Makadam,kamencici!
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Alfa159-1.7Turbo
#1 Makadam,kamencici!
Zanima me sljedeca stvar, ukoliko je neko imao slicno iskustvo...
Sinoc ,i to po ko zna vec koji put,na dijelu makadamskom dijelu puta tamo gdje se pravi auto put, dolazim na tu dionicu, normlano do kraja spustam brzinu, i polako na kvacilu u prvoj negdje se skroz zaustavljajuci prelazim polako tu dionicu..brze nemogu zbog automobila,nit hocu, felgice dvadesetke, sportske opruge,automobil je spusten dodatno..iza mene naravno kombi, "nacalio " se na karambolku bas u milimetar, i nervozno ide lijevo desno,da bi u suprotan smjer usao,obisao sve one stubice, i dodao gas bas kretenski da me obidje,nerazmisljajuci kakvu stetu meni moze nanjeti..za njim jos dva tri dostavnjaka, ocito isfrustirani zbog posla koji obavljaju ili sta vec znam,mada nije to razlog da ljece svoju frustraciju na postenim gradjanima..necu ni spominjati da sve silne kamencice i sve to..svjestan sam da auto nemozes sacuvati,ali to je namjerno uradio, bas kretenski, ili ono boli mene briga,njemu ce se ostetiti..
Zanima me sad,da li je iko imao isksutva, naime da sam zvao policiju da to prijavim, bil se moglo dokazati,kakave su sanse...a sinoc je i bilo puno patrola na cesti,pa npr. da li bi ovaj snosio ikakvu opravdanu sankciju?, tj. na koji nacin bi dokazivao to sta je uradio..malo glupo pitanje, ali vjerovatno ima neki postupak, jer nemozes samo tako nekog prijaviti...pozz!
Sinoc ,i to po ko zna vec koji put,na dijelu makadamskom dijelu puta tamo gdje se pravi auto put, dolazim na tu dionicu, normlano do kraja spustam brzinu, i polako na kvacilu u prvoj negdje se skroz zaustavljajuci prelazim polako tu dionicu..brze nemogu zbog automobila,nit hocu, felgice dvadesetke, sportske opruge,automobil je spusten dodatno..iza mene naravno kombi, "nacalio " se na karambolku bas u milimetar, i nervozno ide lijevo desno,da bi u suprotan smjer usao,obisao sve one stubice, i dodao gas bas kretenski da me obidje,nerazmisljajuci kakvu stetu meni moze nanjeti..za njim jos dva tri dostavnjaka, ocito isfrustirani zbog posla koji obavljaju ili sta vec znam,mada nije to razlog da ljece svoju frustraciju na postenim gradjanima..necu ni spominjati da sve silne kamencice i sve to..svjestan sam da auto nemozes sacuvati,ali to je namjerno uradio, bas kretenski, ili ono boli mene briga,njemu ce se ostetiti..
Zanima me sad,da li je iko imao isksutva, naime da sam zvao policiju da to prijavim, bil se moglo dokazati,kakave su sanse...a sinoc je i bilo puno patrola na cesti,pa npr. da li bi ovaj snosio ikakvu opravdanu sankciju?, tj. na koji nacin bi dokazivao to sta je uradio..malo glupo pitanje, ali vjerovatno ima neki postupak, jer nemozes samo tako nekog prijaviti...pozz!
- mobsterc
#2 Re: Makadam,kamencici!
kada se nabije i pokazuje zelju za preticanjem u takvoj situaciji, spustis prozor, izvadis utoku i mahnes sa njom par puta - instant smirenje... Dokazati ne mozes nikako, tvoja rijec protiv njegove, jedino da patrola bude bas tu i da ga vide licno.
-
BHPL
#3 Re: Makadam,kamencici!
mobsterc wrote:kada se nabije i pokazuje zelju za preticanjem u takvoj situaciji, spustis prozor, izvadis utoku i mahnes sa njom par puta - instant smirenje... Dokazati ne mozes nikako, tvoja rijec protiv njegove, jedino da patrola bude bas tu i da ga vide licno.
