Naravno da nisu. Vec sam pisao o tome, ali skrsili su 200 milijardi ondasnjih dolara u Vijetnam i valjalo je opravdati tolika sredstva...Guevara wrote:ima i to da se zemlja vidi blize nego sto jeste, da se vidi kamerman na odsjaju austronautske kacige itd...ne sjecam se svih detalja, ali uglavnom, ameri nisu stali na mjesec.
Man on the Moon
-
Fox Mulder
-
muthafuca
mudro zborisFox Mulder wrote:Naravno da nisu. Vec sam pisao o tome, ali skrsili su 200 milijardi ondasnjih dolara u Vijetnam i valjalo je opravdati tolika sredstva...Guevara wrote:ima i to da se zemlja vidi blize nego sto jeste, da se vidi kamerman na odsjaju austronautske kacige itd...ne sjecam se svih detalja, ali uglavnom, ameri nisu stali na mjesec.
- max_power
Cuo sam raznih teorija o ovome. Na primjer da je spustanje na mjesec rezisirao Stanley Kubrick. Poslije 2001: Odiseje u svemiru ga je NASA regrutovala da obavi ovaj "poslic"
Sve to sto se nabraja kao dokaz za hoax se moze naucno objasniti. Na primjer to sto zemlja i drugi objekti izgledaju blize i jasnije nego sto jesu je zbog toga sto mjesec nema atmosferu. Ona brdasca na mjesecu takodje izgledaju blizu a u stvarnosti su po nekoliko kilometara udaljena od astronauta.
Ovi teoreticari zavjere su se uhvatili par najpoznatijih fotografija i na njima traze neke "dokaze", ali na NASA web stranici postoji na stotine drugih, manje poznatih, fotografija na kojima nema nista neobicno.
Sve to sto se nabraja kao dokaz za hoax se moze naucno objasniti. Na primjer to sto zemlja i drugi objekti izgledaju blize i jasnije nego sto jesu je zbog toga sto mjesec nema atmosferu. Ona brdasca na mjesecu takodje izgledaju blizu a u stvarnosti su po nekoliko kilometara udaljena od astronauta.
Ovi teoreticari zavjere su se uhvatili par najpoznatijih fotografija i na njima traze neke "dokaze", ali na NASA web stranici postoji na stotine drugih, manje poznatih, fotografija na kojima nema nista neobicno.
- chuchumbamayumbe
Naravno da su sletjeli na Mjesec.
I Sovjetski Savez je tada to potvrdio!
Nema greske, a sve ove teorije zavjere su shuplja.
btw, koliko je samo do tada obavljeno probnih letova do Mjeseca, bez spustanja da bi se na kraju spustili? I poslije toga su se spustali.
Prema tome, manite se shuplje BA!
I Sovjetski Savez je tada to potvrdio!
Nema greske, a sve ove teorije zavjere su shuplja.
btw, koliko je samo do tada obavljeno probnih letova do Mjeseca, bez spustanja da bi se na kraju spustili? I poslije toga su se spustali.
Prema tome, manite se shuplje BA!
- Arminovski
muthafuca wrote:mudro zborisFox Mulder wrote:Naravno da nisu. Vec sam pisao o tome, ali skrsili su 200 milijardi ondasnjih dolara u Vijetnam i valjalo je opravdati tolika sredstva...Guevara wrote:ima i to da se zemlja vidi blize nego sto jeste, da se vidi kamerman na odsjaju austronautske kacige itd...ne sjecam se svih detalja, ali uglavnom, ameri nisu stali na mjesec.![]()
A svasta...
Hajde ako ne vjerujete uzmite svoje najjace dokaze redom i prezentirajte ih rijecima, slikom i/ili izvorom. Jedan po jedan. I onda cemo pricati za/protiv i zasto.
btw:
Da li je iko procitao link sto sam ga postavio na prosloj stranici?
@chuchumbamayumbe i max_power: upravo tako.
- max_power
Slazem se.Arminovski wrote:muthafuca wrote:mudro zborisFox Mulder wrote:Naravno da nisu. Vec sam pisao o tome, ali skrsili su 200 milijardi ondasnjih dolara u Vijetnam i valjalo je opravdati tolika sredstva...![]()
![]()
A svasta...
Hajde ako ne vjerujete uzmite svoje najjace dokaze redom i prezentirajte ih rijecima, slikom i/ili izvorom. Jedan po jedan. I onda cemo pricati za/protiv i zasto.
btw:
Da li je iko procitao link sto sam ga postavio na prosloj stranici?
@chuchumbamayumbe i max_power: upravo tako.
A dok cekamo da nam iznesu "dokaze", evo da se malo zabavimo
Buzz je meni legenda
http://www.youtube.com/watch?v=lhlhx1crYBQ
- aNTropocentrio
Apsolutno neoborivi dokaz da su amerikanci bili na Mjesecu je sama činjenica da SSSR to nije osporavao! (Hladni rat, svemirska utrka)
Još jedan mnogo praktičniji dokaz je da se na Mjesecu nalaze laserski reflektori pomoću kojih se mjeri udaljenost Mjeseca od zemlje. Bilo ko sa naše male planete može usmjeriti laser na njih i uvjeriti se.
Što se tiče Kubricka (stvarno je fascinantno kako teorije zavjere nastaju i šire se)
Još jedan mnogo praktičniji dokaz je da se na Mjesecu nalaze laserski reflektori pomoću kojih se mjeri udaljenost Mjeseca od zemlje. Bilo ko sa naše male planete može usmjeriti laser na njih i uvjeriti se.
Što se tiče Kubricka (stvarno je fascinantno kako teorije zavjere nastaju i šire se)