabaleta, Nasri, Clichy, Vieira, i naravno Dzeko. A ove godine igraju i atraktivno. :-D

Ma po mom msiljenju, navijati se moze samo za klub na cije utakmice ides, gdje dajes svoje novce, kupujes orginalne dresove ili na slican nacin podupires klub. Ovo sto pogledas tekmu na TV, ili pretabiris rezultate, to je samo zabava. Danas - sutra mozda se sve promjeni. Mada mi se cini da ce ovaj nas mali duboko da se ureze u istoriju kluba...
sedmicu-dvije nakon sto Dzeko bude otisao iz Man Citija, ova tema ce da presusi :lol:
quasar

#5186 Re: Manchester City FC

Post by quasar »

Pa nece bas, ipak ce odredjene simpatije ostati, i nekako ce mi uvijek City biti drazi od Utd.
Mada ja mislim da Edin nema potrebe da ide igdje. Moze komforno odraditi cijeli ugovor i izboriti se za jos bolji za dvije godine. Nije on tip placenika. Ako se osjeca dobro tu, i ako misli da vrijedi biti tu, ostace dok ga zele.
ajaca

#5187 Re: Manchester City FC

Post by ajaca »

Biće zanimljivo pratiti City u poređenju sa Unitedom, mislim da su više u stanju nositi se s njima ove godine nego prošle, pojačali su se brate, žestoko.
udrch

#5188 Re: Manchester City FC

Post by udrch »

City ove godine neće izgubiti nijednu utakmicu..pa ne vidim način da ih neko pobijedi, a ovo jedinstvo ćemo ukinuti na kraju sezone..
Bosanski_kralj

#5189 Re: Manchester City FC

Post by Bosanski_kralj »

Meni je City i prije dolaska Džeke bio jedan od dražih timova u Engleskoj.
Trenutno igraju zaista lijepo i efikasno, vjerujem da mogu osvojiti sve titule u Engleskoj ali za LP im fali iskustva.
skafiskafsnjak

#5190 Re: Manchester City FC

Post by skafiskafsnjak »

Bosanski_kralj wrote:Meni je City i prije dolaska Džeke bio jedan od dražih timova u Engleskoj.
Trenutno igraju zaista lijepo i efikasno, vjerujem da mogu osvojiti sve titule u Engleskoj ali za LP im fali iskustva.
Fali njima pure i za titule u Engleskoj ...
Baudelaire

#5191 Re: Manchester City FC

Post by Baudelaire »

L00d wrote:
Bosanski_kralj wrote:Meni je City i prije dolaska Džeke bio jedan od dražih timova u Engleskoj.
Ma šta je ta pura? Šta im to fali? Imaju ubjedljivo najjaču ekipu i ne toliko lošeg trenera.
veljaca

#5192 Re: Manchester City FC

Post by veljaca »

Baudelaire wrote:
L00d wrote:
Ma šta je ta pura? Šta im to fali? Imaju ubjedljivo najjaču ekipu i ne toliko lošeg trenera.
Ovo je dobro primjeceno ....

Nije Mancini kapacitet za jednu vrhunsku ekipu ....
Baudelaire

#5193 Re: Manchester City FC

Post by Baudelaire »

Ne mora on biti nikakav kapacitet, samo nek bira prave igrače i nek ih ne guši defanzivnom igrom. Oni imaju možda pojedinačno i najbolji sastav na svijetu uz Real i Barcelonu.
skafiskafsnjak

#5194 Re: Manchester City FC

Post by skafiskafsnjak »

Ekipu imaju, to je sigurno ... Ali siguran sam da je jos United favorit za EPL ... A u narednih nekoliko godina Manchester ce da hara Engleskom... Dosta je i bilo Londona vise :)
Baudelaire

#5195 Re: Manchester City FC

Post by Baudelaire »

L00d wrote:Ekipu imaju, to je sigurno ... Ali siguran sam da je jos United favorit za EPL ... A u narednih nekoliko godina Manchester ce da hara Engleskom... Dosta je i bilo Londona vise :)
Normalno da je United favorit, onoj lisici daj 11 invalida i biće opet favorit. Ali razlika nikad manja između njih i City-a, zapravo City ima jači sastav, United ima jačeg trenera. Pa ćemo vidjeti dokle će ko gurati.
skafiskafsnjak

#5196 Re: Manchester City FC

Post by skafiskafsnjak »

Baudelaire wrote:
L00d wrote:Ekipu imaju, to je sigurno ... Ali siguran sam da je jos United favorit za EPL ... A u narednih nekoliko godina Manchester ce da hara Engleskom... Dosta je i bilo Londona vise :)
Normalno da je United favorit, onoj lisici daj 11 invalida i biće opet favorit. Ali razlika nikad manja između njih i City-a, zapravo City ima jači sastav, United ima jačeg trenera. Pa ćemo vidjeti dokle će ko gurati.
Ma dobro, losiji tim da ima, i nema bas... To se sada tako cini jer je ovaj odjednom iskesirao milione za Citijeve igrace. Ovaj je kupio dosta igraca za jeftino,a koji sada vrijede mnogoooo ... npr. Vidic i Ferdinand. Sad napravio armiju ovih mladih u odbrani. Po bokovima Valencia, Park i Nani . Tu i u sredini je city jaci,ali opet ne tako drasticno. Sto se napada tice... tu su negdje, City ipak jaci, ali opet nije velika razlika. Chicharito zabija dobro , a tek Rooney ...

A mora se priznati, City je puno napredovao u odnosu na proslu sezonu ... Svakako ce biti uzbuudljivo do kraja :dance:
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 10/05/2015 07:12, edited 2 times in total.
skafiskafsnjak

#5198 Re: Manchester City FC

Post by skafiskafsnjak »

dzemmo wrote:ima li neko statistiku koliko je Ferguson potrosio na pojacanja ove godine,
i koliko je potrosio u zadnjih deset godina... to bi bas bilo zanimljivo vidjeti
Heh ... ne treba ti statistika da bi znao da je to veeeeoma malo . Kakve to ima veze sa Citijem?
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 10/05/2015 07:12, edited 2 times in total.
skafiskafsnjak

#5200 Re: Manchester City FC

Post by skafiskafsnjak »

dzemmo wrote:pa reko dok si tu da mi odgovoris :D da te ne ganjam tamo na drugim temama
Mislim da je za 10 najvecih pojacanja u zadnjih 10 godina dao oko 170miliona (najveci Berbatov, Ferdinand , Veron i Rooney ) . A City je mozda vise od toga u zadnje 2 godine... Ali razumljivo jer novi vlasnik brise dolarima supak poslije sr***a . :P
Post Reply