Nismo, nemamo osjecaja za ironijuosa wrote:ljudi moji niste li osjetili svu silu ironije u momjoj usporedbi irana i amerike.
Hebi ga, valja jos nafte nafatati, pa kako bilo.
Nismo, nemamo osjecaja za ironijuosa wrote:ljudi moji niste li osjetili svu silu ironije u momjoj usporedbi irana i amerike.
Pa dobro, pogrijesih...Treba da se naceka jedno 60 godina.niskoprofilni wrote:Ovo, jednostavno receno, nije tacno.chuchumbamayumbe wrote:Na svjetskom nivou ima Iran da se naceka da dodje na neke tehnoloske nivoe gdje su razvijene zemlje bile prije 20-30 godina...
Smijesno.
Hajde ne pricajmo o necemu u sto nismo upuceni. Lahko je tudjim gloginje mlatiti. Sada cemo razglabati o atomskoj fizici ovdje i kako su amerikanci dosli do materijala za A-bombe u 40-tim.chuchumbamayumbe wrote: Pa dobro, pogrijesih...Treba da se naceka jedno 60 godina.
Muku muche sa centrifugama, a Ameri bacili atomske 1945-te godine. Znas li koja je tehnologija tada bila potreban da se to uradi? A od tada je proslo 62 godine. Napravi neke usporedbe ba nastavi. Ovo za atomsku sam ti naveo samo kao banalan primjer.
da amerikanci i europa ne kupuju tu toliko spominjanu naftu, da postavimo hipotetski tezu da se pronađe nekakav novi energent možeš li zamisliti život većine arapskih država uključujući i iran, baš me zanima od čega bi se živjelo ili bar dobro živjelo, od karavana deva ili stada koza ili uzgoja opijuma. koliko god nafta treba zapadu toliko i kupci sa zapada trebaju zemljama u kojima su izvori nafte, oni su kao sijamski blizanci.niskoprofilni wrote:Nismo, nemamo osjecaja za ironijuosa wrote:ljudi moji niste li osjetili svu silu ironije u momjoj usporedbi irana i amerike.. Ovdje se radi o tome da SAD vrse propagandni rat protiv Irana tako da ovih par ljudi iz SAD potpada pod tu vrstu propagande. Ne kazem da Iran ne vrsi vlastitu propagandnu bitku, ali velika vecina tvrdnji koje ovi nasi bosanski amerikanci iznose su daleko od istine.
OK, necemo vise o necemu u sta nismo upuceni.niskoprofilni wrote:Hajde ne pricajmo o necemu u sto nismo upuceni. Lahko je tudjim gloginje mlatiti. Sada cemo razglabati o atomskoj fizici ovdje i kako su amerikanci dosli do materijala za A-bombe u 40-tim.chuchumbamayumbe wrote: Pa dobro, pogrijesih...Treba da se naceka jedno 60 godina.
Muku muche sa centrifugama, a Ameri bacili atomske 1945-te godine. Znas li koja je tehnologija tada bila potreban da se to uradi? A od tada je proslo 62 godine. Napravi neke usporedbe ba nastavi. Ovo za atomsku sam ti naveo samo kao banalan primjer.
Saznaj malo o Iranu iz nezavisnih izvora, nece ti skoditi. Pusti se hebenog atomskog naoruzanja.
Da oni ne kupuju, kupovali bi Indija i Kina, sasvim dovoljno.Nego je veci problem sto Zapad voli da prodaje i da ostvaruje ekstra profit na prodaji.Nesto ne mislim da ce ikada prestati to prodavati(ako bude do njih), unosna je zarada, a ko ce jos uz to mijenjati citavu pratecu infrastrukturu zbog novog energenta.Inace bi davno zaobisli Irak, koji bi vrag ulazili u njega, zbog deva i opijuma?Iran im je odavno rekao da dolazi vrijeme gdje ce odredjeni imati prednost pri kupovini nafte, nece je biti za sve!osa wrote:da amerikanci i europa ne kupuju tu toliko spominjanu naftu, da postavimo hipotetski tezu da se pronađe nekakav novi energent možeš li zamisliti život većine arapskih država uključujući i iran, baš me zanima od čega bi se živjelo ili bar dobro živjelo, od karavana deva ili stada koza ili uzgoja opijuma. koliko god nafta treba zapadu toliko i kupci sa zapada trebaju zemljama u kojima su izvori nafte, oni su kao sijamski blizanci.niskoprofilni wrote:Nismo, nemamo osjecaja za ironijuosa wrote:ljudi moji niste li osjetili svu silu ironije u momjoj usporedbi irana i amerike.. Ovdje se radi o tome da SAD vrse propagandni rat protiv Irana tako da ovih par ljudi iz SAD potpada pod tu vrstu propagande. Ne kazem da Iran ne vrsi vlastitu propagandnu bitku, ali velika vecina tvrdnji koje ovi nasi bosanski amerikanci iznose su daleko od istine.
Naravno da svako voli prodati, zato ti i kazem da nista nema od one tvoje hipotetske teze.A za ovaj uzgred sto nam rece, da ti kazem da novac i tehnologiju za crpljenje i preradu nafte imaju opet Kina i Indija, a da ne zaboravimo i Ruse(ujedno su bogati naftom).Da, dobro si, da prica sa naftom nije toliko jednostavna za Zapad, zato su u Iraku, ne moraju biti tamo ako bas vuku sve konce.Kao sto rekoh, nije toliko jednostavna za ZAPAD...osa wrote:sad bi ali dok su bili dno dna u ekonomiji nisu mogli, a molim te reci mi tko to ne voli kupiti i prodati po većoj cijeni, ima li takvih. uzgred da nema novca sa zapada i tehnologije tko bi to od zemalja bogatih naftom bio u stanju uopće crpiti i prerađivati tu istu naftu, nije priča s naftom tako jednostavna i jednostrana.
Hajde kad tvrdis ovu stagnaciju daj nam i dokaz, osim stejtdipartmenta!jefferson wrote:Samo bi zamolio ove sto pricaju o propagandi zapada da ovdje dadnu neki dokaz po kojima je Iran napredna, otvorena i pluralna zemlja...
...Ili cete skakati od srece kada Ahedinedzad pocne ucjenjivati svijet zajedno sa onim "revolucionarom" iz Venecuele. Zanimljivo je a odkako su obojica dosli, ekonomije obe zemlje nikad goru stagnaciju nisu dozivjele.
Navedi mi o toj tvojoj naprednoj, otvorenoj i pluranoj zemlji nesto. Npr, jedina ste preostala zla imperija na ovoj planeti. Diktatorska zemlja pod cijim diktatom niko nema mira. Fol slobodna, samo na papirima. Mani se suplje. Truhli zapad: USA, UK, Njemacka, Francuska, Australija, Italija, Spanija, Norveska, Danska, Svedska, Austrija, Portugal bi da vladaju cijelim svijetom i da NAMECU SILOM svoj sistem vrijednosti i porobljavaju ostatak svijeta, e NE MOZE!jefferson wrote:Samo bi zamolio ove sto pricaju o propagandi zapada da ovdje dadnu neki dokaz po kojima je Iran napredna, otvorena i pluralna zemlja...
...Ili cete skakati od srece kada Ahedinedzad pocne ucjenjivati svijet zajedno sa onim "revolucionarom" iz Venecuele. Zanimljivo je a odkako su obojica dosli, ekonomije obe zemlje nikad goru stagnaciju nisu dozivjele.
Super su slike!atko wrote:Prije nego sto nastave pojedini lupati gluposti o Iranu na osnovu iskrivljene slike zapada pogledajte malo na ovom linku kakva je zemlja Iran:
http://forum.sijelo.com/showthread.php?t=2398
Tema ima vise stranica ali se isplati pogledati sve
A sto neko rece i Bush i Ahmedinedzad su magarci - al i Ameri i Iranci mnogo pushe zbog takvih politika
Probajte malo googlati pojam "Iran" necete bas naci slike sa gornjeg linka
Slucajnost? Cisto sumnjam!
Hmmmmmmmm jedna od najvecih rezervi nafte i gasa.....a uvoze benzin. Infrastruktura.......albanija za njih zapad.niskoprofilni wrote: Hajde kad tvrdis ovu stagnaciju daj nam i dokaz, osim stejtdipartmenta!
Hajde prestani lupati molim te! Cuj albanija zapad, jeste ali geografski. I bush mu nije nikakav jaran. To su gomile gluposti kojima ste nazalost izlozeni. Znam kako je zivjeti na zapadu, bio sam i sam tamo. Tesko je to kad zivis pod velikim bratom...pitt wrote:Hmmmmmmmm jedna od najvecih rezervi nafte i gasa.....a uvoze benzin. Infrastruktura.......albanija za njih zapad.niskoprofilni wrote: Hajde kad tvrdis ovu stagnaciju daj nam i dokaz, osim stejtdipartmenta!
Umjesto sto ahmed 7 nedzad kaki o svemu i svacemu, bolje bi bilo da se ekonomiji okrene i od zemlje sa ogromnim potencijalom napravi ekonomsku velesilu. Al jok.....bolje mahnitati po svijetu ko i jaran mu bush. nasle se dvije budale.....![]()
Dokaz za ovu tvrdnju molim!? Osim CNN-a. Hajde, kad tvrdis i dokazi?! Daj da vidimo te velike istine?! Jao gomila blata...jefferson wrote: ...
Iran izvozi sirovu naftu a uvozi benzin jer se od revolucije niti jedno novo postrojenje nije izgradilo!
i jos vise budala da im se divepitt wrote:Hmmmmmmmm jedna od najvecih rezervi nafte i gasa.....a uvoze benzin. Infrastruktura.......albanija za njih zapad.niskoprofilni wrote: Hajde kad tvrdis ovu stagnaciju daj nam i dokaz, osim stejtdipartmenta!
Umjesto sto ahmed 7 nedzad kaki o svemu i svacemu, bolje bi bilo da se ekonomiji okrene i od zemlje sa ogromnim potencijalom napravi ekonomsku velesilu. Al jok.....bolje mahnitati po svijetu ko i jaran mu bush. nasle se dvije budale.....![]()
Nemoj mi o americkim novinarima molim te. Vecih lazova na planeti nema.jefferson wrote:Uopce mi je smjesno to sto pricas da nevedem neki izvor osim americkog, jer u americi novinari gube posao ako nesto napisu sto je netacno, pa makar to bio i iran, ali s obzirom da pise da si iz tamnog vilajeta.
Ali evo da ti udovoljim tvojoj zelji:
http://www.iranmania.com/News/ArticleVi ... %20Affairs