-
Alfa159-1.7Turbo
#4 Re: Makadam,kamencici!
Malo sam pod ljutnjom,pa zato i moaj tavka rekacija..posten sam gradjanin, nenosim utoku, hehe, atuo jeste crne boje, hehe,ali valjda Alfa 159, nije Audi,pa se neboje..heheh..ma ovo se zezam..
A sad ozibljno,stvarno je taj postupak kretenski, boli njega briga za stetom, znam sam kako je voziti teretna vozila, i sam imam u tome iskustvo, ali zar je bitna njemu ta minuta , pa da nanese nekom stetu? Stvarno, odavno me ensto tako niej razljutilo, bukvalno sma bio zasut kamencicima..zao mi je samo sto nisam mu rucnu povukao kad je kreno preticati, bas mi je sad zao sto to nisam uradio,pa da se onda svi iza polupaju...sa takvim samo tako treba,i nikako drugacije...
Znaci bukvlano tri dostavnjaka, plus dijasporski djip...trebalo je minut vremena da se sva prasine razidje koju su digli, i bas se culo ono udaranje kamencica..nemam rijeci, makar sam sad jednim djelom izbacio ljutnju iz sebe..i onda akzem zao mi kad zaustalvja policija dostavnjaka, ma i treba, kad svi voze ko...
A sad ozibljno,stvarno je taj postupak kretenski, boli njega briga za stetom, znam sam kako je voziti teretna vozila, i sam imam u tome iskustvo, ali zar je bitna njemu ta minuta , pa da nanese nekom stetu? Stvarno, odavno me ensto tako niej razljutilo, bukvalno sma bio zasut kamencicima..zao mi je samo sto nisam mu rucnu povukao kad je kreno preticati, bas mi je sad zao sto to nisam uradio,pa da se onda svi iza polupaju...sa takvim samo tako treba,i nikako drugacije...
Znaci bukvlano tri dostavnjaka, plus dijasporski djip...trebalo je minut vremena da se sva prasine razidje koju su digli, i bas se culo ono udaranje kamencica..nemam rijeci, makar sam sad jednim djelom izbacio ljutnju iz sebe..i onda akzem zao mi kad zaustalvja policija dostavnjaka, ma i treba, kad svi voze ko...
-
BHPL
#5 Re: Makadam,kamencici!
Pa imal ostecenja na vozilici???
Sa takvim primitvciima treba samo ostro, kako navede kolega dva posta iznad....

Sa takvim primitvciima treba samo ostro, kako navede kolega dva posta iznad....
-
technoGeek
#6 Re: Makadam,kamencici!
Ti su vazda u zurbi s dostavnjacima, sluzbeno je pa ne gledaju nista. Ne bi bilo lose da auto ispoliras i uradis providnu foliju kao zastitu od toga, ne samo radi tih stvari nego i kada zima dodje 
- drndalo
#7 Re: Makadam,kamencici!
Za pocetak mislim da ti je naslov neodgovarajuci, ljudi ce misliti da trazis poliranje.... A takva sranja se na zalost desavaju svaki dan, ne znam sta pametno da ti kazem...
- dingosp0
#8 Re: Makadam,kamencici!
ne kontam takve krtkane, ima ljudi koje valjda boli briga za auto pa ono voze preko cega stignu bez obzira dali ce unistit auto ili ne. I kod mene je auto spusteno, ali nije zakucano za pod ...tako nekad kad moram se ispeti na trotoar pojedinci pocnu svirati, i tako sam nedavno ostetio i udubio lim ispod vrata srecom pa se ne vidi., imam isto felge koje sam uzeo prije god dana, i kad se moram mimojici u nekoj ulicici sa nekim jednostavno ne zelim da idem uz trotoar jer tako sam ostetio stare felge, pa mi onda sviraju masu rukama kako ne znam da vozim.. nije to vec jednostavno necu da unistavam nesto za sto sam dao velike pare ... ja postujem kad vidim dobro auto koje ide sporo preko lez. policajca ili kad se penje na trotoar...valjda gdje ja cuvam svoje pa kontam i ostali... a nazalost ima krkana pa to ne bendaju 1% pa misli ako on ne cuva svoje da svi tako.. pa mu mrsko cekati pola minute ili spustit brzinu 10 manje..
