MALAGA C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

M10A4EVER

#1 MALAGA C.F.

Post by M10A4EVER »

Da li vama ovaj klub mirise na nesto sto bi trebalo da bude buduci Chelsea, Manchester City?
Bogati gazda, rasipnik, kupuj sve sto je kupljivo itd...
lester burnham

#2 Re: MALAGA C.F.

Post by lester burnham »

ne
žuti

#3 Re: MALAGA C.F.

Post by žuti »

misliš smrdi??

dobar je memo
M10A4EVER

#4 Re: MALAGA C.F.

Post by M10A4EVER »

:lol: Pa prije ce biti da smrdi, ali eto... Ne znam, ako se nastavi s ovim pojacanjima bice opasni u Primeri ako nista, a to znaci 3., odmah iza Barce i Reala! :lol:
jahjah

#5 Re: MALAGA C.F.

Post by jahjah »

procitah jednom negdje da ce dovoditi mlade igrace koji tek treba da se razviju u velike igrace( i nekako mi drago bilo,iako ne navijam za Malagu, jer sam mislio mozda sta bude od njih) pa sam konto mozda za par godina budu barcelona medjutim ne more seik cekat a i mnogi danas, da se igracu razviju pa bi odma gotov proizvod a to ne moze danas bas tako lako i brzo...
BHF_Manijak

#6 Re: MALAGA C.F.

Post by BHF_Manijak »

jahjah wrote:procitah jednom negdje da ce dovoditi mlade igrace koji tek treba da se razviju u velike igrace( i nekako mi drago bilo,iako ne navijam za Malagu, jer sam mislio mozda sta bude od njih) pa sam konto mozda za par godina budu barcelona medjutim ne more seik cekat a i mnogi danas, da se igracu razviju pa bi odma gotov proizvod a to ne moze danas bas tako lako i brzo...
Toulalan 28 godina, Mathijsen 31 godinu, Demichelis 31 godinu, Joaquin 30 godina, Van Nistelrooy 35 godina, Maresca 31 godinu... :mrgreen: :mrgreen:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#7 Re: MALAGA C.F.

Post by JoseMujica »

BHF_Manijak wrote:
jahjah wrote:procitah jednom negdje da ce dovoditi mlade igrace koji tek treba da se razviju u velike igrace( i nekako mi drago bilo,iako ne navijam za Malagu, jer sam mislio mozda sta bude od njih) pa sam konto mozda za par godina budu barcelona medjutim ne more seik cekat a i mnogi danas, da se igracu razviju pa bi odma gotov proizvod a to ne moze danas bas tako lako i brzo...
Toulalan 28 godina, Mathijsen 31 godinu, Demichelis 31 godinu, Joaquin 30 godina, Van Nistelrooy 35 godina, Maresca 31 godinu... :mrgreen: :mrgreen:
Malaga C.F prelazi u Malaga C.P.
Malaga Club Pensioneros :lol:
ProbuseniDolar

#8 Re: MALAGA C.F.

Post by ProbuseniDolar »

Jos pure moraju jesti da stignu Milan :D
jahjah

#9 Re: MALAGA C.F.

Post by jahjah »

BHF_Manijak wrote:
znam...zato sam i reko da sam mislio da ce od njih bit barca ali seikovi ocito nisu culi da je dzennet saburom poplocan :mrgreen:
Jack Be Nimble

#10 Re: MALAGA C.F.

Post by Jack Be Nimble »

Pa mozda bi i mogli postati, a mozda i ne trebaju biti ta "sila" koja ce biti u LS svake godine. Dovoljno je da barem neko parira Barsi i Realu. Inace LA liga je pred samim krahom. Drugi timovi bi se trebali ugledati na Chelzi, Man C, pa i Malagu i traziti kapital iz inostrantsva.
just principe

#11 Re: MALAGA C.F.

