"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
muz66

#5476 Re: "Majstori" parkiranja

Post by muz66 »

_terminaš_ wrote:Je l' neko vidio papka kako se parkirao na Ciglanama, tamo ispred kafića Intermezzo? "Zatvorio" je skoro pa cijeli onaj prolaz. :-) Da nema onih nekakvih betonskih saksija, frajer bi skroz ušao u prolaz i stao dole pored kafane. :lol: :roll:
al niko kao gigant koji parkira kiju rio u ulaz prije city loungea. siva kija, frajer je nevjerovatan :lol:
Logovan

#5477 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Logovan »

muz66 wrote:
_terminaš_ wrote:Je l' neko vidio papka kako se parkirao na Ciglanama, tamo ispred kafića Intermezzo? "Zatvorio" je skoro pa cijeli onaj prolaz. :-) Da nema onih nekakvih betonskih saksija, frajer bi skroz ušao u prolaz i stao dole pored kafane. :lol: :roll:
al niko kao gigant koji parkira kiju rio u ulaz prije city loungea. siva kija, frajer je nevjerovatan :lol:
Mislim da znam na kojeg misliš. Vjerovatno viđam njegovo auto parkirano na nedozvoljenim mjestima. :roll:

Zaboravih napisati u prošlom postu, da su prošle sedmice paukovi dizali auta koja su se parkirala kod Binga na Ciglanama. :thumbup:
O'zone
Globalni moderator

#5478 Re: "Majstori" parkiranja

Post by O'zone »

_terminaš_ wrote:
muz66 wrote:
Mislim da znam na kojeg misliš. Vjerovatno viđam njegovo auto parkirano na nedozvoljenim mjestima. :roll:

Zaboravih napisati u prošlom postu, da su prošle sedmice paukovi dizali auta koja su se parkirala kod Binga na Ciglanama. :thumbup:
Dižu ih bar sedmično jednom + čestitke za brisačima više ne znam koliko sam puta svjedočio tome ali džaba lakše metar u dupe nego cenat u glavu
Qler

#5479 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Qler »

Jutros slusam na radiu neki ministar iz SDP-a prica o zakonu za parkiranje, kao nije do juce znao da je izbrisana kaznena odredba! DVIJE GODINE NIJE ZNAO! I sad kao vec su predlozili zakon da se promjeni i za 10 dana ce opet moci kaznjavati... kasnije zovu nekog prof. Lindov meni se cini sa saobracajnog fakulteta, kaze samo budala moze da ne zna za taj propust 2 godine, i nije se ovo slucajno desilo (a ovaj ministar je rekao i da je neko slucajno to izbrisao :) ) nego se neko pravi budala i suti.
goran16v

#5480 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

Za tu glupost sa zakonom zna svako ko je ikad prisao volanu u ovojh drzavi, a jedan ministar te ubjedjuje da nije znao?!?!?!?!?! *ebote kakvo vrijedjanje inteligencije prosjecnog gradjanina! Pa ti glasaj za kretene...
riko-ga

#5481 Re: "Majstori" parkiranja

Post by riko-ga »

smak wrote:
Image

sve ovo je slikano u subotu. na istim ovim mjestima radnim danima je jedno 7-8 puta gore
Vidi mi komsinog plavoga golfa.E moram mu mustulk uhvatiti da je "ispao na netu" :D
nookey

#5482 Re: "Majstori" parkiranja

Post by nookey »

riko-ga wrote:
smak wrote:
Image

sve ovo je slikano u subotu. na istim ovim mjestima radnim danima je jedno 7-8 puta gore
Vidi mi komsinog plavoga golfa.E moram mu mustulk uhvatiti da je "ispao na netu" :D
Gras ;)
quarterback

#5483 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quarterback »

Qler wrote:Jutros slusam na radiu neki ministar iz SDP-a prica o zakonu za parkiranje, kao nije do juce znao da je izbrisana kaznena odredba! DVIJE GODINE NIJE ZNAO! I sad kao vec su predlozili zakon da se promjeni i za 10 dana ce opet moci kaznjavati... kasnije zovu nekog prof. Lindov meni se cini sa saobracajnog fakulteta, kaze samo budala moze da ne zna za taj propust 2 godine, i nije se ovo slucajno desilo (a ovaj ministar je rekao i da je neko slucajno to izbrisao :) ) nego se neko pravi budala i suti.
da su bar 2 godine, vade se na to vise od 4...
johntra

#5484 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

Ljeto 2010. godine je ukinut taj član....
Gusztav

#5485 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Gusztav »

riko-ga wrote:
smak wrote:
Image

Pitaj komšu jel' gricn'o zaporak u "Starom orahu"......ako jeste, oprošteno mu je nepropisno parkiranje :)
photomag

#5486 Re: "Majstori" parkiranja

Post by photomag »

idemo opet, novosti sa dobrinje 5:
Image

i stari znanac ne posustaje, bori se kao lav za svoje mjesto na ilegalnom parkingu:
Image
zLatk0

#5487 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zLatk0 »

quarterback

#5488 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quarterback »

ovakvo parkiranje je stvar papanluka a ne udaljenosti parkinga
bordo_boy

#5489 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bordo_boy »

muz66 wrote:Image
jao zao mi je, slucajno sam se okliznuo bas kad sam prolazio pored vaseg auta i u padu zapnem bas za vas cijenjeni retrovizor presvucen karbonskom folijom :oops: ovim putem pozdravljam seljacinu koja vozi crnog 207, i porucujem mu da vise ne ostavlja auto na krizanju izmedju ulica bjelave i zlatikusa jer ce iduci put gore proci.

