Mali problem sa winxp

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
User avatar
Arminovski
Posts: 1019
Joined: 30/09/2005 19:05
Location: Norma cluster

Mali problem sa winxp

Post by Arminovski » 27/01/2007 03:36

Zelim da mi se ne otvara novi prozor pri otvaranju novog folder-a (mape ili kako ko vec zove). Mislim da znam otprilike u cemu je problem ali ne znam da ga rijesim. Za sada stvari izgledaju ovako:

Ovde stoji OK

Image


Ovde je ja mislim sve u redu. Mislim da je ovo za onaj prvi prozor koji se otvori za "My Computer Files" To sto stoji "explore" kao glavna komanda je OK jer je razlika samo u tome kako prozor izgleda sa lijeve strane tj. da li imas "tree-view" ili ne.
Image


Mislim da je problem ovde. Prije nego sto se ovo desilo bilo je sve u redu ali sam ja cackao i mijenjao ikone. Ne sjecam se da sam pobrisao/promijenio ista ovde (ne bi namjerno :D) ali moguce da sam slucajno nesto pobrisao. Naime nakon sto sam primjetio da nesto nije u redu na sljedecoj slici nisam imao uopste komande "open" vec samo "find". "Open" tu treba da bude i ja se ne sjecam da sam to pobrisao. Uglavnom napravio sam novu komandu i koristim "explorer" u windows folder-u pri otvaranju sto bi trebalo da bude OK. Medjutim sada mi se svaki put kad otvorim novi folder otvara novi prozor i tu je problem.
Image

Sta da radim? Ima li neko ideju kako ovo da rijesim?
Moja ideja je da bi trebao da koristim neki switch uz komandu ali ne znam koji.


stidljiv
Posts: 2742
Joined: 05/07/2004 15:09
Location: Sarajevo

Post by stidljiv » 27/01/2007 12:48

Pa postavi defaultnu opciju 'open'...mozda to proradi...

User avatar
Arminovski
Posts: 1019
Joined: 30/09/2005 19:05
Location: Norma cluster

Post by Arminovski » 27/01/2007 17:00

stidljiv wrote:Pa postavi defaultnu opciju 'open'...mozda to proradi...


Ne. Nema razlike. To je bila jedna od prvih stvari sto sam uradio.

Post Reply