Mali Crnjo...

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1 Mali Crnjo...

Post by mIRCerka »

rasisticki naslov znam, ali kako drugacije nazvat ovog padobranca:

Image

Mali se samo pojavio u mojoj basti i sinoc se uvukao u moj stan sa Hexom koja je bila vani...

Spavao sam sa mIWCi i predIo sam joj na uho cijeli dan...

trenutno sam u basti, ali me bashtenske mace ne vole previse....

Pa eto trazim novi dom....

PS Kakio sam u pijesak :D sam sam ga nasao :D:D:D:D
Last edited by mIRCerka on 13/09/2007 02:18, edited 1 time in total.
Edoxxx

Post by Edoxxx »

Daj joj sta da jede, vidis kako je zgoljava ...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Edoxxx wrote:Daj joj sta da jede, vidis kako je zgoljava ...
wow, iq ribice.
:roll:
shin

Post by shin »

Crnjo?

Prikladnije je Negro iliti Uglješa Uzelac.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

shin wrote:Crnjo?

Prikladnije je Negro iliti Uglješa Uzelac.
:lol:

Zovem ga mali Crnjo bas zato sto fa sve macke, osim
hussa, napadaju....

zato mu i trazim dom...
Phia

Post by Phia »

Slabo ide ovo udomljavanje preko foruma :roll:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Phia wrote:Slabo ide ovo udomljavanje preko foruma :roll:
:( znam...
pravo mi je zao Crnje, cijeli dan se sam igra u basti, navece ga prosveram u stan :D

Stari hoce mene i mamu da katapultira.... :D
Phia

Post by Phia »

mIRCerka wrote:
pravo mi je zao Crnje, cijeli dan se sam igra u basti, navece ga prosveram u stan :D

Joj ja isto više ne znam kud ću sa mačkama.Šta radim po deset puta na dan hranim ih i čistim mačiji wc...Još sebi sad ostavila onog cuku sa plavim okom. :roll:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Phia wrote:
mIRCerka wrote:

Joj ja isto više ne znam kud ću sa mačkama.Šta radim po deset puta na dan hranim ih i čistim mačiji wc...Još sebi sad ostavila onog cuku sa plavim okom. :roll:
ja cekam da dobijem na bingu pa da kupim kucu i okucnicu...
Lace

#10 Re: Mali Crnjo...

Post by Lace »

mIRCerka wrote:rasisticki naslov znam, ali kako drugacije nazvat ovog padobranca:

Image

Mali se samo pojavio u mojoj basti i sinoc se uvukao u moj stan sa Hexom koja je bila vani...

presladak je...ovakav je bio i moj macan kad je bio mali...i prije nego je otisao :(
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Crnjo je dosetao kod men, kontala sam da letke okacim, cini se ko kucni macan, i ima vrh repica specifican...
Phia

Post by Phia »

mIRCerka wrote:
Phia wrote:
mIRCerka wrote: :( znam...

ja cekam da dobijem na bingu pa da kupim kucu i okucnicu...
Ti ko moja mama.Kod nje nije pitanje hoće li dobiti već samo kad. :D :-)
I već je skontala šta će kupiti za te pare. :-)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Phia wrote: Ti ko moja mama.Kod nje nije pitanje hoće li dobiti već samo kad. :D :-)
I već je skontala šta će kupiti za te pare. :-)
Tako je bolje, onda kad fakat dobijes, neces dozivjeti srcani udar...
Phia

Post by Phia »

Meni samo nije jasno kako je tako malo ljudi koji žele životinju..evo mačke konkretno su životinje koje je tako jednostavno održavati..nije sad da ovo govorim zato što je tema gdje se poklanjaju mačići pa da to bude neka reklama..ali moj neki utisak kao osobe koja je od djetinjstva stalno imala neke životinje oko sebe je da bi svako trebao imati nekog svog ljubimca uz sebe kako bi mu život bio ispunjeniji.Jer druženje sa životinja oplemenjuje čovjeka pa ide čak do te mjere da čovjek koji nema dovoljno ljubavi u ljudskom okruženju to nadoknadi sa tim svojim ljubimcem..Opet najviše argumenata protiv držanja životinja u kući od ljudi koje znam bilo je higijenske prirode..ljudima se npr pravo gadi što mački ispadaju dlake (a pri tome zaboravljaju da se to isto njima dešava) pa onda kad maca ide u wc kažu: fuj što smrdi (a u njih eto miriše)..i tako dalje i tako dalje..
Jedna osoba je rekla da je bolje usvojiti dijete i odgajati ga nego ulagati u mačku..ja nemam ništa protiv toga ali ipak mislim da život mačke nije ništa manje vrijedan od života čovjeka i spasiti jednu životinjicu poput konkretno evo ovog Mircerkinog crnog mačića (za kojeg me ne bi čudilo da joj je neko tu doveo jer zna da ona voli mačke).Čovječe šta treba tom mačiću?Dnevno manje od one jedne konzerve od marke i malo pijeska (vreća pijeska koja mački može biti mjesec dana košta 6 km.A to je novac koji će neko skrhati za jedno veče u nekoj debilnoj kafani tračajući uprazno.Ne priznajem izgovore tipa: ja radim i nisam kući.Svi koji imaju životinje ovdje rade pa opet to sve funkcioniše.Bolje je mački da bude sama od 8 do 4 nego da je raspljeska auto na ulici.
Huh..morala sam ovo reći..izvinjavam se ako je zvučalo preoštro..
Tesssa

