Mali

ElRe

#26 Re: Mali

Post by ElRe »

It_is_a_Leclerc wrote:Ovo bi mogao biti i Boko Haram.

Jako malo se zna zasad. Ono što se dosad zna da su sigurno u pitanju islamističke organizacije ("dali Kur'an, pa ko je znao pročitati, mogao slobodno otići"),a mediji iz razumljivih razloga ne mogu doći do ozbiljnih informacija.

Inače, dokle će se više tolerisati ovi "a šta su Francuzi radili u Africi i Aziji" postovi na svakoj mrtvoj temi o bilo kojem napadu igdje na svijetu ?
Uvijek se navode primjeri zlocina koji pocine bijednici pozivaju se na islam, a zlocine koje su pravili i prave ostali nad pripadnicima islama niko ne spominje niti zeli da cuje za njih.
It_is_a_Leclerc

#27 Re: Mali

Post by It_is_a_Leclerc »

Jesi vidio ti te nepravde. Šta nam ovo rade, dragi Nedime.

Al' zar mora na svakoj temi o svakom islamističkom napadu da vodimo istu diskusiju o tome ko je koga prvi i zašto se o tome ne priča ?
ElRe

#28 Re: Mali

Post by ElRe »

dust in the wind wrote:
ElRe wrote:Zapadni mediji su olicenje licemjerstva i terora. Zasto niko ne pise od muslimanima u Mijanmaru, Kini

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/mi ... uslimanima
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/mu ... anjen-post

Sta je sve Francuska i druge zapadnje zemlje radila u Africi stoljecima. Dodatno, sve ovo sto rade pripadnici IDa nema nikakve veze sa muslimanima i islamom.
ovo mi je gori stav nego da fino kažeš da podržavaš to što rade. kukavički, pizdasti. pa nek dobijem ban. morala sam
Ne podrzavam, vec navodim primjere gdje muslimani svakodnevno trpe i vece terore a o tome niko ne izvjestava.
dust in the wind

#29 Re: Mali

Post by dust in the wind »

ElRe wrote:
dust in the wind wrote:
ElRe wrote:Zapadni mediji su olicenje licemjerstva i terora. Zasto niko ne pise od muslimanima u Mijanmaru, Kini

Sta je sve Francuska i druge zapadnje zemlje radila u Africi stoljecima. Dodatno, sve ovo sto rade pripadnici IDa nema nikakve veze sa muslimanima i islamom.
ovo mi je gori stav nego da fino kažeš da podržavaš to što rade. kukavički, pizdasti. pa nek dobijem ban. morala sam
Ne podrzavam, vec navodim primjere gdje muslimani svakodnevno trpe i vece terore a o tome niko ne izvjestava.
otvori se tema o tome, piše se o tome. . a tim činjenicama nije mjesto ovdje nikako. na temi koja je dal o Maliju, o napadu na vojsku kod nas, o Parizu i slično. zvuči kao ono svima poznato ALI. ružno je
uglavnomja

#30 Re: Mali

Post by uglavnomja »

kaze al jazeera da je u pitanju militantna islamska grupa ansar-al -dine

ma tamo je frka ono skroz, razne price o tuarezima koji su se vratili iz libijskog rata, sverc ljudima, oruzjem i najvise narkoticima kroz sjeverni dio inace jedne od najsiromasnijih zemalja ... itd ...
It_is_a_Leclerc

#31 Re: Mali

Post by It_is_a_Leclerc »

Bio je na Al Jazeeri sjajan dokumentarac o Tuarezima,nekakvoj islamskoj državi koja je tamo zavedena... Bičevanje žena, mrtvi ljudi po ulici kojima su presudili šerijatski sudovi...Strašno.
uglavnomja

#32 Re: Mali

Post by uglavnomja »

It_is_a_Leclerc wrote:Bio je na Al Jazeeri sjajan dokumentarac o Tuarezima,nekakvoj islamskoj državi koja je tamo zavedena... Bičevanje žena, mrtvi ljudi po ulici kojima su presudili šerijatski sudovi...Strašno.

hebote zivot, a sjecam se price o tuarezima, pustinjskim ratnicima, ono vertikale :run:

ma opet sjecam se i problema vezanih za rally paris dakar bas sa njima
dobojlija81

#33 Re: Mali

Post by dobojlija81 »

ode zviz i rodja mu :lol:
U-zap

#34 Re: Mali

Post by U-zap »

Zviz wrote:
Black swan wrote:vidim zviz i dalje trola

što se malija tiče... problem s terorom je što je planetarni
a ne može ga se pobijediti klasičnom vojskom i policijom
sutra će, a možda već danas, iskočiti negdje drugo

Ma jedno dvije one nuklearku na Siriju i vidjet ces kako se rijesi problem... booooom i onda zatisje - Ni ISILa ni pic*e matarine vise. I onda samo reci ko se usidi da sta sere pred ekranima u vezi stim, ceka ga isto, ima da turnu glave u zemlju ko nojevi.

