mamu, sestru, babu...
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
citroen xm
#26 Re: mamu, sestru, babu...
Hemera, reci to prvom policajcu koji te zaustavi u RS.
Naravno da postoje odvojeni zakoni. Do nedavno u federaciji, a možda i sada nije trebao plin biti upisan u saobraćajnu, dok je u RS-u od prvog dana obaveza. Eto samo jedna razlika.
Naravno da postoje odvojeni zakoni. Do nedavno u federaciji, a možda i sada nije trebao plin biti upisan u saobraćajnu, dok je u RS-u od prvog dana obaveza. Eto samo jedna razlika.
-
Naslovnica
#27 Re: mamu, sestru, babu...
Izgleda da griješiš.Hemera wrote:koji RS?Naslovnica wrote:Pa koliko je promila u RS dozvoljeno?!
samo jedan i jedini ZOBS na putevima u BiH je relevantan,sa njihovim more se šupak brisati
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#28 Re: mamu, sestru, babu...
Zakonska dopuštena granica je 0.3 promila alkohola u krvi, tako da ne znam šta prdite bezveze o nekakvom pijanstvu. Pod uslovom da je kompletna priča istinita, kazna je napisana bez zakonskog pokrića...
-
citroen xm
#29 Re: mamu, sestru, babu...
Ako je početnik ne smije imati nimalo alkohola, dakle 0,000000 promila.
- TheWatcher
#30 Re: mamu, sestru, babu...
ja bi ti je uzeo dozivotno1korisnik wrote:Ovim putem zelim da spomenem svu blizu i dalju familiju, pogotovo zenskog pola, svim pripadnicima Policije Republike Srpske, za kaznu vozenja pod uticajem alkohola od 0,26 promila (dvije pive male tuzlanski pils), i za preticanje ''preko pune'' (a nije vala puna vec isprekidana), vozacku mi papci na prvi maj uzese na 12 sati, pa sam danas morao ponovo zapalit za Focu, mame im ga. PU smradovi jedni, a ovaj lik sa mnom sto je bio jaran mi govori mozemo li se ikako dogovorit da ne pise, i ovaj mu govori haj sjedi u auto, i ovaj mu valjda zveke izvadio i stavio onog petaka na vrh da se vidi hahaha. I 100KM + 50 za nepostivanje desne strane.
To papci kontaju nabrati para sve po cvaju za ljetovanja.
Je li jos iko od vas placao sta, nesto su se uznemirili, ima ih svukud.
- 1korisnik
#31 Re: mamu, sestru, babu...
E vidis kako je to glupo. Znaci ja se vozim sa jaranom koji ima 7 godina vozacku i nikad poslije obuke nije vozio auto, a meni znaci koji se jos vodim kao pocetnik je tako neka zabrana iako imam iskustva u voznji vec vise od 10 godina. I sad on kao moze popit pivu ili dvije i proci nekaznjeno, a ja ne. I jos nesto, je li veci prekrsaj popiti jednu ili dvije pive (znaci i dalje trijezan hebem ga ja) i voziti ili onako kako vi svi vecina radite, ogranicenje 60, ti 70 ili 80, znaci voznja kroz Sarajevo, gdje je puno veca sansa da cete napraviti neku nesrecu, nego u nekoj vukojebini pored Foče, gdje ziva roba nema, samo magistrala i planine okolo. A da ne pricam o majmunima sto se bez zmigavca prestrojavaju i tako te. Njih ne bi u zatvor, njih bi samo na forum nakacili kako vas nerviraju.
I ove sto su istog misljenja k'o cetnici sa Sokoca. Isto nabijem na k****. Znaci vama je godra samo da se nekom nesto desi, i onda ste misljenja eh ja bih mu ovo, ja bih mu ono. Nek' komsiji crkne krava. Pa ja bih vas u zatvor samo zbog takvog misljenja.
I ove sto su istog misljenja k'o cetnici sa Sokoca. Isto nabijem na k****. Znaci vama je godra samo da se nekom nesto desi, i onda ste misljenja eh ja bih mu ovo, ja bih mu ono. Nek' komsiji crkne krava. Pa ja bih vas u zatvor samo zbog takvog misljenja.
- drag_gost
#32 Re: mamu, sestru, babu...
Magarece_godine wrote:Ja bi te uhapsio
Mene jučer kod Mrkonjić Grada "skino" radar. Ljudski i fino s policijom i prošao bez kazne. I uvijek je tako, nikada mi nisu pisali kaznu za mala prekoračenja i manje prekršaje, dok god sam bio uljudan i pristojan.
Jednom su mi napisali 40 marki zato što sam vozio 62 gdje je 50 ograničenje, a ne bi da ja nisam bio drzak i nervozan ....
Nas su zaustavili prije konjica jer nismo bili vezani, i dok je dosao do auta pita: "Jeste li se to uspjeli brzo svezati?"
-
530i
#33 Re: mamu, sestru, babu...
Početnici su, kao i obično, "najpametniji" i "sve" "znaju".
