"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
vjesticanametli

#8651 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vjesticanametli »

goran16v wrote:Vezano za plavu Hondu sa vrha predhodne strane, vozac je invalid u kolicima, ali uz svo postovanje i razumjevanje za invaliditet taj hendikep nije i ne smije biti opradvanje bas za sve. Lik je izgleda poprilican je papak, vidjen je kako parkira na slican nacin u krugu bolnice Kosevo.
jeste invalid u glavu i to mu ne daje pravo da onako ostavlja auto..........sad kad znam da je invalid sigurno cu mu staviti bananu u auspuh jer znam da me ne moze ganjati i prebiti 8)
vješalica

#8652 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vješalica »

Nije parkiranje,ali sad da ne bude 1000 tema

Image

http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/auti-kupaju-pjesake
drug_profi

#8653 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

punta wrote:meni je svejedno kako neko parkira jer skoro svi mi ispred svoji zgrada parkiramo nelegalno

ali ako neko parkira na trotoar pa pjesak ne moze proc i mora silazit na ulicu ili ti zagradi ulaz u zgradu to je za ovu temu

ako hoce nek ukinu temu
ali ja vise volim zauzet dva mjesta i sacuvat svoj lim nego da me neki seljo tako udara
a ovo dvoje sam zapamtio bice osveta kad tad
Usra ga ti punta.
Zato sto ti parkiras na dva mjesta, drugi mora traziti mjesto negdje drugo i onda ti kazes vidi papka gdje parkira.
Sa u stvari vidim da je ovdje vecina pravih papana, jer se to jednostavno moze definisati apsolutnom qurcoboljom za svoje okruzenje. U cemu je razlika kad nekog boli qurac kuda ce proci pjesak i kad ga boli qurac gdje ce drugi vozac sa autom. Parking je parking i javna je povrsina koju tako papani uzurpiraju. Ta prica sa limovima samo pokazuje koji ste papani.
Na ovoj temi ima vise od dvije trecine slika takvih primjeraka produkta supljih kondoma.
punta

#8654 Re: "Majstori" parkiranja

Post by punta »

a kad druga zauzme dva mjesta ja ne odem na to neko mjesto pa da neko kaze vidi papka kako parkira
vec ja odem na parking koji je malo dalje ili sacekam tu malo da bude slobodno neko mjesto
znaci to sto neko zauzme dva mjesta pa i tri mene nece iznervirat da odem parkirat bilo gdje

drugi profil se prepozno kao udarac vratima

a necu ni da mi udara u karambolku
ako ja kad parkiram mogu pravit korecije da fino uparkiram a da nekog ne udarim onda nek to radi i on ili nek ide na neki sljedeci parking
punta

#8655 Re: "Majstori" parkiranja

Post by punta »

da oni koji parkiraju pored imaju na nesto da naslone vrata
Last edited by punta on 01/02/2014 20:54, edited 1 time in total.
preludezalude

#8656 Re: "Majstori" parkiranja

Post by preludezalude »

Sigurno ne da bi neko udarao u nju i nanosio stetu. Karamblka je dio auta tj privatna je imovina. Da li bi ti bilo normalno da neko stalno udara u tvoj zid od privatne kuce i nanosi stetu??
punta

#8657 Re: "Majstori" parkiranja

Post by punta »

eto kad ga neko udari u zadnju karambolku nek ne zove drotove da prave uviđaj da bi od osiguranja naplatio stetu
jer karamabolka je najmjenjena da se u nju udari

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
drug_profi

#8658 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

punta wrote:a kad druga zauzme dva mjesta ja ne odem na to neko mjesto pa da neko kaze vidi papka kako parkira
vec ja odem na parking koji je malo dalje ili sacekam tu malo da bude slobodno neko mjesto
znaci to sto neko zauzme dva mjesta pa i tri mene nece iznervirat da odem parkirat bilo gdje

drugi profil se prepozno kao udarac vratima

a necu ni da mi udara u karambolku
ako ja kad parkiram mogu pravit korecije da fino uparkiram a da nekog ne udarim onda nek to radi i on ili nek ide na neki sljedeci parking
cuj nesto.
ako te upozoravam na tvoj papanluk, neces se sakriti iza toga sto mene optuzujes za nesto sto i ne znas da li radim ili ne radim.
ende

