MALTRETIRANJE SA MOBITELA!?!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
amrasarajevo

#1 MALTRETIRANJE SA MOBITELA!?!

Post by amrasarajevo »

da li se i vama ovo desava?
nije normalno, neka mi se djevojka pristavila, u pola dana u pola noci zove. kada zove sakrije broj pa onda poslaje poruku!!! :? kada je zovem nece da se javi, ukida me ili mi kaze da nije ona nego neko njen mobitel koristi. traje vec neko vrijeme, raspitivala sam se u posti, ne mogu nista bez policije,a policija ne moze nista bez "stvarne" prijetnje. je li to znaci da stvar moram preuzeti u svoje ruke, naci i je i polomiti?
dajte mi neki pametan savjet jer vec mi pravo ide na zivce. iz pocetka smo je ignorisali ali postaje pravo dosadna. iskljucili bi telefone ali mi je otac bolestan tako da se ne daj Boze njemu sta desi ne bih sebi mogla oprostiti da sam nedostupna.
nemam blage veze ko bi mogao biti, cas kaze da je zavrsila faks, cas je u srednjoj,u gimnaziji, pa je iz sarajeva drugi put sa ilidze, iz hrasnice itd itd. nekad se zove admira nekad dzenita i broj joj je xxxxxx kada god smo u gradu ili na ilidzi ona posalje poruku, tacno opise u cemu smo, boju kosulje ili nesto, prava psihopata, sada naravno svakoga gledam i svako bi to mogao biti...
neko pamteno rijesenje za ovu glupacu??
:x
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#2 Re: MALTRETIRANJE SA MOBITELA!?!

Post by mIRCerka »

Amra, svetiti se nekome preko sarajevoX foruma neces.
Broj telefona ne smijes okaciti tek tako.

Da si bila u policiji stvarno, rekli bi ti slijedece: Podnesite prijavu, mi cemo vam staviti lovca na telefon da prati i snima razgovore, kao i da biljezi brojeve, cak i sakrivene, sa kojih vas zovu. U Posti bi ti rekli NA OSNOVU NALOGA IZ POLICIJE MI SAMO KORISNIKE BH TELECOMA MOZEMO UPOZORITI I ISKLJUCITI SA MREZE A VAMA NJIHOV IDENTITET DATI NECEMO.
Pa onda policija preuzima stvari u svoje ruke.

Kako to sve znam? Imala sam slican problem prije mjesec dana.
U Sarajevu.
ifbbpro

#3 Re: MALTRETIRANJE SA MOBITELA!?!

Post by ifbbpro »

Neko se natakario na tebe :lol:
amrasarajevo

#4 Re: MALTRETIRANJE SA MOBITELA!?!

Post by amrasarajevo »

Super. U kojo PU su tebi pomogli?? jer na Ilidzi, gdje i pripadamo, su tacno tako rekli, da je stvarna prijetnja onda se poduzimaju mjere, posto nije ne mogu trositi vrijeme na to!! Posta naravno ne moze nista i nece odavati identitet.
mIRCerka

#5 Re: MALTRETIRANJE SA MOBITELA!?!

Post by mIRCerka »

amrasarajevo wrote:Super. U kojo PU su tebi pomogli?? jer na Ilidzi, gdje i pripadamo, su tacno tako rekli, da je stvarna prijetnja onda se poduzimaju mjere, posto nije ne mogu trositi vrijeme na to!! Posta naravno ne moze nista i nece odavati identitet.
PU Ilidza radi po istim zakonima kao i PU Novo Sarajevo.
Slozis prijavu, i sve radis po zakonu.
Ako sam ja mogla nadici PU kad je nestao MACAK, mozes i ti radi uznemiravanja.
*mima*

#6 Re: MALTRETIRANJE SA MOBITELA!?!

Post by *mima* »

amrasarajevo wrote:Super. U kojo PU su tebi pomogli?? jer na Ilidzi, gdje i pripadamo, su tacno tako rekli, da je stvarna prijetnja onda se poduzimaju mjere, posto nije ne mogu trositi vrijeme na to!! Posta naravno ne moze nista i nece odavati identitet.
Sad ce doc Mirci pa ce te ona odvest.
amrasarajevo

#7 Re: MALTRETIRANJE SA MOBITELA!?!

