"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
Nabucco

#9326 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Nabucco »

O'zone wrote:Za nepovjerovati :lol: tablica nije imao bar ne odzada bila samo ona reklama za Zoom auto kuću

Image
Ako je ZoomAuto tog sam vidio na parkingu u C-Fazi, upravo ovakav Clio. Nemoguce je da su dva ista u gradu :D . Nije valjda da vozi bez tablica :D
topcam
Vozim: uzbrdo

#9327 Re: "Majstori" parkiranja

Post by topcam »

Djele registraciju, jedan prednju, drugi zadnju, takav vakat dosao..
shandrprcSA

#9328 Re: "Majstori" parkiranja

Post by shandrprcSA »

atorniji putnik wrote:ovdje su policajci azurni, cesto vidim da svi koji parkiraju uz ivicnjak (kod one apoteke ili ambulante) budu "zadjenuti" cestitkom.
a da je tu kojim slucajem bolnica umjesto backovica i sefera kite bi dolazili svako malo da provjere prohodnost :twisted:
Koji tu krkljanac zna nastati radi tih nepropisno parkiranih auta...a bude cesto i nezgoda
mefistofilis

#9329 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mefistofilis »

shandrprcSA wrote:
atorniji putnik wrote:ovdje su policajci azurni, cesto vidim da svi koji parkiraju uz ivicnjak (kod one apoteke ili ambulante) budu "zadjenuti" cestitkom.
a da je tu kojim slucajem bolnica umjesto backovica i sefera kite bi dolazili svako malo da provjere prohodnost :twisted:
Koji tu krkljanac zna nastati radi tih nepropisno parkiranih auta...a bude cesto i nezgoda
jasno je to meni, ali ima i drugih mjesta gdje se takve stvari desavaju pa ih nigdje na vidiku
daxon

#9330 Re: "Majstori" parkiranja

Post by daxon »

sema911s wrote: Image
Klasika, buregdžinica, čevabdžinica i policijski auto ispred :D
Inače, šta mislite, zašto niko ne pljačka burekdžinice, ćevabdžinice, koje u svojim kasama imaju 10 puta više para od pazara, nego nekakav mahalski drvopromet ili konzum, a uglavnom nemaju ni nadzorne kamere :?:
drunken tiger

#9331 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drunken tiger »

Ja ne znam kakav je vaš mentalni sklop. Čitam komentare i prosto ne vjerujem ograničenosti "građana starosjedioca". komentari su vam da samo ovi koji su došli od nekud u Sarajevo parkiraju pogrešno, a na osnovu čega takav zaključak? Piše li na autu odakle je ko? Ja znam više onih koji su starosjedioci da se ponašaju bahato ne samo u saobraćaju nego inače nego ovih koji su došli. Oni jesu parking papci ali ste vi papci!!
mefistofilis

#9332 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mefistofilis »

daxon wrote:
sema911s wrote: Image
Klasika, buregdžinica, čevabdžinica i policijski auto ispred :D
Inače, šta mislite, zašto niko ne pljačka burekdžinice, ćevabdžinice, koje u svojim kasama imaju 10 puta više para od pazara, nego nekakav mahalski drvopromet ili konzum, a uglavnom nemaju ni nadzorne kamere :?:
zato more, sto brat koji radi u kuhinja izade sa satara ilji sjekira pa da vidis beljaj
quarterback

#9333 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quarterback »

drunken tiger wrote:Ja ne znam kakav je vaš mentalni sklop. Čitam komentare i prosto ne vjerujem ograničenosti "građana starosjedioca". komentari su vam da samo ovi koji su došli od nekud u Sarajevo parkiraju pogrešno, a na osnovu čega takav zaključak? Piše li na autu odakle je ko? Ja znam više onih koji su starosjedioci da se ponašaju bahato ne samo u saobraćaju nego inače nego ovih koji su došli. Oni jesu parking papci ali ste vi papci!!
ja sam mislio da je prije bilo bolje pa sam onda vidio neke slike sarajeva i sjebao se kad sam vidio da je i tada bilo parking papaka, medjutim ja sam bio mladji i fuckalo mi se za tim dok bih danas najradije minirao seljacki parkirana auta

osim toga tada smo imali i policiju tj miliciju dok danas imamo qrac
drndalo

#9334 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drndalo »

drunken tiger wrote:Ja ne znam kakav je vaš mentalni sklop. Čitam komentare i prosto ne vjerujem ograničenosti "građana starosjedioca". komentari su vam da samo ovi koji su došli od nekud u Sarajevo parkiraju pogrešno, a na osnovu čega takav zaključak? Piše li na autu odakle je ko? Ja znam više onih koji su starosjedioci da se ponašaju bahato ne samo u saobraćaju nego inače nego ovih koji su došli. Oni jesu parking papci ali ste vi papci!!
A pronasao si se u svemu ? Fino, neka, mozda naucis nesto za 20-ak godina kako bi se u gradu trebalo ponasati, pa se prestanes nalaziti prozvan ovim stvarima...

