Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
FnatiC

#101 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by FnatiC »

Karajic10 wrote:
FnatiC wrote:Krajicu de ti meni reci odakle si inace ti?
Iz Jugoslavije, nazalost bivse.
Drug kontam da si iz yuge bivse nisam ni mislio da si isa Djevicanskih ostrva. Neho drzava i mjesto u yugi bivsoj
-Sogancic-

#102 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by -Sogancic- »

Karajic10 wrote:
-Sogancic- wrote:
Karajic10 wrote:Unaprijed se izvinjavam na mogucim gramatickim i ostalim greskama u ovom pocetnom postu, ali hitno je pa hocu da na brzinu procitam vasa misljenja. Zahvaljujem se unaprijed i, molim vas, replicirajte samo ako ozbiljno zelite pomoci.

Imam 24 godine i zivim u Americi zajedno sa roditeljima. Imam djevojku, Amerikanku, s kojom sam u vezi nesto preko 15 mjeseci. Roditelji od moje djevojke, kojoj je 19 godina, su odlucni u tome da je njoj vrijeme da se osamostali, tj da kupi sebi stan i da se ja i ona uselimo zajedno. Posto se ja skolujem, meni nije do toga da trosim novac koji sam godinama stedio za skolu... na neki stan koji mi trenutno nije potreban jer zivim sa roditeljima. I, sjeo sam sa roditeljima prije neki dan i porazgovarao o svemu. Oni nisu za to da se ja selim a, sto ja do prije neki dan nisam znao, ne zele ni da eventualno zenim djevojku koja nije "nasa". Majka mi kaze da nije ni zamisliti mogla da ce joj jedini sin jednog dana ozeniti neku djevojku sa kojom ona ne moze razgovarati (jer mi majka ne govori engleski). Dakle, sta da radim? Da pokusam nauciti djevojku bosanski jezik, ili da se rastanem sa njom i eventualno jednog dana ozenim neku "nasu"...?
Cura ima 19 godina i pristala bi da se uda? Je l' se ti zezaš? :shock:
Obrati paznju na ovo boldirano.
Pa dobro, nije još do toga došlo, a i ti trebaš malo uživati nakon što završiš faks. Uostalom, ovdje je najbitnije da li ti baš želiš oženiti tu djevojku, a onda možda želje tvojih roditelja.
realna do boli

#103 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by realna do boli »

Zar je bitno odakle je..ova tema i dilema je mogla biti napisana i u Bosni.
alibaba_i_30_godina

#104 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by alibaba_i_30_godina »

FnatiC wrote:
Karajic10 wrote:
FnatiC wrote:Krajicu de ti meni reci odakle si inace ti?
Iz Jugoslavije, nazalost bivse.
Drug kontam da si iz yuge bivse nisam ni mislio da si isa Djevicanskih ostrva. Neho drzava i mjesto u yugi bivsoj
To je najmanje bitno u svemu ovome. :roll:

ridjobrki :thumbup:
nautilius

#105 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by nautilius »

ja mislim da bi ti te pare sto si skupio za skolovanje u usa, trebao sve donijeti ovamo. mozes dva puta doktorirat za te pare a ostane ti i za stana taman. a bosanki na sve strane!
jarane, izadji malo, pogledaj neki film, procitaj neku knjigu. 24 godine si mogao i bolje iskoristit meni se cini.
FnatiC

#106 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by FnatiC »

Da bitno je a ti se ne javljaj jer ocito ne kontas zbog cega je bitno. Jos jednom pitanje momku odakle kume?
alibaba_i_30_godina

#107 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

FnatiC wrote:Da bitno je a ti se ne javljaj jer ocito ne kontas zbog cega je bitno. Jos jednom pitanje momku odakle kume?
Cuj ti se ne javljaj ... :roll:

Opet mi je jasno zasto vise od pola godine nisam dolazio na forum. :-)
realna do boli

#108 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by realna do boli »

Ne sekiraj se..to je bilo namjenjeno meni :D
derivacija

#109 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by derivacija »

...
Last edited by derivacija on 08/10/2011 15:26, edited 1 time in total.
Karajic10

#110 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by Karajic10 »

Ridjobrki wrote:
Karajic10 wrote: Osjecam duboku iskrenost u ovom postu. Veliko ti hvala.
vedomedo wrote:Ridjobrki zvucis mi kao stariji dijasporac koje ja na zalost nisam slusao prije 20 godina.
Da ne bude valja mi pojasniti par stvari...