A onda fino ove arape sve protjerati nazad tamo i nek sebi buducnost zidaju. naravno kolonizirati taj dio, jer stoka i ne zna drugacije bez cvrste ruke.

Treba biti realan. :D

Trebali su i tebe fino Danci spakovati u kofer i vratiti u selo iz kojeg si i dosao u dansku. Glumis nekog europejca a bi da kupuje vrece da polovnjacima da ih preprodaje po bosni (kofol za rodjaka). A gore u Danskoj uzima 320 eura mjesecno od socijale i onda ovdje baca suplju kao on je neko mudo gore :lol: znam da ces procitati ovo misu jedan.
Naslovnica

#35 Re: Mali

Post by Naslovnica »

Žene su najnesretnije u državi Mali, a najsretnije u Nevadi.
8-)
dobojlija81

#36 Re: Mali

Post by dobojlija81 »

nema to veze svaka je nesretna ako je mali,a sretna ako ne vadiš :D
Last edited by dobojlija81 on 22/11/2015 14:03, edited 1 time in total.
Gojeni H

#37 Re: Mali

Post by Gojeni H »

Chmoljo wrote:Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» Zviz

trajno

sit sam tebe i tvojih trolerskih nebuloza.

Zastooooooo?!? Svi su su znali da je idiot, ali barem su neki Bogu zahvaljivali sto nisu u Danskoj. Kontali da je od have. :D
dobojlija81

#38 Re: Mali

Post by dobojlija81 »

Je suis Zviz
uglavnomja

#39 Re: Mali

Post by uglavnomja »

ja bih da kazem da ce mi nedostajati zviz. na stranu biseri poput ovog, ipak covjek ima znanje i cesto pogodi istinu i to spuca drito u celennku. surovo, ali istinito.
Gojeni H

#40 Re: Mali

Post by Gojeni H »

uglavnomja wrote:ja bih da kazem da ce mi nedostajati zviz. na stranu biseri poput ovog, ipak covjek ima znanje i cesto pogodi istinu i to spuca drito u celennku. surovo, ali istinito.
Skoro k'o ti.
tututuuuu

#41 Re: Mali

Post by tututuuuu »

ElRe wrote:
dust in the wind wrote:

Niko ne izvjestava a postavi link na vijest. :lol: Pa kako ti znas ako niko ne izvjestava? To ti bio u Kini pa sam vidio?

A to da "trpe vece terore" :lol: . Je, eto to sto je muslimanima u Kini zabranjen post je puno gore od klanja i paljenja ljudi. Ja bi takvima kao ti slao odmah na vrata nekog iz sigurnosne sluzbe na razgovor za "ali" i relativiziranja. I onda na kraju standardno "ne opravdavam ja, ali...".
Gojeni H

#42 Re: Mali

Post by Gojeni H »

Francuske obavjestajne sluzbe sumnjaju da je napad obavila grupa pod imenom Al-Mourabitoun, koja iskazuje svoju odanost AQIM-u.
Takodje se sumnja da iza napada stoji stari poznanik obavjestajno-sigurnosnih sluzbi Mokhtar Belmokhtar.

Naime, Mokhtar je osoba iza napada na In Amenas u Alziru 16.1.2013.god. u kojem je zivot izgubilo 39 stranih radnika te jedan Alzirac.

Dugo se smatralo da je Mokhtar ubijen u martu 2013. god. od strane vojno-policijskih snaga Cada, mada to nikada nije potvrdjeno.

S obzirom na aktivnosti obavjestajnih sluzbi u ovom dijelu svijeta, te cinjenice da su medju poginulim najmanje po jedan americki i izraelski gradjanin, napad je vjerovatno brizljivo pripremljen.

