zambaklija wrote:carlos acosta wrote:zambaklija wrote:jednom mi jedan stari šiptar reče:j... što stigneš a ženi svoje gore list...lijevo ušlo desno izišlo,sa materom isti problem...e došla švabica...djete...ljubavelika i na kraju puklo.leptiri u stomaku ubrzo prestaju lepršati,ko kaže da vječno lepršaju-laže,poslije je obostrano uvažavanje,poštivanje itd...ali pored svakodnevnih problema sustiće te i drugi,gori...razlika u mentalitetu i vjerovatno nekim stvarima koji su sa vjerom povezani iako možda nisi niti moraš biti vjernik ali ...razmisli
izvini ali ne shvatam ovaj tvoj post, ako nisi vjernik zasto bi ti smetale stvari oko vjere??
ako si vjernik i stalo ti je do toga da ocuvas svoju vjeru i da ti djeca budu vjernici i pripadnici tvoje religije, vjerovatno neces zeniti pripadnicu druge vjere
a ako ti nije stalo do vjere onda ti je svejedno
uostalom mozda nekome vise pase strankinja nego neka domaca, opet ponavljam sve je od covjeka do covjeka, tako da neki univerzalni savjeti tu ne pomazu bas puno
vidi ovako,za moj pojam vjernik je neko ko izvršava obrede i to,ostali su haj recimo tradicionalisti,imaju običaje koji su vezani za religiju ,evo ti banalan primjer,ako si iz muslimanske porodice nisi konzumirao svinjetinu,pa krštenje,ili kod muuška npr.sunaćenje i slično...oko banalnih stvari nastaju problemi dodatni...ali napisao sam i razlika u mentalitetu.To nemora značiti da će tako biti ali može,pošto sam slučaj malo sam kopao okolo i podrobnije sam pratio "mješane"brakove i većinom su pucali....zbog čega neznam ali pucali su.postoji štaviše i statistike ovdije o tome.Neka čovijek razmisli ,pitao je ja sam mu svoje iskustvo prenjeo.
ma postujem ja tvoje misljenje daleko od toga, i ima smisla, ali on je u specificnoj situaciji, vjerovatno vecinu zivota zivi u americi i prilagodio se tom nacinu zivota, i mozda bi njemu neka iz bosne dusu na kapaljku vadila, nikad se ne zna
opet ja poznajem nekoliko parova koji su iz totalno razlicitih zemalja i pripadnici drugih religija, pa imaju odlican brak, nekome je cak i izazov i zelja da bude sa osobom koja je drugacija da nauci nesto vise
e sad sta je nasem mladjahnom karajicu na pameti to samo on zna
moj mu je savjet da ne slusa nikog od porodice svoje ili njene, vec da sam odluci, jer kad sam odlucis i zajebes se lakse ti bude, sam pao, sam se ubio, a kad se zajebes u njegovom slucaju zbog hira majke, e onda uzmi utoku i rokni se