Neki kriteriji su mi da je prešao manje od 150.000 km, da ima malu potrošnju i raspon cijene 5000-9000 KM. Ne bih baš plin a svejedno mi je da li je benzin ili dizel dok god potrošnja nije previsoka.
Performanse i neke cake mi nisu nešto pretjerano bitne, želim da ovo bude automobil u kojem bi se malo opustio na cesti i stekao nekog iskustva za volanom a kasnije vozio ipak nešto malo ozbiljnije. Dakle auto za manje jednodnevne izlete po domovini i ponekad vožnju po gradu (ne planiram ga voziti na posao svaki dan).
Gledajući po Piku, konkretno kod Peugeota 206 me iznenadilo što su svi modeli kabrioleti i benzinci, ne znam jesu li svi automatici takvi ili šta. Ima li iko iskustva sa takvim automobilima, imaju li nekih hroničnih problema, kvari li im se krov, kako dihtuje i to? Koliko je vjerovati kilometraži od cca. 120.000 km što je pristojno za auto od 10-13 godina na našem tržištu?
Kakvo je generalno iskustvo sa automaticima ovog profila na BH tržištu, da li su servisi i održavanje skupi, na šta obratiti pažnju kod nekih pojedinačnih Peugeota, Renaulta i sl.?
'Fala!