Mali biznis forumaša

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
vjesticanametli

#201 Re: Mali biznis forumaša

Post by vjesticanametli »

i nemoj ulaganja pocetna po milju jbg :D

sanra mi zacine sadimo :)
sandra01

#202 Re: Mali biznis forumaša

Post by sandra01 »

vjesticanametli wrote:i nemoj ulaganja pocetna po milju jbg :D

sanra mi zacine sadimo :)
Sto vise razmisljam o toj ideji sve mi se vise svidja.Moram zaredati po ovim NVO da mi daju staklenike da pokrenemo zenski business :-D :-) 8)
ExNihilo

#203 Re: Mali biznis forumaša

Post by ExNihilo »

sandra01 wrote:
Ellinor wrote:Pa šta je s ovima koji nisu iz Sarajeva :D
Ma najbolje je net conference.Nakacimo se svi na skype i odrzimo sastanak ,ha ja. :mrgreen:
i meni se ovo čini kao dobra ideja
sandra01

#204 Re: Mali biznis forumaša

Post by sandra01 »

Evo jos jedne ideje ,dok nisam zaboravila :D
Sta mislite o agenciji za cuvanje djece ali samo na par sati. 8)
Dakle ne ona standardna teta sto cuva djecu po vas cijeli dan dok roditelji ne dodju s posla,nego npr.roditelji hoce da izadju,odu u kino ,kupovinu itd i treba im neko da im pricuva djecu na par sati.Onda odu na nas web site i vide da li u tom periodu imamo ikoga raspolozenog da pricuva malene.Mi bi napravili bazu dadilja sa podacima,referencama i slikom(da roditelji vide ko im dolazi) i raspored kada je ko slobodan, samim tim sto bi to radili preko nas imali bi vise povjerenja nego da zovu zene iz novina :dance:
Placanje bi se vrsilo putem kartica on line.Osnovali bi malu sluzbu "after sale" sto znaci da bi agencija poslije izvrsenog servisa pozivala roditelje da pita je li sve bilo udure ;-) .
Regrutovali bi raju sa sax-a i ...eto nama paricaaaa 8) 8) 8)

Kao dodatne servise mozemo dodati cekanje u redovima da se plati kirija ili da se obavi kupovina,da se ode po recept kod doktora,apoteku itd. itd.

Ajde dajte prijedloge sta bi jos mogli dodati. :sax:
vjesticanametli

#205 Re: Mali biznis forumaša

Post by vjesticanametli »

i roditelji mogu da nas ocjene na nasoj web stranici a mi mozemo da se zovemo SA-X 2011 :D kad moze HDZ 1990 :oops:
sandra01

#206 Re: Mali biznis forumaša

Post by sandra01 »

Za ovaj posao ne treba puno pocetnog kapitala :thumbup:
Treba nam neko da set up web site ,treba da se ode u banku da se vidi kako ide to online placanje ,moze i preko paypal ,cure sa saxa nek polako pocnu da se prijavljuju ili ako neko ima sestru ,djevojku,prijateljicu za koju zna da bi dobro radila posao nek je predlozi i spremni smo za trziste :dance:
ema_

#207 Re: Mali biznis forumaša

Post by ema_ »

:thumbup: :thumbup: :thumbup: Super ideja!
Eborg

#208 Re: Mali biznis forumaša

Post by Eborg »

I meni se sviđa. :thumbup: I još opalimo ponudu na eKupon i eto ti marketinga. :D

Fakat, kreneš od toga da se zaposle žene. To može raditi svaka studentica ili neka nezaposlena žena. U inostranstvu je to sasvim normalno da se zapošljavaju babysitterke za takve izlaske.
sandra01

#209 Re: Mali biznis forumaša

Post by sandra01 »

Sto se marketing tice ja mislim napadati velike fime i srednja preduzeca jednostavno im posaljemo ponudu na HR departman da nas ukljuce u njihov program za radnike tipa imaju popust 10% jer mi imamo kontrakt s njima na isti nacin kako rade i sa hemijskim cistionicama,fast food barovima itd.plus ,onda ambasade ,organizacije gdje rade stranci(oni vazda imaju nekakve party's) pa onda taj e cupon...ih ,s druge strane paralelno bi isla gerila marketing tipa da raja sa sax-a razglasi da forumasi imaju baby sitting service itd.
sandra01

#210 Re: Mali biznis forumaša

Post by sandra01 »

Ovo na prvi pogled jeste za zene ,ali mi mozemo kao dodatni servis ponuditi npr.klovnove koji bi djeci dolazili za rodjendane ili neke njihove kids party's ,obdanista itd.onda instruktore npr.da uce djecu da klizu ili voze bicikl i slicno to sve mogu raditi muski.
Sve su to poslici od dva tri sata dnevno a lova odmah se dobije.Mozda na oko izgleda sitno ali vjerujte ovde su pare!!!
Kurty komotno moze voditi platni promet i sve sto je oko finansija :) ,vjesticanametli moze raditi obuku instruktora :) ,ja se evo nudim da radim marketing i da organizujem posao da sam u kontaktu sa klijentima 0/24h nesto kao dispecer 8-) ,treba neko da nam odrzava web site i to bi otprilike bilo to.
sandra01

#211 Re: Mali biznis forumaša

Post by sandra01 »

trcicu trceci wrote:rekoh li ja da je ovo sve šuplja :run:

A zasto je suplja :?