Post by just principe »

BHF_Manijak wrote:
upravo to htio napisati...gomila istrosenih igraca na jednom mjestu koji u dosadasnjoj karijeri nisu imali neki uspjeh,,,Mozda sad zajedno udruzeni nesto naprave, ali za to ce im trebati 3-4 sezone ali samo ukoliko budu dovodili zvijezde u usponu, a ne u padu..Znamo ne moze se preko noci napraviti neka ekipa koja bi harala..Pored Barce i Reala ne mogu, niti ce ikad moci, jedino mozda da osvoje cup uefa ili eventualno za nekoliko sezona da igraju L.prvaka :roll:
BHF_Manijak

#12 Re: MALAGA C.F.

Post by BHF_Manijak »

Zao mi je sto moram reci ali to je nazalost cinjenica, Spanska iga je presminakana uspjesnim Realom i Barcom dok su drugi timovi bukvalno u ogromnoj krizi, kako sam citao nedavno u zadnjih 10.-tak godina ne znam tacno koliki broj klubova je bukvalno ugasen radi dugovanja, a pred bankrotom su i ekipe kao npr Sociedad, Zaragoza itd, dakle ekipe koje su donedavno Evropu igrale, fin kadar imale i slicno, Spaniju trese kriza samo sto se toliko o tome ne prica, upravo radi Barce i Reala, koji su giganti, no ostatak je u haosu, pa sama Valencia je oko 500milioan duzna, a ona nije niti Real niti Braca, pa da im je svejedno jer ce te pare nadoknaditi na Ligi prvaka, ulaznicama, prodajom velikih igraca, marketingom, petim desetim...
Jack Be Nimble

#13 Re: MALAGA C.F.

Post by Jack Be Nimble »

Seria A i francuska liga dobiju vise love putem prodajom utakmica inostranstvu nego la liga. Moze se reci da barem imaju TOP 5 igraca u ligi a zaradjuju manje love u poredjenju sa Italijom i Francuskom.

Godisnja zarada la lige je 1.5 bilion eura
Godisnji troska 3.9 bilion eura
simonese

#14 Re: MALAGA C.F.

Post by simonese »

M10A4EVER wrote:Da li vama ovaj klub mirise na nesto sto bi trebalo da bude buduci Chelsea, Manchester City?
Bogati gazda, rasipnik, kupuj sve sto je kupljivo itd...
kad Arap ima masla i .................. :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#15 Re: MALAGA C.F.

Post by JoseMujica »

BHF_Manijak wrote:Zao mi je sto moram reci ali to je nazalost cinjenica, Spanska iga je presminakana uspjesnim Realom i Barcom dok su drugi timovi bukvalno u ogromnoj krizi, kako sam citao nedavno u zadnjih 10.-tak godina ne znam tacno koliki broj klubova je bukvalno ugasen radi dugovanja, a pred bankrotom su i ekipe kao npr Sociedad, Zaragoza itd, dakle ekipe koje su donedavno Evropu igrale, fin kadar imale i slicno, Spaniju trese kriza samo sto se toliko o tome ne prica, upravo radi Barce i Reala, koji su giganti, no ostatak je u haosu, pa sama Valencia je oko 500milioan duzna, a ona nije niti Real niti Braca, pa da im je svejedno jer ce te pare nadoknaditi na Ligi prvaka, ulaznicama, prodajom velikih igraca, marketingom, petim desetim...
i Real i Baca su u dugovima... Barca nekih 400 mil eura, a Real još i više...samo ova dva kluba i zarađuju pa su kolko toliko još solventni...ostatak La Lige je totalno popušio padom tržišta nekretina prije par godina jer su mahom građevinski tajkuni ulagali u klubove (Valencija je primjer toga).

U skoroj budućnosti sve će to bogatuni pokupovati, što Rusi, što Arapi
ratata

#16 Re: MALAGA C.F.