-
citroen xm
#34 Re: mamu, sestru, babu...
Razmišljanje ti je VRH, nema dalje.1korisnik wrote:E vidis kako je to glupo. Znaci ja se vozim sa jaranom koji ima 7 godina vozacku i nikad poslije obuke nije vozio auto, a meni znaci koji se jos vodim kao pocetnik je tako neka zabrana iako imam iskustva u voznji vec vise od 10 godina. I sad on kao moze popit pivu ili dvije i proci nekaznjeno, a ja ne. I jos nesto, je li veci prekrsaj popiti jednu ili dvije pive (znaci i dalje trijezan hebem ga ja) i voziti ili onako kako vi svi vecina radite, ogranicenje 60, ti 70 ili 80, znaci voznja kroz Sarajevo, gdje je puno veca sansa da cete napraviti neku nesrecu, nego u nekoj vukojebini pored Foče, gdje ziva roba nema, samo magistrala i planine okolo. A da ne pricam o majmunima sto se bez zmigavca prestrojavaju i tako te. Njih ne bi u zatvor, njih bi samo na forum nakacili kako vas nerviraju.
Znači početnik si kao što sam i mislio. E pa šta bi sada trebalo? Uvesti različite zakone za one što su počeli voziti sa 12 godina pa imaju 6 godina iskustva prije polaganja, za one koji su počeli u prvom osnovne pa imaju 11 godina iskustva prije polaganja. Dakle 10 različitih čalanova u zakonu za istu stvar pa da onda pajkan kad te zaustavi izvadi čitabu i pita te: "Sine sa koliko godina ti je ćaća dao da voziš njegovo auto?"
A što se tiče vukojebina drukčije bi razmišljao da si se nekada našao u situaciji kao ja, da ti u 10 sati uveče(22 h) na cestu iz šume izleti dijete u mjestu za koje bi prije par trenutaka pomislio da se tu desio smak svijeta. Dakle vozi po ograničenju ili do 10 km/h preko koji se tolerišu i nećeš imati problema.
A za ovo sa Sokocem i četnicima nemam riječi. Pa što ideš munjo u te krajeve ako ti smetaju četnici?
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#35 Re: mamu, sestru, babu...
1korisnik wrote: Rekao sam mu u facu da mu sve psujem ali unutra, i nesto sam ih zezao kao sto ste to toliko skupi, kod nas je jeftinije i tako te, ali ne mozes ti puno drotu jbg.
.

Hajd´nek si se ti njima u sebi nagovorio. A sad nam priznaj da je situacija bila slicna ovoj na slici.
-
Mikro-makro
#36 Re: mamu, sestru, babu...
1korisnik wrote:Ovim putem zelim da spomenem svu blizu i dalju familiju, pogotovo zenskog pola, svim pripadnicima Policije Republike Srpske, za kaznu vozenja pod uticajem alkohola od 0,26 promila (dvije pive male tuzlanski pils), i za preticanje ''preko pune'' (a nije vala puna vec isprekidana), vozacku mi papci na prvi maj uzese na 12 sati, pa sam danas morao ponovo zapalit za Focu, mame im ga. PU smradovi jedni, a ovaj lik sa mnom sto je bio jaran mi govori mozemo li se ikako dogovorit da ne pise, i ovaj mu govori haj sjedi u auto, i ovaj mu valjda zveke izvadio i stavio onog petaka na vrh da se vidi hahaha. I 100KM + 50 za nepostivanje desne strane.
To papci kontaju nabrati para sve po cvaju za ljetovanja.
Je li jos iko od vas placao sta, nesto su se uznemirili, ima ih svukud.
Vidis ti naseg mentaliteta, napravi sranje, napravi prekrsaj, kazne ga i murjaci ne valjaju... jos se pravda nesto. Jos pokusao podmititi drota
Oj evropo, da znaju tamo kakva smo mi bagra zidom bi nas ozidali.
- drndalo
#37 Re: mamu, sestru, babu...
Hm, pocetnik i odmah sve najbolje zna...? Pa zato nam i jeste sve ovako kako jeste... I jos nas nabija na kurac ( da ti nisi jarane nas sa Kacavendom pomjesao?) jer smo valjda mi krivi sto je on popio 2 Tuzlanska pilsnera, a ne mi...?
Da si popio 2 Nektara, umjesto 2 Tuzlanska, pustili bi te, jos bi te i "zakitili" da imas za puta...
Kako li si ti prosao psiho-test za vozacki, preko stele vjerovatno...
Da si popio 2 Nektara, umjesto 2 Tuzlanska, pustili bi te, jos bi te i "zakitili" da imas za puta...
Kako li si ti prosao psiho-test za vozacki, preko stele vjerovatno...
Last edited by drndalo on 04/05/2013 17:30, edited 1 time in total.
- chelo
#38 Re: mamu, sestru, babu...
Joj posta i govana. Reš papčina.
- Sunrise00
#39 Re: mamu, sestru, babu...
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila foruma ...”
>> 1korisnik
mjesec
>> 1korisnik
mjesec