Post by amrasarajevo »

PU Ilidza radi po istim zakonima kao i PU Novo Sarajevo.
Slozis prijavu, i sve radis po zakonu.
Ako sam ja mogla nadici PU kad je nestao MACAK, mozes i ti radi uznemiravanja.[/quote]

pa ako ne rade, onda bi trebali. hvala ti na odg.x
mIRCerka

#8 Re: MALTRETIRANJE SA MOBITELA!?!

Post by mIRCerka »

amrasarajevo wrote:pa ako ne rade, onda bi trebali. hvala ti na odg.x
Rade.
_tulumba_

#9 Re: MALTRETIRANJE SA MOBITELA!?!

Post by _tulumba_ »

amrasarajevo wrote:je li to znaci da stvar moram preuzeti u svoje ruke, naci i je i polomiti?
zar jos nisi?? :lol: KICK EVERY SINGLE BONE, THIS IS HOW WE DO(BOSNIANS)
ako hoces neko americko rjesenje, kad nadjes ko je, tuzi tu osobu, ali znaj da postoji mogucnost da izgubis slucaj i da ti platis kaznu, jer si protratila vrijeme toj osobi.... :lol: :lol:
sala, neam pojma...mozda te zeza neko ko te zna, pa ce prestati kad dosadi... :-D :-D
amrasarajevo

#10 Re: MALTRETIRANJE SA MOBITELA!?!

Post by amrasarajevo »

_tulumba_ wrote:
amrasarajevo wrote:je li to znaci da stvar moram preuzeti u svoje ruke, naci i je i polomiti?
zar jos nisi?? :lol: KICK EVERY SINGLE BONE, THIS IS HOW WE DO(BOSNIANS)
No, I am just soooooo pissed off!
anais_nin

#11 Re: MALTRETIRANJE SA MOBITELA!?!

Post by anais_nin »

uvijek imas opciju da

1) promjenis broj
2) blokiras sve pozive s tog broja
3) sjednes onima u PU na kosti dok ne poduzmu nesto :)
skorpija1S

#12 Re: MALTRETIRANJE SA MOBITELA!?!

Post by skorpija1S »

anais_nin wrote:uvijek imas opciju da

1) promjenis broj
Molim te,na koji nacin blokiras pozive s doticnog broja?
anais_nin

#13 Re: MALTRETIRANJE SA MOBITELA!?!

Post by anais_nin »

skorpija1S wrote:

1) promjenis broj

postoje aplikacije koje instaliras na telefon da ti blokira pozive sa odredjenog broja :)
mIRCerka

#14 Re: MALTRETIRANJE SA MOBITELA!?!

Post by mIRCerka »

skorpija1S wrote:

1) promjenis broj
potrazi BLACK LIST .jar u gugletu za svoj fontele.

Tako mozes staviti ili odredjeni broj na shitlistu ili mozes preusmjeriti sve brjeve koje nemas u imeniku na 38761000000 i poslije 2 zvona pozivaCH cuje slijedece BIRANI BROJ SE NE KORISTI :D
mofo33

#15 Re: MALTRETIRANJE SA MOBITELA!?!

Post by mofo33 »

i ja sam imala slicne pozive ali nisam podnosila prijave muriji ni cunjala po google...
uhvatila sam muza za google mu i misterija je bila zacas rijesena ;-)
milivoje

#16 Re: MALTRETIRANJE SA MOBITELA!?!

Post by milivoje »

