Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
cocko

#51 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by cocko »

Vazno je da ti odlucis a ne mama,naravno da je tesko ali ti moras odlucivati o svom zivotu.Jasam u braku sa strankinjom i naucio je nas jezik i odlicno se razumije sa mojom majkom i odlicno se slazu.Brat ozenio nasu a eto bas se njegova zena ne slaze sa mojom majkom dobro.Tako da jezik nije prepreka nego karakter osobe.Dali je stranac-strankinja nije vazno nego kakav je covjek,ima i kod nas i u svijetu i dobrih i losih ljudi.Samo ti je moj savjet ne zuri sa zenidbom,mlad si,neke stvari se sa godinama mjenjaju.Zavrsi skolovanje i nadji posao a sve drugo ce doci samo po sebi.Jer kada si samostalan i zadovoljan sa samim sobom lakse ces ici kroz zivot pa tako i donositi vazne odluke u zivotu.Sta god da odlucis sretno.
logme

#52 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by logme »

IHAVEDREAM wrote:
IHAVEDREAM wrote:Lijepo je tvoje razmisljanje... :thumbup:
I za svaku pohvalu :) ......I nas sin je tvojih godina.....,ozenio se u junu mjesecu (zenom koju iznimno voli)...iako je Amerikanka..i ima jos jedan semestar da zavrsi Master!!!!!!!!
Upppssss, izostavila sam jedan vazan detalj.... :oops:
Izabranica naseg sina i sama posjeduje Master !!!!!!
Zaboravljas najvaznije detalje. Ovo je u potpunosti promjenilo moj prvobitni stav.
Sta je s ovim ljudima :? :? :?
vazi

#53 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by vazi »

Karajic10 wrote:
IHAVEDREAM wrote:
Karajic10 wrote:Hvala vam svima na preporukama i iznesenim misljenjima. Jos uvijek sam neodlucan... Najvise me emocije vuku ka njoj; volim je - a voli i ona mene. Kad kazem 'emocije', mislim na cinjenicu da je ona iz porodice koja je, moze se reci, kontra moje; kod mene se rijetko roditelji svadjaju, ja i sestra ih postujemo, itd... jednostavno receno, mir i sloga vladaju u nasem domu. Kod njih je drugacije... i otkad je ona pocela sa mnom da se vidja, poceo joj se svidjati nas porodicni nacin zivota vise nego njihov, tj prosjecan Americki (porodicni) nacin zivljenja. Prije, otprilike, dvije ili tri sedmice mi je cak, plakajuci, rekla kako bi sve dala samo da jednog dana ima porodicu kao sto ja imam... Mislim cak i da cijeni moju majku vise nego svoju; moja majka kuha, pere, pegla, i sve od sebe daje da smo mi sretni. (A za vas koji kritizirate moju majku jer ne zna engleski jezik: moja majka ima mene i moju sestru... i oboje smo spremni da zivot za nju polozimo, a ne da joj prevedemo kad nesto zatreba, sto je i maksimum koji joj, u vezi engleskog jezika, treba.) Ali, da se vratim problemu, beskrajno volim i postujem svoje roditelje; porodica je za mene svetinja... trenutno su to otac i majka, a eventualno ce se ta ideologija prosiriti i na moju djecu i suprugu. Moja bi majka prihvatila ovu djevojku kad bi ja odlucio da ostanem sa njom i da eventualno zapocnemo porodicu zajedno, jer svaka majka voli svog sina... Ali, posto ja volim i cijenim svoju majku, meni bi mnogo znacilo da moja supruga moze da sjedne i porazgovara sa mojom majkom, makar na pet, deset minuta. Sta mislite o ideji da ona zapocne uciti nas jezik? (Izrazila je zelju da bi to htjela.) Hvala unaprijed i molim vas ponovo, iznesite misljenja samo ukoliko zelite pomoci...
Misljenja sam da si majku i cijelu porodicu ( a i djevojku) upleo u svoju vlastitu nesigurnost i neodlucnost ...... :)
Ja sam odlucan samo kod jedne stvari: steci sto vece (fakultetsko) obrazovanje i zasluziti najvisu mogucu diplomu. Tu sam odlucan; o ostalom "usput" razmisljam.
sine, dilema s kojom si suocen je svojstvena vecini nase omladine razasute po cijelom svijetu. Ovo boldirano ti je najprece i toga se drzi, ostalo ce se samo po sebi sloziti...

