Neoriginalne prilično lako ispadaju, nekad su bile 9 maraka za jednu stranu.bitanga_sa_otesa wrote:zar jos kradu blende ove iz branika s ovih trojki![]()
"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
530i
#18426 Re: "Majstori" parkiranja
- Filter
#18427 Re: "Majstori" parkiranja
jebes mu sve, bas evo kontam u kakvu si ti zonu sumraka uletio.bersK wrote:Piso sam neku noć možda na drugoj temi. U Muse Ćazima Ćatića, mislim da je broj 15. Spuštam se kroz usku ulicu u kojoj se nemoš vratit (rođo iznio kuću na asfalt ne znam ni kako sam se provuko) i na samom izlazu na cestu dvica parkirana. Sjebo lamelu dok sam se pokušo vratit. .
garant u karpuzovoj ili handzića... al i one su poširoke
- bersK
#18428 Re: "Majstori" parkiranja
Sjedio gore u kafiću jednom i da pomjerim auto, skloni se u ovu ulicu, skloni se u onu, tamo vamo i bum tras. To je ulica mislim odmah iznad muzičke akademije s desne strane.Filter wrote:jebes mu sve, bas evo kontam u kakvu si ti zonu sumraka uletio.bersK wrote:Piso sam neku noć možda na drugoj temi. U Muse Ćazima Ćatića, mislim da je broj 15. Spuštam se kroz usku ulicu u kojoj se nemoš vratit (rođo iznio kuću na asfalt ne znam ni kako sam se provuko) i na samom izlazu na cestu dvica parkirana. Sjebo lamelu dok sam se pokušo vratit. .
- Filter
#18429 Re: "Majstori" parkiranja
a to je dole negdje oko musnusa. vjerovatno si uletio u onaj komadic potoklinice.bersK wrote: Sjedio gore u kafiću jednom i da pomjerim auto, skloni se u ovu ulicu, skloni se u onu, tamo vamo i bum tras. To je ulica mislim odmah iznad muzičke akademije s desne strane.
tu je sve ko prkno a auta nabacana
- triconja
#18430 Re: "Majstori" parkiranja
pirpa wrote:neka su te kaznili za zmigavac![]()
Jel to vazi samo za kad se trake saltaju ili uvijek? Nekad mi bude tesko ukljuciti zmigavac kad obilazim auto koje je naglo stalo.arslanica wrote:ali zato imaju osnova zaustaviti me jer sam pobogu žmigavac zaboravila ... heeeej ... rotacija zamnom isto kao da sam najveći zločinac ... jbt ... i još mi "prikači" ne vezanje, mada sam bila zavezaTa .. znaš ti njihLogovan wrote:Dođe policajac, reče da nema osnove i produži do buregdžinice ili kafića ili kladionice.arslanica wrote:
ma nema koristi policiju zvati ... davno mene i još 50ak auta zagradio debil gore na parkingu ... frajer parkirao na prolazu za auta, i otišao ... meni hića bila da idem ... i fakat dodje policajac .,.. kaže - nemam osnove da ga kaznim, nisu iscrtana parking mjesta![]()
A izgleda šta god im kažeš oni nemaju osnove.
- thekupus
#18431 Re: "Majstori" parkiranja
potoklinica?Filter wrote:jebes mu sve, bas evo kontam u kakvu si ti zonu sumraka uletio.bersK wrote:Piso sam neku noć možda na drugoj temi. U Muse Ćazima Ćatića, mislim da je broj 15. Spuštam se kroz usku ulicu u kojoj se nemoš vratit (rođo iznio kuću na asfalt ne znam ni kako sam se provuko) i na samom izlazu na cestu dvica parkirana. Sjebo lamelu dok sam se pokušo vratit. .
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#18432 Re: "Majstori" parkiranja
Karpuzova 100%
Jbg, gratis parking vise ne postoji, jos kad sa strane se nakucavaju, stanari se jos vise izjebu...
Jbg, gratis parking vise ne postoji, jos kad sa strane se nakucavaju, stanari se jos vise izjebu...
- bersK
#18433 Re: "Majstori" parkiranja
E ulica iznad. Jedna strana je Muse Ćazima Ćatića, druga je Josipa Štadlera. Sad viđoh na mom dobrom prijatelju Mapsu.Filter wrote:a to je dole negdje oko musnusa. vjerovatno si uletio u onaj komadic potoklinice.bersK wrote: Sjedio gore u kafiću jednom i da pomjerim auto, skloni se u ovu ulicu, skloni se u onu, tamo vamo i bum tras. To je ulica mislim odmah iznad muzičke akademije s desne strane.
tu je sve ko prkno a auta nabacana
- Laplace
#18434 Re: "Majstori" parkiranja
Koshpa wrote:problemnatravunu wrote:
Eto, a kažu "plavuše glupe".
