majstor i margarita

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
antropolog

#1 majstor i margarita

Post by antropolog »

Kakva je stil i jeziku u romanu Majstor i Margarita i što mislite o tom romanu? ako neko ima neke literature o stilu i jeziku ovog romana ili opcenito o stilistici ruskog neka javi na mail [email protected] hitno potrebno

hvala velika
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2 Re: majstor i margarita

Post by Truba »

vidi ovog padobranca :mrgreen:
pročitaj knjigu

tako fino piše da sam čitajući o isusu i ponciju pilatu u jednom trenutku imao osjećaj da se nalazim baš tu u sudnici :cry: :cry: :cry: :cry:
kasnije sam se malo izgubio, priznajem, sa svim onim referencama na politiku... ali sve u svemu odlično djelo... postoji i film i serija ... čak jedna domaća ako se ne varam
Ljuska_u_BaklaFi

#3 Re: majstor i margarita

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Jao ovo sve same generacije palčeva, samo nek' se knjiga ne uzme u ruke :(
antropolog

#4 Re: majstor i margarita

Post by antropolog »

kao prvo knjigu sam pročitao 2 puta vec :D :D , imam temu za maturski

INTERPRETACIJA ROMANA MAJSTOR I MARGARITA

sada mi samo nešto treba o jeziku i stilu, pa mi treba neka još literatura, a ne da mi to neko preprica :-)
malosutra81

#5 Re: majstor i margarita

Post by malosutra81 »

antropolog wrote:kao prvo knjigu sam pročitao 2 puta vec :D :D , imam temu za maturski

sada mi samo nešto treba o jeziku i stilu, pa mi treba neka još literatura, a ne da mi to neko preprica :-)
procitao knjigu dvaput i ne zna opisati stil i jezik koji se upotrebljava u istoj

:roll:
B34R

#6 Re: majstor i margarita

Post by B34R »

malosutra81 wrote:
antropolog wrote:kao prvo knjigu sam pročitao 2 puta vec :D :D , imam temu za maturski

procitao knjigu dvaput i ne zna opisati stil i jezik koji se upotrebljava u istoj

:roll:
svi su prepametni!!! ukoliko nemate covjeku dati pomoc nemojte ni omalovazavati....
antropolog

#7 Re: majstor i margarita

Post by antropolog »

hahahah od kuda bi ja znao o stilu i jeziku ruskog jezika, ne zanima me prevod nego kako je knjiga napisana u orginalu, orginalni stil i jezik, hahaha ako si ti tako pametna de je ti procitaj pa napiši ccc 5 stranica o stilu i jeziku :D :D :D
malosutra81

#8 Re: majstor i margarita

Post by malosutra81 »

antropolog wrote:hahahah od kuda bi ja znao o stilu i jeziku ruskog jezika, ne zanima me prevod nego kako je knjiga napisana u orginalu, orginalni stil i jezik, hahaha ako si ti tako pametna de je ti procitaj pa napiši ccc 5 stranica o stilu i jeziku :D :D :D

sustina mog posta je ta da je postalo smijesno kako skolarci nisu u stanju (jesu ali ne zele da se trude) napisati osvrt na neko djelo iliti lektiru

@B34R nema potrebe da se deres
B34R

#9 Re: majstor i margarita

Post by B34R »

malosutra81 wrote:
antropolog wrote:hahahah od kuda bi ja znao o stilu i jeziku ruskog jezika, ne zanima me prevod nego kako je knjiga napisana u orginalu, orginalni stil i jezik, hahaha ako si ti tako pametna de je ti procitaj pa napiši ccc 5 stranica o stilu i jeziku :D :D :D

sustina mog posta je ta da je postalo smijesno kako skolarci nisu u stanju (jesu ali ne zele da se trude) napisati osvrt na neko djelo iliti lektiru

@B34R nema potrebe da se deres
Nece se vise ponoviti, a i nije bilo deranje, po prirodi mi je prodoran glas sorry... samo sam se nasao u njegovoj kozi u trenutku pa mi bilo bezze ;)
Ravenn

#10 Re: majstor i margarita

Post by Ravenn »

ovakve teme treba zabraniti, ili ako ti vec treba mala pomoc prvo nam stavi da vidimo sta si to do sada napisao i smislio
bar koncept
inace ovo je jedna od meni omiljenih knjiga i zaista znam puno i o njoj i o piscu i o stilu
ali ne pada mi na pamet objasnjavti to nekome ko za dva citanja nije primjetio stil i pravac
samo hint: Marquez (pametnom dosta)
-TheChosenOne-

#11 Re: majstor i margarita

Post by -TheChosenOne- »

magijski realizam ovo ono :D
uvijek dobar post

#12 Re: majstor i margarita

Post by uvijek dobar post »

ovdje je bar dobio neke odgovore.
ima foruma gdje gago gogi nije dobio nikakav odgovor :D

http://forum.ffzg.hr/viewtopic.php?p=45 ... 7b072fa298
Post Reply