Evo 14g vozacke nikad kaznu za parking nisam dobioMOSALJOZE wrote:Zato u ovoj statistici nema ni jednog forumaša,eh da su svi kao forumaši..
"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Nepass
#15826 Re: "Majstori" parkiranja
-
_Astra_
#15827 Re: "Majstori" parkiranja
Sta se desava ako raja nema da plati 30km taj dan? 
- O'zone
- Globalni moderator
#15828 Re: "Majstori" parkiranja
60 Km sljedeći dan_Astra_ wrote:Sta se desava ako raja nema da plati 30km taj dan?
- mayab
#15829 Re: "Majstori" parkiranja
Hoće kačiti lisice i onim pacijentima koji se ne uparkiraju tačno unutar ocrtanog mjesta
- Dope_Man
#15831 Re: "Majstori" parkiranja
Kad sam u Banja Luci nedavno platio SMS-om desetak minuta prije isteka vremena mi je dosla poruka da mi istice parking. Kad sam parkirao u Sarajevu jednom samo na SMS mislim da nije bilo toga, ali podavno je to bilo pa se mozda samo ne sjecam. Uglavnom, znas parkirao si u npr. 2:30 i uplatio sat, ako se zadrzis duze usput onda salji jos jednu poruku i mirne glave na kafu.made_in_sarajevo wrote:kazu zakace lisice ako prekoracis vrijeme koje si platio. ja parkiram negdje na obali npr. odem u grad, obavim sta imam, sretnes nekoga,stani popij kafu i jebiga ti platio 1h, a ostao 1h i 40min, eto inace sam znao u minutu koliko mi treba i kad cu se vratiti kod auta?
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#15832 Re: "Majstori" parkiranja
Isto funkcionise i u Sarajevu, 15 min prije isteka dobijes SMS obavijest. Ima super aplikacija za android, memorises auto i reg. tablice, odaberes grad i zonu i platis. Prilicno olaksava posao, ko placa.Dope_Man wrote:Kad sam u Banja Luci nedavno platio SMS-om desetak minuta prije isteka vremena mi je dosla poruka da mi istice parking. Kad sam parkirao u Sarajevu jednom samo na SMS mislim da nije bilo toga, ali podavno je to bilo pa se mozda samo ne sjecam. Uglavnom, znas parkirao si u npr. 2:30 i uplatio sat, ako se zadrzis duze usput onda salji jos jednu poruku i mirne glave na kafu.made_in_sarajevo wrote:kazu zakace lisice ako prekoracis vrijeme koje si platio. ja parkiram negdje na obali npr. odem u grad, obavim sta imam, sretnes nekoga,stani popij kafu i jebiga ti platio 1h, a ostao 1h i 40min, eto inace sam znao u minutu koliko mi treba i kad cu se vratiti kod auta?
-
tempuser
#15833 Re: "Majstori" parkiranja
Mislim da je fol u tome da RAD moze staviti lisice samo na svojim parkinzima tj ako nisi platio parking ili ako si prekoracio vrijeme, a da nemaju nadleznost za nepropisna parkiranja na ostalim povrsinama i pakrinzima...hopi wrote:i šta, ovom delegatu su nakačili ovu stvar, i kolika je kazna
mgoli su je vala zakačiti i tim dostavnim vozilima na slici iza, koliko vidim su na trotoaru
- beni-bu-man
#15834 Re: "Majstori" parkiranja
Pitar sa Kariba wrote:Isto funkcionise i u Sarajevu, 15 min prije isteka dobijes SMS obavijest. Ima super aplikacija za android, memorises auto i reg. tablice, odaberes grad i zonu i platis. Prilicno olaksava posao, ko placa.Dope_Man wrote:Kad sam u Banja Luci nedavno platio SMS-om desetak minuta prije isteka vremena mi je dosla poruka da mi istice parking. Kad sam parkirao u Sarajevu jednom samo na SMS mislim da nije bilo toga, ali podavno je to bilo pa se mozda samo ne sjecam. Uglavnom, znas parkirao si u npr. 2:30 i uplatio sat, ako se zadrzis duze usput onda salji jos jednu poruku i mirne glave na kafu.made_in_sarajevo wrote:kazu zakace lisice ako prekoracis vrijeme koje si platio. ja parkiram negdje na obali npr. odem u grad, obavim sta imam, sretnes nekoga,stani popij kafu i jebiga ti platio 1h, a ostao 1h i 40min, eto inace sam znao u minutu koliko mi treba i kad cu se vratiti kod auta?
koja je APP ???