- arslanica
#18435 Re: "Majstori" parkiranja
ja to stvaaaaarnoooo ne znam ... prvi put izašla ovdje na cestu ... pitaj ove što su položili Zakon ... ove koji znaju gdje si bio i šta si radiotriconja wrote:
Jel to vazi samo za kad se trake saltaju ili uvijek? Nekad mi bude tesko ukljuciti zmigavac kad obilazim auto koje je naglo stalo.
- drug_profi
#18436 Re: "Majstori" parkiranja
Uvijek kad mijenjaš smijer kretanja, napuštaš svoju traku...arslanica wrote:ja to stvaaaaarnoooo ne znam ... prvi put izašla ovdje na cestu ... pitaj ove što su položili Zakon ... ove koji znaju gdje si bio i šta si radiotriconja wrote:
Jel to vazi samo za kad se trake saltaju ili uvijek? Nekad mi bude tesko ukljuciti zmigavac kad obilazim auto koje je naglo stalo.
- Laplace
#18437 Re: "Majstori" parkiranja
Ono, i na krivinama mijejaš smjer kretanja.drugi profil wrote:Uvijek kad mijenjaš smijer kretanja, napuštaš svoju traku...arslanica wrote:ja to stvaaaaarnoooo ne znam ... prvi put izašla ovdje na cestu ... pitaj ove što su položili Zakon ... ove koji znaju gdje si bio i šta si radiotriconja wrote:
- triconja
#18438 Re: "Majstori" parkiranja
Nekako nema logike davat zmigavce na cestama sa dvije trake, jedna za svaki smjer, kad se obilazi auto koje stojiLaplace wrote:Ono, i na krivinama mijejaš smjer kretanja.drugi profil wrote:
Uvijek kad mijenjaš smijer kretanja, napuštaš svoju traku...![]()
![]()
- Laplace
#18439 Re: "Majstori" parkiranja
Kako nema? Kako onaj iza tebe ili onaj sa suprotne strane znaju da imaš najmeru zaobići vozilo? Imaju babu gataru instaliranu, kao dodatnu opremu?triconja wrote:Nekako nema logike davat zmigavce na cestama sa dvije trake, jedna za svaki smjer, kad se obilazi auto koje stojiLaplace wrote:Ono, i na krivinama mijejaš smjer kretanja.drugi profil wrote:
![]()
- drug_profi
#18440 Re: "Majstori" parkiranja
Jebem vam logiku. Zadrzavas smjer kretanja cak i kad je krivina,jer pratis pravac kolovoza.Laplace wrote:Ono, i na krivinama mijejaš smjer kretanja.drugi profil wrote:
![]()
Ako nije u pitanju raskrsce.
Pa uci li se ista u tim auto skolama?
ZOBS clan 36 stav 1 i clan 37.
"vozač koji namjerava obaviti neku radnju na cesti (pomjeranje vozila desno/lijevo, mijenjanje saobraćajne trake, preticanje, obilaženje, zaustavljanje, skretanje lijevo/desno, polukružno okretanje, vožnja unatrag, i sl.)ili vozilo uključiti u saobraćaj može to učiniti samo ako se uvjerio da neće ugroziti druge učesnike u saobraćaju ili imovinu, vodeći brigu o brzini i pravcu kretanja."
"prije obavljanja radnji vozilom iz člana 36.vozač je dužan blagovremeno obavijestiti o svojoj namjeri uključivanjem pokazivača pravca.
Znak se mora davati svo vrijeme trajanja radnje a po završetku mora se isključiti.
Izuzetno kod preticanja se ne mora davati prilikom vraćanja u desnu traku."
Ja sam skratio kao mijenjanje pravca kretanja, misleći da je svakom jasno na šta se misli.
Ako ti to nema logike, onda tebi zmigavci nikako i ne trebaju.triconja wrote: Nekako nema logike davat zmigavce na cestama sa dvije trake, jedna za svaki smjer, kad se obilazi auto koje stoji
Last edited by drug_profi on 18/01/2018 09:02, edited 1 time in total.
- Logovan
#18441 Re: "Majstori" parkiranja
Moraš dati žmigavac ako obilaziš auto koje stoji.triconja wrote: Nekako nema logike davat zmigavce na cestama sa dvije trake, jedna za svaki smjer, kad se obilazi auto koje stoji
Kako će onaj iza tebe znati da ćeš ga zaobići?