Post by ratata »

JoseMujica wrote:
BHF_Manijak wrote:Zao mi je sto moram reci ali to je nazalost cinjenica, Spanska iga je presminakana uspjesnim Realom i Barcom dok su drugi timovi bukvalno u ogromnoj krizi, kako sam citao nedavno u zadnjih 10.-tak godina ne znam tacno koliki broj klubova je bukvalno ugasen radi dugovanja, a pred bankrotom su i ekipe kao npr Sociedad, Zaragoza itd, dakle ekipe koje su donedavno Evropu igrale, fin kadar imale i slicno, Spaniju trese kriza samo sto se toliko o tome ne prica, upravo radi Barce i Reala, koji su giganti, no ostatak je u haosu, pa sama Valencia je oko 500milioan duzna, a ona nije niti Real niti Braca, pa da im je svejedno jer ce te pare nadoknaditi na Ligi prvaka, ulaznicama, prodajom velikih igraca, marketingom, petim desetim...
i Real i Baca su u dugovima... Barca nekih 400 mil eura, a Real još i više...samo ova dva kluba i zarađuju pa su kolko toliko još solventni...ostatak La Lige je totalno popušio padom tržišta nekretina prije par godina jer su mahom građevinski tajkuni ulagali u klubove (Valencija je primjer toga).

U skoroj budućnosti sve će to bogatuni pokupovati, što Rusi, što Arapi
imaš temu o Barsi opsjednuti , ne moraš na svakoj o njima pisati...

Malaga je dovela par fenomenalnih igrača i ako se to dobro postavi biće u vrhu to je sigurno
BHF_Manijak

#17 Re: MALAGA C.F.

Post by BHF_Manijak »

Frajer napiso ono sto i jeste cinjenica, ne znam u cemu je problem?! I Barca i Real su u dugovima, i spomehuo je oba kluba u tom kontekstu a ne velicanje Barcelone...
Charuga
Globalni moderator

#18 Re: MALAGA C.F.

Post by Charuga »

Bogati vlasnik ne štedi
Malaga nastavlja sa pojačanjima, predstavljen Joaquin

Code: Select all

http://--- NO LINKS ---/clanak/133442959224/sport/Malaga%20nastavlja%20sa%20poja%C4%8Danjima,%20predstavljen%20Joaquin/?ref=ostali
Jedinstvo_Manchester

#19 Re: MALAGA C.F.

Post by Jedinstvo_Manchester »

Da hoće kupiti Džeku pa da se ugasi tema o Shitty-ju. :D :D :D
ultima_palabra

#20 Re: MALAGA C.F.

Post by ultima_palabra »

Imaju i odličnog trenera, samo je pitanje koliko će ga gazde pustiti da radi...
Mustang1

#21 Re: MALAGA C.F.

Post by Mustang1 »

Pa ne mogu odmah najbolje igrace ..a pogotovo ne mlade talentovane ... pa ko ce doci u Malagu jebote led a ovamo imas sansi za Barcu Real...Pa nij ni City odmah prve sezone doveo sve najbolje nego zvijezde u padu .. pa onda korak po korak :D
Logovan

#22 Re: MALAGA C.F.

Post by Logovan »

Jedinstvo_Manchester wrote:Da hoće kupiti Džeku pa da se ugasi tema o Shitty-ju. :D :D :D
Pa ćemo navijati svim srcem za malagu. :D
just principe

#23 Re: MALAGA C.F.

Post by just principe »

Malaga bid €35m offer for Inter's Wesley Sneijder

:lol: :skoljka: :run:
M10A4EVER

#24 Re: MALAGA C.F.

Post by M10A4EVER »

O tome ja pricam!! Druga recenica uvoda u temu... Bice ovoga sve vise i vise... 8-)
just principe

#25 Re: MALAGA C.F.

Post by just principe »

M10A4EVER wrote:O tome ja pricam!! Druga recenica uvoda u temu... Bice ovoga sve vise i vise... 8-)

pa ti mislis da bi tek tako jedan Sneijder zelio da predje u Malagu, Sneijder koji je u najboljim godinama i koji je u usponu forme, koji zeli trofeje da osvaja itd..

ok, svaka cast Malagi, ali da bi se ovakvi igraci dovodili treba vremena, najprije da izbore ligu prvaka pa onda bi mozda mogli pricati...

Ovo sto su sad doveli nisu neki extra igraci, mislim jesu bili, ali su istroseni i u padu forme, a za jednog Sneijdera treba da stoji citav dobar tim, a rekao bi i dobar klub, a to Malaga u ovom trenutku nije ;-)
Post Reply