Manchester City FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Mr. Brightside
#4976 Re: Manchester City FC
pored ovakve nase lige da ne gotivis nekog evropskog velikana 
- skafiskafsnjak
#4977 Re: Manchester City FC
A volio bih nego ista da sam u mogucnosti otici u Manchester... Pa obici i Old Traford i Gradski stadion. Ipak je to citava jedna historija ...
A da Armine, ne bih ni gledao United da mi neki Zeljo ili Sarajevo igra u ligi prvaka ... eh eh ...
A da Armine, ne bih ni gledao United da mi neki Zeljo ili Sarajevo igra u ligi prvaka ... eh eh ...
- Bosanski_kralj
#4978 Re: Manchester City FC
Znači ti za nekog navijaš samo zbog dobrih rezultata koje osvaruje?trcicu trceci wrote:zivim u sarajevu pa me za sarajevo i zeljeznicar (kao i olimpik) ne veze nista...nisam imao srecu pa nisam rodjen kada su bili neki klubovi, a evo sada znam samo da kada je neka utakmica da planiram izbjeci guzvu i nista vise...na zalost, ali je tako
- Magarece_godine
#4979 Re: Manchester City FC
Nisi ti nikakav navijac onda ....trcicu trceci wrote:tacnije igre...Bosanski_kralj wrote:Znači ti za nekog navijaš samo zbog dobrih rezultata koje osvaruje?trcicu trceci wrote:zivim u sarajevu pa me za sarajevo i zeljeznicar (kao i olimpik) ne veze nista...nisam imao srecu pa nisam rodjen kada su bili neki klubovi, a evo sada znam samo da kada je neka utakmica da planiram izbjeci guzvu i nista vise...na zalost, ali je tako
- skafiskafsnjak
#4980 Re: Manchester City FC
Dzeku smo volili i prije nego je u City dosao ... Al et, udaljili smo se od teme ...
-
Mr. Brightside
#4981 Re: Manchester City FC
ponekad barsa, ponekad milan, ponekad city...trcicu trceci wrote:tacnije igre...Bosanski_kralj wrote:Znači ti za nekog navijaš samo zbog dobrih rezultata koje osvaruje?trcicu trceci wrote:zivim u sarajevu pa me za sarajevo i zeljeznicar (kao i olimpik) ne veze nista...nisam imao srecu pa nisam rodjen kada su bili neki klubovi, a evo sada znam samo da kada je neka utakmica da planiram izbjeci guzvu i nista vise...na zalost, ali je tako
nisi ti navijac, ti si zaljubljenik u ovu igru
-
todd_smith
#4982 Re: Manchester City FC
najvjerovatnije je da se nisi ni rodio u Sarajevu onda, jedino taj razlog mi ima smisla za tvoj boldirani komentar iznadtrcicu trceci wrote:zivim u sarajevu pa me za sarajevo i zeljeznicar (kao i olimpik) ne veze nista...nisam imao srecu pa nisam rodjen kada su bili neki klubovi, a evo sada znam samo da kada je neka utakmica da planiram izbjeci guzvu i nista vise...na zalost, ali je tako
- Bosanski_kralj
#4983 Re: Manchester City FC
Pokazati emocije nije ništa loše.trcicu trceci wrote: jbg onda...nisam od onih "pravih" navijace sto dolaze na utakmice samo da bi psovali i ispoljavali svoju negativnu energiju...ako je to pravi navijac, upravu si-ja nisam taj
Ti u miru pratiš utakmice reprezentacije i kada smo igrali protiv Španaca navijao si za njih jer ljepše igraju?
- Point.
#4984 Re: Manchester City FC
Mislim da ova tvoja prva tvrdnja ne pije vode. Imas ljude iz Torina navijaju za Milan, Inter sta ja znam, imas raje u Sarajevu pa navijaju za Dinamo, Partizan, imas ljude iz Rima gotive Juve, Milan.....sto zelim da kazem je da fudbal nema granica. I reci da jedini pravi i iskreni navijači mogu biti iz grada iz kojeg je i tim je, po meni, usko razmisljanje. Navijati i voljeti neki klub iz drugog grada/drzave je isto ko kad se zaljubis u trebu iz Venecuele, Irana ili Arube. Ljubav ne bira.Bosanski_kralj wrote:Pa jedini pravi i iskreni navijači mogu biti iz grada iz kojeg je i tim.JohnnyS wrote:L00d wrote:Ma kakvi gradjani ... Samo crveno
Normalna stvar. Pa tko van Manchestera za City i navija? I u BiH je to samo radi Džeke, kad Edin ode u neki pravi klub Manchester United neće izgubit nijednog navijača u BiH, City će ih izgubit sve. Eto strašna kluba...
