Moderators: _BataZiv_0809, anex
Elem, garaze i dvorista, a ne javne povrsine i nema zagradjenih parkinga na kojima se dzaba parkira od cega se krenulo. Parking u parku Preserna (preko puta BH Airlinesa) nikad nije bio parking nego poslijeratna uzurpacija slobodnog prostora koju su svi olako smatrali parkingom, a stanari da zaustave najezdu nisu postavili rampu na konto tog tzv parkinga nego na konto prilaza garazama koje se nalaze u prolazu te zgrade, sto taj parking zapravo i jest. Nekad sam bio vrlo cest gost u toj zgradi pa slucajno znam. Imas stubic i pored same BHA, ali i to je prilaz garazamajohntra wrote:nisu sve prilazi garažama, nego ima prilaza i dvorištima, koji čak nisu ni parkinzi i nikad se nisu tako ni vodili...jedini parking je onaj preko puta kod BH Airlinesa, koji je prije bio otvoren za sve, i prolaz kod Upi-ja, jer su tamo garaže...
uglavnom, otišao si sada daleko sa lamentiranjem i od teme, koja je, ponavljam, parkiranje i kršenje propisa ukoliko nema nikakvih drugih uslova za parking...ni alternativnog parkinga, ni garaža, ni rentanja, ni prolaza...jedino cesta i trotoar...u svoje ime kažem da vjerovatno tamo nikada ne bi kupio stan, ali vjerujem da ih je većina i kupila jer su im rekli da imaju parking mjesta...sad kada su izrađeni, moraju kršiti zakone...
Objasnio sam ti, rampa je postavljena na pocetku prilaza garazama jer je prolaz prema garazama svega par metra dalje i da je rampa na samom prolazu svako auto do prolaza bi ga blokiralo. Pogledaj malo bolje prolaz kod BHA pa vidi je li samo dvoriste.johntra wrote:u parku je bio parking ranije, divlji ili ne, bio je parking...kako onda sada objašnjavaš da je i dalje parking iako lafo ima rampu radi garaža, koja stoji na ulazu u park, a ne na ulazu u prolaz sa garažama...prolaz kod BHA isto dvorište, auta stoje regularno, u garaže se ulazi iz Šenoine, gdje mislim još nema nikakvog stubića...imaš zagrađeni parking i u Titovoj u prolazu Sarajevo osiguranja i ne koriste ga samo firme, nego i stanari...na kraju krajeva, otkud im pravo da zagrađuju prilaze garažama, kad na masu tih mjesta sa garažama ima mjesta i za normalan parking...to nije privatna zemlja, a oni jedino mogu zagraditi prilaz svojoj garaži, a ne smiju zagrađivati ostalo, jer je ostalo opštinska zemlja...ljudima iz centra je parking skuplji, jer žive u elitnom dijelu grada gdje je i kvadrat stana skuplji, a logično je onda da će i parking biti skuplji..oni tako žele, stoga je poređenje sa ostalim dijelovima grada smiješno...
što se tiče Č Vile, koliko puta ti moram govoriti da u konkretnom slučaju ne postoji nikakva alternativa, jer zakon ne krši samo jedno auto, nego njih stotinu...eto, vjerovatno ima onih koji su uradili to što ti navodiš, a šta ćemo onda sa ovih stotinu ostalih, što nemaju nikakvu alternativu?
gledam i na sabahu se ibretimsorcerer wrote:ja ne mogu vjerovat koja je to stoka i zasto se ovako parkiraju...kako onaj prvi izadje ?svi iz kafane izadju pa se pomaknu????quarterback wrote:
nisam ni znao da je tu takvo stanje ,odavno nisam prolazio tom ulicom,da ja stanujem tu skoro svaki dan bi mi slucajno ispala saksija sa cvijecem
Meni bi ispala cesto tegla sa ajvarom, ne volim ga brate...shandrprcSA wrote:sad podjoh isto da napishemsorcerer wrote:ja ne mogu vjerovat koja je to stoka i zasto se ovako parkiraju...kako onaj prvi izadje ?svi iz kafane izadju pa se pomaknu????quarterback wrote:
nisam ni znao da je tu takvo stanje ,odavno nisam prolazio tom ulicom,da ja stanujem tu skoro svaki dan bi mi slucajno ispala saksija sa cvijecem![]()
![]()
ako je domaci ne bacaj,ja volimdrndalo wrote: Meni bi ispala cesto tegla sa ajvarom, ne volim ga brate...
Jednostavno ne mogu vjerovati da je ovo istina...
nije postavljena rampa na prilazu garažama, nego na početku ulaska u park/parking kod trafike...i ono je oduvijek bio parking, već više od 40 godina, a postojao je i dio parka, druga je stvar što se tamo nikada nije plaćalo...prema tome, uzurpirali su parking radi svoje guzice, a pošto često tu vidim i parkirana auta stranih tablica i kampere, vidim da ilegalno i naplaćuju parking...elem, opet si se udaljio od teme i opet sam dokazao da ljudi koji žive u tom dijelu grada imaju MNOGO alternativa za parking, a čak su u nekim slučajevima u boljoj situaciji od prosječnog korisnika parkinga iz ostalih opština...i nije to jedina lokacija gdje postoji rampa ili stubić, a gdje je iza samo parking...goran16v wrote:
Objasnio sam ti, rampa je postavljena na pocetku prilaza garazama jer je prolaz prema garazama svega par metra dalje i da je rampa na samom prolazu svako auto do prolaza bi ga blokiralo. Pogledaj malo bolje prolaz kod BHA pa vidi je li samo dvoriste.
