majstor i margarita
Moderator: Chloe
- antropolog
#1 majstor i margarita
Kakva je stil i jeziku u romanu Majstor i Margarita i što mislite o tom romanu? ako neko ima neke literature o stilu i jeziku ovog romana ili opcenito o stilistici ruskog neka javi na mail [email protected] hitno potrebno
hvala velika
hvala velika
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2 Re: majstor i margarita
vidi ovog padobranca
pročitaj knjigu
tako fino piše da sam čitajući o isusu i ponciju pilatu u jednom trenutku imao osjećaj da se nalazim baš tu u sudnici
kasnije sam se malo izgubio, priznajem, sa svim onim referencama na politiku... ali sve u svemu odlično djelo... postoji i film i serija ... čak jedna domaća ako se ne varam
pročitaj knjigu
tako fino piše da sam čitajući o isusu i ponciju pilatu u jednom trenutku imao osjećaj da se nalazim baš tu u sudnici
kasnije sam se malo izgubio, priznajem, sa svim onim referencama na politiku... ali sve u svemu odlično djelo... postoji i film i serija ... čak jedna domaća ako se ne varam
- Ljuska_u_BaklaFi
#3 Re: majstor i margarita
Jao ovo sve same generacije palčeva, samo nek' se knjiga ne uzme u ruke 
- antropolog
#4 Re: majstor i margarita
kao prvo knjigu sam pročitao 2 puta vec
, imam temu za maturski
INTERPRETACIJA ROMANA MAJSTOR I MARGARITA
sada mi samo nešto treba o jeziku i stilu, pa mi treba neka još literatura, a ne da mi to neko preprica
sada mi samo nešto treba o jeziku i stilu, pa mi treba neka još literatura, a ne da mi to neko preprica
- malosutra81
#5 Re: majstor i margarita
procitao knjigu dvaput i ne zna opisati stil i jezik koji se upotrebljava u istojantropolog wrote:kao prvo knjigu sam pročitao 2 puta vec![]()
, imam temu za maturski
- B34R
#6 Re: majstor i margarita
svi su prepametni!!! ukoliko nemate covjeku dati pomoc nemojte ni omalovazavati....malosutra81 wrote:procitao knjigu dvaput i ne zna opisati stil i jezik koji se upotrebljava u istojantropolog wrote:kao prvo knjigu sam pročitao 2 puta vec![]()
, imam temu za maturski
- antropolog
#7 Re: majstor i margarita
hahahah od kuda bi ja znao o stilu i jeziku ruskog jezika, ne zanima me prevod nego kako je knjiga napisana u orginalu, orginalni stil i jezik, hahaha ako si ti tako pametna de je ti procitaj pa napiši ccc 5 stranica o stilu i jeziku

- malosutra81
#8 Re: majstor i margarita
antropolog wrote:hahahah od kuda bi ja znao o stilu i jeziku ruskog jezika, ne zanima me prevod nego kako je knjiga napisana u orginalu, orginalni stil i jezik, hahaha ako si ti tako pametna de je ti procitaj pa napiši ccc 5 stranica o stilu i jeziku![]()
![]()
sustina mog posta je ta da je postalo smijesno kako skolarci nisu u stanju (jesu ali ne zele da se trude) napisati osvrt na neko djelo iliti lektiru
@B34R nema potrebe da se deres
- B34R
#9 Re: majstor i margarita
Nece se vise ponoviti, a i nije bilo deranje, po prirodi mi je prodoran glas sorry... samo sam se nasao u njegovoj kozi u trenutku pa mi bilo bezzemalosutra81 wrote:antropolog wrote:hahahah od kuda bi ja znao o stilu i jeziku ruskog jezika, ne zanima me prevod nego kako je knjiga napisana u orginalu, orginalni stil i jezik, hahaha ako si ti tako pametna de je ti procitaj pa napiši ccc 5 stranica o stilu i jeziku![]()
![]()
sustina mog posta je ta da je postalo smijesno kako skolarci nisu u stanju (jesu ali ne zele da se trude) napisati osvrt na neko djelo iliti lektiru
@B34R nema potrebe da se deres
- Ravenn
#10 Re: majstor i margarita
ovakve teme treba zabraniti, ili ako ti vec treba mala pomoc prvo nam stavi da vidimo sta si to do sada napisao i smislio
bar koncept
inace ovo je jedna od meni omiljenih knjiga i zaista znam puno i o njoj i o piscu i o stilu
ali ne pada mi na pamet objasnjavti to nekome ko za dva citanja nije primjetio stil i pravac
samo hint: Marquez (pametnom dosta)
bar koncept
inace ovo je jedna od meni omiljenih knjiga i zaista znam puno i o njoj i o piscu i o stilu
ali ne pada mi na pamet objasnjavti to nekome ko za dva citanja nije primjetio stil i pravac
samo hint: Marquez (pametnom dosta)
- -TheChosenOne-
#11 Re: majstor i margarita
magijski realizam ovo ono 
-
uvijek dobar post
#12 Re: majstor i margarita
ovdje je bar dobio neke odgovore.
ima foruma gdje gago gogi nije dobio nikakav odgovor
http://forum.ffzg.hr/viewtopic.php?p=45 ... 7b072fa298
ima foruma gdje gago gogi nije dobio nikakav odgovor
http://forum.ffzg.hr/viewtopic.php?p=45 ... 7b072fa298