Salu na stranu, SVAKO JE NEKAD DOSAO! Ako sam ja rodjen ovdje, nije mi deda bio... I to mi nije nikada nikakav argument, papak je onaj koji se ponasa PAPANSKI, bez obzira da li je jucer sitgao iz Gusinja, ili Londona... Ili je rodjen u Akifa Seremeta... Oni koji se parkiraju na pjesackim prelazima, oni koji se parkiraju na mjestima za invalide (dabogda im zatrebalo da im to bude "njihovo" mjesto), oni koji samo sto ne gaze pjesake, bicikliste i ostale "slabije" u saobracaju, zatim oni koji bacaju smece kroz prozor jer je tesko odnijeti isto do kante za smece, i jos milion drugih situacija koje imaju veze sa zdravim razumom, a ne sa mjestom rodjenja i datumom dolaska u SA... Ti isti iako nisu rodjeni u Gelsenkirchen-u, od stare familije koja je tu od 1982, samo jednom mogu tako nesto napraviti, jer im se usi zacrvene kada taj prvi put dobiju 400-800 EUR kazne za prvi prekrsaj, i nauce sta se NE SMIJE ! Pa postanu uzorni gradjani koji vole svoj okolis...

Kaze mi rodjak koji zivi u Njemackoj:"Njemacka je jako uredjena zemlja, jer ima 80 miliona policajaca!"... Njega su kao "doslju" komsije "samo cekale" da pogresno sortira smece da ga prijave, da nauci, jer ako on ne nauci, a inspekcija nadje lose sortirano smece, cijeli ulaz (6 stanova) dobije 1500 EUR kazne, a oni nece da placaju "dosljino" lose sortiranje...
goran16v

#9335 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

Samo po dzepu i bez milosti, to je jedini nacin. Nema tog Bosnje od kojeg ce udar po dzepu nece napraviti najpedantnijeg Svicarca.
Nazalost drzava nam je talasika pa ne moze da podijeli ni ove simbolicne kazne.
muha_sa

#9336 Re: "Majstori" parkiranja

Post by muha_sa »

može li i jedna tema proc da se neko ne javi kako eto u SA neko ima nešto protiv ovih koji nisu iz SA :-) :-)

jebo me svak ako sam ikad za svoje godine-a imam ih poprilicno--s nekim od moje raje razgovaro na tu temu i neko nekog pito odakle je i šta mu piše u rodnom listu :-) vazda smo komentirali idiotluk, krkanluk, bahatost i ostale primitivizme, al se vazda nadju ovi ugroženi i jedva cekaju da hraknu na SA ako im ukažeš na ovo gore pobrojano :-)
drug_profi

#9337 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

Dosljo je pogrdan naziv za onog ko se nije naucio ponasati u gradu, svejedno da je rodjen u Ferhadiji.
muha_sa

#9338 Re: "Majstori" parkiranja

Post by muha_sa »

drugi profil wrote:Dosljo je pogrdan naziv za onog ko se nije naucio ponasati u gradu, svejedno da je rodjen u Ferhadiji.
ma naravno, da je rodjen pored Ajfelovog tornja u Parizu papak je ako se ne ponaša kako se treba ponašat u jednoj urbanoj sredini, al hajd ti ovim isfrustriranim to objasni---vazda guslaju jedno te isto :-)
Don Zivconi

#9339 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Don Zivconi »

muha_sa wrote:
drugi profil wrote:Dosljo je pogrdan naziv za onog ko se nije naucio ponasati u gradu, svejedno da je rodjen u Ferhadiji.
ma naravno, da je rodjen pored Ajfelovog tornja u Parizu papak je ako se ne ponaša kako se treba ponašat u jednoj urbanoj sredini, al hajd ti ovim isfrustriranim to objasni---vazda guslaju jedno te isto :-)
:lol:
insomnia78

#9340 Re: "Majstori" parkiranja

Post by insomnia78 »

Image
"Ako uzmes moje mjesto
Uzmi i moj hendikep"

:D :D

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
drunken tiger

#9341 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drunken tiger »

drndalo wrote:
A pronasao si se u svemu ? Fino, neka, mozda naucis nesto za 20-ak godina kako bi se u gradu trebalo ponasati, pa se prestanes nalaziti prozvan ovim stvarima...

