Malo panike

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

pirmin

#1 Malo panike

Post by pirmin »

...nije na odmet.

Civilna zastita Njemacke uputila apel stanovnistvu da pripremi zalihe u slucaju katastrofe.
Spekulise se da nesto znaju sto unosi nemir u drustvo. Red je da i nas neko obavjesti. :D

http://diepresse.com/home/politik/ausse ... tor=CS1-15

Image
Banksy

#2 Re: Malo panike

Post by Banksy »

Isis nuclear attack in Europe is a real threat, say experts
International think-tank on proliferation warns that a possible ‘dirty-bomb’ attack on a Western capital is ‘high’
http://www.independent.co.uk/news/world ... 69891.html
7 June 2016

NESIGURAN ARSENAL
AMERIKANCI IZ TURSKE BAZE UKLANJAJU 50 NUKLEARNIH BOMBI? ‘Moramo reagirati prije nego nešto gadno krene po zlu’
http://net.hr/danas/svijet/nesiguran-am ... u-turskoj/
18.07.2016

PRIJETNJA NAJVIŠE RAZINE
ŠOKANTNA AMERIČKA ANALIZA: ‘Naše su nuklearne bombe nadohvat ruke ISIS-u’
http://net.hr/danas/svijet/sokantna-ame ... roristima/
15.08.2016
karanana

#3 Re: Malo panike

Post by karanana »

meteor neki.

und referendum is coming.
benjen

#4 Re: Malo panike

Post by benjen »

Image
ho oponopono

#5 Re: Malo panike

Post by ho oponopono »

Image ...Image
animals

#6 Re: Malo panike

Post by animals »

Ko prezivi uzivace..
u izobilju svega..
MikroBelaj

#7 Re: Malo panike

Post by MikroBelaj »

Ima i 30 godina od Cernobila,ja se jos jezim zelene salate :D
Rockefeller

#8 Re: Malo panike

Post by Rockefeller »

Normala, Rewe blizu.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#9 Re: Malo panike

Post by Toto »

visak hrane na trzistu zbog embarga, pa da malo poguraju poljoprivredu i da vjezabju
SmokingMan

#10 Re: Malo panike

Post by SmokingMan »

Nikada sebi neću oprositti ako umrem od ruku pećinskih ljudi. :D
Last edited by SmokingMan on 22/08/2016 23:49, edited 1 time in total.
dale cooper

#11 Re: Malo panike

Post by dale cooper »

Da, ovo mi se baš učinila kao čudna vijest u obilju ovih standardnih domaćih, ali i stranih crnjaka kojima
smo bombardovani non-stop. Podsjeća na vrijeme hladnog rata, kada se činilo da nuklearni napad
vreba svake sekunde. Ko zna šta je prava pozadina. Ne bi valjalo da je u pitanju ovo što je banksy
postavila gore, odnosno da su teroristi blizu nabavljanja prljave bombe. :-?
Last edited by dale cooper on 22/08/2016 23:49, edited 1 time in total.
Bodkin

#12 Re: Malo panike

Post by Bodkin »

Toto wrote:visak hrane na trzistu zbog embarga, pa da malo poguraju poljoprivredu i da vjezabju
kojeg embarga?
Ljakan

#13 Re: Malo panike

Post by Ljakan »

Sad sam apropo teme zvao Angelu Merkel, kaze nista posebno ocekuju nevrijeme neko.
dale cooper

#14 Re: Malo panike

Post by dale cooper »

Ljakan wrote:Sad sam apropo teme zvao Angelu Merkel, kaze nista posebno ocekuju nevrijeme neko.
You're hitting that? :oops: :izet: :mrgreen:
BarbaDue

#15 Re: Malo panike

Post by BarbaDue »

Meni odavno nešto smrdi u zraku, samo što nisam 100% siguran odkle smrad dolazi.
Toto

#16 Re: Malo panike

Post by Toto »

Bodkin wrote:
Toto wrote:visak hrane na trzistu zbog embarga, pa da malo poguraju poljoprivredu i da vjezabju
kojeg embarga?
pa na izvoz u Rusiju
Juliuscezar

#17 Re: Malo panike

Post by Juliuscezar »

BarbaDue wrote:Meni odavno nešto smrdi u zraku, samo što nisam 100% siguran odkle smrad dolazi.
Razgledaj da nije ko izvuko tihomira
BarbaDue

#18 Re: Malo panike

Post by BarbaDue »

bhnapoleon1 wrote:
BarbaDue wrote:Meni odavno nešto smrdi u zraku, samo što nisam 100% siguran odkle smrad dolazi.
Razgledaj da nije ko izvuko tihomira
Biće da ga je neko pustio, stim što on ostavlja najveće posljedice.
animals

#19 Re: Malo panike

Post by animals »

Ljakan wrote:Sad sam apropo teme zvao Angelu Merkel, kaze nista posebno ocekuju nevrijeme neko.
Laze te Angela..
nije joj prvi put :D
bogoljub

#20 Re: Malo panike

Post by bogoljub »

Šta me briga nisam švabo!
kolegione

#21 Re: Malo panike

Post by kolegione »

Bodkin wrote:
kojeg embarga?
Embarga Rusiji, pa naš forumaš predpostavlja da je opala prodaja tačnije izvoz proizvoda u istu.
Njanjavi

#22 Re: Malo panike

Post by Njanjavi »