Nisam ja ni stariji ni dijasporac ali uvijek sam radio po svom htijući dokazivati neke stvari i sebi i drugima bez potrebe i sada kontam da sam bez potrebe rasipao vrijeme, energiju, sredstva pa i emocije ako hoćete već. Nije vrijedno i sad mislim da sam se dozvao pameti i ne moram baš lično na svom iskustvu oprobati svaku teoriju. :-D

Moji su roditelji (na svoju žalost i štetu :-D :-D ) mene odgojili da mislim svojom glavom i nikad mi se nisu miješali u život - a sad kažem kamo sreće da su Bogd'o više! Njihove savjete ja nisam slušao ali se redovno ispostavljalo da su u pravu tako da sada ako ništa ono češće zastanem pa razmislim - to je moj maksimum jer ja stvarno nikad neću naučiti slušati. :lol:

Najbolje je to rekao Mark Twain: Kada sam imao 15 moj stari nije imao pojma ni o čemu. Sa 22 nisam mogao doći sebi koliko je taj čovjek naučio za samo 7 godina. :wink:

Konkretno @Karajić, nije stvar u tome hoćeš li se oženiti sad ili kasnije i koga ćeš oženiti nego hoćeš li uraditi ono što ti želiš u životu. Upitaj se šta ti želiš i nemoj se lagati sa odgovorom i prema njemu postupi. Samo se nemoj lagati a uvijek možeš znati lažeš li se ili ne: dok god se pitaš je li nešto ispravno 99% je šanse da nije - prava stvar ne dopušta dilemu.

I možda najbitnije, šta god da odlučiš na kraju ne dopusti da ti mati ne zna koliko ti je bitna u životu.

P.S. I pusti ove kompleksaše koji svoje životne komplekse, predrasude i ostalo projiciraju na tebe, tvoj život i tvoju obitelj... :roll:
Posto si se, uz jos dvoje, troje forumasa (velika im hvala), najkonkretnije pozabavio ovom mojom dilemom, osjecam duznost da se iskreno, kao sto si rekao, suocim sa onim sto stvarno zelim: zelim minimalno Master diplomu, a u slobodno vrijeme hocu da upoznam jos djevojaka, i da se rahat naigram nogometa.
alibaba_i_30_godina

#111 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

realna do boli wrote:Ne sekiraj se..to je bilo namjenjeno meni :D
Sve mi se cini da je mislio na oboje. :mrgreen:

U svakom slucaju nebitno.

Helem, sta je sa tom nasom omladinom u SAD-u, svi se nesto mladi zene/udaju. Znam najmanje 5 osoba koji su se uzeli sa napunjenom 20-om ili 21-om godinom?!

@ Karajic10

Jednostavno popricas sa tom djevojkom, ako ti je toliko stalo do nje i njoj do tebe onda ce te razumjeti. Ako nisi spreman na vjencanje i vezivanje, zasto bi onda to i radio sam sebi.
Cholina_Lokica

#112 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by Cholina_Lokica »

derivacija wrote:Ne volim da dajem savjete, ali... poslušaj starijeg.

Amerikanke su samo za sex - nema od njih žena, većina ni ličnu higijenu ne održava kako treba, a nekamoli da ti one vode život i porodicu, a ni razvod i švrljanje sa strane im nije strano.

Karinjaj dok možeš, dobro se iškoluj, pa onda traži neku normalnu ženu, teško Amerikanku, prije ćeš naći takvu Bosanku.
Jasta radi, nase su divne zato. Nema svaku na ranu privit :oops:
vazi

#113 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by vazi »

Karajic10 wrote:
Ridjobrki wrote:
Karajic10 wrote: Osjecam duboku iskrenost u ovom postu. Veliko ti hvala.
vedomedo wrote:Ridjobrki zvucis mi kao stariji dijasporac koje ja na zalost nisam slusao prije 20 godina.
Da ne bude valja mi pojasniti par stvari...