Pravo da zagradjuju prilaz garazama im je valjda dao zakon, a ne sami sebi, inace bi drzava jedva docekala da pocupa rampe i da ih pokaznjava (zamisli kolika bi kazna bola za duplu rampu u Buki), a to sto pored tih garaza ima mjesta za parking ne znaci da to JESTE parking i da bi tu trebalo parkirati na njega, a upravo zbog takvih rezona ljudi i jesu sebe obezbjedili rampama da mu se majmun ne parkiran pred garazu da ne moze da se isparkira.
Ako za referencu cijene parkinga uzimas elitizam centra grada i cijenu kvadrata stana, ako je parking karta za stanara tamo 60, tebi u Hrasnom glat moze biti, 30 da bi na Ilidzi bilo 10, a u Hrasnici dzaba, ali sve se bojim da bi ti prihvatio da je to OK. Kao sto sam ti vec napisao, pusti se tih duplih standarda.
Sto se tice C. Vile ili bilo koje druge lokacije, koliko puta treba da ti ponovim da UVIJEK POSTOJI alternativa, alternativa je i novi parking u Paromlinskog pored RAD-a, alternativa su N. Filipovica i oko Velana nebodera na kojim uvijek ima mjesta, akternativa je i parking na Socijalnom ili na marindvoru ako nema blize, a onih stotinu ostalih kojima je sve ovo predaleko pa aute drze po trotoarima su parking papci koji treba da budu kaznjeni.
istina vec 8 godina, ljeti je ovo jos gore posto se u ovaj prostor pred haustorom koji je ogradjen zardinjerama parkiraju s motorima, prodju izmedju zardinjeraThe BEN10 wrote:Jednostavno ne mogu vjerovati da je ovo istina...
A komplet zgrada je inace uoci rata sagradjena za kadrove MUP-a.GaRGa wrote:rampa iza BBI u prolazu isto državna zemlja,
MUP-ovo dvoriste... pisalo ti je iznad zabrane "samo za vozila MUP-a"
johntra wrote:Koriste i stanari, redovno...
Nisam siguran da Joisp Pejakovic zivi bas u toj zgradi, ali znam da je svoja auta, bilo da je neki od mercedesa lil discovery, parkirao u Mis Irbinoj uglavnom oko Sabica, a nerijetko i na trotoaru na uglu Mis Irbine i Radiceve.johntra wrote:nije to jedini slučaj, ali i u tom prolazi ostavljaju auta ljudi koji nisu drotovi..što je logično, jer je masu stanova prodato nakon rata...ili je i Josip Pejaković drot?
ja samo znam da bi na mjestu drotova svaki put tebe kaznio a i iste koji su ostavili auto na trotoarjohntra wrote:Samo znam da mene niko ovdje ne bi pravio levatom, jer sigurno bi uspio nešto pokrenuti sa mrtve tačke...na kraju krajeva, ne bi bio sam, jer onaj nije dobio sam čestitku, nego još njih masu...
Pa pokreni, ionako si vec napisao da sve cesce ne mozes parkirati ispred zgrade i da ne zelis da to buide pravilo. Javi sta si napravio.johntra wrote:Samo znam da mene niko ovdje ne bi pravio levatom, jer sigurno bi uspio nešto pokrenuti sa mrtve tačke...na kraju krajeva, ne bi bio sam, jer onaj nije dobio sam čestitku, nego još njih masu...
respo, nemoj biti ograničen...u tvojoj mahali sigurno ima mjesta za parking i podržavam kabadahije kad pored praznih mjesta parkiraju gdje stignu...ovdje nema parkinga nikako, u tome je bit...respo wrote: ja samo znam da bi na mjestu drotova svaki put tebe kaznio a i iste koji su ostavili auto na trotoar
da hoce ti drotovi doci do moje ulice castio bih ih svaki dan da pocnu pisati kretene sto parkiraju kako stignu
kad mi bude trebalo pokrenut ću..za sada, ne treba...u međuvremenu, ti i dalje parkiraj auto na M. Dvoru i pusti da te sistem handri...goran16v wrote:
Pa pokreni, ionako si vec napisao da sve cesce ne mozes parkirati ispred zgrade i da ne zelis da to buide pravilo. Javi sta si napravio.
johntra wrote:kad mi bude trebalo pokrenut ću..za sada, ne treba...u međuvremenu, ti i dalje parkiraj auto na M. Dvoru i pusti da te sistem handri...goran16v wrote:
Pa pokreni, ionako si vec napisao da sve cesce ne mozes parkirati ispred zgrade i da ne zelis da to buide pravilo. Javi sta si napravio.