Moukhtar je zenidbama iz tuareske i berberske zajednice uspostavio veze koje su mu inicijalno pomogle u svercu duhana i oruzja, a kasnije u teroristickim aktivnostima.

https://en.wikipedia.org/wiki/Al-Mourab ... ant_group)
https://en.wikipedia.org/wiki/Al-Qaeda_ ... ic_Maghreb
https://en.wikipedia.org/wiki/Mokhtar_Belmokhtar
broj dva

#43 Re: Mali

Post by broj dva »

Je li facebook obiljezio teror u Maliju, recimo tako da promjeni boje u boje zastave ?(zelena, zuta, crvena)
A FIFA, je li se svirala himna ?
Internet ? Ima li izljeva pravednickog bjesa na tviteru, poruka podrske na instagramu ?
Ili svjet boli kolektivna kita za smrt bilo kojeg broja afrikanaca jer ko ih jebe, nisu bjeli zapadnjaci ?
hrle1976

#44 Re: Mali

Post by hrle1976 »

Gojeni H wrote:
uglavnomja wrote:ja bih da kazem da ce mi nedostajati zviz. na stranu biseri poput ovog, ipak covjek ima znanje i cesto pogodi istinu i to spuca drito u celennku. surovo, ali istinito.
Skoro k'o ti.
Obrisa neko temu o Svedskoj ali sjecam se kad napisa da ce kad tad uvesti granicu i stegnuti prava oko azila. Danas citam na AFP
Stockholm, Sweden | AFP | Tuesday 11/24/2015 - 16:52 GMT

Sweden said Tuesday it would drastically tighten its asylum rules in a bid to stem the flow of migrants coming to the country, putting its rules on a par with the EU's minimum regulations.

"It pains me to say that Sweden can no longer take in asylum seekers at the same high level ... Sweden needs some breathing room," Prime Minister Stefan Lofven told reporters.

"Swedish laws will be adapted to the European Union's minimal level" for three years, he said.

"We need to relieve the pressure (on the Swedish asylum system) so that more people seek asylum in other European countries," he added, calling Sweden's situation "untenable".
hrle1976

#45 Re: Mali

Post by hrle1976 »

broj dva wrote:Je li facebook obiljezio teror u Maliju, recimo tako da promjeni boje u boje zastave ?(zelena, zuta, crvena)
A FIFA, je li se svirala himna ?
Internet ? Ima li izljeva pravednickog bjesa na tviteru, poruka podrske na instagramu ?
Ili svjet boli kolektivna kita za smrt bilo kojeg broja afrikanaca jer ko ih jebe, nisu bjeli zapadnjaci ?
Nije bas tako. Para hoce gdje burgija nece. Postavljanje zastave na FB profil je profit. Svaki profil sa FR zastavom je pumpo kasu jedne firme. Pray for Paris je bio sloga za branding. Firma koja je prinatala majice je u roku od sadam dana obrnula vise nego neke ozbiljnije firme za godinu. Pariz je grad neceg posebnog. Zene se pretezno pale na taj grad, jer je to grad ljubavi i maste. Gdje ljudi jedu sa stilom, pricaju jezik koji ima stila i mogu do sutra nabrajati. Francophila imas u svakoj Europskoj drzavi. Mali je drzava za koji samo ljudi iz istocnih blokova znaju gdje se nalazi.
Gojeni H

#46 Re: Mali

Post by Gojeni H »

hrle1976 wrote:
Gojeni H wrote:
Skoro k'o ti.
Obrisa neko temu o Svedskoj ali sjecam se kad napisa da ce kad tad uvesti granicu i stegnuti prava oko azila. Danas citam na AFP
Stockholm, Sweden | AFP | Tuesday 11/24/2015 - 16:52 GMT

Sweden said Tuesday it would drastically tighten its asylum rules in a bid to stem the flow of migrants coming to the country, putting its rules on a par with the EU's minimum regulations.

"It pains me to say that Sweden can no longer take in asylum seekers at the same high level ... Sweden needs some breathing room," Prime Minister Stefan Lofven told reporters.

"Swedish laws will be adapted to the European Union's minimal level" for three years, he said.

"We need to relieve the pressure (on the Swedish asylum system) so that more people seek asylum in other European countries," he added, calling Sweden's situation "untenable".
Zviz kao vizionar.
Zato sam se i bunio.
Post Reply