"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
zdruzdjo

#21026 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zdruzdjo »

shandrprcSA wrote:eeh da umije gdje bi mu bio kraj :D
Pa jeee ga puno nas zna clanove zakona i sta znace. Ali ne zna svako prakticnu primjenu, rupe, zaobilaznice, prituzbe na iste....e tu sluze advokati.
Ia mi se tu se pomirimo i klapnemo usima. Znamo svi da ako odemo onako mahajuci usima i spolovilom u ruci na sud, da nam se amjeska "pusa-ko dusa" i troskovi suda, plus vrijeme....i svasta nesto.
bleee_sa

#21027 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bleee_sa »

Ja ne kontam samo ovde ovoliku dramu oko tog udesa, a čovjek uredno potpis'o nalog. :D
shandrprcSA

#21028 Re: "Majstori" parkiranja

Post by shandrprcSA »

zdruzdjo wrote:
Pa jeee ga puno nas zna clanove zakona i sta znace. Ali ne zna svako prakticnu primjenu, rupe, zaobilaznice, prituzbe na iste....e tu sluze advokati.
Ia mi se tu se pomirimo i klapnemo usima. Znamo svi da ako odemo onako mahajuci usima i spolovilom u ruci na sud, da nam se amjeska "pusa-ko dusa" i troskovi suda, plus vrijeme....i svasta nesto.
pa on zna SVE pa me zato cudi da nije tjerao, kako kaze "mak na konac" :D
tempuser

#21029 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

zdruzdjo wrote:
Izgleda da umije i zna puno vise od palamudologa sa klixa. Izmedju udesa i potpisivanja naloga je proslo 2 sedmice, naravno da sam se prije potpisa konsultovao da li ici na sud ili potpisati. Mene krivice za sam udes niko nece oslobiditi, u najboljem slucaju je omjer krivice mogao biti 80% ja 20% vozac/vlasnik kombija, sto je max 20 KM manja kazna i meni se fakat nije dalo peglati oko toga. Meni je tu proradio inat da legnem na kosti organu koji me je pokusao napraviti budalom, cisto za sljedeci put da zna na koga je naletio.
Last edited by tempuser on 10/09/2018 20:50, edited 1 time in total.
tempuser

#21030 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

shandrprcSA wrote:
Pa kad te toliko zanima i cudi, ajd nam ti forumski pravni ekspertu objasni sta bih dobio da sam otisao na sud?
Natezanje sa drotovima na njihovoj teritoriji je puno vise tjeranje mak na konac po sudu za sta je dovoljan samo potpis, za ovo malo vremena, zivaca i muda da se potpises imenom i prezimenom.
Eto ja ne znam, ti znas, odlicna prilika da dokazes da si malo vise od anonimnog zlobnog forumskog palamudologa.
kabal1337

#21031 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kabal1337 »

tempuser wrote:
shandrprcSA wrote:
Pa kad te toliko zanima i cudi, ajd nam ti forumski pravni ekspertu objasni sta bih dobio da sam otisao na sud?
Natezanje sa drotovima na njihovoj teritoriji je puno vise tjeranje mak na konac po sudu za sta je dovoljan samo potpis, za ovo malo vremena, zivaca i muda da se potpises imenom i prezimenom.
Eto ja ne znam, ti znas, odlicna prilika da dokazes da si malo vise od anonimnog zlobnog forumskog palamudologa.
ne znam sto pises neke licne stvari. Suti i radi. Ovdje svi kontre pucaju, samo podapinjanje
shandrprcSA

#21032 Re: "Majstori" parkiranja

Post by shandrprcSA »

tempuser wrote:
shandrprcSA wrote:
natezanja sa drotovima :shock: na njihovoj teritoriji :shock: e sad, ako je vjerovati pricama koje kruze po kuloarima :D ti si se 2x prestavio da si im kolega :D pa valjda kada to vode nije pilo onda si onako umiljatim glasom :D moljakao da ti pisu manju kaznu bez zabrane...Cudi me da kolega kolegi nece da pomogne :-) a ja ih poslije pametovanja ne bih molio da im je kruna na glavi :D al' to sam samo ja :D ti si se poklopio cim si potpisao nalog :D

i da ponovim po ko zna koji put :D nemam ja problem sa nepropisnim parkiranjem nego da si nezgodu mogao da izbjegnes a sve po zakonu :D
Bakir1

#21033 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Bakir1 »

Nista to nije istina :mrgreen:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#21034 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bitanga_sa_otesa »

shandrprcSA wrote: ti si se 2x prestavio da si im kolega
kolika je kazna za lazno predstavljanje?
shandrprcSA