- holowey
#15835 Re: "Majstori" parkiranja
mParking ili tako nesto... potrazi na playstore parking sarajevo... bhtelecom je izdavac...beni-bu-man wrote:Pitar sa Kariba wrote:Isto funkcionise i u Sarajevu, 15 min prije isteka dobijes SMS obavijest. Ima super aplikacija za android, memorises auto i reg. tablice, odaberes grad i zonu i platis. Prilicno olaksava posao, ko placa.Dope_Man wrote:
Kad sam u Banja Luci nedavno platio SMS-om desetak minuta prije isteka vremena mi je dosla poruka da mi istice parking. Kad sam parkirao u Sarajevu jednom samo na SMS mislim da nije bilo toga, ali podavno je to bilo pa se mozda samo ne sjecam. Uglavnom, znas parkirao si u npr. 2:30 i uplatio sat, ako se zadrzis duze usput onda salji jos jednu poruku i mirne glave na kafu.
koja je APP ???
- O'zone
- Globalni moderator
#15836 Re: "Majstori" parkiranja
Da. Lisice su samo za praking mjesta koja kontroliše JKP Rad sarajevo. A na trotoar još uvijek može besplatnotempuser wrote:Mislim da je fol u tome da RAD moze staviti lisice samo na svojim parkinzima tj ako nisi platio parking ili ako si prekoracio vrijeme, a da nemaju nadleznost za nepropisna parkiranja na ostalim povrsinama i pakrinzima...hopi wrote:i šta, ovom delegatu su nakačili ovu stvar, i kolika je kazna
mgoli su je vala zakačiti i tim dostavnim vozilima na slici iza, koliko vidim su na trotoaru
- beni-bu-man
#15837 Re: "Majstori" parkiranja
holowey wrote:mParking ili tako nesto... potrazi na playstore parking sarajevo... bhtelecom je izdavac...
nasao hvala
-
zipoo
#15838 Re: "Majstori" parkiranja
Kako funkcionise taj mparking ? Moras biti korisnik bh telekoma ? Moze li eronet ?
I kako onaj da zna da sam ja platio, a da me ne kazni ? I moze li ovo gdje je rampa ?

I kako onaj da zna da sam ja platio, a da me ne kazni ? I moze li ovo gdje je rampa ?
- Dope_Man
#15839 Re: "Majstori" parkiranja
Kad platis to se spasava u nekoj bazi, ciko naidje sa uredjajem, ukuca broj tablica i vidi da li je placeno, kada i koliko je preostalo. Ovo je pretpostavka, ali to se cini kao jedini logican nacin. Iz iste baze neki kompjuter salje obavjest kada je vrijeme za parking pri kraju.zipoo wrote:Kako funkcionise taj mparking ? Moras biti korisnik bh telekoma ? Moze li eronet ?
I kako onaj da zna da sam ja platio, a da me ne kazni ? I moze li ovo gdje je rampa ?![]()
Sto se tice placanja salje se sms na neki broj (nezz za tu aplikaciju, mada vjerovatno i ona oduzima kredit). E sad, SMS moze sa svakog operatera, dok ta app vjerovatno moze samo ako imas telekom karticu, a mozda su i tu nesto skontali da bez obzira na karticu skida kredita koliko uplatis.
- MOSALJOZE
#15840 Re: "Majstori" parkiranja
Ima nekakvu spravu,ko digitron malo veći
Na parkinzima sa rampama nemaš potrebe,i nemaš tu mogućnost.Koliko ostaneš toliko ćeš i platiti...