Mlad si, zivot je pred tobom, mlada je i djevojka. Razumijem tvoju zelju da joj priustis pravi dom, takav za kakvim ti place...pun razumijevanja, postovanja i ljubavi, kakav izgleda zivite ti i tvoji roditelji&sestra.

Mogu ti samo jedno reci: nauka je dokazala (americka studija pokazala :lol: , salim se) da mi svi zivimo imitirajuci nase roditelje/autoritete i sl. dakle sve ono sto nam smeta kod nasih roditelja i mi sami jednoga dana radimo; koliko se god tome odupiremo, zavrsimo kao i oni :D . pogledaj malo oko sebe, analiziraj i vidjet ces da je to tako nekako..Naravno , to sve dodje s godinama...Plasim se tako da ce se i tvoja amerikanka jednoga dana poceti ponasati kao njena majka...i ne znam da li bi ti to mogao podnijeti i ako "da" koliko bi te to kostalo zivaca, snage...

Ne volim predrasude, ne znam ni tebe ni djevojku i ne bih zaista nista rekla ni nastavi vezu ni nemoj, odkud mi pravo? Niti mislim da su bosanke bolje ni gore od "zapadnjakusha" ...svugdje ima svasta i sve je relativno :)

Ipak bih ti rekla: mladi ste oboje, uci, pazi roditelje i prepusti sve vremenu, ne gubeci iz vida svoje stavove...Mozda cete se sami razici nakon nekog vremena, rijetko danas neko nadju zivotnog saputnika "iz prve" :) a mozda cete prezivjeti i onda ce se i znanje naseg jezika i ostali detalji rijesiti takodjer "u hodu". Osloni se na svoj instinkt, cim pitas znaci nije ti svejedno a ako ti nije svejedno nacis put i nacin da sam sve rijesis...

u svakom slucaju sretno :)
IHAVEDREAM

#54 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by IHAVEDREAM »

logme wrote:
IHAVEDREAM wrote:
IHAVEDREAM wrote:Lijepo je tvoje razmisljanje... :thumbup:
I za svaku pohvalu :) ......I nas sin je tvojih godina.....,ozenio se u junu mjesecu (zenom koju iznimno voli)...iako je Amerikanka..i ima jos jedan semestar da zavrsi Master!!!!!!!!
Upppssss, izostavila sam jedan vazan detalj.... :oops:
Izabranica naseg sina i sama posjeduje Master !!!!!!
Zaboravljas najvaznije detalje. Ovo je u potpunosti promjenilo moj prvobitni stav.
Koje detalje.......Zaboravljam? :?:
Cinjenicu da su djeca razumna i da im je obrazovanje osnova za uspjesan zajednicki zivot (bili oni Ameri, Bosanci ili Eskimi)... :) :) :) Je li u tome problem.... :?:
PalaSa Marsa

#55 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by PalaSa Marsa »

Normala je na zapadu da se osoba osamostali sa 17, 18, 19 pa nadalje godina. I naravno da u tome ako nadje nekog da ga gura je to samo plus za osobu koja trazi, to jes' osamostaljuje se. :mrgreen:
dječak sa šibicama

#56 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by dječak sa šibicama »

Eskimi su inace cuveni po Masterima.

Ja cijeli zivot izgleda zivim u zabludi da su za zajednicki zivot osnovni poreduvjeti ljubav, poznavanje prirode i drustva tj. jedno drugoga, razumijevanje, postovanje i slicne ocito besmislice.
PalaSa Marsa

#57 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by PalaSa Marsa »

dječak sa šibicama wrote:Eskimi su inace cuveni po Masterima.

Ja cijeli zivot izgleda zivim u zabludi da su za zajednicki zivot osnovni poreduvjeti ljubav, poznavanje prirode i drustva tj. jedno drugoga, razumijevanje, postovanje i slicne ocito besmislice.
Eskimi su ja vjerujem zajedno i grle se jer im je zima. :mrgreen:
JBL

#58 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by JBL »

Karajic10 wrote:Unaprijed se izvinjavam na mogucim gramatickim i ostalim greskama u ovom pocetnom postu, ali hitno je pa hocu da na brzinu procitam vasa misljenja. Zahvaljujem se unaprijed i, molim vas, replicirajte samo ako ozbiljno zelite pomoci.