Nisam ja ni stariji ni dijasporac ali uvijek sam radio po svom htijući dokazivati neke stvari i sebi i drugima bez potrebe i sada kontam da sam bez potrebe rasipao vrijeme, energiju, sredstva pa i emocije ako hoćete već. Nije vrijedno i sad mislim da sam se dozvao pameti i ne moram baš lično na svom iskustvu oprobati svaku teoriju. :-D

Moji su roditelji (na svoju žalost i štetu :-D :-D ) mene odgojili da mislim svojom glavom i nikad mi se nisu miješali u život - a sad kažem kamo sreće da su Bogd'o više! Njihove savjete ja nisam slušao ali se redovno ispostavljalo da su u pravu tako da sada ako ništa ono češće zastanem pa razmislim - to je moj maksimum jer ja stvarno nikad neću naučiti slušati. :lol:

Najbolje je to rekao Mark Twain: Kada sam imao 15 moj stari nije imao pojma ni o čemu. Sa 22 nisam mogao doći sebi koliko je taj čovjek naučio za samo 7 godina. :wink:

Konkretno @Karajić, nije stvar u tome hoćeš li se oženiti sad ili kasnije i koga ćeš oženiti nego hoćeš li uraditi ono što ti želiš u životu. Upitaj se šta ti želiš i nemoj se lagati sa odgovorom i prema njemu postupi. Samo se nemoj lagati a uvijek možeš znati lažeš li se ili ne: dok god se pitaš je li nešto ispravno 99% je šanse da nije - prava stvar ne dopušta dilemu.

I možda najbitnije, šta god da odlučiš na kraju ne dopusti da ti mati ne zna koliko ti je bitna u životu.

P.S. I pusti ove kompleksaše koji svoje životne komplekse, predrasude i ostalo projiciraju na tebe, tvoj život i tvoju obitelj... :roll:
Posto si se, uz jos dvoje, troje forumasa (velika im hvala), najkonkretnije pozabavio ovom mojom dilemom, osjecam duznost da se iskreno, kao sto si rekao, suocim sa onim sto stvarno zelim: zelim minimalno Master diplomu, a u slobodno vrijeme hocu da upoznam jos djevojaka, i da se rahat naigram nogometa.
:thumbup:

:sax:
citroen

#114 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by citroen »

Amerikankama isceruj zlo, :D a uceruj im dobro.., :D :D :D :D onda safataj kaku nashu.. 8-)
Ridjobrki

#115 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by Ridjobrki »

Karajic10 wrote: Posto si se, uz jos dvoje, troje forumasa (velika im hvala), najkonkretnije pozabavio ovom mojom dilemom, osjecam duznost da se iskreno, kao sto si rekao, suocim sa onim sto stvarno zelim: zelim minimalno Master diplomu, a u slobodno vrijeme hocu da upoznam jos djevojaka, i da se rahat naigram nogometa.
Eto, vidiš... :-D

Samo pošteno prema sebi samom i to je to. Ne budeš li valjao sebi nećeš nikome. :wink:

Pozdrav i sa srećom!
Cholina_Lokica

#116 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by Cholina_Lokica »

NeyDan wrote:
realna do boli wrote:Ne sekiraj se..to je bilo namjenjeno meni :D
Sve mi se cini da je mislio na oboje. :mrgreen:

U svakom slucaju nebitno.

Helem, sta je sa tom nasom omladinom u SAD-u, svi se nesto mladi zene/udaju. Znam najmanje 5 osoba koji su se uzeli sa napunjenom 20-om ili 21-om godinom?!