-
emko1234
#9 Re: Makadam,kamencici!
na kojem ti autu ima felge dvadesetke?
na alfi 159?
HAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHA, haj stavi sliku te alfe. ako bude zvancike na njoj, ja cu ti kupit 24ke i novu alfu.
pogotovo tako sto si je opisao. felge i dodatno spustena.
na alfi 159?
HAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHA, haj stavi sliku te alfe. ako bude zvancike na njoj, ja cu ti kupit 24ke i novu alfu.
pogotovo tako sto si je opisao. felge i dodatno spustena.
- johntra
#10 Re: Makadam,kamencici!
Ne može Alfa imati cvancike na sebi, projektirana je maks za 16-ke....emko, ne seri, tita ti...
- Qler
#11 Re: Makadam,kamencici!

http://www.worldcarfans.com/10704174512 ... by-novitec
Evo jedna onako, s nogu, pa ako moze meni jedna alfa, ne moraju 24'' biti felge na njoj
-
emko1234
#12 Re: Makadam,kamencici!
jesam li ja rekao da ne moze imat? lik je na jednoj od proslih tema pricao da vozi 1.9jts koliko se sjecam. a o potrosnji je bila rijeci cini mi se i pricao je kako mu ne trosi s obzirom na motor.johntra wrote:Ne može Alfa imati cvancike na sebi, projektirana je maks za 16-ke....emko, ne seri, tita ti...
alfa s ovim felgama i tim motorom bi trosila 5 litara vise od normalne alfe na 16-kama il 17-kama. da ne pricamo o tome da bi je neko nekad vidio u gradu. auto s felgama od 20 cola, tesko mozes da ne primjetis. makar i cayene bio.
i treca stvar, kome se na polovnu alfu vrijednu 20-22 maraka isplati stavit set guma i felgi koje kostaju 10 000+ maraka?
- respo
#13 Re: Makadam,kamencici!
ne izvlaci se sada nego ko hadzo kupi covjeku bar onaj burago 159
-
Brdar
#14 Re: Makadam,kamencici!
Ovako, da se razumijemo, vozim Volva s40 2001., i kad prelazim preko lezeceg ne stedim ga nimalo, a jos su mu originalni amortizeri, (kazu da volvu ne mogu otic nikako pa valjda zato
)
ne kontam sto ljudi kad se pravi cesta, i prelaz je na novi (visi) nivo ceste, spustaju na 2kmh
, ja to prodem sa 50-60kmh i nikad mi nije trap na autu otisao, pa ljudi moji, nije auto pravljeno od papira pa da se rascijepi ako naletis na makadam, (a volvu je i podebljan lim), mrzim vozace koji voze ko po jajima i koji stede auto pa makar on bio i 60k KM, (mislim, i moj je bio oko 40-45KM) al nije mi to razlog da ga stedim, i jednom da odbrusim ovom alfisti
koji ces ga klinac stedit kad je ionako alfa (pogotovo ona) dobro izdrzljivo i kvalitetno auto, vi koji ga peglate kojima je auto svetinja, vise ugrozavate saobracaj nego oni sto prebrzo voze (iza njih se makar kolona ne formira
)
BTW, ja taj dio ceste gdje se gradi predem sa nekih 30ak kmh, kad je cesta prazna
ne kontam sto ljudi kad se pravi cesta, i prelaz je na novi (visi) nivo ceste, spustaju na 2kmh
koji ces ga klinac stedit kad je ionako alfa (pogotovo ona) dobro izdrzljivo i kvalitetno auto, vi koji ga peglate kojima je auto svetinja, vise ugrozavate saobracaj nego oni sto prebrzo voze (iza njih se makar kolona ne formira
BTW, ja taj dio ceste gdje se gradi predem sa nekih 30ak kmh, kad je cesta prazna
-
emko1234
#15 Re: Makadam,kamencici!
kad vidim auto.respo wrote:ne izvlaci se sada nego ko hadzo kupi covjeku bar onaj burago 159
-
milojicabrzi
#16 Re: Makadam,kamencici!
