"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
mco

#7976 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mco »

relax11 wrote:Pa dobro sad i nije nesto strasno sto se tu parkirao, ako nije bilo mjesta u blizini, ne smeta apsolutno nikome :)
U ZG na trotoaru kad parkira iako nikom nesmeta ce dobiti kaznu 100%, e sad je pitanje zasto u ZG dobija kaznu za to a kod nas eto kad nikom nesmeta moze parkirat? Eto mi fini i tolerantni je li zato ili da mi neko objasni zasto? Ako u zakonu fino pise da se ne smije parkirati na trotoaru i nepise niti pravi razliku na kojem!!!
drug_profi

#7977 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

mco wrote:
relax11 wrote:Pa dobro sad i nije nesto strasno sto se tu parkirao, ako nije bilo mjesta u blizini, ne smeta apsolutno nikome :)
U ZG na trotoaru kad parkira iako nikom nesmeta ce dobiti kaznu 100%, e sad je pitanje zasto u ZG dobija kaznu za to a kod nas eto kad nikom nesmeta moze parkirat? Eto mi fini i tolerantni je li zato ili da mi neko objasni zasto? Ako u zakonu fino pise da se ne smije parkirati na trotoaru i nepise niti pravi razliku na kojem!!!
Sve si u pravu, ali prije toga treba oznaciti parking mjesta po gradu, pa kazniti i ovog Clia ako je izvan svog prostora. Kad bi svi parkirali u oznaceni prostor, slobodnom procjenom gledajuci parking od 100 mjesta u mojoj ulici, dobilo bi se 15-20% vise mjesta.
respo

#7978 Re: "Majstori" parkiranja

Post by respo »

ja koliko vidim gori je ovaj u opelu
NCISTeam

#7979 Re: "Majstori" parkiranja

Post by NCISTeam »

Juce kod vojne bolnice Image, taxi vozolo parkirano na pjesackom prelazu.

http://www.zaslike.com/files/55xscpfghw1hn7mnch3.jpg
mco

#7980 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mco »

drugi profil wrote:
mco wrote:
Sve si u pravu, ali prije toga treba oznaciti parking mjesta po gradu, pa kazniti i ovog Clia ako je izvan svog prostora. Kad bi svi parkirali u oznaceni prostor, slobodnom procjenom gledajuci parking od 100 mjesta u mojoj ulici, dobilo bi se 15-20% vise mjesta.
Mozemo mi do sutra nabrajat sta sve treba, kad bi poceli nabrajat nikad kraja. Ovo je konkretno za trotoar bilo a ne za ostale stvari koje nisu u redu. Na trotoaru auto nema šta radit...
drug_profi

#7981 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

Ma slazem se. Samo napomenuh da zato sto nema linija ne mozes kazniti ove ostale koji su kao "ispravno" parkirani, a direktno su onemogucili i ovom nisanu da ima regularno mjesto.
mco

#7982 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mco »

Jos jednom "na trotoaru auto nema sta radit" a ostalo je druga prica, ako nema mjesta ili je neki neandertalac zajebom, namjerno ili namjerno zauzeo vise mjesta, bar ja nikad nebi na trotoaru parkiro auto i da mi to bude izgovor.
Sam sebi sam posto dosadan pa cu u buduce sa rijeci prec na djela...odo vani slikat "majstore"
drug_profi

#7983 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

mco wrote:Jos jednom "na trotoaru auto nema sta radit" a ostalo je druga prica, ako nema mjesta ili je neki neandertalac zajebom, namjerno ili namjerno zauzeo vise mjesta, bar ja nikad nebi na trotoaru parkiro auto i da mi to bude izgovor.
Sam sebi sam posto dosadan pa cu u buduce sa rijeci prec na djela...odo vani slikat "majstore"
Jos jednom slazem se, ali na slici problem nije samo ovaj nisan. On je parkiran nepropisno i treba dobiti kaznu, ali ipak je imao dovoljno obraza da nadje mjesto gdje nikom ne smeta. Medjutim besmisleno je kazniti njega ako neces druge koji su po meni gori od njega. Vozaci koji zauzimaju vise mjesta i svojim bezobrazlukom onemogucavaju druge da koriste parking to rade jer njih niko ne kaznjava iz razloga sto nema iscrtanih parking mjesta. Mislim, valjda se jednom u 10 godina moze to uraditi. Ako se koristi kvalitetna boja, nece nikad potpuno izblijediti. Onda se brzo zavede red.
fatality

#7984 Re: AW: "Majstori" parkiranja

Post by fatality »

NCISTeam wrote:Juce kod vojne bolnice Image, taxi vozolo parkirano na pjesackom prelazu.

Haj taxi ce se brz skloniti, al sta je sa ovim sabanom iza koji je kompletan na trotoaru ?

