Zna li neko dobrog majstora za izduvne grane u Sarajevu ili okolini?
Izgleda da negdje pušta pored dihtunga ili je grana napukla, pa bi to sve trebalo skinutu i
pregledati jer se čuje da tu probija. Onda prirubnicu obrusiti izravnati i eventualnu negdje nešto zavariti.
Vozilo je SEAT Ibiza ( 2000 g. ) 1.0 MPI, Motor ALD
Izduvna grana je od neke vrste Inox-a ( nije gus)
Hvala i pozdrav svima!
MAJSTOR ZA IZDUVNE GRANE - SA
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- texel
-
LeKo
#2 Re: MAJSTOR ZA IZDUVNE GRANE - SA
To ti druže može uraditi svaki ozbiljniji servis za auspuhe, raja fali nekog majstora kod bosnalijeka....pokušaj kod njega. Sretno.
- AmADin_gospo
#3 Re: MAJSTOR ZA IZDUVNE GRANE - SA
iza Bosnalijeka na parkingu radi momak, jutros bio kod njega na popravku, prihvatljive cijene i kvalitetan rad.
preporučujem posjetu
preporučujem posjetu
-
drastic
#4 Re: MAJSTOR ZA IZDUVNE GRANE - SA
uprljaj malo ruke skini je sam
- texel
#5 Re: MAJSTOR ZA IZDUVNE GRANE - SA
@leko i Amadin
znam, to je Zlaja kod Bosnalijeka. Bio sam već par puta kod njega, ali uvijek u vezi auspuha.
Ovo je ipak više dio oko samog motora, tako da ne vjerujem da će se on oko toga bakćati.
Inače je Zlaja Nr. 1 za auspuhe!
znam, to je Zlaja kod Bosnalijeka. Bio sam već par puta kod njega, ali uvijek u vezi auspuha.
Ovo je ipak više dio oko samog motora, tako da ne vjerujem da će se on oko toga bakćati.
Inače je Zlaja Nr. 1 za auspuhe!
- texel
#6 Re: MAJSTOR ZA IZDUVNE GRANE - SA
već sam je skidao 2 puta, a zadnji put stavio nov dihtung koji ide između izduvne grane i bloka motora.drastic wrote:uprljaj malo ruke skini je sam
Ali, i dalje se čuje.
Tako da je moja pretpostavka da granu ili treba izbrusiti tj, tokariti da bude 100% ravna (jer se one
s vremenom iskrive od toplote) , ili je treba negdje zavariti, što ja naravno ne mogu.
Pored tog ružnog zvuka, također je problem što motor gubi na snazi ako izduvni sistem negdje pušta,
pogotovo ako je rupa prije lambda sonde (što je kod mene slučaj), jer onda auto odmah više troši
ali slabije vuče ( elektronika pravi masniju smjesu).
Vidio sam da u Banja Luci ima neki lik koji se bavi isključivo tim stvarima, čak pravi izduvne grane itd.
E ako ima neko sličan u SA ili okolini, bilo bi super da saznam.
Pozdrav
- AmADin_gospo
#7 Re: MAJSTOR ZA IZDUVNE GRANE - SA
ako ti treba tokar, obrati se Temax-u na grbavici. manji objekat uzmeđu 2 zgrade kod trolejbuske stanice ispod turskog koleđa.