"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
topcam
Vozim: uzbrdo

#9626 Re: "Majstori" parkiranja

Post by topcam »

GaRGa wrote:stade levat na sa golfom i ceka, jedno 15 minuta se pomakao nije ikao su svi trubili u 16....

Image
Pa nije samo "oznaceni" kriv. Dobro na licu mjesta bih i ja mozda subjektivno tako mislio.
Ali ovako kad vidim sliku, taj desno od oznacenog je mogao ostaviti mjesta da ljudi mogu zaobici "papka"
(ne vidim znak ispred, zato navodnici).

Da je bez razmisljanja parkirao nema dileme, svi smo razliciti. Ja tu ne bih stao ni da neko na brzine "iskoci" iz
auta.

Ako je znak zabrane, sto oblik i pozicija znaka sugerise. Namah oduzeti vozacku.
NCISTeam

#9627 Re: "Majstori" parkiranja

Post by NCISTeam »

Danas na Bascarsiji

Image

Image
vješalica

#9628 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vješalica »

zar ovdje nije njihova ispostava stari grad vatrogasna??????????
Better Man

#9630 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Better Man »

Konačno su dohakali bahatoj bagri koa se u Mercatoru parkirala kod ulaza u market i onog ostakljenog dijela. Postavili su metalne šipke i tako onemogučili primitivce da se tu parkiraju. Mogu mislit bijesa i ljutnje kad su primitivci došli tu da se parkiraju i vidjeli da ne mogu.
Last edited by Better Man on 28/06/2014 23:12, edited 1 time in total.
johntra

#9631 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

Pa tu je najviše parkirao gazda ili radnik one foto radnje, sa crvenim Pugom 207...
GaRGa

#9632 Re: "Majstori" parkiranja

Post by GaRGa »

topcam wrote:
GaRGa wrote:stade levat na sa golfom i ceka, jedno 15 minuta se pomakao nije ikao su svi trubili u 16....

Image
Pa nije samo "oznaceni" kriv. Dobro na licu mjesta bih i ja mozda subjektivno tako mislio.
Ali ovako kad vidim sliku, taj desno od oznacenog je mogao ostaviti mjesta da ljudi mogu zaobici "papka"
(ne vidim znak ispred, zato navodnici).

Da je bez razmisljanja parkirao nema dileme, svi smo razliciti. Ja tu ne bih stao ni da neko na brzine "iskoci" iz
auta.

Ako je znak zabrane, sto oblik i pozicija znaka sugerise. Namah oduzeti vozacku.

ne pravdaj ga svega ti...
vješalica

#9633 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vješalica »

kad se izađe iz trole u hrasnom,i siđe niz stepenice i ide pravo,kao prema robotu na trotoaru sa lijeve strane danas namaštrafili svim autima uredno ljubavno pismo
vješalica

#9634 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vješalica »

johntra wrote:Pa tu je najviše parkirao gazda ili radnik one foto radnje, sa crvenim Pugom 207...
ne znam kakav je ono čobanluk imao je parking mjesto ispred radnje da mu bude pod nosom auto :roll:
ned424

#9635 Re: "Majstori" parkiranja

Post by ned424 »

Image
romeomoraprezivjeti

#9636 Re: "Majstori" parkiranja

Post by romeomoraprezivjeti »

ned424 wrote:Image
Je l' ovo Gracanica??:-D
ado_sar

#9637 Re: "Majstori" parkiranja

Post by ado_sar »

KvaziExpert wrote:Vidi fakat etna :) meni su gori oni sto se pred ulaz nabiju. A garaža poluprazna

Sent from my GT-I9505G using Tapatalk
jaoo, kako sam pozelio otici :) ne znam zasto, ali nema mi veceg meraka nego popiti kafu gore na terasi odakle je ovo slikano :)
vješalica

#9638 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vješalica »

juče maštrafili naloge ispred grand centra ilidža,pored općine....
Zovem se Zelena

#9639 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Zovem se Zelena »

Sve više sam sigurna da ću i ja postati parking papak zbog drugih papaka koji voze ili hodaju, svejedno. Gledam neki dan sva vrata su mi izgrebana zbog debila koji otvaraju svoja kao vrata od štale.
Juče ispred Merkatora Dobrinja, čekamo da se hamše sa citroetom parkiraju do nas pa da uđemo jer je prilično usko. I izlazi kobila, punom snagom opuca po autu. Sreća lajsna ima ali joj nismo prećutali. Kaže onako izazivački platit ću ti štetu. Ja joj odgovaram papanko nije stvar u šteti već u kulturi življenja i ponašanja.

Od danas, dva mjesta zauzimam. Kad drugi ne čuvaju moje ja ću!
TheGodfather001

#9640 Re: "Majstori" parkiranja

Post by TheGodfather001 »

Zovem se Zelena wrote:Sve više sam sigurna da ću i ja postati parking papak zbog drugih papaka koji voze ili hodaju, svejedno. Gledam neki dan sva vrata su mi izgrebana zbog debila koji otvaraju svoja kao vrata od štale.
Juče ispred Merkatora Dobrinja, čekamo da se hamše sa citroetom parkiraju do nas pa da uđemo jer je prilično usko. I izlazi kobila, punom snagom opuca po autu. Sreća lajsna ima ali joj nismo prećutali. Kaže onako izazivački platit ću ti štetu. Ja joj odgovaram papanko nije stvar u šteti već u kulturi življenja i ponašanja.