Post by Tesssa »

Phia, sasvim si u pravu.

Meni je na neki nacin zao ljudi koji odbijaju kontakt sa zivotinjama, a da ne pricam o udomljavanju.Nisu ni svjesni koliko smijeha, srece i ljubavi jedna zivotinja moze pruziti!

Ja pokusavam danima da udomim jedno malo mace.Sad vec mislim da cu ga i ostaviti kod mene (bez obzira sto je cetvrti :D ).Moje odrasle mace su ga vec prihvatile i vidim da mu je lijepo.

Ali, ono sto sam htjela da istaknem su besmisleni razlozi koji su mi ljudi davali kada sam ih pitala da uzmu mace.Jedna djevojka mi je rekla kako joj je macka nedavno uginula i nju je strah da se veze (po toj logici ja ne bih trebala nikad vise pogledati nijednu zivotinju, a ni covjeka), te smetaju im dlake, te nemaju vremena...a dosta tih ljudi imaju izolovane baste, velike kuce, itd. Ja da imam takve uslove sigurna sam da bi SOS imao manje posla :D

Ne znam, jednostavno ne razumijem....
Phia

Post by Phia »

dinchy84 wrote:Phia, sasvim si u pravu.

Meni je na neki nacin zao ljudi koji odbijaju kontakt sa zivotinjama, a da ne pricam o udomljavanju.Nisu ni svjesni koliko smijeha, srece i ljubavi jedna zivotinja moze pruziti!

Ja pokusavam danima da udomim jedno malo mace.Sad vec mislim da cu ga i ostaviti kod mene (bez obzira sto je cetvrti :D ).Moje odrasle mace su ga vec prihvatile i vidim da mu je lijepo.

Ali, ono sto sam htjela da istaknem su besmisleni razlozi koji su mi ljudi davali kada sam ih pitala da uzmu mace.Jedna djevojka mi je rekla kako joj je macka nedavno uginula i nju je strah da se veze (po toj logici ja ne bih trebala nikad vise pogledati nijednu zivotinju, a ni covjeka), te smetaju im dlake, te nemaju vremena...a dosta tih ljudi imaju izolovane baste, velike kuce, itd. Ja da imam takve uslove sigurna sam da bi SOS imao manje posla :D

Ne znam, jednostavno ne razumijem....
Tačno tako.Ima ljudi sa toliko puno para i sve to troše na neke debilizme.Moja porodica je nekakav prosjek a imamo 5 cuka i 2 mačke ovdje u sarajevu a u drugom gradu gdje imamo rodnu kuću imamo 3 mačke i 8 mačića.I nikad nismo rekli nemamo para da hranimo te životinje.Mama mi je hranila svaku mačku koja se pojavila ovdje pored naše kuće i onaj crni mačak bio je tu jako dugo ali živimo kraj ceste i vjerovatno ga je zgazilo auto.Na operaciju smo vodili nekoliko mačaka koje nisu naše već smo ih našli na cesti zgažene i udomili nekoliko kučića koje nam je neko doveo pred kuću.Ali sve mislim pa Bože dragi kad bi svako tako radio ne bi vidjela napuštene životinje na ulici sve da hoćeš.Ali nije to poenta.Ne mora svako biti tako lud za životinjama kao moja familija ali evo nek uzme jednu životinj učiniće više nego dovoljno.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Heeeelpp Crnjoooo
Heeelpp Crnjo Nowwww
help our little Crnjo nooooooooowww

:music2: :music2: :music2: :music2: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:

ja se iskreno nadam da ce on naci dom, jer ja kuburim sa svojim mackama, ali sta ja mogu kad ga oba tabora napadaju...
luciferino

Post by luciferino »