Junačino, idući put kad to budeš naumio, sačekaj vlasnika, pa onda odvaljuj... Ovako si samo ispao kukavica i kompleksaš. Nije tvoje da provodiš pravdu i otkidaš ljudima vlastitu imovinu. Za provođenje pravde služi policija, a ti si trebao vlasniku objasniti da tu ne ostavlja auto, ako ti smeta...

Volio bih da te zateknem jednom kako diraš moje auto. Tebe, i onoga ko mi je preko cijele strane isparao ključem liniju na BMWu koji je apsolutno pravilno bio parkiran na uredno obilježenom parking mjestu, na propisan način.
quarterback

#5490 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quarterback »

jao zao mi je, slucajno sam se okliznuo bas kad sam prolazio pored vaseg auta i u padu zapnem bas za vas cijenjeni retrovizor presvucen karbonskom folijom :oops: ovim putem pozdravljam seljacinu koja vozi crnog 207, i porucujem mu da vise ne ostavlja auto na krizanju izmedju ulica bjelave i zlatikusa jer ce iduci put gore proci.
ja juce odvalih jedan handlebarom od bicikla, tip me je izgurao autom sa ceste pa sam, sklanjajuci se, odvalio po jednom od parkiranih

respect za retrovizor ! :thumbup:
punta

#5491 Re: "Majstori" parkiranja

Post by punta »

bravo pa nije mu ovo selo da prakira gdje stigne sljedeci put mu i drugo uho otkini
iako mislim da taj vise nikad nece ni blizu pric tvojoj ulici

ima sad i oni koji parkiraju ispred kante za smece pa ne moze ubacit smece u kantu
takvim vracu kutiju ili mesu sa smecem samo ostavis na krovu ili haubi
quarterback

#5492 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quarterback »

skupo ga izadje ovaj parking, bolje da je u BBI parkirao :lol:
banovan

#5493 Re: "Majstori" parkiranja

Post by banovan »

Pa sta sad onda policija pise za parking,kad jos nije vracen onaj clan?
punta

#5494 Re: "Majstori" parkiranja

Post by punta »

quarterback wrote:skupo ga izadje ovaj parking, bolje da je u BBI parkirao :lol:
:lol: :lol: Image Image Image
Logovan

#5495 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Logovan »

quarterback wrote:skupo ga izadje ovaj parking, bolje da je u BBI parkirao :lol:
Hoće to kad se pokušava da se uštedi. :D
preludezalude

#5496 Re: "Majstori" parkiranja

Post by preludezalude »

banovan wrote:Pa sta sad onda policija pise za parking,kad jos nije vracen onaj clan?
Za sada policija ispisuje zapisnike o odvaljenim retrovizorima.
photo

#5497 Re: "Majstori" parkiranja

Post by photo »

bordo_boy wrote: Junačino, idući put kad to budeš naumio, sačekaj vlasnika, pa onda odvaljuj... Ovako si samo ispao kukavica i kompleksaš. Nije tvoje da provodiš pravdu i otkidaš ljudima vlastitu imovinu. Za provođenje pravde služi policija, a ti si trebao vlasniku objasniti da tu ne ostavlja auto, ako ti smeta...

Volio bih da te zateknem jednom kako diraš moje auto. Tebe, i onoga ko mi je preko cijele strane isparao ključem liniju na BMWu koji je apsolutno pravilno bio parkiran na uredno obilježenom parking mjestu, na propisan način.
Junacino, znaci ti si taj koji parkira gdje stigne i ne razmislja ima li neko sa kolicima (bilo invalid ili roditelj) pa treba proci. ili si ti taj koji ne misli o starijima i djeci koji trce (djeca su to, pasa moj lijepi) pa udari glavom od auto parkiran na ulazu u haustor ili ulazu u park. a nesto smo svi zajebani kada se radi o licnoj imovini ali nemoj slucajno razmisljati o tome sta je natjeralo nekog da ti razbije retrovizor ili isara auto ili stavi ekser pod tockove. ko ce to ba raditi, jos razmisljati sto li se meni retorvizor nasao na cesti a ne na autu.

i meni su djeca iz objesti parala auto kljucem ili ekserom iako je bio parkiran kako treba, zovnes policiju, napisu zapisnik i naplatis osiguranje. to nema veze sa ovom temom, pasha moj lijepi.
sema911

#5498 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sema911 »

kolega sa dobrinje c5 poslikal jutros parking imamo novih pacijenata,., i da sinoc oko 23:00 dok smo malo trckarali bjeli fiat stilo na pjesackom mostu sto spaja gimnaziju i parkic,., sjede lole i pusee 8-)
Melami

#5499 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Melami »

bordo_boy wrote:

Junačino, idući put kad to budeš naumio, sačekaj vlasnika, pa onda odvaljuj... Ovako si samo ispao kukavica i kompleksaš. Nije tvoje da provodiš pravdu i otkidaš ljudima vlastitu imovinu. Za provođenje pravde služi policija, a ti si trebao vlasniku objasniti da tu ne ostavlja auto, ako ti smeta...

Smijesan si.
Cafe Camargue

#5500 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Cafe Camargue »

blago nama sa ovakvim sugrađanima
šarajući i razbijajući tuđu imovinu, spuštaš se na još niži
nivo od homoida koji se ovako parkiraju

živimo u gradu gdje ne znaš ni šta je problem..
nit ima dovoljno parkinga, nit je ovo grad sa građanima

ali nikad se ne bih spustio na ovaj nivo i razvaljivao
tuđu imovinu

nema ništa gore od frustriranog "građanina"
Locked