Svi ovi Bosanci i ostali koji tako srčano navijaju za Man U bez nekog posebnog razloga su više nego smiješni.
Eh sad, imas papaka pa kazu ja cu navijati za X tim jer su najbolji pa tako lijece komplekse a imas likova jednostavno zavole, zagotive neku ekipu. Usunja se tiho a ne i primjetis.
Svako dobro
-
Mr. Brightside
#4985 Re: Manchester City FC
ne mozes zivjeti tu a da nisi il pitar il manijak(ne moras nikada otici na tekmu)trcicu trceci wrote:![]()
![]()
aa sto su se nasli "navijaci" uvrijedjeni...bio je prije hokejaski klub bosna, pa sad niko ne navija za njih...ali ne, ja bi trebao navijati za sarajevo, cuj tu zivim...
il mozda mozes
-
Mr. Brightside
#4986 Re: Manchester City FC
i uvijek ces voljetitrcicu trceci wrote:ti nesto volis zato sto ti se to svidja, izgelda fino, zabavlja te, opusta...ali navijati za nekoga iz prisile samo zato sto to tako treba i reci "da, ja volim taj klub", e to ej cista glupost...armin.i.am wrote:ne mozes zivjeti tu a da nisi il pitar il manijak(ne moras nikada otici na tekmu)trcicu trceci wrote:![]()
![]()
aa sto su se nasli "navijaci" uvrijedjeni...bio je prije hokejaski klub bosna, pa sad niko ne navija za njih...ali ne, ja bi trebao navijati za sarajevo, cuj tu zivim...
![]()
il mozda mozes
naravno u djetinjstvu sam volio jedan klub iz sarajeva, i sada pogledam uvijek koliko su igrali...ali da mi se svidja ta igra, bas i ne
i da vise ne pisemo o tome
- shalla
#4987 Re: Manchester City FC
@ Point.
Upravo tako...
Ja tačno znam otkad datira moja ljubav prema Unitedu, od revanš utakmice polufinala (ili četvrtfinala) LP protiv Dortmunda, mislim '96 godine. Izgubili prvu u Dortmundu 1:0 i na Old Traffordu im Ricken jako rano zabija gol i svaka nada pada u vodu. Imali su dosta šansi, stativa ali je ostalo 0:1. Završava se tekma a čitav stadion na nogama, pjeva iz sveg glasa i plješće svojim igračima, jednog 16-godišnjaka su tad kupili za sva vremena
I uvijek kažem, koji god klub da je tad bio vjerovatno bi ih od te tekme gotivio, bio to Arsenal, Čelzi ili Nottingham Forrest
Jednostavno se potrefilo tako da je United bio taj i jbg, ostade tako do današnjeg dana. Hvala Bogu imao sam ih prošle godine gledati i uživo protiv Burse i još samo da se ode na Old Trafford i da mogu reći da su mi se sve želje ispunile (gledanje repke na EP ili SP je u onom bitnijem, životnom setu želja
)...
Upravo tako...
Ja tačno znam otkad datira moja ljubav prema Unitedu, od revanš utakmice polufinala (ili četvrtfinala) LP protiv Dortmunda, mislim '96 godine. Izgubili prvu u Dortmundu 1:0 i na Old Traffordu im Ricken jako rano zabija gol i svaka nada pada u vodu. Imali su dosta šansi, stativa ali je ostalo 0:1. Završava se tekma a čitav stadion na nogama, pjeva iz sveg glasa i plješće svojim igračima, jednog 16-godišnjaka su tad kupili za sva vremena
I uvijek kažem, koji god klub da je tad bio vjerovatno bi ih od te tekme gotivio, bio to Arsenal, Čelzi ili Nottingham Forrest
- quasar
#4988 Re: Manchester City FC
Evo ja nekad bio Pitar. Kad su dosle ove HZ, sam taj naziv grupe me odbio od ucesca u njihovim "akcijama". Hajde Horde i nekako, ali sto ce vam ono ZLA? Svi nas znali kao Pitare i mi sad nekakvim kompleksom, kao dvostruki sampion juge dokazujemo se da smo nekakvi za*ebani navijaci?