Salu na stranu, SVAKO JE NEKAD DOSAO! Ako sam ja rodjen ovdje, nije mi deda bio... I to mi nije nikada nikakav argument, papak je onaj koji se ponasa PAPANSKI, bez obzira da li je jucer sitgao iz Gusinja, ili Londona... Ili je rodjen u Akifa Seremeta... Oni koji se parkiraju na pjesackim prelazima, oni koji se parkiraju na mjestima za invalide (dabogda im zatrebalo da im to bude "njihovo" mjesto), oni koji samo sto ne gaze pjesake, bicikliste i ostale "slabije" u saobracaju, zatim oni koji bacaju smece kroz prozor jer je tesko odnijeti isto do kante za smece, i jos milion drugih situacija koje imaju veze sa zdravim razumom, a ne sa mjestom rodjenja i datumom dolaska u SA... Ti isti iako nisu rodjeni u Gelsenkirchen-u, od stare familije koja je tu od 1982, samo jednom mogu tako nesto napraviti, jer im se usi zacrvene kada taj prvi put dobiju 400-800 EUR kazne za prvi prekrsaj, i nauce sta se NE SMIJE ! Pa postanu uzorni gradjani koji vole svoj okolis...

Kaze mi rodjak koji zivi u Njemackoj:"Njemacka je jako uredjena zemlja, jer ima 80 miliona policajaca!"... Njega su kao "doslju" komsije "samo cekale" da pogresno sortira smece da ga prijave, da nauci, jer ako on ne nauci, a inspekcija nadje lose sortirano smece, cijeli ulaz (6 stanova) dobije 1500 EUR kazne, a oni nece da placaju "dosljino" lose sortiranje...
:thumbup: Super si to sve rekao. Ali stvarno mi smeta taj stav da ako si rođen u gradu automatski si megasvjetski građanin i po defaultu su ti ugrađani sva pravila i norme ponašanja. Papaka ima na sve strane, nije bitno odakl je ko. Ovakvim stavom da su papci isključivo sa sela ili iz manjih mjesta samo pokazuje ograničenost ostalih. A ništa mi draže nema nego kada vidim da kažnjavaju bahate vozače koji su se parkirali na mjesta rezervisana za invalide, pješačke prelaze, trotoare i slično. Da može stavio bi ga na leđa i ušao u kafić da popije kafu...Papak je papak!
drunken tiger

#9342 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drunken tiger »

muha_sa wrote:može li i jedna tema proc da se neko ne javi kako eto u SA neko ima nešto protiv ovih koji nisu iz SA :-) :-)

jebo me svak ako sam ikad za svoje godine-a imam ih poprilicno--s nekim od moje raje razgovaro na tu temu i neko nekog pito odakle je i šta mu piše u rodnom listu :-) vazda smo komentirali idiotluk, krkanluk, bahatost i ostale primitivizme, al se vazda nadju ovi ugroženi i jedva cekaju da hraknu na SA ako im ukažeš na ovo gore pobrojano :-)
Osjećam se prozvanim. Prva stvar, nijedna tema ne može proći a da Srajlije ne prozivaju ove koji nisu iz Sarajeva. Druga stvar, zaboli me odakle je kodokle god je čovjek koji se zna ponašati kako dolikuje insanu. Neosjećam se ugroženim uopšte niti pljujem na bilo koga. Samo sam htio ukazati na to da nema veze odakle je ko jer bahatih ima na svim stranama.
drug_profi

#9343 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

Opet nisi shvatio. Dosljama se nazivaju ljudi koji ocigledno ne pripadaju ovdje. Nema veze jel ili nije rodjen tu.
A ti, rjesi se svojih kompleksa.
muha_sa

#9344 Re: "Majstori" parkiranja

Post by muha_sa »

drunken tiger wrote:
muha_sa wrote:može li i jedna tema proc da se neko ne javi kako eto u SA neko ima nešto protiv ovih koji nisu iz SA :-) :-)

Osjećam se prozvanim. Prva stvar, nijedna tema ne može proći a da Srajlije ne prozivaju ove koji nisu iz Sarajeva. Druga stvar, zaboli me odakle je kodokle god je čovjek koji se zna ponašati kako dolikuje insanu. Neosjećam se ugroženim uopšte niti pljujem na bilo koga. Samo sam htio ukazati na to da nema veze odakle je ko jer bahatih ima na svim stranama.
ne kontam šta ti nije jasno u ovom što napisah :? procitaj još jednom.

kako se ja ne prepoznam ni u jednom jedinom komentaru, nisam svetac nikad bio, al mi ne pada na pamet nekog svojim autom zagradit, ne do bog nekom ulaz u zgradu zagradit pa makar kad bih auto ostavio par kilomatara od svoje zgrade, o sva 4 žmigavca i otic na dorucak jal rucak da ne pricam--sva 4 mogu upalit jedino ako vidim da cu se bezbjedno zaustavit i to samo ako neko treba izac il uc u moje auto. inace vozim preko 40 godina ovim gradom a tako se ponašam i kad odem negdje na stranu i ne pada mi na pamet ako pogriješim pa mi neki Švedo ukaže na grešku rec--žiku Švede što se folira što je iz ŠveCke.