Od danas, dva mjesta zauzimam. Kad drugi ne čuvaju moje ja ću!
Kakva si ti osoba! Pare ti se nude, a ti glavu okrećeš :run: :-D
Ista situacija neki dan, parking na M. Dvoru kod Babaloo-a, čekam ženu u autu, kad papak sa T2 transporterom nedefinisane boje parkira se pored mene i k'o vratnice u svom selu kad otvara - svojim vratima udara u moja i još kako je izašao medvjed (loši amortizeri) zapara mi vrata vertikalno. I mrtav-hladan zaključava auto, no nisam mu ostao dužan, a ni on meni. 50 KM u džepu, otišao u Bingo i nakupovao kojekakvih artikala i odnio sve u CK. Sreća pa je mu je farba na autu kao da je farbano vodenim bojicama i nije zgulio lak na mom autu inače bi sve bilo u Eurima :o odustao sam u nekom trenutku kritikovati takve idiote i ukazivati na nekulturu, loše ponašanje, primitivizam, njih boli samo izbijanje love. Izbijala policija ili ja, meni svejedno pa makar i ja platio.
drug_profi

#9641 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

Oprosticete, uzimanje dva mjesta je papanluk, kakav god izgovor da imate. To je cijena zivota u gradu. Mozete parkirati malo dalje ako je lak toliko bitan, ili ako je skupa limuzina onda jedno jeftinije auto za po gradu...

...mobilni...
seoBIH

#9642 Re: "Majstori" parkiranja

Post by seoBIH »

romeomoraprezivjeti

#9643 Re: "Majstori" parkiranja

ado_sar wrote:
KvaziExpert wrote:Vidi fakat etna :) meni su gori oni sto se pred ulaz nabiju. A garaža poluprazna

Sent from my GT-I9505G using Tapatalk
jaoo, kako sam pozelio otici :) ne znam zasto, ali nema mi veceg meraka nego popiti kafu gore na terasi odakle je ovo slikano :)
Pokvarili se s kafom,a i hranom generalno. Moze jedino pizza s krusne peci proci.:-)
Zovem se Zelena

#9644 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Zovem se Zelena »

drugi profil wrote:Oprosticete, uzimanje dva mjesta je papanluk, kakav god izgovor da imate. To je cijena zivota u gradu. Mozete parkirati malo dalje ako je lak toliko bitan, ili ako je skupa limuzina onda jedno jeftinije auto za po gradu...

...mobilni...
Neka je. Zato nam i jest ovako kako je jer trpimo razne debile. Ako ja pazim mogu i drugi. Nije pitanje laka, auto danas imaš sutra nemaš. Stvar je principa. Da, svojevoljno postajem papak.
romeomoraprezivjeti

#9645 Re: "Majstori" parkiranja

Zovem se Zelena wrote:
drugi profil wrote:Oprosticete, uzimanje dva mjesta je papanluk, kakav god izgovor da imate. To je cijena zivota u gradu. Mozete parkirati malo dalje ako je lak toliko bitan, ili ako je skupa limuzina onda jedno jeftinije auto za po gradu...

...mobilni...
Neka je. Zato nam i jest ovako kako je jer trpimo razne debile. Ako ja pazim mogu i drugi. Nije pitanje laka, auto danas imaš sutra nemaš. Stvar je principa. Da, svojevoljno postajem papak.
Papanka,ne papak.:-D
drug_profi

#9646 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

To se ne postaje. To jesi ili nisi.

...mobilni...
ned424

#9647 Re: "Majstori" parkiranja

Post by ned424 »

Jucer kod muzicke
Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9648 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Truba »

slikam neki dan cajkani kače čestitke za neki a 8
sutra u isto vrijeme lik na istom mjestu

neš kontam... ako ga zakače 2-3 puta mjesečno sa čestitkama
ako se svaki dan parkira pred poslovnim objektom
5 metara od ulaza
pa to se isplati

eee moji zakonodavni pakaši
kazna treba biti u postotcima u odnosu na vrijednost registracije i godista auta kao i vrijednost vozila a da je minimum i dalje 40
npr u rasponu od 15% do 30%
Filter

#9649 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Filter »

ned424 wrote:Jucer kod muzicke
Image
mislis svaki jebeni dan, pogotovo kad je skola aktivna :-)
ili kataklizmicni dani kad je interni cas pa dodju babe nane amidjici bliza i dalja vamilija da cuje dijete kako svira

ovih 50ak metara ceste, od muzicke do bogoslovije, u svako doba dana ima parkiran auto u nekoj traci.
ili ko jucer popodne... jedan pored drugog :shock: svaki u svojoj traci. jedan otisao do trafike, drugi u granap.
ne dao bog da se pomakne auto 10 metara dalje da se moze nekako slalom izmedju njih.

drotove naravno boli cosak...
holowey

#9650 Re: "Majstori" parkiranja

Post by holowey »

Black swan wrote:slikam neki dan cajkani kače čestitke za neki a 8
sutra u isto vrijeme lik na istom mjestu

neš kontam... ako ga zakače 2-3 puta mjesečno sa čestitkama
ako se svaki dan parkira pred poslovnim objektom
5 metara od ulaza
pa to se isplati

eee moji zakonodavni pakaši
kazna treba biti u postotcima u odnosu na vrijednost registracije i godista auta kao i vrijednost vozila a da je minimum i dalje 40
npr u rasponu od 15% do 30%
to je jednom neki forumas, mislim "insomnia", spomenuo vezano i za parking u francuskoj... nesto tipa, mjesecni parking 300eur, kazna 50eur, isplati se platiti dvije-tri kazne mjesecno...

ja bih kao kaznu za nepropisno parkiranje skidao tablice pa ko jednom prodje silnu peripetiju da dobije tablice nazad (na stranu trosak), ne bi mu palo vise na pamet da nepropisno parkira
Locked