Imam 24 godine i zivim u Americi zajedno sa roditeljima. Imam djevojku, Amerikanku, s kojom sam u vezi nesto preko 15 mjeseci. Roditelji od moje djevojke, kojoj je 19 godina, su odlucni u tome da je njoj vrijeme da se osamostali, tj da kupi sebi stan i da se ja i ona uselimo zajedno. Posto se ja skolujem, meni nije do toga da trosim novac koji sam godinama stedio za skolu... na neki stan koji mi trenutno nije potreban jer zivim sa roditeljima. I, sjeo sam sa roditeljima prije neki dan i porazgovarao o svemu. Oni nisu za to da se ja selim a, sto ja do prije neki dan nisam znao, ne zele ni da eventualno zenim djevojku koja nije "nasa". Majka mi kaze da nije ni zamisliti mogla da ce joj jedini sin jednog dana ozeniti neku djevojku sa kojom ona ne moze razgovarati (jer mi majka ne govori engleski). Dakle, sta da radim? Da pokusam nauciti djevojku bosanski jezik, ili da se rastanem sa njom i eventualno jednog dana ozenim neku "nasu"...?
Polako... Oboje ste mladi i nema potreba da se rastajete ili da zurite u nesto. Ako ti je sudjena bice, ako nije. Hebiga.
vox-populi

#59 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by vox-populi »

Nije ba, najvazniji je Master... Ako to nemas, nista od braka i srece.
SanskiBiser

#60 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by SanskiBiser »

dječak sa šibicama wrote:E to je najvaznije, da posjeduje Master :thumbup:

Bez Mastera se ne zeni!!

Tako je s jednom rukom on da uhvati Master a drugom ona pa u bolji zivot :thumbup: :lol:

Image

Na prvom mjestu ljubav a za sve ostalo tu je... ;-)
Last edited by SanskiBiser on 08/10/2011 13:18, edited 1 time in total.
PalaSa Marsa

#61 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by PalaSa Marsa »

:lol: :D
IHAVEDREAM

#62 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by IHAVEDREAM »

zajednicki zivot osnovni poreduvjeti ljubav, poznavanje prirode i drustva tj. jedno drugoga, razumijevanje, postovanje i slicne ocito besmislice.
[/quote]
Slazem se da su ovo bitni uvjeti za zajednicki zivot, ali ponavljam da mladi ljudi pored svih ovih " zadovolavajucih "uvjeta"za buducu srecu, prije svega treba da imaju zavidno ( ili solidno) obrazovanje zbog egzistencijalne sigurnosti!
citroen

#63 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by citroen »

master je master., :D :D brez njega se nemere u ameriki. :lol: :lol: :lol: :lol:
IHAVEDREAM

#64 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by IHAVEDREAM »

tufna wrote:
SanskiBiser wrote:
dječak sa šibicama wrote:E to je najvaznije, da posjeduje Master :thumbup:

Bez Mastera se ne zeni!!

Tako je s jednom rukom on da uhvati Master a drugom ona pa u bolji zivot :thumbup: :lol:

Image
:D :lol:
:( :( Nazalost oni bez Mastera posezu za surogatom......... :lol: :lol: :lol:
Last edited by IHAVEDREAM on 08/10/2011 13:25, edited 1 time in total.
Am1

#65 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by Am1 »

Ako je ta Amerikanka dobra zena i ako je vasa veza ozbiljna, onda budi sa njom jedno godinu dana u zajednickom zivotu i vidi kako je.
Ali nemoj imati djece dok nisi siguran da mozete zajedno zivjeti i sve ostalo.

Ipak bolje je i sa Amerikankom biti ako je ta zena dobra, nego sa 'nasom'' ako je ona losa.
logme

#66 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by logme »

IHAVEDREAM wrote:
logme wrote:
Cinjenicu da su djeca razumna i da im je obrazovanje osnova za uspjesan zajednicki zivot (bili oni Ameri, Bosanci ili Eskimi)... :) :) :) Je li u tome problem.... :?:
Obrazovanje te nece uciniti razumnim, obrazovanje te nece uciniti spremnim na odricanja, obrazovanje te nece nauciti kako da volis, a da ne budes bolesno ljubomoran, obrazovanje te nece nauciti postovanju, visoko obrazovanje ne mora znaciti osnovu za uspjesan zivot...
Zavrsiti fakultet znaci procitati pedesetak knjiga iz odredjene oblasti, procitati ih radi sebe, ne radi punice ili svekrve, da bi imao ljepse radno mjesto i bolju platu. Samo to i nista vise.
Kad izadjes s posla ceka te zivot, tu dilplome vise ne vrijede
Last edited by logme on 08/10/2011 13:25, edited 1 time in total.
PalaSa Marsa

#67 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by PalaSa Marsa »

