Ima li iko ideju čime da ga nahranim, vodu je pio iz kapaljke i šta sad, da pokušam sa mrvicama hljeba, hranom za papagaje ili ili ili
Hvala puno na pomoći
Moderator: anex
Divljanerka wrote:Ili sam negdje pogriješila oko hranjenja (hranila sam pincetom) ili je malac bio previše povrijeđen (kompletna noga mu je visila i kad je pokušao da se pomjeri samo je bolno zacvrkutao) ...nažalost nije preživio
Hvala na odgovorima, valjda će neko primijenit, ako nađe malu pticu.
Što se tiče veterinara, izgleda da ne znaju raditi sa malim životinjama (bar ovaj što sam nosila hrčka kod njega više nego očito nije znao), pa se onda smiju sa pitanjem odakle mi ideja da liječim hrčka koji svakako živi maximalno 4 godine.
P.S.-izvinjavam se veterinarima koji znaju svoj posao bez obzira na vrstu životinje.
Vrijedilo je pokušati i ako stvarno nisam imala puno nade, ipak je cijela noga visila na koži...sve dok se nije pomjerio bio je ok. Vodu je odmah popio/la, sa hranom je išlo malo teže, ali uspješno...Black swan wrote:ja nikad nisam uspio malu ptičicu "oživjeti" da se vrati u prirodu
jednostavno neće ništa jesti... i tako dok ne umru
ni goluba...
kad prestane letjeti ili kad ne može ni prvi put poletjeti
to je to
Nema potrebe da se izvinjavas, nema tih kod nas.Divljanerka wrote:Ili sam negdje pogriješila oko hranjenja (hranila sam pincetom) ili je malac bio previše povrijeđen (kompletna noga mu je visila i kad je pokušao da se pomjeri samo je bolno zacvrkutao) ...nažalost nije preživio
Hvala na odgovorima, valjda će neko primijenit, ako nađe malu pticu.
Što se tiče veterinara, izgleda da ne znaju raditi sa malim životinjama (bar ovaj što sam nosila hrčka kod njega više nego očito nije znao), pa se onda smiju sa pitanjem odakle mi ideja da liječim hrčka koji svakako živi maximalno 4 godine.
P.S.-izvinjavam se veterinarima koji znaju svoj posao bez obzira na vrstu životinje.