Sa performansima huligana, lagano je padala i posjeta, onda i kvalitet utakmica, pa rat, i danas ja ne znam ni sastav ekipe, osim sto znam da je Plišek trener. Jednako sam nekad gotivio i Zelju, kad igra sa drugim ekipama i mislim da mi je jednako tragicna bila utakmica sa Videotonom, kao i navijacima Zelje.
Poenta price je da sam navijao za Sarajevo dok su igrali fudbal na nekom nivou, kad su me pobjede i igra cinili ponosnim. To mi zadovoljstvo vise ne pruzaju jer mi ne znaci ama bas nista pobjeda u Lukavici. Pogotovo uz sve ono sto prati nas fubal na tribinama. Ubistvo Puljica - pojeo vuk magarca, Noz, zica - nikom nista, Svastika - pa sta...
Mislim, izbjegavam da gledam vijesti da sacuvam zdravlje i treba da se opterecujem sa poluamaterima koji ne valjaju ni jednom klubu u kojem su pokusali i sad dosli ovamo da nesto igraju, a kad provire iz avlije fasuju lagano 5-6.
Gledam lijepo Engleze, nekad sam pratio Arsenal jer je to bio prvi strani klub za kojeg sam cuo, i imao je tako zvucno ime. Otkako je Edin otisao u City, pratim i njih i sve vise se emotivno vezujem za taj klub. Tako da sad mogu komforno reci da navijam za City...
Sa performansima huligana, lagano je padala i posjeta, onda i kvalitet utakmica, pa rat, i danas ja ne znam ni sastav ekipe, osim sto znam da je Plišek trener. Jednako sam nekad gotivio i Zelju, kad igra sa drugim ekipama i mislim da mi je jednako tragicna bila utakmica sa Videotonom, kao i navijacima Zelje.
Poenta price je da sam navijao za Sarajevo dok su igrali fudbal na nekom nivou, kad su me pobjede i igra cinili ponosnim. To mi zadovoljstvo vise ne pruzaju jer mi ne znaci ama bas nista pobjeda u Lukavici. Pogotovo uz sve ono sto prati nas fubal na tribinama. Ubistvo Puljica - pojeo vuk magarca, Noz, zica - nikom nista, Svastika - pa sta...
Mislim, izbjegavam da gledam vijesti da sacuvam zdravlje i treba da se opterecujem sa poluamaterima koji ne valjaju ni jednom klubu u kojem su pokusali i sad dosli ovamo da nesto igraju, a kad provire iz avlije fasuju lagano 5-6.
Gledam lijepo Engleze, nekad sam pratio Arsenal jer je to bio prvi strani klub za kojeg sam cuo, i imao je tako zvucno ime. Otkako je Edin otisao u City, pratim i njih i sve vise se emotivno vezujem za taj klub. Tako da sad mogu komforno reci da navijam za City...
-
elSaik
#4989 Re: Manchester City FC
To ako je ljubav prema klubu onda sam ja zmaj. 
-
breuer
#4990 Re: Manchester City FC
nije i zašto bi bila? čovjek bira način na koji će pratiti fudbal, kako domači, tako i strani...elSaik wrote:To ako je ljubav prema klubu onda sam ja zmaj.