...heh, zbog ovih dostavnjaka i ostale bagre...firme u Hrvatskoj redovito nalijepe na zadnji kraj auta:
Za sve prituzbe na moju voznju, nazovite 090/... ...
Pa hajde onda majstore vozi 70 po makadamu, stisni gu*icu...

Za sve prituzbe na moju voznju, nazovite 090/... ...
Pa hajde onda majstore vozi 70 po makadamu, stisni gu*icu...
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#17 Re: Makadam,kamencici!
Brdar wrote:ne kontam sto ljudi kad se pravi cesta, i prelaz je na novi (visi) nivo ceste, spustaju na 2kmh, ja to prodem sa 50-60kmh i nikad mi nije trap na autu otisao, pa ljudi moji, nije auto pravljeno od papira pa da se rascijepi ako naletis na makadam, (a volvu je i podebljan lim), mrzim vozace koji voze ko po jajima i koji stede auto pa makar on bio i 60k KM, (mislim, i moj je bio oko 40-45KM) al nije mi to razlog da ga stedim, i jednom da odbrusim ovom alfisti
-
technoGeek
#18 Re: Makadam,kamencici!
Pokusaj sa spustenim autom, velikm felgama, a pogotovo na gewindama preci uvalu, presjek na cesti ili nesto slicno sa 40-50 km/h 
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#19 Re: Makadam,kamencici!
Što si ga spušt'o i napucav'o? Ne živiš u Cirihu. Znaš kakve su ceste kod nas. Ako već voliš spušteno, onda se nemoj žalit' na kamenčiće, uvale i presjeke i uživaj u ono malo ceste koja "podržava" spuštena auta.technoGeek wrote:Pokusaj sa spustenim autom, velikm felgama, a pogotovo na gewindama preci uvalu, presjek na cesti ili nesto slicno sa 40-50 km/h
-
Alfa159-1.7Turbo
#20 Re: Makadam,kamencici!
Ostecenja imaju i od prije pa nemam pojma,vozim svakodnevno tu dionicu..felge jesu 20,tako je i kupljena polovna,nije problem ko hoce moze i da vidi, a nije dizel auto,pogledaj neke ostale moje postove,ako uskoro se mozda i na prodaju, pa ako neko zeli Alfu sa 20-kama,nek se usreci;).. pomjesali ste me sa nekim..a uvjeravam te da ima tvornicka verzija i sa 19-kama,barem mi ej tako na placu gdje se prodaju objasnjavano..
Neko je spomenuo foliju,to mie se nestalja, nego kakava je onda situacija sa kaskom, mozel to pokriti npr. kasko,ako nema zapisnika, jer ostecenja su vidljiva,i vremenom su se nakupljala, pa me sad to zanima..jel mora biti zapisnik ili moze se ici na to da su ostecenja vremenom nastala,pa se tek sad prijavljauje steta,jer po pravilu nekom trebalo bi da se prizna...ili grijesim?
Neko je spomenuo foliju,to mie se nestalja, nego kakava je onda situacija sa kaskom, mozel to pokriti npr. kasko,ako nema zapisnika, jer ostecenja su vidljiva,i vremenom su se nakupljala, pa me sad to zanima..jel mora biti zapisnik ili moze se ici na to da su ostecenja vremenom nastala,pa se tek sad prijavljauje steta,jer po pravilu nekom trebalo bi da se prizna...ili grijesim?
-
goran16v
#21 Re: Makadam,kamencici!
A djes ti kren'o sa dvadesetkama i spustenim autom preko makadama????
