Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
condy wrote:
Nije demagogija jer ne moras ni sa puno manjim motorom pritisnut do poda gas uvijek kad pretices...jos sa v8 motorom znaci ispred tebe Golf dvojka i ti ga sa V8 motorom pretices punim gasom
Ne mozes pun gas i previse ubrzavati ako ima ispred vise vozila ako cesta nije najbolja na to sam najvise mislio, al nebitno.
ma uvijek pun gas ako nije klizavo
ima ih sa slabijim autima sto idu 1/3
a ove koke i slicno sto je doslo do SUV-ova , em bezobrazno em ne zna vozit , em ih strah auta.
Ne smjes po klizavom
Za ovo drugo
Za ovo trece, koke me zivciraju jedino kad se parkiraju al zene su ne znaju bolje, nema ih ko naucit, ne mogu da se opuste svasta ima...
condy wrote:
Mani se demagogije, fino sam te pitao Pitao samo iz znatizelje malo ljudi ima auto i moze si priustiti sa v8 motorom to je rijetkost...
ti si demagog.... napisao sam ti istinu.potrosi sve sto nalijem...
meni auto treba da vozim prikolicu,predjem oko 10.000 godisnje,od toga je 1/3 s prikolicom.svako si moze priustiti sve u zivotu ako se potrudi i slozi prioritete.
Mene da neko pita koliko ti trosi V6 TDI ja bi rekao po gradu od 9 do 13 litara, na otvorenoj od 5,5 do 8 litara i kombinovane oko 7-8 litara. Al ja sam demagog nek sam...
condy wrote:
Mene da neko pita koliko ti trosi V6 TDI ja bi rekao po gradu od 9 do 13 litara, na otvorenoj od 5,5 do 8 litara i kombinovane oko 7-8 litara. Al ja sam demagog nek sam...
, idel do 15 priznaj
v10 tdi trosi 25 lagane voznjice , ljudi puni ko brodovi psovali auto kolko im je trosio i koliko ih je zavalio
Last edited by amar1994 on 23/08/2018 17:53, edited 1 time in total.
condy wrote:
, idel do 15 priznaj
v10 tdi trosi 25 lagane voznjice
Kod mene ne ide...a valjda znam koliko trosi...malo povjerenja brate mili
Tomahawk11 wrote:
Čekala? Ok, moguće da je bila špica iz suprotnog smjera, nećeš glavu u torbu i preko pune, u krivinu.
Zato gledaš da ocijeniš da nećeš ugroziti ni sebe niti drugoe učesnike u saobraćaju i obiđeš.
Ja sam prekršila zakon da spasim sebe od rulje čiji sam i sama dio postala, sklonim se na prvo mjesto i ponovo zovem policiju da dočaram haos i pitam gdje su više.
Čisto sumnjam, mislim nisam dosad čuo za takav slučaj, da je policija nekog kaznila, jer je obišao vozilo u mirovanju na punoj liniji.
Svi bi mi identično postupili, bezveze natezanje na ovoj temi.
Zakon, zakon, zakon....valjda ima nešto po logici stvari što se može uraditi kao izuzetak mimo zakona, u vandrednim okolnostima.
Ne, ne, ne! Kad se ide na džumu, onda se ima pravo kršiti zakon i parkirati gdje ti je volja. Kad s ide na posao, onda se zakon mora striktno poštovati. Dakle, zavisi od prioriteta.
condy wrote:
, idel do 15 priznaj
v10 tdi trosi 25 lagane voznjice , ljudi puni ko brodovi psovali auto kolko im je trosio i koliko ih je zavalio
Ja sam 4 mj vozio 5,0 V10 TDI i max sto je trosio sa pedalom do poda (slizbeno gorivo) u “S” je bilo malo manje od 27 lit
Ja sam ucio prije par godina tako i svadjat cu se ako slucajno naletim na drotove u datoj situaciji .
Seljacine u vlasti mjenjuju zakone kako im je volja , tako isto za naseljeno sa 60 na 50 , a glavno je da ne stave znakove pa ti pokadjaj koliko je ogranicenje , a dva krkana u zbunju cekaju
Znaci ako vozis 55 a oni te ufate radarom jel i tad placas kaznu?
Nije loša stvar kad te policija kazni, ne šalim se, a nije ni smak svijeta. Preventivno to djeluje, nije ljudima toliko ni do novca već je povređen neki njihov ego, " đe ćeš mene zvanog Hamiltona kaznit ". Samo znam, gdje god da se boje murije, a boje se je vani pravo, većina vozi jako pažljivo, i vremenom takav način vožnje postaje uobičajen i onda ti i ne treba murija....vani nemaš radara na svakom ćošku, kao ni pumpi , nema murije na svakom ćošku, al braco kad te jednom kazne, zaboravi na ovih naših 50-100 KM, 200 eura u De je kazna za korištenje mobitela u vožnji, usput Gorane
Loše je kad dozvoliš kamionu da se toliko pretovari da ne može ići uzbrdo brže od 10 km/h, a kažnjavaš one koji ga obilaze. To ne šalje ispravnu poruku vozačima koji su kažnjeni. Da bi kazna dala odgovarajući efekat, mora iti pravedna i moraju biti kažnjeni svi koji su prekršili zakon.
Kamion je obavezan da se sklanja i da ne vuče za sobom kolonu. Takođe, pri utovaru ej obavezan da se pridržava propisane nosivosti, pri kojoj bi mogao da se kreće normalnom brzinom, odnosno u okviru ograničenja +/- tolerancije.
Dozvoljavanjem kamionima da nekažnjeno stvaraju kolone i usporavaju saobraćaj i kažnjavanjem ljudi koji se ne žele pržiti na 35+°C i pregrijavati motor u prvom (ili eventualno drugom) stepenu prenosa šalje jasnu poruku da kazna služi punjenju budžeta a ne uređivanju saobraćaja. Pri tome otvaraš vrata teoriji zavjere po kojoj su policajci uvezani sa prevoznicima.
Ne mogu da vjerujem da sam.propustio diskusiju puna linija , obilazenje ili preticanje i traktori dodatno....
Ostario sam izgleda i ja... refleksi na teme nula bodova...