- KPNCTNJAH
#4991 Re: Manchester City FC
Ispovijesti vjernih navijaca... ima li neka zanimljiva prica s gostovanja po Engleskoj, cujem da tamo zna biti pravo hebeno
ja gotivim Inter od sredine devedesetih... i dan danas su mi najdrazi strani klub, ali kako ja sebe mogu nazvati navijacem Intera ako sam bio na samo 3 njihove utakmice
i sad trebam pricati 'mi pobijedili' 'jesmo vas razvalili' a igrao Inter protiv Milana, ja gledao jedno poluvrijeme preko neta... simpatizer ok, ali navijac Intera nisam kao ni vi Barce ili ko je vec 'in' trenutno... pratim Inter kao sto sam napisao odavno i puno velikih njihovih utakmica sam gledao, da ne idem daleko u proslost evo ovo osvajanje LP od prije par godina... bilo je utakmica koje su mi znale popraviti dan (Chelsea, Barcelona, Bayern) i skocio bih kad bi zabili gol, a isto tako nervirao se kad bi primili, ali to se ne moze porediti s osjecajem kad se nalazim na Kosevu ili negdje u BiH i proslavljam golove i pobjede Sarajeva...
ako vec ne mozemo uciniti nesto da nas fudbal bude bolji, onda svakako mozemo doprinijeti tome da bar nase navijacke skupine budu u samom vrhu Europe... svi gledaju klipove nekih skupina i pricaju o tome kako su oni prejaki, najezis se kad ih cujes i vidis ovo ono, a to sve mozes imati i na nasim stadionima (bar kad igraju Sarajevo i Zeljeznicar)
jedino sto nas dijeli od najvecih skupina je brojnost, a to bi imali kad bi svi ovi navijaci stranih klubova odvojili par sati sedmicno da pogledaju utakmicu nase lige i da malo navijaju, kasnije kad vide na netu klipove i komentare navijaca drugih skupina odlicno se covjek osjeca sto je dio toga... pa lagano ispocetka dolazite radi furke, a vremenom ce se stvoriti i ljubav prema klubu, pa cete odbrojavati dane do sljedece tekme... a usput pomazete i klubu svojim dolaskom i kupovinom karte...
nista od ovog nema veze s temom, al hajd' reko krenulo se sa supljom pricom, pa da i ja uletim malo
ako vec ne mozemo uciniti nesto da nas fudbal bude bolji, onda svakako mozemo doprinijeti tome da bar nase navijacke skupine budu u samom vrhu Europe... svi gledaju klipove nekih skupina i pricaju o tome kako su oni prejaki, najezis se kad ih cujes i vidis ovo ono, a to sve mozes imati i na nasim stadionima (bar kad igraju Sarajevo i Zeljeznicar)
jedino sto nas dijeli od najvecih skupina je brojnost, a to bi imali kad bi svi ovi navijaci stranih klubova odvojili par sati sedmicno da pogledaju utakmicu nase lige i da malo navijaju, kasnije kad vide na netu klipove i komentare navijaca drugih skupina odlicno se covjek osjeca sto je dio toga... pa lagano ispocetka dolazite radi furke, a vremenom ce se stvoriti i ljubav prema klubu, pa cete odbrojavati dane do sljedece tekme... a usput pomazete i klubu svojim dolaskom i kupovinom karte...
nista od ovog nema veze s temom, al hajd' reko krenulo se sa supljom pricom, pa da i ja uletim malo
- Point.
#4992 Re: Manchester City FC
Al sta cemo za ovu nashu raju vani (medju kojima sam i ja) koji nemaju taj luksuz dolaziti gledati Sarajevo ili Zelju, pa tog istog Sarajeva i Zelju mogu gledati preko neta ili tv ekrana kao sto mogu gledati i Barsu, Liverpul ili Fiorentinu?
Prije rata sam svim srcem volio Borac, stari me vodio na vecinu domacih tekmi ali za mene taj je klub prestao postojati onog dana kada sam protjeran iz BL. Ovo cirilicno trobojsko ruglo od tima nije onaj klub za koji sam navijao. I za koga sad da navijam, za Zelju a Grbavice nisam vidio u zivotu?
Sad su druga vremena, dolazak interneta je omogucio da ljudi budu prisni nekom klubu van drzave u kojoj zive,doslovno znaju sta je onaj sto kosi travu jeo za dorucak a da ne govorimo o ogracima, treneru, tracu, sta ja znam. Ne mogu da prihvatim da je uslov za kako biti pravi navijac samo ako ides na tekme redovno.