@ Karajic10

Jednostavno popricas sa tom djevojkom, ako ti je toliko stalo do nje i njoj do tebe onda ce te razumjeti. Ako nisi spreman na vjencanje i vezivanje, zasto bi onda to i radio sam sebi.
Ma dje ce to, vidis kakve su te amerikanke samo za karat, treba slusat mater i poslat je tamo odakle je dosla :oops: Cuj molim te pricat sa njom i dogovarat se nest
FnatiC

#117 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by FnatiC »

Nemoj sine da se tvoj plemeniti penis ukrsti sa gunjavom USA vaginom. Cuvaj svoje sjeme za kakvu finu bosanku koja veze neka sta je tea-bag i to.hoce bolan mater da se mali Omeri u hood-u onaj avliji igraju.da posjedi sa sa zenom i uziva u rahat lokumu.djes sine za amerikanku one biraju Busha na izborima. Ne znam kume ako ti se mami prica sa nekim nek ide u New Hampshire ima tamo Mejra jedna iz Pocitelja pa nek prica.a ti poslusaj samog sebe i ako volis tu Ashley il kak se zove zeni se i uzivaj.
BHanibal

#118 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by BHanibal »

Karajic10 wrote:Unaprijed se izvinjavam na mogucim gramatickim i ostalim greskama u ovom pocetnom postu, ali hitno je pa hocu da na brzinu procitam vasa misljenja. Zahvaljujem se unaprijed i, molim vas, replicirajte samo ako ozbiljno zelite pomoci.

Imam 24 godine i zivim u Americi zajedno sa roditeljima. Imam djevojku, Amerikanku, s kojom sam u vezi nesto preko 15 mjeseci. Roditelji od moje djevojke, kojoj je 19 godina, su odlucni u tome da je njoj vrijeme da se osamostali, tj da kupi sebi stan i da se ja i ona uselimo zajedno. Posto se ja skolujem, meni nije do toga da trosim novac koji sam godinama stedio za skolu... na neki stan koji mi trenutno nije potreban jer zivim sa roditeljima. I, sjeo sam sa roditeljima prije neki dan i porazgovarao o svemu. Oni nisu za to da se ja selim a, sto ja do prije neki dan nisam znao, ne zele ni da eventualno zenim djevojku koja nije "nasa". Majka mi kaze da nije ni zamisliti mogla da ce joj jedini sin jednog dana ozeniti neku djevojku sa kojom ona ne moze razgovarati (jer mi majka ne govori engleski). Dakle, sta da radim? Da pokusam nauciti djevojku bosanski jezik, ili da se rastanem sa njom i eventualno jednog dana ozenim neku "nasu"...?
Bio sam i ja sa djevokom iz druge kulture sve je bilo ok mi smo se razumjeli i voljeli. Ona je isto muslimanka pa ni tu nije bilo problema jos je ucila i bosanski ako dodje do situacije da se vratimo u bosnu i da razumije nas narod. Njeni su bili za kao i moji da je ozenim ali vremenom sve dodje na svoje i vidis kako se to da bude u zivotu...na kraju ja sam prekinuo sa njom i ostali smo prijatelji iz razloga sto se mi u sustini nikada necemo potpuno razumjeti zbog razlicitosti u kulturama. Da ti dam savjet neces ti prekinuti zbog roditelja nego zbog samog sebe a roditelji vidi ono sto ti jos ne vidis jer si zaljubljen!
dormeo

#119 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by dormeo »

derivacija wrote: Amerikanke su samo za sex - nema od njih žena, većina ni ličnu higijenu ne održava kako treba, a nekamoli da ti one vode život i porodicu, a ni razvod i švrljanje sa strane im nije strano.
Ako se ne varam procenat razvoda brakova u AmeriKi je preko 50%, svaki drugi. Joj nacije, joj sranja :mrgreen: :run:

Da se i ja malo ukljucim u temu: Neki red prioriteta bi po meni bio ovaj: Zavrsi skolu. Ne slusaj roditelje tvoje djevojke, ti si gospodar svog zivota. Uvijek prije slusaj svoje roditelje, sta god da kazu. Sjedi fino sa familijom i popricajte o opciji povratka u domovinu. Popricaj sa svojom djevojkom, sta ona misli o svemu, i prethodno joj objasni da si pricao sa svojim roditeljima. Ako ces citav zivot biti stranac i jos da ti pamet soli neki americki idiot o tom sta trebas radit, onda kakav je to zivot :run:
carlos acosta
Location: mozda je vrijeme da si priznas da na svijetu nema niceg osim sna

