johntra wrote:quarterback wrote:zato sto je auto luksuz svuda osim u bosni gdje ga smatraju pravom koje su dobili rodjenjem u ovoj vukojebini
što ga onda ti ne prodaš i voziš se biciklom, ako si tako zapadnjački osviješten?
1. zato sto mogu da finansiram taj svoj luksuz, imam svoju garazu, placam parkinge kada sam u gradu ako moram da idem autom
2. ne parkiram kao seljak i ne ugrozavam druge - ne smetam nikome
3. vozim se biciklom svuda po gradu vecinu vremena jer smatram bacanjem para ici autom u grad posto odlazak u grad za mene podrazumjeva placanje parkinga, a ne seljacko parkiranje na trotoar
4. auto mi treba da ponekad odem van grada
to sto ja imam auto ne smeta ama bas nikome, za razliku od onih o kojima pricamo na ovoj temi
ja nisam zapadnjacki osvjesten nego mislim na svoje mogucnosti, svoje potrebe i svoje troskove, pokusavam vidjeti sta je racionalno a sta nije, nije racionalno da idem autom u centar grada svaki dan i placam 8x2 KM dok sam na poslu, a da budem seljak i parkiram na trotoar pred neciji haustor necu, prema tome meni je racionalno da idem cijele godine biciklom, i znojim se i kisnem i zima mi je ponekad za razliku od onih koji su hadzije u autima i jako im je lijepo ali im pri tome ne pada na pamet da placaju parking nego radije parkiraju pred neciji haustor na trotoar tako da necija nana ili baka sa kolicima koja ide sa pijace ne moze proci
jebiga brate, osvjestenost ima svoju cijenu, ja svoju placam, placas li ti ili samo gledas da je tvojoj guzici sve ok