Imas ljude sto odu gledati reprezentaciju BiH jednom u tri godine uzivo, ostalo gledaju na TV pa cupaju si kose kad zijanimo i dodju u predinfraktno stanje, sad niko nemoze reci da oni nisu pravi navijaci jer nisu redovni na BP/Kosevu. Svako bira sebi nacin da bude blizak sa klubom za kojeg navija.
Prije rata sam svim srcem volio Borac, stari me vodio na vecinu domacih tekmi ali za mene taj je klub prestao postojati onog dana kada sam protjeran iz BL. Ovo cirilicno trobojsko ruglo od tima nije onaj klub za koji sam navijao. I za koga sad da navijam, za Zelju a Grbavice nisam vidio u zivotu?
Sad su druga vremena, dolazak interneta je omogucio da ljudi budu prisni nekom klubu van drzave u kojoj zive,doslovno znaju sta je onaj sto kosi travu jeo za dorucak a da ne govorimo o ogracima, treneru, tracu, sta ja znam. Ne mogu da prihvatim da je uslov za kako biti pravi navijac samo ako ides na tekme redovno.
Imas ljude sto odu gledati reprezentaciju BiH jednom u tri godine uzivo, ostalo gledaju na TV pa cupaju si kose kad zijanimo i dodju u predinfraktno stanje, sad niko nemoze reci da oni nisu pravi navijaci jer nisu redovni na BP/Kosevu. Svako bira sebi nacin da bude blizak sa klubom za kojeg navija.
- fosil
#4993 Re: Manchester City FC
De otvorite temu o ovome da cakulamo u rahatluku, bez da nas Cmoljo zik. 
- Riddle
#4994 Re: Manchester City FC
shalla wrote:Ja tačno znam otkad datira moja ljubav prema Unitedu, od revanš utakmice polufinala (ili četvrtfinala) LP protiv Dortmunda, mislim '96 godine. Izgubili prvu u Dortmundu 1:0 i na Old Traffordu im Ricken jako rano zabija gol i svaka nada pada u vodu. Imali su dosta šansi, stativa ali je ostalo 0:1. Završava se tekma a čitav stadion na nogama, pjeva iz sveg glasa i plješće svojim igračima, jednog 16-godišnjaka su tad kupili za sva vremena![]()
I uvijek kažem, koji god klub da je tad bio vjerovatno bi ih od te tekme gotivio, bio to Arsenal, Čelzi ili Nottingham ForrestJednostavno se potrefilo tako da je United bio taj i jbg, ostade tako do današnjeg dana. Hvala Bogu imao sam ih prošle godine gledati i uživo protiv Burse i još samo da se ode na Old Trafford i da mogu reći da su mi se sve želje ispunile (gledanje repke na EP ili SP je u onom bitnijem, životnom setu želja
)...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#4995 Re: Manchester City FC
vala baš... otvorite temu o ovome
ko hoće da učestvuje, neka iskopira svoj post i tamo opletite 
-
todd_smith
#4996 Re: Manchester City FC
ne znam da li je neko stavljao
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#4997 Re: Manchester City FC
jel ko primjetio kako je i jezik usavršio?
nema više 'like I said'

- quasar
#4998 Re: Manchester City FC
Bude jos ponekad, kad ne zna sta da odgovori. Pocese se po desnoj obrvi, i kaze: "Like I said... before..."
Ma odlican je, samo da malo istese akcent, ne mora biti british, ali nek je razumljiviji.
Ma odlican je, samo da malo istese akcent, ne mora biti british, ali nek je razumljiviji.
-
Mobile_Disco
#4999 Re: Manchester City FC
Ima nekih sto ne znaju ni beknuti engleskog, a o akcentu da ne pricamo
Samo ti kralju nadji sebi neku djevojcicu i usavrsavaj jezik 
- quasar
#5000 Re: Manchester City FC
Jest vala, ne znam kako ga nije stid, jbt. Tolike godine tamo i ne zna prostu misao izraziti na engleskom. Ako na istog mislimo.Mobile_Disco wrote:Ima nekih sto ne znaju ni beknuti engleskog, a o akcentu da ne pricamoSamo ti kralju nadji sebi neku djevojcicu i usavrsavaj jezik