Imala sam u ratu malo žensko mače. Mama je napokon popustila i uzeli smo macu od rođaka koji su imali 11 maca, što velikih, što malih. Moja maca se zvala Miša. Sjećam se da se budila tačno u 5 ko' navijena. Onda je naravno budila i mene i tražila je da jede (priznajem, mrsko mi se buditi, ali budila sam se zbog nje). Prilično je brzo naučila koristiti kutiju (pijeska nismo imali nego smo koristili zemlju), ali se prije toga znala zavući na najnepristupačnije mjesto i dobro istresti. Onda bih se ja morala zavlačiti s kantom vode ispod stola i sve uredno počistiti, a smrdilo je ko sam đavo. Inače, živjeli smo na četvrtom spratu, a kada bi je malo iznjeli na balkon, duša nam se cijepala jer je maca njuškala na sve strane i uživala vani, ali je nismo mogli pustiti. Sterilizacija nije dolazila u obzir usred rata. Maca je ostala kod nas 7 dana i onda smo je vratili njenima. Inače, ljudi od kojih smo je uzeli su imali ogromnu kuću i dvorište i bilo joj je bolje tamo nego u stanu kod mene.

I zaboravih buhe, jao koja je to muka bila. Pa trijebi, pa posipaj nekakvim praškom, pa onda i mene izujedaju po nogama (a rekli rođaci da su to mačije buhe, kao neće na ljude).

Životinja nije samo zabava, i to mnogi zaboravljaju. Moja mama je imala običaj reći da su životinje kao djeca koja nikada ne odrastu. Životinja je obaveza, a ako je volite, potrudićete se da joj pružite sve. Koliko je ljudi spremno pružiti sve? Neki je ne žele zbog dlaka, neki ne žele zbog smrada, neki ne žele obavezu, neki smatraju da mačkama u stanu nije mjesto. I da vas više ne tušim. Ja sam svjesna da ne mogu imati ni macu ni cuku u ovom trenutku, ali ako ikada steknem uslove (moja kuća, moja avlija) imaću barem jednog Lajoša 100%.
Phia

Post by Phia »

Pa to i jeste problem.Što 99% ljudi misli upravo kao ti.Gledaš samo negativne stvari u držanju životinje.I nisi spremna na odricanje.Naravno da takvim stavom nikad nećeš biti ni spremna na držanje životinje.Sutra će ti dijete u vrtiću dobiti uši i hoćeš li nakon toga savjetovati svima da nemaju djecu jer Bože moj oni kakaju u gaće jer dobijaju uši u vrtiću jer će se ne daj Bože suta drogirati?Najlaše je reći ja nisam dorasla tome..Mislim da je to itekako kukavički stav..
Phia

Post by Phia »

I da zaboravljaš da je rat davno završio i za životinju ne treba kuća i okućnica već osoba koja je spremna žrtvovati malo svog ćejfa i nešto novca da ta jadna životinja ne bi bila palaćinka na cesti..
Neelix

Post by Neelix »

mislim da se kaže palaČinka.... :D
Phia

Post by Phia »

I ja mislim ali tastatura ne! ;)
aminchev2

#23 Re: Mali Crnjo...

Post by aminchev2 »

mIRCerka wrote:rasisticki naslov znam, ali kako drugacije nazvat ovog padobranca:

Image

tehehe
JAO meda!
luciferino

Post by luciferino »

Phia wrote:Pa to i jeste problem.Što 99% ljudi misli upravo kao ti.Gledaš samo negativne stvari u držanju životinje.I nisi spremna na odricanje.Naravno da takvim stavom nikad nećeš biti ni spremna na držanje životinje.Sutra će ti dijete u vrtiću dobiti uši i hoćeš li nakon toga savjetovati svima da nemaju djecu jer Bože moj oni kakaju u gaće jer dobijaju uši u vrtiću jer će se ne daj Bože suta drogirati?Najlaše je reći ja nisam dorasla tome..Mislim da je to itekako kukavički stav..
Ne vidim u čemu je moj stav "problem". Mislim da je tvoje nametanje problem, a ja sam realna šta mogu imati i šta ne mogu, znam šta mogu životinji pružiti, a šta ne mogu. To važi i za djecu. Ako im nisam u stanju pružiti dom, dovoljno pažnje i ljubavi, neću ih ni imati, neću ni pokušavati. Znaš, to se zove planiranje porodice. ;-)

A što se tiče životinja, odakle ti znaš da ja nemam apsolutno nikakvih životinja u kući? Možda nemaju četiri noge i krzno, ali imaju kljun i perje, a napolju ne bi preživjeli ni 5 minuta. Toliko od mene i nemoj mi zamjeriti.
luciferino

Post by luciferino »

Phia wrote:I da zaboravljaš da je rat davno završio i za životinju ne treba kuća i okućnica već osoba koja je spremna žrtvovati malo svog ćejfa i nešto novca da ta jadna životinja ne bi bila palaćinka na cesti..
Obrati se mojoj gazdarici. :-)
Možda mi i smanji stanarinu zbog požrtvovanosti.
Locked