Makbel guma
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Dmaster
#1 Makbel guma
Da li je Makbel guma firma za protektiranje guma i jesu li Makbel gume samo protektirane?
-
succa
#2 Re: Makbel guma
Jednom Makbel i nikad više da mi ih džaba daju.Dmaster wrote:Da li je Makbel guma firma za protektiranje guma i jesu li Makbel gume samo protektirane?
-
ins
#3 Re: Makbel guma
Da, na oba pitanja.Dmaster wrote:Da li je Makbel guma firma za protektiranje guma i jesu li Makbel gume samo protektirane?
- pobesneo maks
stavio sam ih prije par dana, i uzasno su lose!!!
Na svojim greskama se bolje uci
Na svojim greskama se bolje uci
-
4x4centar
#6 Re: Makbel guma
Ljudi imaju i nove pa ko voli neka izvoli a njihov protekt i nije tako los ako ga vozis samo zimi i do nekih 80 kilometara na sat
-
autoe
#7 Re: Makbel guma
Super, još kad bi u skandinaviji bili pa i da te shvatim, pa bolan kod nas je zima postala 10 dana snijega i 15 dana mraza, a ostatak skoro pa proljetno vrijeme. Sad skontaj da li se isplate gume koje možeš koristiti čitavih 10-15 dana godišnje?4x4centar wrote:Ljudi imaju i nove pa ko voli neka izvoli a njihov protekt i nije tako los ako ga vozis samo zimi i do nekih 80 kilometara na sat
Moje iskustvo sa njima je bilo jednom i nikad više.
-
4x4centar
#8 Re: Makbel guma
Ovo sto sam maloprije napisao to sam namjerno rekao, to ti je isto kao da nosis protektovane cipele ili nesta tako pa bolje kupiti tigrove gume nove nego bilo kakav protekt a i razlika u cijeni nije velika
- Qler
#9 Re: Makbel guma
ja sam isti dan sa jaranom kupio gume, ja 4 nove debica frigo on 4 protektirane, sad nisam siguran jesu li makbel. e kod mene su 185/60 R14 65KM komad, kod njega su za punta 1.1 R13 dimenzije ne znam tacno ali su manje od mojih dosta, a cijena je 50KM komad.
vozao sam se sa njim i da meni neko plati 50KM po komadu ne bi ih uzeo. Ove debica nisu nesto, doduse po snijegu su me praaavo pozitivno iznenadile, ali eto za 65KM covjek i ne ocekuje cudo, ali one njegove, to je sramota. To huci, zuji, bruji, vuce, ma strava.
vozao sam se sa njim i da meni neko plati 50KM po komadu ne bi ih uzeo. Ove debica nisu nesto, doduse po snijegu su me praaavo pozitivno iznenadile, ali eto za 65KM covjek i ne ocekuje cudo, ali one njegove, to je sramota. To huci, zuji, bruji, vuce, ma strava.
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#10 Re: Makbel guma
Možda uzmem kakve MT za terenca da mi ih ne bude žao, inače drugu primjenu, naročito za bržu vožnju ne vidim.
-
dimu
#11 Re: Makbel guma
to treba zakonom zabraniti...
ko nema para za gume ne mora ni voziti.
ko nema para za gume ne mora ni voziti.
-
alenst
#12 Re: Makbel guma
Sorry na dizanju stare teme, ali ovo je jedina stranica gdje sam našao ikakve informacije o makbel gumama
Zna li se barem koje gume makbel koristi protektiranje ili što im dođe pod ruku ?
Ovo se još i može opravdati za kamione i bagere i sl. vozila, ali za osobna... WTF!
Kupio sam Mondea '94 sa tim gumama montiranim i vozio samo preko bosne kroz snjeg i držale su relativno ok, isto tako po autoputu oko 180, ali ne dugo, previše se ljulja na njima, na ledu mi nije pomogao ni abs ni srs već samo automobil ispred mene, a sumnjam i u znatno veću potrošnju goriva zbog njihove "kvalitete"... Sad kad je ugrijalo proklizavaju bez po muke...
Ako tko usput ima preporuku za nove gume i ovaj tip vozila može da se javi
Na prošlom auto sam iamo široke bridgstone turanza koje su bile najskuplje, ali nisam uope bio zadovoljan jer su pri skoro svakom kretanju vrtile u prazno (u tiho, bez škripanja), tako da bi sad radije nešto srenje cijene i bolje kvalitete.
