Maltretiranje na raskrsnicama

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Grof

#1 Maltretiranje na raskrsnicama

Post by Grof »

Ukoliko se zadesite u automobilu ili kao slučajni pješak/prolaznik, vjerovatno ste primijetili kako na skoro svakoj raskrsnici izliječe skupina momaka koji bi vam prali šajbe, bez obzira što vani npr. pada kiša ili bez obzira što ste netom prije toga oprali auto i apsolutno nemate potrebe za tim. Ima među njima i djece i odraslih. Prije je dovoljno bilo mahnuti rukom da ne želiš, ali sad se više na to ne obaziru nego se nekad čak mora izaći vani kako bi im se dalo do znanja da ne mrljaju po staklima. Posebno se nakače na kosti ženskim osobama a omiljena su im auta na stranim tablicama. Nakon što sam jednom odbio takvo mrljanje po staklima, malac je izvukao bocu s prljavom vodom i samo zamazao po bočnom staklu i pobjegao. Na forumu se prije pisalo kako su ih viđali da pišaju u te boce iz kojih vam poslije "peru" šajbe. :lol: Iza sebe ostavljaju uvijek dosta smeća (boce, papiri...).

Policija ih vidi, ali vrlo rijetko reaguje. Ne znam šta se treba uraditi po tom pitanju kako bi se tome stalo u kraj. Ok, shvaćam da hoće zaraditi koju marku, ali način na koji to rade i navalentno ponašanje je katastrofa. Da ne pričam o tome kako usporavaju i ugrožavaju saobraćaj.

Predlažem klix-u da se napravi o tome neki članak kako bi se aktuelizirao taj problem i kako bi se od nadležnih (ponajviše policije) tražilo da se više uključe u rješavanje tog problema.
GarfieldLover

#2 Re: Maltretiranje na raskrsnicama

Post by GarfieldLover »

Nakon što sam odmahnula rukom da mi ne treba pranje, a i (kroz zatvoren prozor) odmahnula glavom na 'daj makar dvaest feninga'...pljunuo mi je na bocno staklo :-x
madner

#3 Re: Maltretiranje na raskrsnicama

Post by madner »

Otvoris prozor.
Kazes da ne zelis.
Ako pocne prati mirno sacekas.
Uzmes 20 feninga.
Cekas da se pocne paliti zeleno.
Kada kolona ispred krene, spucas ga stocem u glavu i krenes.
Bajs

#4 Re: Maltretiranje na raskrsnicama

Post by Bajs »

Super tema :-)
Mjesanac

#5 Re: Maltretiranje na raskrsnicama

Post by Mjesanac »

Ne zarađuju oni koju marku sebi, to je organizovan biznis. Nije mi jasno sto ih policija ne otjera, nek se vrate, pa ce ih opet otjerat, dojadice im nekad.
Henry Chinaski

#6 Re: Maltretiranje na raskrsnicama

Post by Henry Chinaski »

Zar ne postoji ni jedna vladina institucija ili bilo koji novinar koji želi da istraži malo detaljnije ovaj fenomen?
Ko pokupi tu djecu na kraju dana, gdje spavaju, koliki im je dnevni promet, kako živi glavni gazda koji skuplja lovu, zašto im vlasti to dozvoljavaju i sl.?
Kemal Malovčić

#7 Re: Maltretiranje na raskrsnicama

Post by Kemal Malovčić »

Nogama u glavu.
kikicca

#8 Re: Maltretiranje na raskrsnicama

Post by kikicca »

Ovo je baš veliki problem vozačima, a naročito vozačicama. Ja sam počela zaključavati auto dok sam u vožnji, upravo zbog nasilnih perača, uvijek ostavljam prostor ispred sebe na semaforu da se mogu pomaknuti ako krene da pere zadnju šajbu, granam rukama i nogama da mi ne prilaze..... I često u blizini vidim policiju koja čeka žrtvu koja se npr. nije svezala, a ovi na semaforu siluju li siluju. Katastrofa!
agent_zero

#9 Re: Maltretiranje na raskrsnicama

Post by agent_zero »

madner wrote: Kada kolona ispred krene, spucas ga stocem u glavu i krenes.
:lol:
Post Reply