#120 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by carlos acosta »

FnatiC wrote:Nemoj sine da se tvoj plemeniti penis ukrsti sa gunjavom USA vaginom. Cuvaj svoje sjeme za kakvu finu bosanku koja veze neka sta je tea-bag i to.hoce bolan mater da se mali Omeri u hood-u onaj avliji igraju.da posjedi sa sa zenom i uziva u rahat lokumu.djes sine za amerikanku one biraju Busha na izborima. Ne znam kume ako ti se mami prica sa nekim nek ide u New Hampshire ima tamo Mejra jedna iz Pocitelja pa nek prica.a ti poslusaj samog sebe i ako volis tu Ashley il kak se zove zeni se i uzivaj.
X
fino receno
carlos acosta
Location: mozda je vrijeme da si priznas da na svijetu nema niceg osim sna

#121 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by carlos acosta »

BHanibal wrote:

Bio sam i ja sa djevokom iz druge kulture sve je bilo ok mi smo se razumjeli i voljeli. Ona je isto muslimanka pa ni tu nije bilo problema jos je ucila i bosanski ako dodje do situacije da se vratimo u bosnu i da razumije nas narod. Njeni su bili za kao i moji da je ozenim ali vremenom sve dodje na svoje i vidis kako se to da bude u zivotu...na kraju ja sam prekinuo sa njom i ostali smo prijatelji iz razloga sto se mi u sustini nikada necemo potpuno razumjeti zbog razlicitosti u kulturama. Da ti dam savjet neces ti prekinuti zbog roditelja nego zbog samog sebe a roditelji vidi ono sto ti jos ne vidis jer si zaljubljen!

druze sudeci po tvom misljenju, onda ne bi postojali mijesani brakovi niti djeca iz istih, a lako je uvidjeti da to nije istina
kakve veze ima sto pripadate razlicitim kulturama to covjeku moze biti samo plus, il da se vodi onom svako u svoj tor

jel covjek treba da ozenu neku nasu, samo da mu mama ima sa kim pojest rahatlokum i popit kafu, a on nek se zajebe za citav zivot

ja u ovoj situaciji ne bi razmisljao sekunde, kome se ne svidja zna se gdje su vrata
sladak_ko_med

#122 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by sladak_ko_med »

Amerikanke su samo za sex - nema od njih žena, većina ni ličnu higijenu ne održava kako treba, a nekamoli da ti one vode život i porodicu, a ni razvod i švrljanje sa strane im nije strano.

Karinjaj dok možeš, dobro se iškoluj, pa onda traži neku normalnu ženu, teško Amerikanku, prije ćeš naći takvu Bosanku.
sta ima strucnjak, nek su ove "nase" preposhtene, ne bi te "nase" nikad nista naopako, ma kaki ...
xyzz3

#123 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by xyzz3 »

kad si mlad nije vazna ni vjera ni kultura/.
najvaznije je, ona voli da joj meches,.,., a ti uzivas.
ali kasnije.,.. hehh,,,, kasnije je sve vazno.
od odgoja djece,, do praznika i generalnih vrijednosti humanosti.

ali,, opet,, koliko sam vidio danasnje bosanke u americi ,,, ne'a velike razlike od rodjenih amerikanki ;-/
SOMA

#124 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by SOMA »

Godina je 2021, forum na stranici peking-x.com

Kaze ´vako jedan lik:
"Ne volim da dajem savjete, ali... poslušaj starijeg.

Bosanke su samo za sex - nema od njih žena, većina ni ličnu higijenu ne održava kako treba, a nekamoli da ti one vode život i porodicu, a ni razvod i švrljanje sa strane im nije strano.

Karinjaj dok možeš, dobro se iškoluj, pa onda traži neku normalnu ženu, teško Bosanku, prije ćeš naći takvu Kineskinju."

Majko moja, nije ni cudo sto samo na nasem jeziku postoji izraz VUKOJEBINA...
....iz koje smo mi zabiti....
derivacija

#125 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by derivacija »

...
Last edited by derivacija on 08/10/2011 15:27, edited 1 time in total.
Locked