Nekako mi pravo glupo sprdat se sa ovim.
Svabe imaju jednu od jacih obavjestajnih struktura, realnijih, cak se i po krizama ne gube kao englezi il ameri.
Vec ono, odmjereno, smireno i sa pokricem info pustaju.
E sad gledajuci kroz to, nekako mi neozbiljno ne shvatit i validovat jacinu takve objave za domicilno stanovnistvo.
Davno su prosla vremena kad su teroriste na ho ruk cinile sranja dok su ih obavjestajci pokusavali sprjecit.
Danas su interesne sfere obje strane tako isprepletene da vjerujem kako se x puta uprkos saznanjima obavjestajnih struktura pusti da se sranje desi, jer samim tim imaju koristi neke mrake, opipljivije koristi nego da se sprjeci.
To je princip slican kao kad djetetu trubis nemoj dirati vatru, oprzices se, bolit ce.
Djete iako dobija validan info, opet poleti da dirne vatru, oprzi se i tek onda skonta i nauci.
Na tome principu i drustvo fercera i vjerujem da danasnje obavjestajne mrake na tome principu na neki nacin uce drustvo.
Jbga nista insana ne dohaviza i ne solidarizuje, ujedinjuje i povecava povjerenje u vladu kao takva sranja kad se dese.
Najstarija igra obavjestajnih mraki.

PoslaTo priko sporeta za lozenje
FAP mashina

#23 Re: Malo panike

Post by FAP mashina »

Njanjavi wrote:Nekako mi pravo glupo sprdat se sa ovim.
Svabe imaju jednu od jacih obavjestajnih struktura, realnijih, cak se i po krizama ne gube kao englezi il ameri.
Vec ono, odmjereno, smireno i sa pokricem info pustaju.
E sad gledajuci kroz to, nekako mi neozbiljno ne shvatit i validovat jacinu takve objave za domicilno stanovnistvo.
Davno su prosla vremena kad su teroriste na ho ruk cinile sranja dok su ih obavjestajci pokusavali sprjecit.
Danas su interesne sfere obje strane tako isprepletene da vjerujem kako se x puta uprkos saznanjima obavjestajnih struktura pusti da se sranje desi, jer samim tim imaju koristi neke mrake, opipljivije koristi nego da se sprjeci.
To je princip slican kao kad djetetu trubis nemoj dirati vatru, oprzices se, bolit ce.
Djete iako dobija validan info, opet poleti da dirne vatru, oprzi se i tek onda skonta i nauci.
Na tome principu i drustvo fercera i vjerujem da danasnje obavjestajne mrake na tome principu na neki nacin uce drustvo.
Jbga nista insana ne dohaviza i ne solidarizuje, ujedinjuje i povecava povjerenje u vladu kao takva sranja kad se dese.
Najstarija igra obavjestajnih mraki.

Image
Toto

#24 Re: Malo panike

Post by Toto »

Njanjavi wrote:
znaci: loziona :D

salim se
Sve sto si napisao je prihvatljivo. Pitanje je: jel iza ovog stoje mediji ili je islo linijom "drustvene samozastite".
Ja sam ubjedjen da iza ovoga ne stoje obavjestajne sluzbe. Kad bi narod bio siguran da su info iz OS: sad bi imali paniku i haos. ZAto ni jedna OS to en radi na ovaj nacin.
Ne mozes ti nekome reci spremi se "malo". Nema malo u strahu paniic i haosu. i na drustvenim mrezama. U takvim situacijama spremaju se drzave a ne pojediici. Vlade na svim nivoima pojacavaju strateske rezerve. Dislociraju ih blize distributivnim centrima, da se u slucaju potrebe moze podjeliti.
Mozda je neko od novinarcica primjetio da drzav vise kupuje tobe za strateske rezerve, pa iz toga izvalci pogresne zakljucke.
POlitika je odlucila da se uvede zabrana izvoza hrane u Rusiju i tako ojadila veliki dio svog birackog tjeka a biraci su: poduzatnici, radnici, ploprivrednici stocari, soferi i svi koji su na gubitku. Svi su nesto izgubili takvom politickom odlukom, pa politika sada svojim alatima hoce da nadomiri stetu.
Samo jednom odlukom na jdnom listu se mogu uvecati strtaeske rezerve i pokuopvati ogromsne kolicine neke reobe na trzistu. U toj odluci mozes sve sto je kupljeno prije 5 godina progalsiti zastarjelim i izbaciti na otpad, ili prodati u Bosnu za cevape. Tad se sve te kolicine zanavljaju.
I onda neki teoreticar zavjere i sofer po struci, koji je deset dana tjero kornisone za vojsku zakljuci: da se nesto opasno sprema, cim vojka yoliko hrane deponuje u strateske rezerve; proda tu info svoj koni, kojoj povremeno nestane bibera, pa dodje kod njega po bibe; kona inace radi za medije: i imas -sto imas.
defaktofukara

#25 Re: Malo panike

Post by defaktofukara »

Na globalnom planu je haos. Sklapaju se do juces nazamislivi savezi, Iran-Rusija-Turska a Kina je tik do toga. Kineski predsjednik je nedavno izjavio da je propao plan Zapadnih sila u stvaranju novog Svjetskog poretka i da je sad red na Ruski-Kineski savez koji bi obuhvatao vise zemalja. Ovo se moze najbolje vidjeti u Siriji. Velika napetost u Juznom kineskom moru. Zapadna Evropa nikad vise podjeljena oko izbjeglica, EU i drugih stvari. Nacionalizam koji je bio prisutan svih ovih godina je eskalirao u nacizam/fasizam, ne skroz ali jednim dijelom. Moze biti svasta ali moze se i smiriti. Mislim da je situacija gora nego za vrijeme Hladnog rata. Tada se znalo sta se moze i dokle se moze. Toga vise nema danas i to je najveci problem.
Post Reply