Sta si to ti predlozio pametno??? Da otvorimo kafanu?
Ajde daj nam bolju ideju kad mi supljiramo i kad si tako vidovit.
sandra01

#212 Re: Mali biznis forumaša

Post by sandra01 »

trcicu trceci wrote:nisam rekao da imam bolje ideje, cak sta vise ima sjajnih ideja...ali realizacije nigdje, mislim da ce ostati samo na prici, sto mi je stvarno zao

Nece ostati na prici :-D
Ljudi se vec javljaju ;-)
Ciprol

#213 Re: Mali biznis forumaša

Post by Ciprol »

sandra01 wrote:
trcicu trceci wrote:nisam rekao da imam bolje ideje, cak sta vise ima sjajnih ideja...ali realizacije nigdje, mislim da ce ostati samo na prici, sto mi je stvarno zao

'dje se treba javiti?
sandra01

#214 Re: Mali biznis forumaša

Post by sandra01 »

Ciprol wrote:
sandra01 wrote:

'dje se treba javiti?
Evo mozes ovde javno reci sta bi mogao raditi u nasoj maloj zadrugi :dance: ili posalji pp meni pa ja onda na kraju izbacim listu ljudi koji su se javili sa zeljenim zaduzenjima I pocinjemo sa realizacijom :bih:
Ciprol

#215 Re: Mali biznis forumaša

Post by Ciprol »

sandra01 wrote:
Evo mozes ovde javno reci sta bi mogao raditi u nasoj maloj zadrugi :dance: ili posalji pp meni pa ja onda na kraju izbacim listu ljudi koji su se javili sa zeljenim zaduzenjima I pocinjemo sa realizacijom :bih:
buduci da sam musko, onda cuvanje djece ne dolazi u obzir :mrgreen:
a vala nisam ni za klovna :D
al' et, mog'o bih biti u sluzbi after sale ili sta tako.
sandra01

#216 Re: Mali biznis forumaša

Post by sandra01 »

Ciprol wrote:
sandra01 wrote:
buduci da sam musko, onda cuvanje djece ne dolazi u obzir :mrgreen:
a vala nisam ni za klovna :D
al' et, mog'o bih biti u sluzbi after sale ili sta tako.
Sto bolan nisi za klovna :D ?
Zamaskiramo te nece te niko prepoznati :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .
Ok stavljam te na listu :thumbup:
Ciprol

#217 Re: Mali biznis forumaša

Post by Ciprol »

ma ne znam one balone motati :mrgreen:
badalpur

#218 Re: Mali biznis forumaša

Post by badalpur »

sandra01 wrote:Evo jos jedne ideje ,dok nisam zaboravila :D
Dakle ne ona standardna teta sto cuva djecu po vas cijeli dan dok roditelji ne dodju s posla,nego npr.roditelji hoce da izadju,odu u kino ,kupovinu itd i treba im neko da im pricuva djecu na par sati.Onda odu na nas web site i vide da li u tom periodu imamo ikoga raspolozenog da pricuva malene.Mi bi napravili bazu dadilja sa podacima,referencama i slikom(da roditelji vide ko im dolazi) i raspored kada je ko slobodan, samim tim sto bi to radili preko nas imali bi vise povjerenja nego da zovu zene iz novina :dance:
Placanje bi se vrsilo putem kartica on line.Osnovali bi malu sluzbu "after sale" sto znaci da bi agencija poslije izvrsenog servisa pozivala roditelje da pita je li sve bilo udure ;-) .

Kao dodatne servise mozemo dodati cekanje u redovima da se plati kirija ili da se obavi kupovina,da se ode po recept kod doktora,apoteku itd. itd.

