Dakle... Od prije jedno pola godine učinilo mi se da mi auto ne koči kao prije, ali kontam hajde, vjervatno je do mene, zna mi tako doći s vremena na vrijeme. Međutim, nedavno odem na vikendicu, i iz dosade hajde rekoh da skinem točkove da fakat vidim u kakvom su mi stanju kočnice. Na zadnjim diskovima je bilo dosta hrđe, i to ona krupna hrđa koja se ne može skinuti snažnim kočenjem/kočenjima, kao brazde od hrđe po diskovima. Na kliještima je isto bilo dosta hrđe. Tu odmah pored mene ima automehaničarska radnja, radi neki mladić i kontam hajde da mi on to pogleda, mada mu baš i ne vjerujem, mislim se makar ima iskustva. I skinemo mi jedan točak, on mi kaže sljedeće: Zadnje kočnice koče slabo ili nikako ("ovo ti ništa ne koči"), ili su kliješta "zapekla" ili je cilindar, a kad se to otkrije i sredi, treba i tokariti diskove, navodno ima u Kiseljaku mašina...
Isto tako, na zadnjem tehničkom, krajem aprila prošle godine, mi je rekao da zadnje kočnice nisu baš najbolje, ali se ne vidi dobro jer im blata (ja sam se izvlačio iz blata nekoliko puta krajem zime). Ručna isto tako hvata samo ako se zategne baš do kraja, zbog čega ja mislim da nije cilindar nego kliješta.
Nakon ovog eseja, moje pitanje je, što se dalo zaključit iz naslove, zna li neko nekog dobrog majstora u Sarajevu, po mogućnosti da ima potrebnu opremu? Neću da mi nagađaju, možda je ovo, možda je ono... hoću pouzdanog majstora. Isto, ako može, ali to mi je manje važno, da isti taj majstor ima opremu, tj. mašinu za tokarenje bez skidanja diska s točka, ali nema to toliko veze mogu ja odvesti na tokarenje na drugo mjesto, samo me interesuje gdje to ima u Sarajevu, ja nisam čuo da ima igdje?! Znam da ima u Zenici i ovaj mi reče u Kiseljaku, al je to ipak daleko, ako već ima ovdje.
Da dodam, registracija mi ističe krajem ovog mjeseca i neće me sigurno pustiti na tehničkom (hoću da je sve uredu, da se razumijemo!) a ipak nije se s kočnicama zezati...
Eto, nadam se da nisam previše ispeglao i unaprijed zahvaljujem za svaku pomoć.