52. Dolazak Kahtanaca
Ovo prvi put cujem. Ima li neko vise informacija?
51. Osvajanje Carigrada (Konstantinopolja)
Ovo sam cuo zajedno sa osvajanjem Rima. Neko vise informacija?
49. Priželjkivanje smrti zbog težine iskušenja
Ovoga je uvijek bilo. Ali vjerovatno se misli na masovno prizeljkivanje smrti? Neko?
38. Potcjenjivanje Sunneta
37. Puno pisanja i izdavanja knjiga
Procitao sam da je neko ovo shvatio kao da muslimani smatraju za negativnost puno pisanja i izdavanja knjiga. Gledajuci historiju i odnos mnogih muslimana prema knjigama - to bas i nije tacno. Ako su talibani glavni predlozak kako neko dozivljava muslimane - uredu. Takav je zivot.
Koliko se sjecam, misli se na puno pisanja profanih i nebitnih stvari.
35. Pojava izazovno obučenih osoba
Jos puno vremena do ovoga.
34. Traženje znanja kod mlađih
Mislim da znam o cemu se znaci, ali ima li neko vise da zna?
33. Nazivanje selama samo osobama koje poznajemo
Tuzno, ali je ovo istinito.
21. Brzina protoka vremena
Neko je spominjao relativnost, i ovo ono. Naravno u posprdnom smislu.
Ima raznih intrepretacija. Pa i naucnih. Ali koliko znam ovo se uzim u smislu da ce ljudi se zaliti kako nemaju vremena da stignu da urade sve svoje obaveze. I da ce im se ciniti da nikako ne mogu da stognu da urade sve sto hoce. E sada, ima li ovo i veze sa preuzimanjem previse obaveza. Mozda.
19. Kad robinja rodi sebi gospodaricu
I ovdje je bilo neshvacanja. Uglavnom, glavna intrepretacija je da se misli na to da ce djeca dirigovati roditeljima. Necu vise o ovome,
8. Pojava vatre u Hidžazu
?
6. Pojava lažnih poslanika U Buharijinoj i Muslimovoj zbirci hadisa se navodi hadis od Ebu Hurejre, r.a., da je Allahov Poslanik, s.a.w.s., rekao: "Neće nastupiti Sudnji dan sve dok se ne pojave varalice i lažovi, njih oko trideset. Svaki od njih će za sebe govoriti da je Allahov poslanik."
Ovoga je haman uvijek bilo? Ali, ima li neko objasnjenje?
3. Osvajanje Mesdžidu-l-Aqsa
Ovo se vec desilo?
P.S.
Mislim da je bilo o dedžalu posebna tema na forumu. Ali zanima me ima li neko saznanja u njegovim opisima da ce imati kozu najtamnije nijanse. Jos ce me neko prozvati rasistom.