Vec ima ovakva agencija! Mislim da se zove Savrseni krug ili tako nesto, i nude svakojake usluge - od cuvanja djece, ciscenja, davanja instrukcija pa do izvodjenja kucnih ljubimaca u setnju !! Nisam sigurna da im bas cvijeta business :?
sandra01

#219 Re: Mali biznis forumaša

Post by sandra01 »

badalpur wrote:
sandra01 wrote:Evo jos jedne ideje ,dok nisam zaboravila :D

Vec ima ovakva agencija! Mislim da se zove Savrseni krug ili tako nesto, i nude svakojake usluge - od cuvanja djece, ciscenja, davanja instrukcija pa do izvodjenja kucnih ljubimaca u setnju !! Nisam sigurna da im bas cvijeta business :?
Pa eto ti i odgovora zasto ne rade dobro.Ni ime im ne znas :razz:
Zamisli business koji pruza toliko servisa a niko nije cuo za njih :roll:
Ti im prva ne znas ni ime.Ja isto nikad cula za njih ,cak ni da postoji takvo nesto u Sa :skoljka: Pa kako ce im ici posao ako ljudi ne znaju za njih???Mi treba da budemo vidljivi svugdje i da nas ima svugdje.
badalpur

#220 Re: Mali biznis forumaša

Post by badalpur »

sandra01 wrote: Pa eto ti i odgovora zasto ne rade dobro.Ni ime im ne znas :razz:
Ti im prva ne znas ni ime.Ja isto nikad cula za njih ,cak ni da postoji takvo nesto u Sa :skoljka: Pa kako ce im ici posao ako ljudi ne znaju za njih???Mi treba da budemo vidljivi svugdje i da nas ima svugdje.
http://savrsenikrug.ba/

Kad bi mi trebala ijedna od ovih usluga, potrudila bih se da saznam :D !! Pitaj zene sa Ringeraje znaju li za njih :wink:
sandra01

#221 Re: Mali biznis forumaša

Post by sandra01 »

badalpur wrote:
sandra01 wrote: Pa eto ti i odgovora zasto ne rade dobro.Ni ime im ne znas :razz:

Kad bi mi trebala ijedna od ovih usluga, potrudila bih se da saznam :D !! Pitaj zene sa Ringeraje znaju li za njih :wink:
E vidis mi idemo na to da oni saznaju za nas prije nego sto im zatrebamo :-D
By the way imas li ti neku ideju :D
mirzarb

#222 Re: Mali biznis forumaša

Post by mirzarb »

Ja sam IN. Javio sam se Sandri :)
badalpur

#223 Re: Mali biznis forumaša

Post by badalpur »

sandra01 wrote:
badalpur wrote:

E vidis mi idemo na to da oni saznaju za nas prije nego sto im zatrebamo :-D
By the way imas li ti neku ideju :D

Bez uvrede, ali smatram da su agencije ovakvog tipa unaprijed osudjene na propast...POstoji vise razoga za to ali mi se sad ne da elaborirat!
Sto se mene licno tice, upustila bih se samo u business sa hranom jer volim kuhati, a bogami i jesti :D !!! Osim sto je elementarna potreba, kod nas postoji odredjeni kult hrane, a i vežemo je sa uzitkom :D ...tako da ti je to vec dobar start...svejedno zelim uspjeh sa poslom pruzanja usluga :)
sandra01

#224 Re: Mali biznis forumaša

Post by sandra01 »

@badalpur
Na osnovu cega zakljucujes da je ovakvo nesto uaprijed osudjeno na propast?
Slobodna procjena? Pretpodstavka? Tudja iskustva? Ako mozes nabroj nam taksativno sta nije u redu s ovom idejom.Ja mislim da ova ideja nije dobra zbog :tog,tog i tog i potkrijepi primjerima. Molim te daj nam statistiku,razloge za koje smatras da uslovljavaju taj neuspjeh .To sto je tebi mrsko elaborirati nama ne pomaze ovde :sad: Nemoj ni ti da se uvrijedis ali doci na temu i reci da je ideja unaprijed osudjena na propast bez ikakvog obrazlozenja je zaista neozbiljna i neodgovorna:roll:
badalpur

#225 Re: Mali biznis forumaša

Post by badalpur »

sandra01 wrote:@badalpur
Na osnovu cega zakljucujes da je ovakvo nesto uaprijed osudjeno na propast?
Slobodna procjena? Pretpodstavka? Tudja iskustva? Ako mozes nabroj nam taksativno sta nije u redu s ovom idejom.Ja mislim da ova ideja nije dobra zbog :tog,tog i tog i potkrijepi primjerima. Molim te daj nam statistiku,razloge za koje smatras da uslovljavaju taj neuspjeh .To sto je tebi mrsko elaborirati nama ne pomaze ovde :sad: Nemoj ni ti da se uvrijedis ali doci na temu i reci da je ideja unaprijed osudjena na propast bez ikakvog obrazlozenja je zaista neozbiljna i neodgovorna:roll:
Sad cu, samo sto nisam :run: .... A ti si, sigurna sam, napravila opsezno istrazivanje trzista i zakljucila da je bas to ono sto nam treba :-? !!
Post Reply