- Laplace
#18442 Re: "Majstori" parkiranja
Ma, zezam te. Opusti se. Mislio sam da je jasno da ovaj moj komentar nije ozbiljan.drugi profil wrote:Jebem vam logiku. Zadrzavas smjer kretanja cak i kad je krivina,jer pratis pravac kolovoza.Laplace wrote:Ono, i na krivinama mijejaš smjer kretanja.drugi profil wrote:
![]()
Ako nije u pitanju raskrsce.
Pa uci li se ista u tim auto skolama?
ZOBS clan 36 stav 1 i clan 37.
"vozač koji namjerava obaviti neku radnju na cesti (pomjeranje vozila desno/lijevo, mijenjanje saobraćajne trake, preticanje, obilaženje, zaustavljanje, skretanje lijevo/desno, polukružno okretanje, vožnja unatrag, i sl.)ili vozilo uključiti u saobraćaj može to učiniti samo ako se uvjerio da neće ugroziti druge učesnike u saobraćaju ili imovinu, vodeći brigu o brzini i pravcu kretanja."
"prije obavljanja radnji vozilom iz člana 36.vozač je dužan blagovremeno obavijestiti o svojoj namjeri uključivanjem pokazivača pravca.
Znak se mora davati svo vrijeme trajanja radnje a po završetku mora se isključiti.
Izuzetno kod preticanja se ne mora davati prilikom vraćanja u desnu traku."
Ja sam skratio kao mijenjanje pravca kretanja, misleći da je svakom jasno na šta se misli.
Ako ti to nema logike, onda tebi zmigavci nikako i ne trebaju.triconja wrote: Nekako nema logike davat zmigavce na cestama sa dvije trake, jedna za svaki smjer, kad se obilazi auto koje stoji
- Laplace
#18443 Re: "Majstori" parkiranja
Objasnio sam: baba gatara. Kažu da će od 2018. obavezan dio obuke biti kratak kurs vidovitosti.Logovan wrote:Moraš dati žmigavac ako obilaziš auto koje stoji.triconja wrote: Nekako nema logike davat zmigavce na cestama sa dvije trake, jedna za svaki smjer, kad se obilazi auto koje stoji
Kako će onaj iza tebe znati da ćeš ga zaobići?
- drug_profi
#18444 Re: "Majstori" parkiranja
Ni po čemu se nije dalo zaključiti da se šališ.Laplace wrote:
Ma, zezam te. Opusti se. Mislio sam da je jasno da ovaj moj komentar nije ozbiljan.
- Laplace
#18445 Re: "Majstori" parkiranja
Ni po ona tri šejtana na kraju?drugi profil wrote:Ni po čemu se nije dalo zaključiti da se šališ.Laplace wrote:
Ma, zezam te. Opusti se. Mislio sam da je jasno da ovaj moj komentar nije ozbiljan.
Zar ti ja djelujem kao ozbiljan forumaš?
- drug_profi
#18446 Re: "Majstori" parkiranja
Šejtani jbg u onom kontekstu mogu značiti potpuno suprotno jer kaže "evil or very mad".Laplace wrote:Ni po ona tri šejtana na kraju?drugi profil wrote:Ni po čemu se nije dalo zaključiti da se šališ.Laplace wrote:
Zar ti ja djelujem kao ozbiljan forumaš?
A imajući iskustva sa "genijalcima" zaključi se uvijek ono što je lošije.
Ja bih na trolanje stavio
Neise. Ne znam te pa te ne mogu procijeniti.
Da je bitanga ono napisao još bih se sa njim i složio.
- Averus
#18447 Re: "Majstori" parkiranja
Čekaj
Čekaj, čekaj, čekaj
Jel' to FAKAT sad objašnjavamo na ovoj temi kad se pali, a kad ne žmigavac????
Pa jbt, onda instruktore i autoškole na robiju, a šofere pravac nazad na brda!
Čekaj, čekaj, čekaj
Jel' to FAKAT sad objašnjavamo na ovoj temi kad se pali, a kad ne žmigavac????
Pa jbt, onda instruktore i autoškole na robiju, a šofere pravac nazad na brda!
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#18448 Re: "Majstori" parkiranja
traktori nemaju zmigavce 
- Averus
#18449 Re: "Majstori" parkiranja
bitanga_sa_otesa wrote:traktori nemaju zmigavce
- Logovan