Malo o interesima
- bingov buraz
#1 Malo o interesima
Jutros cekam u redu za neka dokumenta i ispred mene dva momka razgovaraju i jedan kaze da je dobio na kladionici ali ne moze da podigne dobitak jer ista ne radi zbog Bozica.Na to ce ovaj drugi ma ja zato su za Bajram radili,konstatovase i usutise se a mene natjerase na razmisljanje koliko mene kao Bosnjaka konzumenta nekih njihovih usluga postuju firme koje kontrolisu Bosanski Hrvati i Srbi.Ne igram kladionicu vec odavno ali koristim recimo proizvode Livanjske mljekare i keksove Mire Prijedor itd koje smatram domacim proizvodima.Nisam neki veliki vjernik ali postujem tradiciju,tudju a bogami i trazim da se postuje i moja.
Nisam jednom na zaglavlju nekog proizvoda vidio natpise na HR jeziku i SRB sto je ok ali Bosanskog nigdje ovdje mislim na uvoznike stranih proizvoda.
Moj zakljucak je da moj novac itekako priznaju,sad ima tu i do mene jer se ne zalim zbog toga pa im se moze.Nije ovo nikakav poziv na bojkot samo dobronamjerna sugestija vlasnicima istih da malo povedu racuna o najbrojnijem narodu u BiH,mozda ovom narodu dodje jednom iz guzice u glavu pa im zamjeri a kome ce u tom slucaju prodavati nek skontaju sami.
S druge strane Bosnjacka lijenost i odsustvo inicijative u privatnom sektoru je tema za sebe pa necu o tome ali ima i toga.
Dvoumio sam se da temu postavim ovde ili na ekonomiju ali mi vise odgovara za ovaj dio foruma.
Nisam jednom na zaglavlju nekog proizvoda vidio natpise na HR jeziku i SRB sto je ok ali Bosanskog nigdje ovdje mislim na uvoznike stranih proizvoda.
Moj zakljucak je da moj novac itekako priznaju,sad ima tu i do mene jer se ne zalim zbog toga pa im se moze.Nije ovo nikakav poziv na bojkot samo dobronamjerna sugestija vlasnicima istih da malo povedu racuna o najbrojnijem narodu u BiH,mozda ovom narodu dodje jednom iz guzice u glavu pa im zamjeri a kome ce u tom slucaju prodavati nek skontaju sami.
S druge strane Bosnjacka lijenost i odsustvo inicijative u privatnom sektoru je tema za sebe pa necu o tome ali ima i toga.
Dvoumio sam se da temu postavim ovde ili na ekonomiju ali mi vise odgovara za ovaj dio foruma.
- statix
#2 Re: Malo o interesima
Radili bi oni da ima ponude, ali nema kao recimo za Bajram sto ima. Kad je lova u pitanju privatnika zaboli za praznike.bingov buraz wrote:Jutros cekam u redu za neka dokumenta i ispred mene dva momka razgovaraju i jedan kaze da je dobio na kladionici ali ne moze da podigne dobitak jer ista ne radi zbog Bozica.Na to ce ovaj drugi ma ja zato su za Bajram radili,konstatovase i usutise se a mene natjerase na razmisljanje koliko mene kao Bosnjaka konzumenta nekih njihovih usluga postuju firme koje kontrolisu Bosanski Hrvati i Srbi.Ne igram kladionicu vec odavno ali koristim recimo proizvode Livanjske mljekare i keksove Mire Prijedor itd koje smatram domacim proizvodima.Nisam neki veliki vjernik ali postujem tradiciju,tudju a bogami i trazim da se postuje i moja.
- bingov buraz
#3 Re: Malo o interesima
Za ovaj slucaj sa kladionicom si vjerovatno u pravu ali tih tako sitnica ima dosta pa se nakupi a i ja sitnicar sve primjetimstatix wrote: Radili bi oni da ima ponude, ali nema kao recimo za Bajram sto ima. Kad je lova u pitanju privatnika zaboli za praznike.
- statix
#4 Re: Malo o interesima
Ma slazem se ja s tobom, samo primjer ne valja, inace nemamo svijesti kad je u pitanju kupovina naseg ili domaceg i sve tudje je kao bolje.bingov buraz wrote:Za ovaj slucaj sa kladionicom si vjerovatno u pravu ali tih tako sitnica ima dosta pa se nakupi a i ja sitnicar sve primjetimstatix wrote: Radili bi oni da ima ponude, ali nema kao recimo za Bajram sto ima. Kad je lova u pitanju privatnika zaboli za praznike.
-
iPlay
#5 Re: Malo o interesima
Primjer: Kupi gotovu (recimo krem) supu od našeg Vispaka i kupi Maggi (ili Knor) supu od Švaba. Napravi i uporedi.statix wrote:Ma slazem se ja s tobom, samo primjer ne valja, inace nemamo svijesti kad je u pitanju kupovina naseg ili domaceg i sve tudje je kao bolje.bingov buraz wrote:Za ovaj slucaj sa kladionicom si vjerovatno u pravu ali tih tako sitnica ima dosta pa se nakupi a i ja sitnicar sve primjetimstatix wrote: Radili bi oni da ima ponude, ali nema kao recimo za Bajram sto ima. Kad je lova u pitanju privatnika zaboli za praznike.
