Mali predznaci sudnjeg dana

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
hananah

Post by hananah »

Posto ce biti "kasno" ljudi nece "postati" muslimani :)
Ne vidim da je Islam ista bolji od bilo koje druge religije, svaka je na svoj nacin lijepa, i svako sebe nalazi u nekoj drugoj religiji. samo sto su muslimani veliki optimisti, misle da je "jabuka" koju oni jedu toliko ukusna da je svi moraju probati, a sta ako nekom ta "jabuka" ne pada dobro na zeludac :roll:
Ja licno nikad postati muslimanka necu, jednostavno ne nalazim sebe u toj religiji, svugdje je oko mene, okruzena sam njome, i sto vise znam o njoj sve mi je dalja i za mene neprihvatljivija :)
Ne kazem da je losa ili ruzna, nego jednostavno se ja licno ne nalazim u njoj ni sekunde. Opet podvlacim, nista protiv nje nemam ko voli nek izvoli - ja ne :)
margo

Post by margo »

Halo hananah... hoces li reci sta ne razumijes :) mozda ti mi muslimani mognemo tacno odgovoriti :)

Ako hoces naravno! :)
hananah

Post by hananah »

bojim se da ce me vase misljenje interesovati kad ne bude bazirano samo na jednoj knjizi, i kad se zbilja bude moglo nazvati razmisljanjem, a ne zivot po pravilima i naredbama
Kao sto rekoh ako mi vi budete odgovarali na moja pitanja bojim se da cete mi se samo jos vise udaljiti, zato ziv bio nemoj :)
Duh bez sjekire

Post by Duh bez sjekire »

hananah wrote:Cazinjanin, sve to stoji sto si napisao, ali u sudnji dan ne vjerujem, iz prostog razloga jer ne vjerujem u drugi svijet i ustajanje dusa iz grobova, da ce svijet jednom nestati hoce ali tad ce samo nastati nistavilo, nikakvi redovi ljudi sa tefterima dobrih i losih djela koji cekaju na "presudu" i kartu za raj ili pakao :roll:
Jeli istina,da ti imas pravo velike sise ?
hananah

Post by hananah »

Istina je :) a je li istina da ti imas jako mali penis :)
black

Post by black »

nemojte tako na ovoj temi... :-)
hananah

Post by hananah »

a sto :( pa moje sise valjda po duhu imaju veze sa predznakom sudnjeg dana :( dok sam ja ipak malo blaza pa smatram da to sto on ima mali penis nije bas niciji biznis, kao sto nisu ni moje sise, ali eto, ali opet moram da konstatujem da njegov mali penis nije bas predznak sudnjeg dana nego katastrofa :D
Zlikavac

Post by Zlikavac »

hananah wrote:Istina je :)
h`b`ga hano-to ti je jedini augmentativ :D
digger

Post by digger »

Cazinjanin wrote:
hananah wrote:Da li vi zaista vjerujete u sudnji dan, ali ono zaista, kad sjednete pa logicki razmislite, pa osluhnete svoje sesto culo, pa osluhnete svoje srce - da li zbilja vjerujete u takvo nesto :)
hananah, upotrijebi malo logike, cak i da nebude sudnjeg dana, pogledaj sunce, to je zvijezda koja gori, ona gori i izgara... jednog dana sunce ce potpuno izgorjeti. Naucnici iz NASA-e kazu da ce se to desiti u roku od cini mi se desetak hiljada godina a sigurno i prije. I, kad nebude sunca, sta mislis kako ce onda fotosinteza, odakle ce biljke uzimati energiju i sta mislis sta ce biti sa zivotom na zemlji?
Zasto bolan ulazis u price o kojima nisi u stanju da vezes cinjenice. Cemu izmisljati da NASA naucnici...kazu da ce se to desiti u roku od cini mi se desetak hiljada godina a sigurno i prije... ( pazi ovo: a sigurno i prije. Po tebi?!?) da bi zatim nastavio sa necijom idejom ili tezom koju sam nisi razumio.

Drugi put se potrudi prije komentarisanja. Kako te nije sramota izmisljati gluposti da bi "kontrirao" onima koji razmisljaju i nazivati druge nelogicnim? :-)
Murisno1

Post by Murisno1 »

Sljedeće su glavne teme opisane u Qur'anu povodom Smaka Svijeta (Sudnjeg Dana):

(1): Finalni zemljotres i transformacija Zemlje (planeta) u ispraznu sferu.

(2): Dizanje (proživljenje) iz grobova.

(3): Vrijeme kada će naše ruke, stopala i jezik svjedočiti protiv nas.

(4): Otvaranje kapija (prolaza) u nebu, kroz koje će svako biti prenesen na neku višu dimenziju postojanja koja je iza i iznad (transcendentna) ovog umirućeg univerzuma.

