Mamini sinovi!!!
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
luny
#1 Mamini sinovi!!!
Sta mislite o takozvanim "maminim sinovima"? O Edipovom komplexu? Zasto neki muskarci preterano vole svoje mame, zasto je mamina rec glavna, itd.? Da li se to menja kroz vezu, brak, ili ne? Naravno, oni poricu da su takvi. Sta biste vi uradile u slucaju da sa takvim muskarcem zapocnete vezu?
-
MadamPiaNo
Allah dzs.
Poslanik Muhamed s.a.w.s.
Mama
Mama
Mama
Babo Babuka
Tri puta majka

Poslanik Muhamed s.a.w.s.
Mama
Mama
Mama
Babo Babuka
Tri puta majka
-
gradjani svijeta
Sve je to ok, mama, mama, mama pa babuka, dok se decko ne ozeni. Tad valjda ima svoju familiju i treba da bude supruga, supruga, supruga, djeca, pa mama i babuka. To je normalno, ostalo su problemi koji zalaze u podrucje psihologije a bogami i psihijatirje. Srecom nisam s takvim, al vidim oko mene svasta se desava, i to nije normalno. No dosta smo i mi, majke krive. Mi treba da odgajamo sinove normalno da bi bili jednoga dana sretni u svojim brakovima a ne da citav zivot svaki zenski lik porede sa "savrsenom" mamom koji, naravno, nikad nece naci iz jednostavnog razloga sto je to nemoguce.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#10 Re: Mamini sinovi!!!
ih jel moguce koga moje oci videluny wrote:Sta mislite o takozvanim "maminim sinovima"? O Edipovom komplexu? Zasto neki muskarci preterano vole svoje mame, zasto je mamina rec glavna, itd.? Da li se to menja kroz vezu, brak, ili ne? Naravno, oni poricu da su takvi. Sta biste vi uradile u slucaju da sa takvim muskarcem zapocnete vezu?
sto se teme tice, sve je podnosljivo dok ne pocne mamu zvati u po posla
- mavcs
Tad valjda ima svoju familiju i treba da bude supruga, supruga, supruga, djeca, pa mama i babuka
Pogresno.
Svakom svacije, mami mamino, zeni zenino itd. Muskarac ima razlicite obaveze prema majci, zeni, djeci i to se ne moze stavljati u isti kos. U slucaju da se ipak mora dati prednost nekome u odredjenoj situaciji onda je to majka.
Pogresno.
Svakom svacije, mami mamino, zeni zenino itd. Muskarac ima razlicite obaveze prema majci, zeni, djeci i to se ne moze stavljati u isti kos. U slucaju da se ipak mora dati prednost nekome u odredjenoj situaciji onda je to majka.
Last edited by mavcs on 17/09/2007 10:17, edited 1 time in total.
-
_BosanaC
Tad valjda ima svoju familiju i treba da bude supruga, supruga, supruga, djeca, pa mama i babukamavcs wrote:
...i tu ti meni proradi cir
Pogresno.
- fantom slobode
Tu se vise radi o agresivnosti mama, djeca svakako su suvise mala da uticu na kreiranje odnosa.Znaci najmanje 13 godina je moguce tusiti dijete i vezati ga pretjerano za sebe, zbog svoje nesigurnosti i egoizma.Zdrav odnos da, bolesna vezanost, ni u kom slucaju.
-
Amor_dk
Ja znam dvojicu maminih sinova. Jako su skrti i pravi su egoisti...Pravi gadovi...
E sad ne znam jesu li svi takvi!?
Mislim da je to dosta izrazeno u BIH drustvu koje je jako patrijahalno (narucito kod Bosnjaka). Znam cak i primjer kad roditelji svo nasljedstvo prepisu na sina, a imaju jos 2 kcerke. Ma ti roditelji su za mene najveci debili koji postoje...

E sad ne znam jesu li svi takvi!?
Mislim da je to dosta izrazeno u BIH drustvu koje je jako patrijahalno (narucito kod Bosnjaka). Znam cak i primjer kad roditelji svo nasljedstvo prepisu na sina, a imaju jos 2 kcerke. Ma ti roditelji su za mene najveci debili koji postoje...
-
obuca
potpisfantom slobode wrote:Tu se vise radi o agresivnosti mama, djeca svakako su suvise mala da uticu na kreiranje odnosa.Znaci najmanje 13 godina je moguce tusiti dijete i vezati ga pretjerano za sebe, zbog svoje nesigurnosti i egoizma.Zdrav odnos da, bolesna vezanost, ni u kom slucaju.
- fantom slobode
I mamini sinovi su cak i izrazenija pojava kod novih majki, nije uopste stvar proslosti i izgleda da nema veze sa tradicijom, samo zelja za kontrolom zivota djece(do sjmrti) i brigom za sebe.Vidjam mnogu djecu kojoj mame ne daju dahnuti, stalna "Gebelsova propaganda".