mala pomoc!!!

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
reflexflex

#1 mala pomoc!!!

Post by reflexflex »

ako ima neko ko ima iskustva sa promjenom sijalica na farovima,a radi se o PASSAT 2003 god...benzin
da mi pojasni kako se mijenja desna sijalica "pozicija"posto nikako nemogu doci do nje..pa reko da je bolje da pitam nekoga ko zna...
hvala unaprijed...
Bakir1

#2 Re: mala pomoc!!!

Post by Bakir1 »

ja sam mijenjao na autu sa xenonima i uzasno je komplikovano,ovako nekako ide procedura unutrasnji blatobran,zastita motora tj poklopac,karombolku tj plasticni oklop popustiti ali cijeli ne samo na desnoj strani jer ce puci,odvrnuti torexima far i izvaditi ga napolje.sranje zivo ako ti ne smeta ne diraj bolje ti je.
kurty

#3 Re: mala pomoc!!!

Post by kurty »

Bakir1 wrote:ja sam mijenjao na autu sa xenonima i uzasno je komplikovano,ovako nekako ide procedura unutrasnji blatobran,zastita motora tj poklopac,karombolku tj plasticni oklop popustiti ali cijeli ne samo na desnoj strani jer ce puci,odvrnuti torexima far i izvaditi ga napolje.sranje zivo ako ti ne smeta ne diraj bolje ti je.
Znam da je drug nedavno mjenjao na Audiju A3, tih godina...
U asi mu trazili oko 225KM, a on nasao sijalicu za 30 i kusur...
5 dana smo gledali, gledali, gledali, i na kraju smo dosli do sarafa jednog, ali dosli tako sto smo kupili metar buzira za biciklo i sajlu za kocnicu... Od onog hepeka na kraju sajle, napravili inbuc, izbrusili, i to "skopcali" na busilicu...kad smo to odvrnuli, mislim taj saraf, ostalo obavljeno za 5 minuta...

jbg, da je jeran imao para, to bi se uradilo u asi, ovako imamo skolu za sutra
Post Reply