Malodušnost

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Semiramida

#1 Malodušnost

Post by Semiramida »

Dakle, nije depresija ili ako hoćete to mu ga dođe kao blagi oblik depresije.
To je ono kad te problemi guraju pod vodu, a ti se k'o nešto koprcaš, al' nikako da isplivaš.

Kako se boriti protiv toga, a bez ikakve hemije, lijekova i tomu slično? Šta vi radite da se oraspoložite? (Izuzmite seks.) :)
nebojeplavo

Post by nebojeplavo »

Nije ti lose nekim sportom se baviti, ako nista, idi malo trci, ja se uvijek poslije toga osjecam puna energije :D
Sammurraj

Post by Sammurraj »

Najbolje je poci rjesavati probleme jedan po jedan, ne opterecivati se "gomilom".

Sto kaze jedan cuveni psuhilog, mnoge osobe krenu sa tacke A odmah na tacku Z.
Umjesto A, B, C....i tako dodju do Z :)
mona

Post by mona »

joga

ili latino dance nedjeljom u coloseumu
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

trcanje, brza setnja, muziku u usi dok trcis/ setas. meni to najbolje pomogne. :)
poplava

Post by poplava »

Mene planinarenje vraca iz mrtvih. Ali rijetko se nadje vremena. A ni plivanje nije lose, ali rijetko se nadje para :(
dada 37

Post by dada 37 »

Vecina bolesti se najuspjesnije lijeci ako se uzrok bolesti odstrani. Odstranjivanja simptoma bolesti privremeno pomaze ali ne vodi ozdravljenju
. Sto ce reci u tvom slucaju: rijesi se problema a raspolozenje ce se samo po sebi vratiti. Trcanje, joga i slicno ce ti pomoci s tim da zbog dobre kondicije zdravo razmisljas (u zdravom tijelu zdrav duh). Dobro je isto, druziti se sa ljudima pozitivnog gledista na zivot. Ljudi koji su sa malim zadovljni. :P
suncica24

Post by suncica24 »

Ne biti kuci. Ukljuciti nove aktinosti. Baviti se sportom. I,ako je vec nesto s cim se duzi period ne mozes izboriti, otici u Dom zdravlja i popricati sa strucnom osobom.
fixer

Post by fixer »

mozda sex nije resenje za sve psihicke probleme al zato sa-x jest :-D
superxenon

Post by superxenon »

poplava wrote:Mene planinarenje vraca iz mrtvih. Ali rijetko se nadje vremena. A ni plivanje nije lose, ali rijetko se nadje para :(
vjerujem da ti je finansijska situacija teska kad se nemoze izdvojiti 10-tak km za plivanje ili koliko vec kosta...
to me strasno ljuti sto neki ljudi nemaju a volili bi to... :roll:
poplava

Post by poplava »

superxenon wrote:
poplava wrote:Mene planinarenje vraca iz mrtvih. Ali rijetko se nadje vremena. A ni plivanje nije lose, ali rijetko se nadje para :(
vjerujem da ti je finansijska situacija teska kad se nemoze izdvojiti 10-tak km za plivanje ili koliko vec kosta...
to me strasno ljuti sto neki ljudi nemaju a volili bi to... :roll:
Nije toliko teska, naprotiv ... ali ne radi se o 10 nego o bar 4 x 10 plus dodatni troskovi (ako imas djecu znas kako je to). A nisam toliko sebican da ostavim djecu i zenu kuci i odem se brckat sam...
becu

Post by becu »

Neko jednom rece: ''Sreca je prihvatanje mizerije''. Otidji na planinu, u diskoteku, na masazu, u birtiju, u dzamiju, crkvu, na jogu, osisaj se, drogiraj se, lupaj tanjire, slusaj muziku, idi na trcanje, mahalaj s komsinicom, potuci se, skaci padobranom, gledaj filmove, kuhaj, pleti, igraj pokera, idi u saunu, . Iskoristi slobodno vrijeme na pravi nacin i odaberi ono sto ti svidja. Do tebe je.
pesak

Post by pesak »

Joga razbija. Meni snizava raspolozenje, ali na neki nacin lakse i teze u isto vreme se nosim s problemima.
Ono sto uvek dize raspolozenje je hodanje, trcanje, plivanje-fizicka aktivnost.
Primetila sam i to da lakse resavam neki problem ako razmisljam o njemu setajuci.
hatorio_hanzo

#14 Re: Malodušnost

Post by hatorio_hanzo »

Semiramida wrote:Dakle, nije depresija ili ako hoćete to mu ga dođe kao blagi oblik depresije.
To je ono kad te problemi guraju pod vodu, a ti se k'o nešto koprcaš, al' nikako da isplivaš.

Kako se boriti protiv toga, a bez ikakve hemije, lijekova i tomu slično? Šta vi radite da se oraspoložite? (Izuzmite seks.) :)

preporucujem ..

Image
Post Reply