o kakvim ti korekcijama govoris? O tome da zauzmes sto vise mjesta?
punta

#8659 Re: "Majstori" parkiranja

Post by punta »

znaci priznajes ja sam u pravu a ti se prepozno kao taj koji otvara vrata samo onako odgurnes ih pa dokle odu

ali ti za moje parkiranje i zauzimanje dva mjesta gdje parking nije oznacen niti znakom niti ocrtan linijama ne mozes nista ni ti ni bilo koji drot i ne mogu odgovarat

a ti za to udaranje vratima mozes odgovarat

kod mene je prednost sto imam kameru pa sve vidim ali me u tom slucaju drotovi ne zanimaju da ih zovem
samo cekam da i ja napravim svoju osvetu

a i tebe ce neko od tvoji komsija kad tad ulovit kako mu udaras u auto pa vajlda ces nam javit kako je bilo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

i nemoj vise udarat auta ima ljudi koji su auto posteno kupili i vole svoje auto i nije im svejedno za pare koje su ulozili
drug_profi

#8660 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

punta wrote:znaci priznajes ja sam u pravu a ti se prepozno kao taj koji otvara vrata samo onako odgurnes ih pa dokle odu

ali ti za moje parkiranje i zauzimanje dva mjesta gdje parking nije oznacen niti znakom niti ocrtan linijama ne mozes nista ni ti ni bilo koji drot i ne mogu odgovarat

a ti za to udaranje vratima mozes odgovarat

kod mene je prednost sto imam kameru pa sve vidim ali me u tom slucaju drotovi ne zanimaju da ih zovem
samo cekam da i ja napravim svoju osvetu

a i tebe ce neko od tvoji komsija kad tad ulovit kako mu udaras u auto pa vajlda ces nam javit kako je bilo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

i nemoj vise udarat auta ima ljudi koji su auto posteno kupili i vole svoje auto i nije im svejedno za pare koje su ulozili
Ne znam gdje sam ja sta priznao i ne pada mi na pamet ulaziti u raspravu sa tobom o tome.
Cinjenica je ovo:
TI si priznao da te boli qurac za ostale i parkiras kako hoces.

Ja sta god da ti kazem, neces mi vjerovati, a ako me toliko nervira tvoj papanluk onda mozes zamisliti kako me nerviraju udaraci po limovima, Medjutim ja nikad ni po koju cijenu necu biti jedan od parking papaka.

A ja sam svoje auto kupio neposteno jel?
To nije zivo bice, jbt. nego je to roba, stvar, koja stoji na ulici. Ne pada mi na pamet da se oko nje nerviram jer svjestan sam da je ne mogu sacuvati. Onaj ko to hoce, kupi sebi garazu, jbg. pa onda bude hadzija, a ne po dva mjesta u ulici a ti komsija ko te jebe, idi parkiraj na drvo.
zateznistub

#8661 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zateznistub »

Samo par metara iza je poluprazan parking! Idiotluk...

Image
sema911s

#8662 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sema911s »

zateznistub wrote:Samo par metara iza je poluprazan parking! Idiotluk...

Image
nemoj tako pa znas li da je taj parking poznat da se na njemu kradu avta,.,
zateznistub

#8663 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zateznistub »

sema911s wrote: nemoj tako pa znas li da je taj parking poznat da se na njemu kradu avta,.,
Pa da, a 'vako kod mu je pod prozorom, onda mu je "na oko"...
manekenka u penziji

#8664 Re: "Majstori" parkiranja

Post by manekenka u penziji »

Bar se sklonio s puta :lol:
punta

#8666 Re: "Majstori" parkiranja

Post by punta »

uskrsno_respo wrote:
preludezalude wrote:Sigurno ne da bi neko udarao u nju i nanosio stetu. Karamblka je dio auta tj privatna je imovina. Da li bi ti bilo normalno da neko stalno udara u tvoj zid od privatne kuce i nanosi stetu??
a inace kolika je steta ako naslonis vrata na nju ili eventalno udaris u nje ne zamahujuci namjerno?
za malo auto farbanje cijele karambolke je minimum 80km
a sve drugo zavisi kakva je steta
XTech