Gesendet von meinem GT-I9300 mit Tapatalk 2
sema911s

#7985 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sema911s »

evo jedno cetverozmiguce stvorenje,., i ako je imao prazan parking konto je da njegovih 5 min kada se pretvori u normalnih 5 min ne vazi jer ipak je on nekoo

Image
Image

sory slike su opaljene sa nekih 30+m
NCISTeam

#7986 Re: AW:

Post by NCISTeam »

fatality wrote:
NCISTeam wrote:Juce kod vojne bolnice Image, taxi vozolo parkirano na pjesackom prelazu.

Haj taxi ce se brz skloniti, al sta je sa ovim sabanom iza koji je kompletan na trotoaru ?

Gesendet von meinem GT-I9300 mit Tapatalk 2
da upravu si sklonice se , u ovom slucaju je to trajalo 30 min
punta

#7988 Re: "Majstori" parkiranja

Post by punta »

Image

Image

Image
johntra

#7989 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

Kamen i po šajbi samo...
punta

#7990 Re: "Majstori" parkiranja

Post by punta »

bila kasnije jos jedna slika ali nije sacuvana
madesa

#7991 Re: "Majstori" parkiranja

Post by madesa »

punta wrote:Image

Image

Image
:-)
kockica_kockica

#7992 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kockica_kockica »

Nemam sliku ali jutros na dionici Alipasin most do Otoke, samo "jedna traka" prohodna na glavnoj ulici.... Zar je zaista neophodno autom doci na namaz i ostaviti ga na sred glavne ulice?

Prosli Bajram sam bila u Istanbulu, gradu sa mnogo vise auta i mnogo vise ljudi koji zive tamo i na namaz niko od njih nije ostavljao auto na sred glavne ceste da bi otisao u dzamiju.
hopcup

#7993 Re: "Majstori" parkiranja

Post by hopcup »

kockica_kockica wrote:Nemam sliku ali jutros na dionici Alipasin most do Otoke, samo "jedna traka" prohodna na glavnoj ulici.... Zar je zaista neophodno autom doci na namaz i ostaviti ga na sred glavne ulice?

Prosli Bajram sam bila u Istanbulu, gradu sa mnogo vise auta i mnogo vise ljudi koji zive tamo i na namaz niko od njih nije ostavljao auto na sred glavne ceste da bi otisao u dzamiju.
pogotovo što svaka mahala ima džamiju, al jok, moderno je bit seljačina i majmun...
kockica_kockica

#7994 Re: "Majstori" parkiranja

hopcup wrote:
kockica_kockica wrote:Nemam sliku ali jutros na dionici Alipasin most do Otoke, samo "jedna traka" prohodna na glavnoj ulici.... Zar je zaista neophodno autom doci na namaz i ostaviti ga na sred glavne ulice?

pogotovo što svaka mahala ima džamiju, al jok, moderno je bit seljačina i majmun...
Znam da je nekad ono hit ici u neku dzamiju .. kao sto katolici idu recimo u Katedralu... Ali majka mu stara ja nikad nisam za Bozic ostavila auto na sred Titove ili neke druge bilo glavne ili sporedne ulice da bi isla u Katedralu ili neku drugu crkvu na Misu niti iko od mojih prijatelja...
drndalo

#7995 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drndalo »

Pa naravno da nisi, jer ne spadas u ovu "e-litu" koja mora ici autom, koja mora parkirati tamo makar i na glavnoj ulici, koja mora biti u prva 3 safa, koja mora biti na Bajram namazu iako je vecini istih to jedini ulazak u dzamiju u godini, uz mozebitnu pokoju Dzumu, kada moraju biti vidjeni od sefova, jal' iz stranke, jal' iz firme...

A u Istanbulu se zna sta bi se desilo i sa autom i sa gazdom za takav poduhvat, ono "malo" policije sto imaju, imali bi priliku pokazati kako su svoju platu taj mjesec posteno zaradili...
BadCopy

#7996 Re: "Majstori" parkiranja

Post by BadCopy »

ma neka parkira raja kako oce.ako ti smeta nazoves pauka sta se imas nervirat.punta imas li ti drugih obaveza u zivotu osim slikat auta :D
kockica_kockica

#7997 Re: "Majstori" parkiranja

BadCopy wrote:ma neka parkira raja kako oce.ako ti smeta nazoves pauka sta se imas nervirat.punta imas li ti drugih obaveza u zivotu osim slikat auta :D
Bojim se da pauk sluzba danas ni ne radi... a policija dala sebi free morning da to ne vidi...
quarterback

#7998 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quarterback »

nego, jesu li parkirani na polutravu ? :lol:
drndalo

#7999 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drndalo »

Pa mozes zamisliti da je i polu-trava, sada ustvari ne-trava bila zauzeta kada su u 2 trake po ulici parkirali... :bih:
quarterback

#8000 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quarterback »

dakle parkirali su na polutraci :D
Locked