Svi ti gornji događaji se mogu objasniti na bazi obrtanja (inverzije) vremena i pratećeg preokretanja gravitacije za koju fizičari vjeruju, da se mora desiti ako dođe do obrtanja vremena. U određenoj budućnosti znanje o Sudnjem Danu ili Smaku Svijeta koje se nudi u Qur'anu može postati širom poznato i prihvaćeno kao istina.

Postoji zabilježena sličnost između Qur'anskih objava i nedavnih otkrića u kosmologiji. Qur'anske rečenice pak, idu daleko ispred suvremene kosmologije u opisivanju budućnosti univerzuma. Qur'an nam daje uvid u zakone univerzuma koji se tek trebaju otkriti---zakone kontraktirajućeg univerzuma.

VELIKI PRASAK (BIG BANG)

Univerzum je nastao prije bilione godina usljed ogromne eksplozije po imenu "Veliki Prasak." Ovo je jasno spomenuto u Qur'anu u narednim ajetima:

Poglavlje: 21, Redak: 30

"Zar ne znaju nevjernici da su nebesa i Zemlja billi jedna cjelina,

pa smo ih Mi raskomadali, i da Mi od vode sve živo stvaramo?

Pa zar neće onda vjerovati?"

AKO NEKOG INTERESUJE CIJELI TEKST EVO GA:

http://www.geocities.com/islambih1/fizi ... g_dana.htm

PREPORUCUJEM I ONIM TVRDOKORNIM KOJI NEGIRAJU I STO IME I STO NEMA VEZE :-D
black

Post by black »

hmm evo jedna heavy metal stvarka od Kreatora govori o suncu..mozda nije bas prikladno za temu ali et..zanimljiva je.. :)

When nothing's left for us to say
Substance leads me through the day
All the green has turned to gray
Like shadows fall from those who died

Black Sunrise
Darkened the Earth

For jesus lives in every shot
When i'm there I'll talk to god
Now I can see things you cannot
Like mirrors in eternity

Black Sunrise
Darkened the Earth
Black Sunrise
Over the Earth

Why can I see the light no more?
Everything became so much harder than before
Like a swamp it pulls me further down
god I know I've gone too far
I am dying just to look inside
Nina 2

Post by Nina 2 »

Selam

Jucer procitah ajet u Kur'anu gdje Allah dz.s. kaze da je i Kur'an predznak Sudnjeg dana. Dakle, tacno je neko naveo tezu da je moguce da neki predznak moze znaciti da ce smak svijeta biti za 10 000 godina...

Eto tako se i od dzahila moze nesto nauciti.

Selam
SUNCICA_SA

Post by SUNCICA_SA »

Hano, ja bhi ti preporucila jednu knjigu, ako zleis da je porcitas
covjek se zove jospip stančić, a knjiga nosi naslov "vidljivi i nevidljivi svijet". mozda ti mnoge stvari budu jasnije, kao i meni samoj.
stella_k

Post by stella_k »

SUNCICA_SA wrote:Hano, ja bhi ti preporucila jednu knjigu, ako zleis da je porcitas
covjek se zove jospip stančić, a knjiga nosi naslov "vidljivi i nevidljivi svijet". mozda ti mnoge stvari budu jasnije, kao i meni samoj.
Dobra knjiga, procitana.
Svijet je sa jedne strane vidljiv, sa druge nevidljiv....
Uvazavam gospodinovo misljenje.
SUNCICA_SA

Post by SUNCICA_SA »

odlicno je on to obrazlozio, kazu da pise i drugu knjigu :)
margo

Post by margo »

:-D Sta je OBRAZLOZIO? :-)
Haris.ba

#142 Re: Mali predznaci sudnjeg dana

Post by Haris.ba »

52. Dolazak Kahtanaca

Ovo prvi put cujem. Ima li neko vise informacija?

51. Osvajanje Carigrada (Konstantinopolja)

Ovo sam cuo zajedno sa osvajanjem Rima. Neko vise informacija?

49. Priželjkivanje smrti zbog težine iskušenja

Ovoga je uvijek bilo. Ali vjerovatno se misli na masovno prizeljkivanje smrti? Neko?

38. Potcjenjivanje Sunneta

:)

37. Puno pisanja i izdavanja knjiga

Procitao sam da je neko ovo shvatio kao da muslimani smatraju za negativnost puno pisanja i izdavanja knjiga. Gledajuci historiju i odnos mnogih muslimana prema knjigama - to bas i nije tacno. Ako su talibani glavni predlozak kako neko dozivljava muslimane - uredu. Takav je zivot.

Koliko se sjecam, misli se na puno pisanja profanih i nebitnih stvari.

35. Pojava izazovno obučenih osoba

Jos puno vremena do ovoga. :D

34. Traženje znanja kod mlađih

Mislim da znam o cemu se znaci, ali ima li neko vise da zna?

33. Nazivanje selama samo osobama koje poznajemo

Tuzno, ali je ovo istinito.