amrasarajevo wrote:da li se i vama ovo desava?
nije normalno, neka mi se djevojka pristavila, u pola dana u pola noci zove. kada zove sakrije broj pa onda poslaje poruku!!! :? kada je zovem nece da se javi, ukida me ili mi kaze da nije ona nego neko njen mobitel koristi. traje vec neko vrijeme, raspitivala sam se u posti, ne mogu nista bez policije,a policija ne moze nista bez "stvarne" prijetnje. je li to znaci da stvar moram preuzeti u svoje ruke, naci i je i polomiti?
dajte mi neki pametan savjet jer vec mi pravo ide na zivce. iz pocetka smo je ignorisali ali postaje pravo dosadna. iskljucili bi telefone ali mi je otac bolestan tako da se ne daj Boze njemu sta desi ne bih sebi mogla oprostiti da sam nedostupna.
nemam blage veze ko bi mogao biti, cas kaze da je zavrsila faks, cas je u srednjoj,u gimnaziji, pa je iz sarajeva drugi put sa ilidze, iz hrasnice itd itd. nekad se zove admira nekad dzenita i broj joj je xxxxxx kada god smo u gradu ili na ilidzi ona posalje poruku, tacno opise u cemu smo, boju kosulje ili nesto, prava psihopata, sada naravno svakoga gledam i svako bi to mogao biti...
Nadjes jarana u Telecom-u koji moze da blokira broj, preusmjeri sve pozive s tog broja na Hot-line... a sve bez zahtjeva
:lol: :lol:
mojgrad

#17 Re: MALTRETIRANJE SA MOBITELA!?!

Post by mojgrad »

amrasarajevo wrote:da li se i vama ovo desava?
Promijeni broj
alphonse kauders

#18 Re: MALTRETIRANJE SA MOBITELA!?!

Post by alphonse kauders »

Javi se i stavi slušalicu sa strane (neka troši lovu). Obično zovnu još 2-3 puta i prestanu kada vide da su ignorisani. Kada skontaju da se pališ na to, zivkaju bez prestanka.
Helem, kad god te zovne čim vidiš broj, ti samo digni slušalicu i ostavi je sa strane..
amrasarajevo

#19 Re: MALTRETIRANJE SA MOBITELA!?!

Post by amrasarajevo »

hvala vam svima na odgovorima!! :-D

ne mogu blokirati, jers am na ultri, nigdje veze jer imam tu finkciju na mobitelu.
razmisljala sam da promijenim broj, mozda to i uradim, mada mi niko ne garantuje da ga nace opet doznati a i potreban mi ja ovaj br za poslovne kontakte. eh da imam koga u policiji ili u posti druga bi to prica bila. stela kao i obicne najbolje rijesenej ha? :D
nema je ovaj vikend, mozda cita ovaj forum... :shock:
xxxxxx
milivoje

#20 Re: MALTRETIRANJE SA MOBITELA!?!

Post by milivoje »

amrasarajevo wrote:hvala vam svima na odgovorima!! :-D

ne mogu blokirati, jers am na ultri, nigdje veze jer imam tu finkciju na mobitelu.
razmisljala sam da promijenim broj, mozda to i uradim, mada mi niko ne garantuje da ga nace opet doznati a i potreban mi ja ovaj br za poslovne kontakte. eh da imam koga u policiji ili u posti druga bi to prica bila. stela kao i obicne najbolje rijesenej ha? :D
nema je ovaj vikend, mozda cita ovaj forum... :shock:
xxxxxx
Ak' nemas ti-druzi se s onima koji imaju.
:lol: :lol: :lol:
Dendrlix

#21 Re: MALTRETIRANJE SA MOBITELA!?!

Post by Dendrlix »

Maltretiraj i ti nju. Daj jedno 20-ak raznih oglasa: prodajem golfa II dizel 90 godiste 1500 KM hitno, kupujem sijeno dobro placam, prodajem stan na grbavici 1350 KM kvadrat..... Raskalashi mastu

A mozes ko mirci na gay site-ove ostaviti broj telefona :D
KYLIE

#22 Re: MALTRETIRANJE SA MOBITELA!?!

Post by KYLIE »

Dendrlix wrote:Maltretiraj i ti nju. Daj jedno 20-ak raznih oglasa: prodajem golfa II dizel 90 godiste 1500 KM hitno, kupujem sijeno dobro placam, prodajem stan na grbavici 1350 KM kvadrat..... Raskalashi mastu

:D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
amrasarajevo

#23 Re: MALTRETIRANJE SA MOBITELA!?!

Post by amrasarajevo »

Dendrlix wrote:Maltretiraj i ti nju. Daj jedno 20-ak raznih oglasa: prodajem golfa II dizel 90 godiste 1500 KM hitno, kupujem sijeno dobro placam, prodajem stan na grbavici 1350 KM kvadrat..... Raskalashi mastu

A mozes ko mirci na gay site-ove ostaviti broj telefona :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply