Mail racun i pseudonim
Moderator: Benq
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#1 Mail racun i pseudonim
Pozdrav, direktor je na moj privatni mail vezao poslovni pseudonim [email protected]. i sad posto sam laik po tom pitanju da li on ima pristup mom mailu? Da li moze provjeravati moju pristiglu postu?
- Drvosjeca iz Dejcica
#2 Re: Mail racun i pseudonim
Ako je domena sa imenom firme onda to nije tvoj privatni mail već firmin. Ti kao upsolenik te firme normalno imaš svoj poslovni mail sa svojim imenom i prezimenom na domeni fimre. Ne, dirketor nema pristup tvom privatnom mailu tipa G-mail, hotmail ili bilo koji drugi sve dotle dok mu ne daš pristupne podatke.bordo gandalf wrote:Pozdrav, direktor je na moj privatni mail vezao poslovni pseudonim [email protected]... i sad posto sam laik po tom pitanju da li on ima pristup mom mailu? Da li moze provjeravati moju pristiglu postu?
Ako nije problem smije li se znati iz koje branše je firma?
- bordo gandalf
#3 Re: Mail racun i pseudonim
Za moj privatni je vezao taj poslovniDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ako je domena sa imenom firme onda to nije tvoj privatni mail već firmin. Ti kao upsolenik te firme normalno imaš svoj poslovni mail sa svojim imenom i prezimenom na domeni fimre. Ne, dirketor nema pristup tvom privatnom mailu tipa G-mail, hotmail ili bilo koji drugi sve dotle dok mu ne daš pristupne podatke.bordo gandalf wrote:Pozdrav, direktor je na moj privatni mail vezao poslovni pseudonim [email protected].... i sad posto sam laik po tom pitanju da li on ima pristup mom mailu? Da li moze provjeravati moju pristiglu postu?
- zforumas
#4 Re: Mail racun i pseudonim
Kako on moze povezati poslovni mail sa privatnim mailom bez tvog pristanka?
Daj nam vise detalja, na kojem je servisu tvoj privatni mail? Gmail, outlook, gmx???
Daj nam vise detalja, na kojem je servisu tvoj privatni mail? Gmail, outlook, gmx???
- bordo gandalf
#5 Re: Mail racun i pseudonim
Hotmail tj outlook.. Vjerovatno je u cpanelu servera postavio moj mail odresio poslovni (ime. Prezime@...) meni stigla obavjest i ja samo podesio da saljem i primam sa tog mailazforumas wrote:Kako on moze povezati poslovni mail sa privatnim mailom bez tvog pristanka?
- Drvosjeca iz Dejcica
#6 Re: Mail racun i pseudonim
Pojasni? Misliš napravio redirekciju da ti poslovni mailovi dolaze na privatni? Ako to misliš to nije vezanje već redirekcija...npr. ja pošaljem mail nabordo gandalf wrote:Za moj privatni je vezao taj poslovniDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ako je domena sa imenom firme onda to nije tvoj privatni mail već firmin. Ti kao upsolenik te firme normalno imaš svoj poslovni mail sa svojim imenom i prezimenom na domeni fimre. Ne, dirketor nema pristup tvom privatnom mailu tipa G-mail, hotmail ili bilo koji drugi sve dotle dok mu ne daš pristupne podatke.bordo gandalf wrote:Pozdrav, direktor je na moj privatni mail vezao poslovni pseudonim [email protected]...... i sad posto sam laik po tom pitanju da li on ima pristup mom mailu? Da li moze provjeravati moju pristiglu postu?
[email protected].. i on dođe na tvoj privatni G-mail. Server na kojem se nalazi mail adresa je firme je proslijedio mail na tvoj privatni i direktor ne može ni tada vidjeti tvoje privatne mailove.
- zforumas
#7 Re: Mail racun i pseudonim
Evo drvosjeca rece...to je samo redirekcija onda. Sve dok ti nisi na svom privatnom napravio redirekciju na poslovni on ti ne moze citati.bordo gandalf wrote:Hotmail tj outlook.. Vjerovatno je u cpanelu servera postavio moj mail odresio poslovni (ime. Prezime@...) meni stigla obavjest i ja samo podesio da saljem i primam sa tog mailazforumas wrote:Kako on moze povezati poslovni mail sa privatnim mailom bez tvog pristanka?
Ovako te malo uhvatio za muda, da si mu non stop dostupan
- spreca
#8 Re: Mail racun i pseudonim
Tvoj prvobitni i ovaj sa dodacima su apsolutno dva razlicita i svaki ima svoj parol pod kojim ulazis u postu......trebalo bi biti da je takobordo gandalf wrote:Pozdrav, direktor je na moj privatni mail vezao poslovni pseudonim [email protected]... i sad posto sam laik po tom pitanju da li on ima pristup mom mailu? Da li moze provjeravati moju pristiglu postu?
- Drvosjeca iz Dejcica
#9 Re: Mail racun i pseudonim
zforumas wrote:Evo drvosjeca rece...to je samo redirekcija onda. Sve dok ti nisi na svom privatnom napravio redirekciju na poslovni on ti ne moze citati.bordo gandalf wrote:Hotmail tj outlook.. Vjerovatno je u cpanelu servera postavio moj mail odresio poslovni (ime. Prezime@...) meni stigla obavjest i ja samo podesio da saljem i primam sa tog mailazforumas wrote:Kako on moze povezati poslovni mail sa privatnim mailom bez tvog pristanka?
Ovako te malo uhvatio za muda, da si mu non stop dostupan
- bordo gandalf
#10 Re: Mail racun i pseudonim
Da, da. Znaci nema pristup, to mi je bitnoDrvosjeca iz Dejcica wrote: Pojasni? Misliš napravio redirekciju da ti poslovni mailovi dolaze na privatni? Ako to misliš to nije vezanje već redirekcija...npr. ja pošaljem mail na
[email protected].... i on dođe na tvoj privatni G-mail. Server na kojem se nalazi mail adresa je firme je proslijedio mail na tvoj privatni i direktor ne može ni tada vidjeti tvoje privatne mailove.
- bordo gandalf
#11 Re: Mail racun i pseudonim
Prvog vracam mobitelDrvosjeca iz Dejcica wrote:zforumas wrote:Evo drvosjeca rece...to je samo redirekcija onda. Sve dok ti nisi na svom privatnom napravio redirekciju na poslovni on ti ne moze citati.bordo gandalf wrote: Hotmail tj outlook.. Vjerovatno je u cpanelu servera postavio moj mail odresio poslovni (ime. Prezime@...) meni stigla obavjest i ja samo podesio da saljem i primam sa tog maila
Ovako te malo uhvatio za muda, da si mu non stop dostupanJoš mu je vjerovatno uvalio mobitel i laptop pa je faktički postao rob 24/7/365. Ali OK, i ja sam kao mlad bio imperesioniran da imam poslovni mobitel i poslovni laptop. Danas bježim od tih stvari k'o đavo od krsta.
-
gidra
#12 Re: Mail racun i pseudonim
nema pristup privatnom, logično jer se radi redirekcija.bordo gandalf wrote:Da, da. Znaci nema pristup, to mi je bitnoDrvosjeca iz Dejcica wrote: Pojasni? Misliš napravio redirekciju da ti poslovni mailovi dolaze na privatni? Ako to misliš to nije vezanje već redirekcija...npr. ja pošaljem mail na
[email protected]..... i on dođe na tvoj privatni G-mail. Server na kojem se nalazi mail adresa je firme je proslijedio mail na tvoj privatni i direktor ne može ni tada vidjeti tvoje privatne mailove.hvala
Ali bilo koju komunikaciju preko poslovnog ti može upratiti ako je vičan tehnologiji
- spreca
#13 Re: Mail racun i pseudonim
Ako sumnjas promjeni parolbordo gandalf wrote:Da, da. Znaci nema pristup, to mi je bitnoDrvosjeca iz Dejcica wrote: Pojasni? Misliš napravio redirekciju da ti poslovni mailovi dolaze na privatni? Ako to misliš to nije vezanje već redirekcija...npr. ja pošaljem mail na
[email protected]..... i on dođe na tvoj privatni G-mail. Server na kojem se nalazi mail adresa je firme je proslijedio mail na tvoj privatni i direktor ne može ni tada vidjeti tvoje privatne mailove.hvala
- spreca
#14 Re: Mail racun i pseudonim
Pa valjda poslovni mora biti dostupangidra wrote:nema pristup privatnom, logično jer se radi redirekcija.bordo gandalf wrote:Da, da. Znaci nema pristup, to mi je bitnoDrvosjeca iz Dejcica wrote: Pojasni? Misliš napravio redirekciju da ti poslovni mailovi dolaze na privatni? Ako to misliš to nije vezanje već redirekcija...npr. ja pošaljem mail na
[email protected]...... i on dođe na tvoj privatni G-mail. Server na kojem se nalazi mail adresa je firme je proslijedio mail na tvoj privatni i direktor ne može ni tada vidjeti tvoje privatne mailove.hvala
Ali bilo koju komunikaciju preko poslovnog ti može upratiti ako je vičan tehnologiji
-
gidra
#15 Re: Mail racun i pseudonim
U velikim firmama veliki broj ljudi koristi poslovni kao privatni...što je generalno zajeb jer je sve to u vlasništvu firme.spreca wrote:Pa valjda poslovni mora biti dostupangidra wrote:nema pristup privatnom, logično jer se radi redirekcija.bordo gandalf wrote: Da, da. Znaci nema pristup, to mi je bitnohvala
Nisu ni svjesni kako se neki prate, printaju i nose upravama, ali o tom po tom
- zforumas
#16 Re: Mail racun i pseudonim
A u manjim firmama direktor kaze deder mi otvori svoj emajl da ja to malo protabirim 
- spreca
#17 Re: Mail racun i pseudonim
Pa mozes imati kolko hoces privatnih.......ja bi mu kurac pokazao........neko rece o sluzbenom mob i laptopu.....sve sam to imao i imam ali sam dostupan samo za vrijeme radnog vremena......samo u hitnim slucajevima "je mogao zvati na moj licni i to uz izvinjenje.......jer stranke znaju zvati i u ponoc.....zamisli rusiju i njenih 11 vremenskih zonazforumas wrote:A u manjim firmama direktor kaze deder mi otvori svoj emajl da ja to malo protabirim
- zforumas
#18 Re: Mail racun i pseudonim
Isti sam ti. Poslovni mob sam ostavljao u firmi nakon radnog vremenaspreca wrote:Pa mozes imati kolko hoces privatnih.......ja bi mu kurac pokazao........neko rece o sluzbenom mob i laptopu.....sve sam to imao i imam ali sam dostupan samo za vrijeme radnog vremena......samo u hitnim slucajevima "je mogao zvati na moj licni i to uz izvinjenje.......jer stranke znaju zvati i u ponoc.....zamisli rusiju i njenih 11 vremenskih zonazforumas wrote:A u manjim firmama direktor kaze deder mi otvori svoj emajl da ja to malo protabirim
A nema vala ni hitnih slucajeva, nisam doktor. Poslovne stvari ostavljam na poslu, moje slobodno vrijeme je samo moje i ja ga koristim kako ja hocu.
Stranke velis
- spreca
#19 Re: Mail racun i pseudonim
Kad kazem stranke mislim na klijente firme......a bilo je tu vala izforumas wrote:Isti sam ti. Poslovni mob sam ostavljao u firmi nakon radnog vremenaspreca wrote:Pa mozes imati kolko hoces privatnih.......ja bi mu kurac pokazao........neko rece o sluzbenom mob i laptopu.....sve sam to imao i imam ali sam dostupan samo za vrijeme radnog vremena......samo u hitnim slucajevima "je mogao zvati na moj licni i to uz izvinjenje.......jer stranke znaju zvati i u ponoc.....zamisli rusiju i njenih 11 vremenskih zonazforumas wrote:A u manjim firmama direktor kaze deder mi otvori svoj emajl da ja to malo protabirimU pocetku bila prica tipa sto sam ti ga kupio, rekoh buraz, ja ga nisam trazio.
A nema vala ni hitnih slucajeva, nisam doktor. Poslovne stvari ostavljam na poslu, moje slobodno vrijeme je samo moje i ja ga koristim kako ja hocu.
Stranke velis![]()