big.muzzy wrote:Po ko zna koji put se pokazalo da se u malograđanskoj i neprosvjećenoj sredini ne trpi uspjeh bilo koje vrste iz vrlo prostog razloga ... zavist !!! Prašinari koji ne mogu pomoći ni samima sebi, a kamoli društvu, predvode pokret 'a odakle mu ako nije lopov'... pitaju se pošteni lezihljebovići i paraziti.
U redu,
šta je sa konkretnim dokazima. Gdje je navedeni "gospodin" živio od početka rata pa do, recimo, trenutka do kada nije "ušao" u strukture (, ja znam, zna se i tačna adresa i stan na Koševskom gdje se
krio navedeni
branilac interesa Bošnjaka. Također Te molim da priložiš, ne fotokopirano, nego skenirano, DATUM i DAN (ne ovaj iz naše knjižice Armije BiH), kada je dotični pristupio ABiH. Molim Te, samo nemoj lagati, navedi adresu, i ne provaljuj se ovdje više o toj spodobi. Ako mi navedeš magazin "Danas" (iz Zagreba), molim Te da navedeš linkove na te "silne" članke, te Te također molim da navedeš zašto je sa svojim bratom u odnosima u kojima jeste (molim Te, budi iscrpan, jer se vi "borite protiv korupcije"

.
A šta je sa
konkretnim dokazima, ne mislim na ono rekla moja strina i sl. Ali kome u ovoj sredini, koja još uvjek baštini titoističku filozofiju 'imaš kuću, vrati stan', trebaju dokazi za bilo šta.
Molio bi Te da priložiš kako je navedena osoba došla do nekretnina koje ima (koje je, naravno, potpuno legalno stekao, pogotovo ako se ima u vidu imovinski karton koji je priložio, te primanja koje je naveo - a sa primanjima, molio bih Te da imaš obraza da ih i obrazložiš). Priče tipa "meni si, jađo, naplatio 310 KM, a onome anamo 280 KM" (a sve u vrijeme kada navedeni prostori koštaju NAJMANJE 1500 KM po kvadratu), je u najmanju ruku (a u drugu ti se ...

) BEZOBRAZNO (hvala Bogu, lijepo sam odgojen da
ovo ne nazovem drugim imenom...
Što je najcrnje u svemu 99% onih koji pljuju po Fahri R. i onome što je dosad postigao
bi uradilo potpuno isto što i on samo da su bili u prilici.
Ko je drugi "došao u priliku" da "zaima" dnevni list kojem je (barem prve tri godine) bila "garantovana prodaja" od 240.000 primjeraka iz budžeta? Svaki pripadnik ABiH i MUPBiH je bio
automatski pretplatnik "simbola Bošnjačkog otpora"
Ma kome mi ovdje prodajemo nabildano moralisanje! Svi gule od države najviše što mogu, zavisno od koeficijenta inteligencije, moralnih načela i toga dokle je njihov stupanj mentalnog razvoja mogao dobaciti. Tako su se neki kokošari okitili najvišim ratnim priznanjima i pravima koja uz to idu, a da nisu nosa pomolili iz podruma cijelo vrijeme rata, ima onih koji koriste ratne invalidnine, a mina im odbila nogu dok su na leđima nosili frižider iz komšijske kuće, u invalidskoj prijevremenoj penziji su ljudi koji mogu volu rep iščupati, neki korisnici tuđe njege će pretrčati 100 m za 10 sekundi, radnici neće da ih poslodavac prijavi, jer pored plate hoće da primaju i novac sa biroa. Pa o čemu mi pričamo ljudi, pogledajmo se u ogledalo! Svi nabrojani i nenabrojani slučajevi, kojih nije mali broj u ovoj državi,
samo nisu imali priliku kao Fahro R ili nisu umjeli da je iskoriste, a uradili bi potpuno istu stvar!
Pa, da li ja govorim o bilo čemu drugom? Sram Te i stid bilo da uopće spomeneš RVI (kakve god i odakle god) u istoj rečenici s ovim iz...om ljudskim, idi..e! Eto, oni "samo nisu imali priliku kao Fahro R"?! Ovo može napisati samo totalni kr

en
U ovoj državi je korumpiran i narod! To što neki ljudi odavno nisu u zatvoru, nije 'greška' tih ljudi već države koja je nesposobna da ih sankcioniše. Nisu kriminalci i tajkuni krivi ako se mogu potkupiti inspektori, policija, organi vlasti, sud ... i sve ostalo što im zatreba.
Braavo! Detektirao si krivca! NAROD!!!! Bravo!!!!
Narod ih ionako bira, do njega je!!!. To što
Fahro nije odavno u zatvoru, nije greška "tih" ljudi, već države koja je nesposobna da ga sankcioniše. Apsolutno si u pravu! Čekamo poteze države
Svi će prodati državu za šaku zlatnika! Da će neka buduća vlast uništiti Avaz su obične budalaštine, Avaz mogu uništiti samo oni koji ga kupuju, a nešto ne primjetim da mu je ovih dana opao tiraž. Za uništenje medijske imperije poput Avaza političkim djelovanjem potrebna je politička snaga velikog kalibra, a takve na našim prostorima jednostavno nema.

Malo smo se "zaobadali" s ovim terminom tipa "imperija"

. Odakle Vam više takve usporedbe dolaze, molim Te da nam objasniš?
IMPERIJA - pa Vi ste stvarno izgubili kompas kada Avaz zovete imperijom (a vidjeti ćemo kako će ona nastaviti - zbog uposlenih se nadam dobrom, ali, znajući rukovodeći kadar, završiće kao ZRC 476.-e)...
Naši političari da se ne bave politikom, bili bi potpuni anonimusi, sitne duše, miši u rupama. Ko bi znao za Sulejmana T.

da nije u politici, ko bi čuo za nekog Zlatka L

ili možda za Bakira I.

. Da nije političar, pitanje za milion dolara bi moglo glasiti 'znate li ko je Željko K.?'

Šta su nabrojani ljudi postigli izvan politike!? Ama baš ništa !!! Doduše i rezultati njihovog političkog djelovanja su bili, ruku na srce, vrlo skromni ili čak destruktivni po ovo društvo. Dopadalo se nekom ili ne, Fahro R. je bio uspješan i poznat i prije nego je počeo da se bavi politikom i Fahro R. će biti uspješan i poznat i ako odluči da se povuče iz politike, što se za gorenavedene likove baš nebi moglo reći. Fahro ne ulazi u politiku, kao ostali naši političari, da bi rješio svoja egzistencijalna pitanja platom iz parlamenta, on je mnooogo veći igrač od svih onih koji misle da se bave politikom u ovoj državi i svima koji proriču njegov brz politički ili ekonomski sunovrat bi možda pametnije bilo da malo pričekaju sa svojim proročanstvima