Ne mozes tuziti vozaca kombija jer ti on nije direkt prouzrokovao stetu, niti je svojim auto udario u tvoj, niti je ista sto je spalo s njegovog auta tebi ostetilo auto. On je napravio saobr. prekrsaj, ali i to je pitanje jer je isto tako pitanje je da li si i ti potpunim zaustavljanjem, sporom voznjom i stvaranjem kolone napravio prekrsaj te je on samo zaobisao tvoj zaustavljeni auto.
U slucaju frcanja kamencica ispod tockova, pucanja sajbi, prednjih farova, stete od nalijetanja na neobiljezene udarne rupe itd isl za stetu je odgovorna firma koja odrzava ceste i na pocetku svake dionice je jasno navedeno koja je to firma. To je po zakonu i teoretski tako dali u praksi naplata jako tesko ide, mada znam slucajeve koji su to uspjeli. Tvoj problem je sto je to zona gradilista za koju je nadlezan izvodjac, koja je obiljezena privremenom signalizacijom, saobr. znakom i u kojoj vaze izmjenjeni propisi, tako da od te ljubavi nema nista. Probaj sa osigiranjem dogovoriti popravak stete po NN pociniocu ili neku slicnu foru.
Ne mozes tuziti vozaca kombija jer ti on nije direkt prouzrokovao stetu, niti je svojim auto udario u tvoj, niti je ista sto je spalo s njegovog auta tebi ostetilo auto. On je napravio saobr. prekrsaj, ali i to je pitanje jer je isto tako pitanje je da li si i ti potpunim zaustavljanjem, sporom voznjom i stvaranjem kolone napravio prekrsaj te je on samo zaobisao tvoj zaustavljeni auto.
U slucaju frcanja kamencica ispod tockova, pucanja sajbi, prednjih farova, stete od nalijetanja na neobiljezene udarne rupe itd isl za stetu je odgovorna firma koja odrzava ceste i na pocetku svake dionice je jasno navedeno koja je to firma. To je po zakonu i teoretski tako dali u praksi naplata jako tesko ide, mada znam slucajeve koji su to uspjeli. Tvoj problem je sto je to zona gradilista za koju je nadlezan izvodjac, koja je obiljezena privremenom signalizacijom, saobr. znakom i u kojoj vaze izmjenjeni propisi, tako da od te ljubavi nema nista. Probaj sa osigiranjem dogovoriti popravak stete po NN pociniocu ili neku slicnu foru.
-
GaRGa
#22 Re: Makadam,kamencici!
Nista se ne brini te 20-ke ce ti vise razjebat auto od tih par kamecica na makadamu
))
-
Mlad i Nevin
#23 Re: Makadam,kamencici!
Brdar wrote:Ovako, da se razumijemo, vozim Volva s40 2001., i kad prelazim preko lezeceg ne stedim ga nimalo, a jos su mu originalni amortizeri, (kazu da volvu ne mogu otic nikako pa valjda zato)
ne kontam sto ljudi kad se pravi cesta, i prelaz je na novi (visi) nivo ceste, spustaju na 2kmh, ja to prodem sa 50-60kmh i nikad mi nije trap na autu otisao, pa ljudi moji, nije auto pravljeno od papira pa da se rascijepi ako naletis na makadam, (a volvu je i podebljan lim), mrzim vozace koji voze ko po jajima i koji stede auto pa makar on bio i 60k KM, (mislim, i moj je bio oko 40-45KM) al nije mi to razlog da ga stedim, i jednom da odbrusim ovom alfisti
koji ces ga klinac stedit kad je ionako alfa (pogotovo ona) dobro izdrzljivo i kvalitetno auto, vi koji ga peglate kojima je auto svetinja, vise ugrozavate saobracaj nego oni sto prebrzo voze (iza njih se makar kolona ne formira)
Taj Volvo kod tebe kao da je vanserijski....haj što je istrpio sve ove vožnje 60 km/h u petoj, ali ne mogu shvatiti kako ne osjeti makadam
-
Brdar
#24 Re: Makadam,kamencici!

E evo nije izvanserijski, nego je ovakav isti u mene, iste je i boje ko obvaj