kontaš :?
drunken tiger

#9345 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drunken tiger »

[quote="drugi profil"]Opet nisi shvatio. Dosljama se nazivaju ljudi koji ocigledno ne pripadaju ovdje. Nema veze jel ili nije rodjen tu.
A ti, rjesi se svojih kompleksa.[/qu
Izgleda da si ti od nas dvojice onaj s kompleksima.
muha_sa

#9346 Re: "Majstori" parkiranja

Post by muha_sa »

Image

Image
Last edited by muha_sa on 09/05/2014 13:38, edited 1 time in total.
drug_profi

#9347 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

drunken tiger wrote:
drugi profil wrote:Opet nisi shvatio. Dosljama se nazivaju ljudi koji ocigledno ne pripadaju ovdje. Nema veze jel ili nije rodjen tu.
Ti se nadjes prozvan i onda ja imam komplekse?
Hajd dobro, kad ti kazes.
drunken tiger

#9348 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drunken tiger »

muha_sa wrote:
drunken tiger wrote:

ne kontam šta ti nije jasno u ovom što napisah :? procitaj još jednom.

kako se ja ne prepoznam ni u jednom jedinom komentaru, nisam svetac nikad bio, al mi ne pada na pamet nekog svojim autom zagradit, ne do bog nekom ulaz u zgradu zagradit pa makar kad bih auto ostavio par kilomatara od svoje zgrade, o sva 4 žmigavca i otic na dorucak jal rucak da ne pricam--sva 4 mogu upalit jedino ako vidim da cu se bezbjedno zaustavit i to samo ako neko treba izac il uc u moje auto. inace vozim preko 40 godina ovim gradom a tako se ponašam i kad odem negdje na stranu i ne pada mi na pamet ako pogriješim pa mi neki Švedo ukaže na grešku rec--žiku Švede što se folira što je iz ŠveCke.

kontaš :?
Gdje sam ja rekao da mi nešto nije jasno? Pročitate Vi još jednom. Ne vidim razlog za raspravu s Vama kada se slažemo u 90% iznešenog. Ja sam rekao samo šta meni ide na živce. Ne pronalazim se nego znam iz iskustva da samo iskompleksirani likovi "starodjedioci" žele tim nazovm da sebe izdignu iznad drugih a ustvari samo pokazuju koliko su jadni.
VOzim godinama i nikada do sada nisam platio kaznu ni za prekoračenje brzine niti za pogrešan parking. Kao što ste rekli radije ću parkirati pa pješačiti 2 kilometra nego ugrozuiti pješake ili nepropisno parkirati. Nema to veze ni s novčanom kaznom niti s policijom nego jednostavno poštujem kulturu u saobraćaju, kulturu ponašanja uopšte. ;)
drunken tiger

#9349 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drunken tiger »

drugi profil wrote:
drunken tiger wrote:
drugi profil wrote:Opet nisi shvatio. Dosljama se nazivaju ljudi koji ocigledno ne pripadaju ovdje. Nema veze jel ili nije rodjen tu.
Ti se nadjes prozvan i onda ja imam komplekse?
Hajd dobro, kad ti kazes.
Pa pročitaj lijepo. Vidiš da se post odnosio na moj prijašnji i zbog toga sam rekao da se osjećam prozvanim. NIšta pogriješio nisam. Ne radi se o tome da se osjećam prozvanim zbog tog "došlo" nego se radi o drugom postu.
drug_profi

#9350 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

drunken tiger wrote:

Evo prenosim tvoj post sa tvoji boldanjem. Referises se na recenicu kojom se osjecas prozvan.

Evo konkretno ova:
al se vazda nadju ovi ugroženi i jedva cekaju da hraknu na SA ako im ukažeš na ovo gore pobrojano
Osjecas se ugrozen jer mislis da je nekog briga gdje si rodjen, ili ti mislis da je to bitno, ili je tebe iz nekog razloga toga stid ili sta li vec to sto je ucinilo da se osjecas prozvanim. To je kompleks o kojem ti govorim. Ocigledno ne shvatas razliku koju i muha i ja naglasavamo.
Meni su cak drazi ljudi iz manjih mjesta jer donose onaj pozitivni duh mahale - susjedstva, gje je bitno biti dobar prema komsiji, biti pristojan prma svima jer svako svakog zna pa se brzo sve lose sazna i sl. inhibicije.
Locked