Na parkinzima sa rampama nemaš potrebe,i nemaš tu mogućnost.Koliko ostaneš toliko ćeš i platiti...
-
tempuser
#15841 Re: "Majstori" parkiranja
Za svakog operatera ima drugi broj. Ja vec godinama placam sms-om bez ikakvih aplikacija i nikad nikakvih problema. Kad platim dobijem povratni sms kao potvrdu uplate, 15 min prije isteka dobijem podsjetnik. Parking mogu produziti u narednih 15 min,tj 45-60 min od kad sam uplatio, nakon toga moram cekati 15 min da ponovo platim.
Jednom sam fulio reg. br. prilikom unosa i frajko iz RAD-a mi prilazi s tim "digitronom" i kaze da ne moze naci moj auto medju placenim, a vidio je kako placam mobitelom. Ja mu pokazujem sms sa potvrdom i tek tad skontam fulu, ali on nije pa vrti glavom i nije mu jasno kako nema evidentirano jer mu se to prvi put desilo. Znaci postoji neki sistem...
Jednom sam fulio reg. br. prilikom unosa i frajko iz RAD-a mi prilazi s tim "digitronom" i kaze da ne moze naci moj auto medju placenim, a vidio je kako placam mobitelom. Ja mu pokazujem sms sa potvrdom i tek tad skontam fulu, ali on nije pa vrti glavom i nije mu jasno kako nema evidentirano jer mu se to prvi put desilo. Znaci postoji neki sistem...
- zateznistub
#15842 Re: "Majstori" parkiranja
Level:
Kabadahija

Kabadahija

- seoBIH
#15843 Re: "Majstori" parkiranja
Kako platiti SMSom na parkingu gdje ima rampa? Kako izaci bez slipa sa bar kodom?
- supercali
#15844 Re: "Majstori" parkiranja
Pa tu neces ni platiti sms-omseoBIH wrote:Kako platiti SMSom na parkingu gdje ima rampa? Kako izaci bez slipa sa bar kodom?
Nego preko automata pored rampe ili u kucici ili kod cike sto je kod rampe
- seoBIH
#15845 Re: "Majstori" parkiranja
Kako neces kada reklamiraju placanje parkinga u BBI putem SMS-a?
- holowey
#15846 Re: "Majstori" parkiranja
Na slipu koji uzmes prilikom ulaska imas kod koji trebas smsom poslati... kad posaljes i dobijes potvrdu, sa istim slipom izadjes...seoBIH wrote:Kako neces kada reklamiraju placanje parkinga u BBI putem SMS-a?
- supercali
#15847 Re: "Majstori" parkiranja
Eto odgovorio ti je kimseoBIH wrote:Kako neces kada reklamiraju placanje parkinga u BBI putem SMS-a?
Znaci posaljes kod sa tiketa kojeg dobijes na ulazu jer drugacije ne mozes uci i automatski tvoj mob postaje automat koji ima na svakom spratu
-
quarterback
#15848 Re: "Majstori" parkiranja
pise li i broj na koji se salje, ako nekad zatrebaholowey wrote:Na slipu koji uzmes prilikom ulaska imas kod koji trebas smsom poslati... kad posaljes i dobijes potvrdu, sa istim slipom izadjes...seoBIH wrote:Kako neces kada reklamiraju placanje parkinga u BBI putem SMS-a?
hvala
- supercali
#15849 Re: "Majstori" parkiranja
0832004 ili je 0834002 cini mi se od to dvoje jedno nisam siguran
- holowey
#15850 Re: "Majstori" parkiranja
mislim da pise ali u garazi na par mjesta imaju reklame sa brojevima pa memorisi...jeftinije izadje platiti smsom...quarterback wrote:pise li i broj na koji se salje, ako nekad zatrebaholowey wrote:Na slipu koji uzmes prilikom ulaska imas kod koji trebas smsom poslati... kad posaljes i dobijes potvrdu, sa istim slipom izadjes...seoBIH wrote:Kako neces kada reklamiraju placanje parkinga u BBI putem SMS-a?
hvala