#8667 Re: "Majstori" parkiranja

Post by XTech »

Ovim sto strahuju za karambolke i lajsne kada vam neko prisloni vrata na njih, parkirajte brate auto u kucu i spavajte sa njim!
Imam dva vozila u kuci i nikada se nisam bunio kada neko drugi prisloni vrata na moja vrata, jer je u 90% slucajeva to kontakt lajsna na lajsnu, a ono ostalo eventualno lajsna na vrata... Nikada do sada nisam dozivio da neko lupi od moja vrata, par puta sam se i nalazio u autu i znam da je to nenamjeran i ponekad neizbjezan potez, jer ima cobana koji zauzmu po dva mjesta a onda se ovi ostali moraju nekako nagurati.
Znam kako sam i na koji nacin kupio ta vozila, kako ih odrzavam i koliko ulazem u njih ali daleko od toga da razmisljam je li mi neko naslonio vrata na karambolku i slicno. Uostalom, to i jeste u nekoj mjeri svrha tih plastika.
punta

#8668 Re: "Majstori" parkiranja

Post by punta »

nema nenamjernog poteza
ja ako sam prinuđen tako da parkiram da ne mogu vrata sirom otvorit onda cu ih otvorit koliko mogu i izvuc se iz auta tako da ne naslonim na tuđa vrata
ili cu izac na suvozaceva

to nije strah nikakav za karabolku vec cuvam svoje
tako i nastaju ljudima cvke i ograbotine po vratima
a zasto dijelit karabolku od vrata i to je dio auta
a sve ih pamtim i vracam

moze ti bit svejedno samo kad dobijes na poklon auto ili na ko zna koji drugi naicin
ali kad ga zaradis i kupis svojim licnom parama onda ces vise da pazis

i cim vi kazete da vam je svejedno ako se neko nasloni vratima to znaci da ste i vi isti koji to rade
XTech

#8669 Re: "Majstori" parkiranja

Post by XTech »

Pazim na tudje onoliko koliko pazim na svoje a mislim da to opet najbolje ja znam, ti si vidio jednog ili dva takva pa si onda sve druge strpao u isti kos i skontao da je najbolje parkirati kao papak.

Ja sam neki dan parkirao na onom parkingu preko puta socijalnog, ali zbog bezobrazluka ili nesposobnosti parkiranja jednog levata koji je zauzeo gotovo dva mjesta (slaba mu procjena, opet sam stao pored njega) preklopio sam desni retrovizor i usao zadnjim krajem. Sa moje desne strane do njegovih vrata je mozda ostalo nekih 10 cm maksimalno, te sam na izasao na svoja vrata, kranje pazljivo naslanjajuci svoja vrata na vrata auta sa moje lijeve strane jer drugacije nisam mogao. A onaj levat neka udje kroz gepek sto se tice mene.

Gledajte kako parkirate brate, ne mozemo svi isto uci, prednjim ili zadnjim krajem, ja bar uvijek gledam da vozac susjednog vozila moze normalno uci u auto.

I za kraj cu reci da ne seres puno, kako i na koji sam nacin ja kupio vozilo ne znas i to svakako nije tvoja briga.
Pusku i stani pored auta, ne daj pticama da seru po njemu jer to steti laku i tesko se skida, ubij macke i cuke ako idu oko auta jer bi mogli ogrebati i istrgati sta, galami na Boga kada padaju kisele kise i grad, kada neko dijete zakaci loptom auto i slicno, jer to si ti krvavo zaradio i imas potpuno pravo da zastitis svoje po svaku cijenu.
Ovim postom sam out iz teme pa ti pisi sta ti volja :thumbup: :mrgreen:
punta

#8670 Re: "Majstori" parkiranja

Post by punta »