#21035 Re: "Majstori" parkiranja

Post by shandrprcSA »

neciji tetic ce da zaplati :izet:
tempuser

#21036 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

shandrprcSA wrote:[

natezanja sa drotovima :shock: na njihovoj teritoriji :shock: e sad, ako je vjerovati pricama koje kruze po kuloarima :D ti si se 2x prestavio da si im kolega :D pa valjda kada to vode nije pilo onda si onako umiljatim glasom :D moljakao da ti pisu manju kaznu bez zabrane...Cudi me da kolega kolegi nece da pomogne :-) a ja ih poslije pametovanja ne bih molio da im je kruna na glavi :D al' to sam samo ja :D ti si se poklopio cim si potpisao nalog :D

i da ponovim po ko zna koji put :D nemam ja problem sa nepropisnim parkiranjem nego da si nezgodu mogao da izbjegnes a sve po zakonu :D
Vidim mahala u punom pogono! Ako, ako, lijep je osjecaj kad si toliko bitan da neki nepoznati ljudi investiraju svoje vrijeme na tebe, samo sto ti ocigledno od sramote nisu smjeli ispricati cijelu pricu i to bas oko naloga, a koliko sam se ja poklopio i koliko to parkiranje nije imalo veze sa mojim prekrsajem nalbolje dokazuje epilog cijele price... Kad se neko poklopi obicno ne pojedu ono sto su posrali i ne pociste cijelu ulicu :D
Last edited by tempuser on 10/09/2018 22:19, edited 1 time in total.
tempuser

#21037 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

kabal1337 wrote:
ne znam sto pises neke licne stvari. Suti i radi. Ovdje svi kontre pucaju, samo podapinjanje
Neka malo, sta fali?! Mali i nebitni ispunjavaju svoj zivot tako sto se bave drugim ljudima, treba biti sirok pa im dati malo povoda i radosti, ko Severina, kad "slucajno" procure dojke u javnost, da siroti puk ima o cemu pricati... ;-)
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#21038 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mk ultra »

Stop Milicja - lizalo (Po dogovoru)
https://www.olx.ba/r/22496812/82529

Samo za orginal kolege :lol:
ing-ecc

#21039 Re: "Majstori" parkiranja

Post by ing-ecc »

noviclan wrote:
kljurso wrote:Uparkiro' ga prijatelj. Nek' je na očima.
Neče tebi Niko govoriti gdje češ ga ti uparkirati.
Malo na malo na cestu, malo na zebru, malo na trotoar...i to je to

[img]https://s15.postimg.cc/6ai8ectpn/IMG_20 ... 134345.jpg
Nemoj ba semu slikati babo mu jeu mupu bio
Zasto 'bio u mupu'?
noviclan

#21040 Re: "Majstori" parkiranja

Post by noviclan »

Babo nu bio pilocijski duznosnik
ing-ecc

#21041 Re: "Majstori" parkiranja

Post by ing-ecc »

noviclan wrote:Babo nu bio pilocijski duznosnik
Pa zar nije josh uvijek? :-)
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#21042 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bitanga_sa_otesa »

jeste
zdruzdjo

#21043 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zdruzdjo »

bitanga_sa_otesa wrote:jeste
A ko je lik uopste i zar je to toliko upecatljivo auto da znate ko je vlasnik.
vauvau

#21044 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vauvau »

Jao još uvijek priča o N. Filipovića. :lol:

Jutros čisto sve, milina. Ne dade mi se slikati, svaka čast policiji šta rade svoj posao. Šteta što to ne rade češće. :thumbup:
tempuser

#21045 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

Ne radi policija toliko koliko radi strah od kazni, a to je najbolji dokaz da se sve moze rjesiti udaranjem po dzepu.
Mea_parvitas

#21046 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Mea_parvitas »

Standardno u Zagrebackoj. Samo da izadjem po pitu, upalim sva 4 i boli me briga jer sam neotesana seljanka, lafo gospodza kojoj je mrsko zjbavati se i parkirati iza pa otici po pitu. MRŠ

Image
beni-bu-man

#21047 Re: "Majstori" parkiranja

Post by beni-bu-man »

A mogla se fino popet na trotoar da ometa pjesake :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#21048 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Tomahawk11 »

Zagrebačka, Envera Šehovića, Azize Šaćirbegović....vozne trake i parking....parkiralo se i parkiraće se.
tempuser

#21049 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

Tomahawk11 wrote:Zagrebačka, Envera Šehovića, Azize Šaćirbegović....vozne trake i parking....parkiralo se i parkiraće se.
Dok ne ispadne dovoljno veliki belaj pa ce to radikalno i u roku od 2 dana pocistiti, bas kao ispred Mrvice...
Nije pitanje moze li se, nego hoce li se...
Ja sam se nedavno raspravljao sa izvjesnim klixovim strucnjacima koji su tvrdili da je nepropisno parkiranje eskaliralo u toliko mjeri da nemoguce bez velikih problema primjeniti zakon i da je bolje prilagoditi zakon situaciji. Evo N. Filipovica je dokaz da moze, dzaba sto se godinama parkiralo pogresno i sto je policija to tolerisala (neki do te mjere da su tvrdili da je propisno), dzaba vlasnica poznate kafane, a ujedno i kcer uglednog i vlastima bliskog biznismena, dzaba kladionice, prodavnice, stanari, svi oni kojima je to odgovaralo, kad je poilicija odlucila tad je i pocistila.
Tomahawk11
Globalni moderator

#21050 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Tomahawk11 »

To ono kod Mrvice? Baš mi je bilo neobično vidjeti prazno sve :D
Šta bi, pukla tikva?!
Locked