Istina je, ... palili su, klali, silovali i bili su krvozedne zivotinje, a na celu su nosili zvijezdu petokraku crvene boje. U mnogo cemu su nevjesto pokusavali da navuku krinku kojom bi opravdali svoju "pravednost i ugrozenost", pa i tom crvenom petokrakom.turban wrote: JNA je pocela u Vukovaru da kolje, pali i siluje, sa petokrakama na glavi...
Mladic je nosio petokraku,zar to nije dovoljno da se postavi pitanje o petokraki-crvenoj? Ne poturaj mi spomenik,ja govorim samo o crvenoj petokraki.
Drugi su razlozi sto vi, nacionalno obojeni, koristite svaku priliku da zarezhite na Broza i petokraku, ali .... to je druga tema.
Meni je obraz cist, .... i imao sam cast da se borim protiv tih koji su naknadno ipak skinuli crvenu petokraku, skinuli krinku i okitili se kokardama sa mrtvackom glavom, .... jedinim znamenjem koje im i prilici.turban wrote:A ovo za Vasi neka je na cast tebi i thank you,nedo ti bog da su nam uloge bile zamjenjene...
Ja sam na kapi nosio ljiljan, ... a na srcu mi je bila crvena petokraka, ista ona kakvu su nosili antifasisti iz `41. Vodila me ideja da postoji samo dobro i zlo. Tek poslije skontah da je bila primarna druga ideja, ..... "nasi" i "njihovi", i da moja ideja ne pije vode.