XTech wrote:Sa moje desne strane do njegovih vrata je mozda ostalo nekih 10 cm maksimalno, te sam na izasao na svoja vrata, kranje pazljivo naslanjajuci svoja vrata na vrata auta sa moje lijeve strane jer drugacije nisam mogao. A onaj levat neka udje kroz gepek sto se tice mene.
sve si reko a ja u takoj situaciji na bi parkiro to jer necu da nekog zagradim
a ti znas kako je tu bio raspored auto prije nego je on ostavio svoje auto mozda je to bio jedini nacin da stane a da nikog ne zagradi

kazes i
preklopio sam desni retrovizor i usao zadnjim krajem. Sa moje desne strane do njegovih vrata je mozda ostalo nekih 10 cm maksimalno
pa sta si cica glisa da na 10cm izađes

a znaci prepoznajes se u nacinu kupovine auta pa reagujes :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
necu s puskom hodat a svoje cu da cuvam a sve zavisi od situacije pa spreman sam i poginut ali svoje nedam
punta

#8671 Re: "Majstori" parkiranja

Post by punta »

to sto je nik punta ne mora znacit da vozim punto

ja sam spomeno kupovinu auta na ko zna koji nacin pa ko se preporzna taj nek se i buni sto sam to spomeno

a meni se naslanjat nece na karambolku

siri se tema zbog vas a sva prica je oko toga da opravdavas one koji kada izlaze iz auta udare vratima u drugo auto
a ja sam protiv

tako da koji su se tek ukljucili znaju o cemu se radi da ne listaju unazad
Nermin_BH

#8672 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Nermin_BH »

Vidio sam kad neki frajer izlazi iz golfa 2 i ne pazi na druga auta niti sta drugo cak udara vratima u zid. Briga njega za auta kad nicemu ne valja. Nikad nisam lupio u tudje auto kad izlazim iz auta, otvorim koliko mogu max da ne udarim i provucem se nekako.
Last edited by Nermin_BH on 02/02/2014 17:10, edited 2 times in total.
XTech

#8673 Re: "Majstori" parkiranja

Post by XTech »

punta wrote:
XTech wrote:Sa moje desne strane do njegovih vrata je mozda ostalo nekih 10 cm maksimalno, te sam na izasao na svoja vrata, kranje pazljivo naslanjajuci svoja vrata na vrata auta sa moje lijeve strane jer drugacije nisam mogao. A onaj levat neka udje kroz gepek sto se tice mene.
sve si reko a ja u takoj situaciji na bi parkiro to jer necu da nekog zagradim
a ti znas kako je tu bio raspored auto prije nego je on ostavio svoje auto mozda je to bio jedini nacin da stane a da nikog ne zagradi

kazes i
preklopio sam desni retrovizor i usao zadnjim krajem. Sa moje desne strane do njegovih vrata je mozda ostalo nekih 10 cm maksimalno
pa sta si cica glisa da na 10cm izađes

a znaci prepoznajes se u nacinu kupovine auta pa reagujes :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
necu s puskom hodat a svoje cu da cuvam a sve zavisi od situacije pa spreman sam i poginut ali svoje nedam
Evo da odgovorim jos i na ovaj post.
Ne treba mi da znam raspored auta, znam kako parkiraju ovi A6 i A8 tipovi, koji u dobrom dijelu slucajeva dodju kao pikavci u tim vozilima pa ne vide nista oko sebe niti ih je briga ili imaju orjentaciju za nula bodova.
Znam ja da ti ne bi tu parkirao, ti bi ili zatvorio parking ili parkirao negdje na travu i trotoar jer vidim da prelazis u parking papke. (ovdje EDIT: moram dodati ono autobusko prosirenje, ono vam dodje kao drugi parking)
Ako ti ne znas na 10 cm stati od auta ne znaci da drugi ne znaju, meni nije problem pogotovo kada mogu uci ravno skroz kao sto je to bio slucaj tada. Ovo ostalo necu komentarisati, ja cu ginuti za neke vece ciljeve a ti ako si glup pogini braneci se od ogrebotina na autu :thumbup:
Last edited by XTech on 02/02/2014 17:21, edited 1 time in total.
punta

#8674 Re: "Majstori" parkiranja

Post by punta »

pa da ti gini za neke vece ciljeve ko zna koje i da li su legalni
a ja cu za svoju imovinu
ne dam da mi udaraju u autu i sigurno nisam jedini na forumu nedam i uporan sam u tome da mogu zauzeo bi tri mjesta ali da osiguram auto da ga neko ne udari
sparky

#8675 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sparky »

Lijepa garaza i avlija
:)
Locked