Ka'e - nece ljubav na gladan stomak. :-)
SKAFISKAFNJAK

#68 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by SKAFISKAFNJAK »

ovdje svi svode pricu na odnos majka-zena ali to je vise stvar nasih bosanskih kompleksa kako zaostajemo za "modernim svijetom" pa gdje ces slusati majku ali sta ces takvo je vrijeme u kojem zivimo. ovi sto ti savjetuju, ne slusaj majku i roditelje nisu mislim ni procitali da ti djevojka ima 19 godina, da se skolujes i da ti se ne trose pare na kojekakve stanove. bitno je da su procitali majka mi savjetuje da se ne zenim a to se kosi sa njihovim "naprednim" zivotnim shvatanjima. naravno svi imaju razlicite poglede na zivot. ja recimo ne bih mog´o zamisliti da mi dijete bude nemusliman ali svako bira svoj put pa tako i ti i ja a i ostali forumasi. dobro razmisli sta ti je ciniti. ako si sebi zacrtao da zavrsis skolu, imas ustedjene pare moj ti je savjet da furas to i dalje, ali opet odluka je na tebi. nemoj se zalijetati, kupovati neke stanove, kuce jer zivot zajedno s nekim nije isto sto i odvojeno. ona je mlada 19 godina, ti si vec mrcina 24 godine :D. skontaj se dobro sta i kako. ovdje na forumu te veliki postotak gleda kao neku maminu mazu ali stipu to.
zelim ti puno srece.
IHAVEDREAM

#69 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by IHAVEDREAM »

logme wrote:
IHAVEDREAM wrote:
logme wrote:
Obrazovanje te nece uciniti razumnim, obrazovanje te nece uciniti spremnim na odricanja, obrazovanje te nece nauciti kako da volis, a da ne budes bolesno ljubomoran, obrazovanje te nece nauciti postovanju, visoko obrazovanje ne mora znaciti osnovu za uspjesan zivot...
Zavrsiti fakultet znaci procitati pedesetak knjiga iz odredjene oblasti, procitati ih radi sebe, ne radi punice ili svekrve, da bi imao ljepse radno mjesto i bolju platu. Samo to i nista vise.
Zivot koji je (danas, nazalost :( , toliko zavisan od tvog materijalnog statusa)...... :-) bio ti u Evropi, Aziji ili na Grenlandu..... :-)
IHAVEDREAM

#70 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by IHAVEDREAM »

:( :( Nazalos, ovako ne razmisljaju 3 generacije u mojoj porodici...... :( Zbog takvih poimanja nam se i misljenja ne podudaraju.... :)
Cholina_Lokica

#71 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by Cholina_Lokica »

ajoj
PalaSa Marsa

#72 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by PalaSa Marsa »

Joj sta je ovo svaka tema ode do djavola.. :roll:
Ghost_Rider_XXX

#73 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by Ghost_Rider_XXX »

IHAVEDREAM wrote:
:( :( Nazalos, ovako ne razmisljaju 3 generacije u mojoj porodici...... :( Zbog takvih poimanja nam se i misljenja ne podudaraju.... :)
A gdje je čovjek pogriješio?
citroen

#74 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by citroen »

IHAVEDREAM wrote:
:-) :-) :-) :-) :-) :-)
vazi

#75 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by vazi »

IHAVEDREAM wrote:

zajednicki zivot osnovni poreduvjeti ljubav, poznavanje prirode i drustva tj. jedno drugoga, razumijevanje, postovanje i slicne ocito besmislice.
Slazem se da su ovo bitni uvjeti za zajednicki zivot, ali ponavljam da mladi ljudi pored svih ovih " zadovolavajucih "uvjeta"za buducu srecu, prije svega treba da imaju zavidno ( ili solidno) obrazovanje zbog egzistencijalne sigurnosti![/quote]

valja izaci iz bajke i uploviti lagano u realan zivot.

svi znamo da se granice svakim danom brisu i da svijet postaje jedna avlija. Ako u toj velikoj avliji hoces da znas gdje ti je mjesto , master ti je kompas. ako hoces da plutas ko drvo s jedne obale na drugu, kako te voda ponese, onda mozes i bez kompasa. :)

a mozes ostati i u svojoj malenoj avlijici , ljutiti se na sve i svakoga sto nista ne ide, pricati kako je ta mala avlijica najbolja na svijetu, kako je sve ostalo suplje, papci td... :)

sve je stvar izbora :)

P.S. na zalost, mozes i nabaviti kompas i ostati, ni kriv ni duzan, trpiti i stajati usidren u luci; takvima zelim od srca sto prije povoljan vjetar da isplove na pucinu i krenu, punim jedrima, naprijed:thumbup:
Locked