Zna li se barem koje gume makbel koristi protektiranje ili što im dođe pod ruku ?
Ovo se još i može opravdati za kamione i bagere i sl. vozila, ali za osobna... WTF!
Kupio sam Mondea '94 sa tim gumama montiranim i vozio samo preko bosne kroz snjeg i držale su relativno ok, isto tako po autoputu oko 180, ali ne dugo, previše se ljulja na njima, na ledu mi nije pomogao ni abs ni srs već samo automobil ispred mene, a sumnjam i u znatno veću potrošnju goriva zbog njihove "kvalitete"... Sad kad je ugrijalo proklizavaju bez po muke...
Ako tko usput ima preporuku za nove gume i ovaj tip vozila može da se javi
- banjaluka078
#13 Re: Makbel guma
Da li su protektirane gume za putničke automobile uopšte u skladu sa zakonom, te da li ima nekih restrikcija u smislu brzine u slučaju korištenja protektiranih guma. Imam li osnova kao korisnik rent-a-cara (moja firma unajmljuje vozila) odbiti vozila s takvim gumama i zahtijevati da se stave prave zimske gume?
Hvala na odgovoru!
Hvala na odgovoru!
-
aMeR_BH
#14 Re: Makbel guma
U nasoj zemlji nema restrikcija za protekt gume dok se u EU ne smiju imati na pogonskim tockovima
- Bakir1
#15 Re: Makbel guma
barem kada su u pitanju terenska vozila ne ona koja "jure" preko 160
nego prava terenska vozila jednom protekt uvijek protekt i to nase gume iz doboja,225/75 15 kako je oni zovu acrobat oko 110 KM a guma je daleko vise upotrebljiva od raznih brendiranih pa cak i sa oznakom MT,na mala auta ne bih protekt nikada kada ima "pravih" guma za slicnu ako ne i istu cijenu.
asortiman "šare" iz programa 4x4

ne reklamiram nikoga ali ovo mi je drugi set sintexovih guma

-
ford.ba
#16 Re: Makbel guma
Pozdrav.
U vezi portektiranih guma, moj ti je savjet niposto. Sigurnije ti je da auto nevozis nego da vozis na njima.I sigurnije ti je da kupis jeftiniju gumu tigar, debica ili tako nešto.Jer zapamti dobro na tome nema štedenje jer uvijek je bilo i bice da guma galvu cuva. Evo zasto oni kad obanvljaju gumu tj. protektuju samo nabace sloj gume a šta je sa strane i šta je sa zamorom materijala i jos mnogim faktorima koji postoje.
U vezi portektiranih guma, moj ti je savjet niposto. Sigurnije ti je da auto nevozis nego da vozis na njima.I sigurnije ti je da kupis jeftiniju gumu tigar, debica ili tako nešto.Jer zapamti dobro na tome nema štedenje jer uvijek je bilo i bice da guma galvu cuva. Evo zasto oni kad obanvljaju gumu tj. protektuju samo nabace sloj gume a šta je sa strane i šta je sa zamorom materijala i jos mnogim faktorima koji postoje.
- johntra
#17 Re: Makbel guma
priznaj ***čko koliko te plaćaju?Bakir1 wrote:barem kada su u pitanju terenska vozila ne ona koja "jure" preko 160nego prava terenska vozila jednom protekt uvijek protekt i to nase gume iz doboja,225/75 15 kako je oni zovu acrobat oko 110 KM a guma je daleko vise upotrebljiva od raznih brendiranih pa cak i sa oznakom MT,na mala auta ne bih protekt nikada kada ima "pravih" guma za slicnu ako ne i istu cijenu.
- Bakir1
#18 Re: Makbel guma
vedo daju mi ga da sebi izbijem oci
sta se ima plaho govoriti, u dimenziji nekoj recimo 31 svaka guma brend kosta oko 300 KM i to je moras cekati hej hej,ove MT cisti profil 150 KM a drzati ce koliko i brend,cak ce malo bolje po terenu ici jer su dosta mekse od svega sto sam ja probao,pa eto jel tu treba biti plaho pametan
sta se ima plaho govoriti, u dimenziji nekoj recimo 31 svaka guma brend kosta oko 300 KM i to je moras cekati hej hej,ove MT cisti profil 150 KM a drzati ce koliko i brend,cak ce malo bolje po terenu ici jer su dosta mekse od svega sto sam ja probao,pa eto jel tu treba biti plaho pametan