Ja inače obraćam pažnju šta kupujem i nastojim da barcode počinje sa 387.
Slovenac meni u kuću ne ulazi.
- JThomas
#6 Re: Malo o interesima
da ima ponude danas i sutra, radili bi oni do 9 makar šest božića bilo. ne valja ti primjer 
- bingov buraz
#7 Re: Malo o interesima
Vjeruj mi da bih volio da si u pravu,ono mislim nek slave ljudi i ne trebaju raditi ali i moja imas da postujes gospodine ako zelis od mene marku,stvar principa nadam se da se razumijemo.JThomas wrote:da ima ponude danas i sutra, radili bi oni do 9 makar šest božića bilo. ne valja ti primjer
- metar_drva
#8 Re: Malo o interesima
uopste ne kontam sta je poenta ove teme!?
- bingov buraz
#9 Re: Malo o interesima
Pogledi na razvoj ribarstva u Angoli pa eto da promuhabetimo kojumetar_drva wrote:uopste ne kontam sta je poenta ove teme!?
- metar_drva
#10 Re: Malo o interesima
jesi provala, e! aj sad probaj smisleno objasnit sta si htio rec. mljekara livno pravi sir, ti ga kupujes, nedostaje ti nesto izmedju. ja te pitam sta je poenta? zasad zvuci kao ribarstvo u angolibingov buraz wrote:Pogledi na razvoj ribarstva u Angoli pa eto da promuhabetimo kojumetar_drva wrote:uopste ne kontam sta je poenta ove teme!?
- bingov buraz
#11 Re: Malo o interesima
Evo ovako,i sam imam neki biznis i dosta radim sa ljudima sa ljudima iz RS,da se razumijemo nema tu neke ljubavi samo ekonomski interes i uzajamno postovanje.Posto znam koliko pravoslavni polazu na slave jedna od stvari koje sam se raspitao da znam kad je kojem od poslovnih partnera slava,taj dan ga mogu samo nazvati da cestitam za posao ima drugi dan.E sad naravno i ja ocekujem isto za Bajram a ako to izostane jasno da je rijec o nepostivanju a to nije lijepometar_drva wrote:jesi provala, e! aj sad probaj smisleno objasnit sta si htio rec. mljekara livno pravi sir, ti ga kupujes, nedostaje ti nesto izmedju. ja te pitam sta je poenta? zasad zvuci kao ribarstvo u angolibingov buraz wrote:Pogledi na razvoj ribarstva u Angoli pa eto da promuhabetimo kojumetar_drva wrote:uopste ne kontam sta je poenta ove teme!?
Poenta je da ako se to izostane nemas sta da se ljutis ako ja odem kod konkurencije.
- JThomas
#12 Re: Malo o interesima
ma jesam 100%, govorim ti kao dugogodišnji igračbingov buraz wrote:Vjeruj mi da bih volio da si u pravu,ono mislim nek slave ljudi i ne trebaju raditi ali i moja imas da postujes gospodine ako zelis od mene marku,stvar principa nadam se da se razumijemo.JThomas wrote:da ima ponude danas i sutra, radili bi oni do 9 makar šest božića bilo. ne valja ti primjer
- bingov buraz
#13 Re: Malo o interesima
Provjerio sam vec,nesto sitno ima ruski hokej,albanski kup i osmanlije nesto ganjaju loptu cini mi seJThomas wrote:
ma jesam 100%, govorim ti kao dugogodišnji igračkad ima događaja, oni će raditi i da je atomski napad. eto provjeri fakat igra li se išta ovo dva dana, vidjećeš da se ne igra.
- metar_drva
#14 Re: Malo o interesima
pa malo nategnuta teorija (to oko (ne)cestitanja i (ne)postovanja), al eto. uostalom, kao sto sam kazes, ima konkurencija, pa bujrum. oni koji grade dugorocne odnose sa musterijama ce svakako bolje proc.bingov buraz wrote:
Evo ovako,i sam imam neki biznis i dosta radim sa ljudima sa ljudima iz RS,da se razumijemo nema tu neke ljubavi samo ekonomski interes i uzajamno postovanje.Posto znam koliko pravoslavni polazu na slave jedna od stvari koje sam se raspitao da znam kad je kojem od poslovnih partnera slava,taj dan ga mogu samo nazvati da cestitam za posao ima drugi dan.E sad naravno i ja ocekujem isto za Bajram a ako to izostane jasno da je rijec o nepostivanju a to nije lijepo![]()
Poenta je da ako se to izostane nemas sta da se ljutis ako ja odem kod konkurencije.