21. Brzina protoka vremena

Neko je spominjao relativnost, i ovo ono. Naravno u posprdnom smislu.
Ima raznih intrepretacija. Pa i naucnih. Ali koliko znam ovo se uzim u smislu da ce ljudi se zaliti kako nemaju vremena da stignu da urade sve svoje obaveze. I da ce im se ciniti da nikako ne mogu da stognu da urade sve sto hoce. E sada, ima li ovo i veze sa preuzimanjem previse obaveza. Mozda.

19. Kad robinja rodi sebi gospodaricu

I ovdje je bilo neshvacanja. Uglavnom, glavna intrepretacija je da se misli na to da ce djeca dirigovati roditeljima. Necu vise o ovome,

8. Pojava vatre u Hidžazu

?

6. Pojava lažnih poslanika U Buharijinoj i Muslimovoj zbirci hadisa se navodi hadis od Ebu Hurejre, r.a., da je Allahov Poslanik, s.a.w.s., rekao: "Neće nastupiti Sudnji dan sve dok se ne pojave varalice i lažovi, njih oko trideset. Svaki od njih će za sebe govoriti da je Allahov poslanik."

Ovoga je haman uvijek bilo? Ali, ima li neko objasnjenje?

3. Osvajanje Mesdžidu-l-Aqsa

Ovo se vec desilo?

P.S.
Mislim da je bilo o dedžalu posebna tema na forumu. Ali zanima me ima li neko saznanja u njegovim opisima da ce imati kozu najtamnije nijanse. Jos ce me neko prozvati rasistom. :D
ovajonaj

#143 Re: Mali predznaci sudnjeg dana

Post by ovajonaj »

hm eto da npr i dodje taj dan, sudnji dan...
i da to sve bude tako.. jedni na jednu stranu..drugi na drugu..ovi u dzenet tj raj ovi u dzehenem, pakao...
i sta onda?
koji je smisao pravljenja ljudi da bi ih nakon odredjenog vremena poslao u sporet a druge u ne znam ni ja hotel sa milion zvjezdica?
mislim wtf?
i sad ovi nevjernici ce goriti u paklu a ovi vjernici ce aman biti na sedmom nebu zadovoljni i sretni sto su se spasili vjecne vatre i patnje...
i...?
ja ne znam kako vi... al meni to nije to...toliko frke ni za sta...maltretiras se cijeli zivot da bi se onda vjecno dosadjivao...ili gorio kako te vec zapadne...
jednom sam pricao sa jednim covjekom koji je vjernik po svim pravilima islama i pitao ga sta ce dobiti oni koji udju u dzenet..kao dobice sve sto pozele...
reko sta ako pozele jedan planet u omanjem sistemu na kojem bi napravili floru i faunu i naselili nekim svjesnim ali primitivnim bicima i cuvali ih i pazili ih i gledali kako napreduju kroz eone i ako sta skrive da ih se malo muci i to...i onda on kaze takvi nece u dzenet...
reko zanimljivo...
sa nama se igraju a nama ne daju da se igramo... valjda su lego kockice dozvoljene u dzenetu...
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 19/04/2015 10:03, edited 1 time in total.
ovajonaj

#145 Re:

Post by ovajonaj »

stella_k wrote:
SUNCICA_SA wrote:Hano, ja bhi ti preporucila jednu knjigu, ako zleis da je porcitas
Dobra knjiga, procitana.
Svijet je sa jedne strane vidljiv, sa druge nevidljiv....
Uvazavam gospodinovo misljenje.
ima li neko tu knjigu u pdf-u?
Broj 1

#146 Re: Mali predznaci sudnjeg dana

Post by Broj 1 »

Hanah sta smatras pod malim penisom?
Inace volim da se zaronim medju velike sise.
Broj 1

#147 Re: Mali predznaci sudnjeg dana

Post by Broj 1 »

Neko napisa izlazak sunca na zapadu, ja sam vidio izlazak mjeseca na zapadu ima li to kave veze sa sudnjim danom. Imam i svjedoke.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#148 Re: Mali predznaci sudnjeg dana

Post by Chmoljo »

Broj 1 wrote:Hanah sta smatras pod malim penisom?
Inace volim da se zaronim medju velike sise.
genijalčino, hana je to pisala prije pet godina pa nešto sumnjam da će ti sad davati odgovor. a ti, ako želiš ban, bujrum, ponovi sličan post na ovoj temi. :-)
vedrand

#149 Re: Mali predznaci sudnjeg dana

Post by vedrand »

Cazinjanin wrote:
samo da kazem, mali predznaci sudnjeg dana se desavaju polako, nakon ispunjenja svih malih predznaka sudnjeg dana doci ce i do velikih predznaka sudnjeg dana ali veliki predznaci ce ici jako brzo.
a ti se brate nemoj nicim u zivotu baviti vec sjedi i cekaj :lol: :bih:
HAVANA

#150 Re: Mali predznaci sudnjeg dana

Post by HAVANA »

Sutra ponedeljak :twisted:
Post Reply