Navesti cu par primjera/uzoraka na osnovu kojih mozemo dobiti cijelu sliku te nase medijske kuce.
Dnevnik2, udarni dnevnik grozan bezidejan sumoran(ne mora biti bas svaku noc), ali sto me najvise nervira i sto je glavna karakteristika FTV-a a to je ignorantnost. Izvjestaj iz Kladnja, Olova...imate geografsku kartu s tackom koja obiljezava grad i tamo neko cita prilog!
U najboljem slucaju se pusti slika iz praistorijsog perioda kao da se radi o stotinama kilometara udaljenosti.
Onda, tu su karakteristicni likovi iz pojedinih sredina i naravno nezaobilazni i jedini zivuci novinar Tuzlanskog
kantona, a to je naravno Salih Brkic. Stariji ciko u nekom ulojenom odjelu i sa masnom zalizanom kosom koji istine radi napravi dobar text/prilog ali je li stvarno moguce da je on jedini zivuci novinar u Tuzli koji pokriva svaki dan-sve dogadjaje od masovnih grobnica preko ekonomije pa do nane Fate.
Da bude interesantno imamo tu i sportskih priloga kao onaj sinocnji, mislim da ga je vodio onaj Bilic koji uredno cita vijest da je nasa reprezentacija U19 igrala 2:2 protiv Poljske na Kosevu kvalifikacije ej kvalifikacije a mi usput vidjesmo samo 4 secunde slike s Koseva i to kako neko ubaci loptu iz auta!! Da ne govorim o nekom sirom izvjestaju o ucinku pojedinaca nasih mladih nada kao i o situaciji i nadanju u grupi i to u posebnoj emisiji.
Ima tu jos bisera od onog Baftica na Centralnom zatvoru kome niko nema reci da se u studio i na emisiju uzivo (ma kako neozbiljnog karaktera) mora doci uredan,oprane kose i bez tone peruti na ramenima. (za radia se ubio
koji najvise sluzi cini mi se kao i gore pomenuti Salih Brkic da posalje poruku svim mladim da ne studiraju zurnalistiku te da se dok je njih (ma koliko neprikladno izgledaju)ne nadaju radnom mjestu. Pa mozda jedino dolazi u obzir Hazim Begagic sa svojim iskrenim osmjehom
Jedinu pohvalu bi uputio emisiji 60min iza koje se vidi ogroman rad trud i usud te sve emisije Duske Jurisic.
Dakle predplata, koemercijalne usluge kao vjerovatno i povlastenost status kod emitovanja mnogih desavanja im nije dovoljno da neko vec jednom napravi nesto dostojno i vrijedno paznje. Pa barem da osjetim da se neko trudi i pokusava kao sto se to osjeti na mnogim komercijalnim televizijama.
Ovaj komentar pisem kao obicni gledaoc bez nekog obrazovanja u ovom podrucju i bez ikakvih politickih primjesa nego samo iskazujem svoje izrazito nezadovoljstvo onim sto ponekad gledam.
...jos mi smeta kad u udarnim terminima programa emituju citulje ili umrlice preminulih clanova svoje medijske kuce, sto je zaista neprincipijelno i po meni zloupotreba javnog medija i prostora. (ovim definitvno ne zelim da umanjim bilo ciji lik ili djelo). To se jednostavno nigdje ne radi, sta sad kad bi svaka firma u BiH imala priliku da priredjuje Dnevnik, (svi imaju zasluznih pojedinaca)onda bi samo gledali umrlice i citulje.
Et toliko....Dodik na tebe je red